ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. זהבה דברת
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 41
    • פוסטים 124
    • הגבוה ביותר 0
    • קבוצות 0

זהבה דברת

@זהבה דברת

0
    מוניטין
    28
    צפיות בפרופיל
    124
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 221908 גיל 56

זהבה דברת הפסק לעקוב עקוב

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי זהבה דברת

• RE: אשמח להערותיכם והארותיכם על המסלול שלנו בסקוטלנד

@אוליב-י

אוליב יקרה,

ראשית, תודה רבה על ההשקעה בתשובות. אני כל כך שמחה שאת עוזרת.

שנית, אנסה לענות בדייקנות על שאלותייך ותהיותייך, על מנת שתוכלי להחכים אותנו יותר. נראה שאת ממש "שוחה" בסקוטלנד:

יום 3 –  "כל נסיעה כחצי שעה. בעיני יותר סביר. אבל, בלאקנס קאסל ולינלית’גו הם בפאתי אדינבורו, אם אתם ממילא כמה ימים באדינבורו נראה לי בזבוז לנסוע לשם מגלזגו. הייתי מצמידה אותם לימים באדינבורו. ארמון לינלית’גו באמת מרשים לדעתי, אבל קרוב בהרבה לאדינבורו." – אנחנו מגיעים מגלזגו, שם הבסיס שלנו, גם לאדינבורו, ללא לינה, ורצינו להקדיש לעיר לפחות יומיים. חשבתי שהאתרים הללו שבקרבתה שווים יום ביקור, בלי קשר אליה. האם אני טועה??

יום 4 – "מגלזגו לLUSS כשעה נסיעה. משם לאינברארי עוד שעה [אל תאמינו לגוגל, הנסיעה אורכת יותר זמן. הכבישים מלאים פיתולים, ואם אתם אחרי משאית לא תוכלו לעקוף, וזה בתנאי מזג אויר טובים. בתנאי מזג אויר גרועים, יקח יותר זמן]. משם לאובן כשעה ורבע [כנ”ל]. משם לגלנקו עוד שעה. משם לפורט ויליאם כחצי שעה. שימו לב, זה לפחות ארבע וחצי שעות נסיעה במצטבר. אם אתם אוהבים סוג כזה של טיול, מעולה. אבל האם ישאר לכם מספיק זמן לבקר באמת בכל המקומות האלה, או שזה רק כדי לסמן וי ובעצם תרגישו שיותר נסעתם מאשר ביקרתם"? אנחנו ממש לא מסוג האנשים שמגיעים לרוץ ולעשות וי. ולכן אני מתייעצת על מה לוותר ועל מה לא. האם יער טרופותי ואינווררי והכבישים אליהם, לא שווים את העיקוף הזה?? אם היום הזה לחוץ מדי לדעתך, האם תוכלי להציע לי על מה לוותר? או שאולי – נוותר על כל הסיבוב הזה וניסע ישירות מגלזגו לגלנקו.

יום 8 – "מרחק הנסיעה הכללי מפורטרי לפיטלוכרי הוא בערך חמש שעות. עצירות בדרך בהחלט יכולות לעזור, אני לא הייתי מוסיפה זמן נסיעה נוסף. שוב קחו בחשבון כבישים מתפתלים ונהיגה בשמאל."  - האם לדעתך עדיף לחזור מהאי סקאיי לגלזגו דרך גלנקו – לילה בגלנקו - ולבקר שוב באזור, על חשבון הסיבוב דרך פילטוכרי??

יום 9 – ראשית הייתי משנה את הסדר – QUEENS VIEW קרוב יחסית לפיטלוכרי, ואחריו לאברפלדי. וכן הלאה, אם הנסיעה היא לפי סדר הכתיבה, אתם מסתובבים במעגלים ונוסעים נסיעות מיותרות. אם סתם כתבתם בלי סדר, אז הייתי מסתכלת טוב האם כל המקומות האלו אכן נחוצים לכם ומה היחוד שלהם עבורכם, כי אתם עושים הרבה נסיעות של שעה ועוד שעה, חצי שעה ועוד חצי שעה, בשטח קטן יחסית.  היום הזה ישתנה לחלוטין אם נחזור דרך גלנקו. במקרה הזה – איך היית מציעה לבנות את המסלול חזרה לגלזגו?

לשאלותייך:

בחרתי במקומות הספציפיים הללו על סמך המלצות בבלוגים, פורומים וכתבות. חשבתי שאני מוציאה כאן את המיטב. אולי הגזמתי בכמות ולכן אשמח אם תעזרי לי לצמצם.

אנחנו אוהבים לנסוע, לעצור לחצי שעה שעה בעיירות יפות, לעשות מסלול לא קשה של כשעה בטבע. את המוזיאונים נשאיר כמובן לערים, חוץ מהמוזיאון הפתוח בסקאיי. לשאלתך, אנחנו אוהבים לשלב עיירות, כפרים, הסטוריה ונופים.

סתם, בשביל לסבר את האוזן, וויתרתי על דנדי ומוזיאון העיצוב כיוון שהוא רחוק מדי מהבסיס שלנו בגלזגו, וזאת למרות האהבה הגדולה שלנו לעיצוב וארכיטקטורה.. (בעלי אדריכל).

ברור לנו שאי אפשר להספיק את סקוטלנד ב-10 ימים, אבל אנחנו רוצים לטעום ממנה כמה שאפשר. ובדרך כלל אני בונה תוכנית קצת יותר עמוסה ועושים מה שמספיקים. אבל כאן המרחקים מאוד גדולים ולכן צריך לחשוב במשנה תשומת לב. נהיגה בצד שמאל לא מרתיעה אותנו. עשינו את זה פעמים רבות.

ושוב, תודה רבה רבה על הרצון וההשקעה 🙏

זהבה

פורסם בפורום טיולי משפחות
      זהבה דברת
      זהבה דברת
    • RE: אשמח להערותיכם והארותיכם על המסלול שלנו בסקוטלנד

@אוליב-י

אוליב, תודה רבה, אקרא מחר בעיון את הערותייך והארותייך ואחזור מוכנה עם תשובות. שמחה על העזרה.. לילה טוב!

זהבה דברת
      זהבה דברת
    • RE: מסלול בסקוטלנד לבחינתכם והערותיכם

תודה רבה, שקד

פורסם בפורום אירופה
      זהבה דברת
      זהבה דברת
    • אשמח להערותיכם והארותיכם על המסלול שלנו בסקוטלנד

פרסמתי גם בפורום אירופה ומנסה את מזלי גם כאן. אשמח לעזרתכם:

זוג בוגר - נוסעים לסקוטלנד מה-2.5 עד ה-14.5. בסיס הלינה – גלזגו + רכב, עם גיחה של מספר ימים צפונה.

זו התוכנית:

יום 1 – נחיתה וסיור היכרות בגלזגו.

יום 2 – קלנדר, לוך קתרין, לוך לומונד כולל שיט ל—inchcailloch. (מומלץ?) וחזרה.

יום 3 – השוק בגלזגו, פלקירק, Linlithgow, blackness castle, culross  וחזרה.

יום 4 – luss, על A83 ליער טרופותי, אינוורארי, אובן, גיחה קצרה לכפר גלנקו (מפל ואגם. מה משניהם עדיף?), פורט וויליאם – לינה. (האם מפלי אינצ'רי הם must?)

יום 5 – המדרגות של נפטון (שווה עצירה?), גלנפינן, מאלאיג – שייט במעבורת לאי סקאיי, דרך ברודפורד לפורטרי – לינה. (האם כדאי להוסיף גם את בריכת הפיות ביום זה?).

יום 6 – דרום האי סקאיי – אלגול, שייט לאי קורסיק, בריכות טורין וחזרה לפורטרי – לינה.

יום 7 – צפון האי סקאיי – חצי האי טרוטרניש: קילט רוק, טירת דונטולום, fairy Glen Uig, Kilmuir וקורל ביץ' ובחירה בין טירת דונווגן ונסט פוינט (מה עדיף?) חזרה לפורטרי – לינה.

יום 8 – טירת איילין דונן (האם כדאי לעשות בדרך גיחה לפלוקטון?), Loch Duich (כביש A87), מפלי ברואר, פיטלוכרי – לינה.

יום 9 - "Queen view", The Birks of Aberfeldy , מרכז הscottish crannog – , אגם טאי, glenlyon , loch an daimh, מפלי דוכארט (Dochart) , חזרה לגלזגו – לינה.

יום 10 – גלזגו.

יום 11 – אדינבורו.

יום 12 – אדינבורו.

יום 13 – טיסה הביתה.

זהו! אשמח לקבל הערות, הארות והמלצות לשינויים, אם יש.

תודה רבה

זהבה דברת
      זהבה דברת
    • מסלול בסקוטלנד לבחינתכם והערותיכם

אמנם פרסמתי גם בקבוצת סקוטלנד למטיילים בפייסבוק אבל אשמח מאוד לעזרתכם:

זוג בוגר - נוסעים לסקוטלנד מה-2.5 עד ה-14.5. בסיס הלינה – גלזגו + רכב, עם גיחה של מספר ימים צפונה.

זו התוכנית:

יום 1 – נחיתה וסיור היכרות בגלזגו.

יום 2 – קלנדר, לוך קתרין, לוך לומונד כולל שיט ל—inchcailloch. (מומלץ?) וחזרה.

יום 3 – השוק בגלזגו, פלקירק, Linlithgow, blackness castle, culross  וחזרה.

יום 4 – luss, על A83 ליער טרופותי, אינוורארי, אובן, גיחה קצרה לכפר גלנקו (מפל ואגם. מה משניהם עדיף?), פורט וויליאם – לינה. (האם מפלי אינצ'רי הם must?)

יום 5 – המדרגות של נפטון (שווה עצירה?), גלנפינן, מאלאיג – שייט במעבורת לאי סקאיי, דרך ברודפורד לפורטרי – לינה. (האם כדאי להוסיף גם את בריכת הפיות ביום זה?).

יום 6 – דרום האי סקאיי – אלגול, שייט לאי קורסיק, בריכות טורין וחזרה לפורטרי – לינה.

יום 7 – צפון האי סקאיי – חצי האי טרוטרניש: קילט רוק, טירת דונטולום, fairy Glen Uig, Kilmuir וקורל ביץ' ובחירה בין טירת דונווגן ונסט פוינט (מה עדיף?) חזרה לפורטרי – לינה.

יום 8 – טירת איילין דונן (האם כדאי לעשות בדרך גיחה לפלוקטון?), Loch Duich (כביש A87), מפלי ברואר, פיטלוכרי – לינה.

יום 9 - "Queen view", The Birks of Aberfeldy , מרכז הscottish crannog – , אגם טאי, glenlyon , loch an daimh, מפלי דוכארט (Dochart) , חזרה לגלזגו – לינה.

יום 10 – גלזגו.

יום 11 – אדינבורו.

יום 12 – אדינבורו.

יום 13 – טיסה הביתה.

זהו! אשמח לקבל הערות, הארות והמלצות לשינויים, אם יש.

תודה רבה

פורסם בפורום אירופה
      זהבה דברת
      זהבה דברת
    • סקוטלנד - עזרה במסלול מגלזגו לדנדי וחזרה

שלום לכם,

בעקבות פרסום בפורום אירופה הציעו לי לפרסם גם בפורום הזה. אני מצטערת על הכפילות למי שקורא גם שם. והשאלה שלי היא כזו:

האם תוכלו לעזור לי בבניית מסלול של יום אחד עם רכב מגלזגו לדנדי וחזרה לא כולל את אדינבורו שנעשה ביום אחר?

מה יש לראות בדרך? באיזה אתרים ועיירות כדאי לבקר? מה כדאי לראות בדנדי, מלבד מוזיאון V&A ? 

אם פירת’ שווה ביקור?
      תודה רבה

זהבה דברת
      זהבה דברת
    • דנדי, סקוטלנד
      שלום לכם, מה יש לראות בדנדי מלבד מוזיאון V&A שגם עליו שמעתי חילוקי דעות?? האם העיר יפה? איזה מסלול הייתם ממליצים לעשות מגלזגו לדנדי וחזרה ביום אחד?? תודה  
      פורסם בפורום אירופה
      זהבה דברת
      זהבה דברת
    • RE: התלבטות בנושא מסלולים בסקוטלנד. אנא עזרתכם

תודה רבה על המלצותייך.

פורסם בפורום אירופה
      זהבה דברת
      זהבה דברת

ודאי שלא אוותר Smile תודה

פורסם בפורום אירופה
      זהבה דברת
      זהבה דברת

המון תודה, אבל אז אצטרך לוותר על האי סקאיי. שווה לוותר עליו?

פורסם בפורום אירופה
      זהבה דברת
      זהבה דברת