הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי rubit
-
RE: וילנה- חופשה בלבןפורסם בפורום טיולי משפחות
יום שבת- 1/12:
חצי שנה של המתנה הסתיימה...היום טסים לוילנה

את הכלבה שלנו
כבר הכנסנו לפנסיון אתמול בבוקר ואפילו הספקנו להשתתף במירוץ מודיעין 
בעת ביצוע הצ'ק אין הופתעתי לגלות שוויזאייר לא הפרידו אותנו... בנוסף הופתענו לראות שהטיסה לוילנה הייתה מלאה. רוב הטסים היו ליטאים וזה מחמם את הלב

הטיסה יצאה בזמן
ולמרות שבתחזית לפני הטיול היה נראה שיהיה בעיקר קר ללא משקעים...קיוויתי שהתחזית תטעה ושהשלג יגיע

בזמן הנחיתה הופתענו
לראות את וילנה לבנה 
ברגע שירדנו מהמטוס שלג החל לרדת עלינו והיינו מאושרים מאווווד ונלהבים
אני ואשתי כבר חווינו שלג יורד בישראל (ירושלים), אך לבנות זאת הייתה חוויה ראשונה 

-
RE: גדנסק, כל המרבה הרי זה משובחפורסם בפורום טיולי משפחות
ענת,
שמח שהחלטת לתעד כאן את הטיול שלך עם הקטנטן שכבר גדול

שמח שלמרות שהבטחת לעצמך שלא תגיעי שוב לפולין, החלטת להתעלם מהבטחה זו ובכך זכינו בעוד תיעוד על גדנסק שחזק אצלי על הכוונת.
ולגבי בחירת מדינות לפי יחסיהן בעבר כלפי יהודים או בהווה כלפי ישראל- אם אכן כולנו נעשה כך האתר כאן ייסגר
וגם נתב"ג
העובדה שאנו מתהלכים בחופשיות, בבטחון ובהנאה במדינות שרצו להשמיד אותנו זה הניצחון של כולנו 
רובי
-
RE: מונגוליה - הגשמת החלום של אמאפורסם בפורום טיולי משפחות
קבענו עם המדריך ג'ימי בשעה 10:00...
ג'ימי לקח אותנו ליעד הראשון להיום - מקדש gandan שנחשב למקדש הגדול ביותר בעיר הבירה ulaanbaatar.
מבחוץ ביתני המקדש נראים פשוטים מאוד, אך כשנכנסים לתוך המקדשים זה מרהיב!!!
הגענו בדיוק בשעת התפילה והנזירים שרו בקולי קולות והייתה תחושת קדושה...
לצערי אסור היה לצלם ולכן לא יכול להמחיש את מה שראינו וחווינו ... 

-
לקראת השעה 12:00 הגענו למקדש הגדול ביותר במונגוליה- מקדש erden zuu שנמצא בעיר kharkhorin (או בשמה הקדום karakorum) שהייתה בירת האימפריה המונגולית. את העיר בנה ג'ינגיס חאן שנולד בעמק הגדול הנמצא בקרבת המקום בו החליט לבנות את העיר...
בתוך המבנים של המקדש אסור לצלם
וקיבלנו הסבר מרתק אודות הפסלים הרבים וציורי הקיר שנמצאים במקום... המקדש נבנה במאה ה-16 ונשתמר באופן מדהים!!!!
אחד הפסלים של בודהה משמש לרפואה והילדה הקטנה ביקשה שירפא לה את העקיצה ואכן מספר דקות לאחר מכן אומרת שעזר לה...
בהמשך נכנסנו לתפילה...
לאחר כשעה יצאנו החוצה ואשתי הצטלמה כשנשר ענק על היד שלה

-
RE: הטיול שלנו באיים הקנריים- לנזרוטה/לה פלמה/טנריףפורסם בפורום טיולי משפחותהטיול שלנו באיים הקנריים- לנזרוטה/לה פלמה/טנריף
עזבנו את la laguna כשכבר החל להחשיך (סביב השעה 21:00) והגענו לדירה שלנו בסביבות 22:00. יום ארוך מהנה ביותר…

והנה שיחה שהייתה לנו בדרך חזרה לדירה:
הבנות: “זה היום הכי כיף שהיה לנו בטיול”.
אמא ואבא: “נכון... מאוד נהנינו”
הילדה הגדולה: “היום הזה עלה לגמר
תחרות ‘היום הכי כיף בטיול’ יחד עם siam park”.אבא: “איך יכול להיות??? הרי רק בעוד יומיים נגיע ל-siam park”.
הילדה הגדולה: “נכון שבאירוויזיון יש מדינות שמגיעות אוטומטית לגמר…. אז siam park עלה לגמר באופן אוטומטי…. בטוח יהיה כיף שם”.
אבא:
“אני רק מקווה שלא תתאכזבי…. בדרך כלל המדינות שעולות אוטומטית לגמר האירוויזיון מאכזבות….” ואחרי השיחה הזאת ברור לכם שזה אחד הימים המוצלחים בטיול

-
RE: הטיול שלנו באיים הקנריים- לנזרוטה/לה פלמה/טנריףפורסם בפורום טיולי משפחות
לפני שהמשכנו ליעד הבא “תדלקנו” בבית קפה של הפארק בקפה ומאפה

-
שנה בדיוק לאחר יצירת הקשר עם רון, הגיע היום לו חיכינו....טסים למונגוליה

זאת הפעם הראשונה שטסים עם אירופלוט- הדיילים היו אדיבים, הטיסה יצאה בזמן... אך הבנות התאכזבו שהמסכים בכל המטוס לא פעלו עקב תקלה טכנית, אך אנחנו דווקא היינו מרוצים כי אמרנו שכך נוכל לישון ללא הפרעה….
בפועל הטיסה הייתה קשה מאוד כיוון שממש מאחורינו התיישבה משפחה עם 2 ילדים קטנטנים ואנרגטיים שרוב הטיסה צעקו, בעטו לנו בכיסאות, דחפו עלינו מגשים ובקיצור לא איפשרו לנו לישון...
הבנות נרדמו קצת במהלך הטיסה... וכל כך שמחתי שיום לפני הטיסה ולאחר חיפושים רבים מצאתי מלון ליד שדה התעופה שמאפשר לשכור חדרים לפי שעות...נחתנו ב-05:00 והיו לנו ברוטו 14 שעות במוסקבה.לשמחתנו יצאנו מהטרמינל בדיוק בזמן שהגיע השאטל של המלון (מגיע פעם בשעה) ובשעה 06:30 כבר היינו במלון.. שמנו שעון מעורר לשעה 10:30 והזמנו שאטל לשדה התעופה בשעה 11:00 וגם כאן הגענו בתזמון מושלם לרכבת של 11:30 וחסכנו המתנה של שעה (בדרך כלל כל חצי שעה יוצאת רכבת חוץ מהשעה 12:00)...
בשעה 12:15 היינו במטרו ולקח לנו כמה דקות להתאפס כי השילוט ברוסית.... לאחר 3 תחנות מטרו הגענו למרכז מוסקבה ולאתר הכי מפורסם בה - הכיכר האדומה...
ברגע שיצאנו מהמטרו ראינו שוק חמוד בו היו דוכני פרחים, שווארמה ומתוקים.

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי rubit
-
RE: דרום אפריקה – חגים 2019 – יופי של טיול משפחתיפורסם בפורום טיולי משפחות
לימור,
Wow wow wow!!! איזה תמונות נפלאות

אמרתי לך בזמן אמת ואגיד לך גם עכשיו - לא פספסת כלום באי עלייה להר השולחן - אני בזמנו כתבי בסיפור טיול שלי שהתצפית ממנו יפה, אך לתת לו את התואר אחד משבעת פלאי העולם של הטבע??? לעמוד בשביל זה תור של שעתיים??? Big no no!!!
ואיזה חלופה נהדרת מצאת לכם עם הסוסים - הנוף מהמם!!!

ולאור העובדה שאתם משפחה חובבת סוסים - מונגוליה מחכה לכם 🥰🥰וכמאוהבת בפינגווינים תתחילי לתכנן הגעה לארגנטינה לחצי האי valdes - בתקופה הזאת של השנה (ספטמבר-אוקטובר) יש שם מיליון פינגווינים!!! כן כן זה המספר - מסתובבים שם בין חצי מיליון קנים וזאת חוויה בלתי נשכחת!!!

רובי
-
RE: ליטא- שלווה ורוגע בצבעי שלכתפורסם בפורום טיולי משפחות
פנינית, עדן, טל - תודה על התגובות

המחירים בליטא נמוכים בדומה למדינות מזרח אירופה:
1. מסעדות שכללו מנות פתיחה/מרקים, מנות עיקריות וקינוחים, מיצים/מים מינרלים ובירה - החשבון הממוצע היה סביב 50€.
2. מקומות הלינה במחירים נמוכים מאוד ביחס לגודל הדירות - מחיר לינה ממוצע - 65€ ללילה.
3. כניסות לפארקי מים/פארק חבלים - זול.
4. מחיר הקפה - 1-2.5€ תלוי בגודל הכוס.
5. מחיר הדלק- סביב 1.2€ לליטר.
רובי
-
RE: ארמניה - מסע במנהרת זמן ציוריתפורסם בפורום טיולי משפחות
תודה על התגובות והמילים החמות

איריס- מקווה שהבלוג יתמלא בעוד ועוד טיולים

לימור – שאפו על הדגלים שתלית בעיר לכבודי גם השנה

שמוליק- לכבוד הוא לי שסיפור הטיול שלנו הביא אותך לכתוב כאן

צפריר- שמח לשמוע שאהבת

מיכל- איזה כיף לשמוע שהתמונות מעבירות את התחושות שלנו שם

TAGA- לצערי אני כמעט ולא נמצא כאן בחודשים האחרונים – לא התחברתי לפורמט החדש של הפורומים גם בגלל לא מעט תקלות, למרות שניסית וניסיתי וניסיתי. הקושי להעלות כאן את סיפור הטיול שבר אותי (כמעט) סופית ועכשיו כשגיליתי את הקלות והנוחות בכתיבה בבלוג – אז הטיולים העתידיים כבר יהיו בבלוג

דפנה- קריאה מהנה

שרה- איך אשכח את פורום משפחות???

תמי- את עוד עשויה להפתיע את עצמך ולהגיע בעתיד לארמניה

רובי
-
RE: טיול בפסח עם ילדים קטנים פורסם בפורום טיולי משפחות
-
אלעד- האתגר עליי
(זה אחלה תירוץ לטוס שוב לחו"ל
) רובי
-
תודה על התגובות

טרמינלית, ענת, לי- שמח לשמוע שאהבתן את החופשה הלבנה שלנו

רובי
-
RE: חופשת קיץ בקפריסין (סיפור)פורסם בפורום טיולי משפחות
אלעד,
בפעם הבאה כשאתה לוקח רכב מחברת ההשכרה תבקש מהם שישפכו מים על הכביש מאחוריכם ברגע שתתחילו בנסיעה

אולי כך תמנעו ממרפי להצטרף אליכם לטיול 
מחמם את הלב לשמוע שבעל הפנצ'ריה הסביר פניו לתייר

התמונות עושות חשק לקפוץ לאי השכן
וכבר סימנתי לי כמה מקומות שארצה להגיע 
רובי
-
RE: ⭐ לונדון . לבד .פורסם בפורום טיולי משפחות
לי,
תענוג לקרוא
כל הכבוד שהעזת והכי כייייף שהיה מוצלח ונשאר לך טעם לפעם נוספת 
בנוסף כתבת מבחינתי בדיוק בזמן
אוטוטו גם אני בלונדון 3 לילות (פעם ראשונה שממש אטייל בעיר... עד כה נחתתי בה מספר פעמים רק לטובת טיסות המשך
) 
תודה על השיתוף, הטיפים והקישורים
רובי