ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. אוליב י
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 35
    • פוסטים 1560
    • הגבוה ביותר 169
    • קבוצות 0

אוליב י

@אוליב י

200
    מוניטין
    164
    צפיות בפרופיל
    1560
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3470973 גיל 47

אוליב י הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי אוליב י

• RE: טיול קיץ משפחה עם סבא וסבתא לאן מומלץ ?

לא נעים לי, ובכל זאת אני אספר לך על הנסיון האישי הטראומטי שלנו בעניין. 

מלבד הנסיון האישי שלי, בעבודתי אני עובדת עם לא מעט אנשים בדיוק בשלבים האלו – שכבר מאובחנים אבל עדיין עצמאיים – ואני רואה שמה שקרה לנו לא יוצא דופן בכלל, ושהאמירה “תמיד יש פעם ראשונה” מתרחשת בדרך כלל בדיוק במצבי היציאה מהשגרה. ואי אפשר לצפות את זה מראש. 

אז מה שקרה לנו היה ככה. פעם נסענו עם בת משפחה קרובה ליעד מסוים באירופה [וסלחי לי שבגלל השמירה על פרטיותה לא מציינת את הקשר המשפחתי המדויק]. הגברת היתה קשישה, ניצולת שואה ברקע, מאובחנת עם הידרדרות מנטלית קלה – אך עדיין עצמאית לחלוטין מכל הבחינות חוץ מלשכוח מה תכננה לעשות פה ושם. היא היתה רגילה בטיסות ובנסיעות והיעד היה מוכר לה ולנו.

ובכן

פתאום בשדה התעופה היא נעלמה.

חיפשנו וחיפשנו. פספסנו את הטיסה שלנו [והיינו עם ילדים קטנים]. הרי אם היא נפלה בשרותים או משהו, לא נטוס בלעדיה נכון?

פנינו למשטרה בשדה התעופה שחיפשו אותה בכל מקום בשדה ובמקביל התקשרנו לכל מי שיכולנו להעלות בדעתנו מהמשפחה, אולי היא דיברה עם מישהו, התקשרה למישהו. כלום. בסוף התקשרנו גם לחברת האשראי, אולי רכשה משהו באיזו חנות בדיוטי פרי וכך נוכל לדעת היכן היתה אחרי שנעלמה לנו. הסתבר שהגברת קנתה כרטיס טיסה ממש מעט אחרי שנעלמה. אבל חברת האשראי, מטעמי פרטיות וסודיות, לא הסכימה למסור מידע נוסף. אז הבנו שהיא כנראה קנתה כרטיס לאנשהו, רק לא ידענו לאן, ועלתה על מטוס לאנשהו, רק לא ידענו לאן. [מזכירה שהיא היתה רגילה בטיסות ועל אף היותה מאובחנת עם ירידה מנטלית קלה עדיין היתה עצמאית לחלוטין ומסתבר שלא היה לה קשה לקנות כרטיס טיסה לעצמה, רק שמשום מה היא לא העלתה בדעתה לומר לנו לאן ומדוע].

הסיפור הסתיים בגיוס כללי של משטרת הגבולות ומשטרה של שלוש מדינות באירופה [זו שבאנו ממנה, זו שהיתה היעד שלנו, וזו שאליה היה מיועד כרטיס הטיסה החדש שלה ושלושתן לא היו היעד המקורי שלנו]. הנסיעה שלנו התבטלה, אני חזרתי אחרי יממה מפרכת במפח נפש גדול הביתה עם הקטנים [שכללו תינוקת יונקת ושלא היה שום עניין לגרור איתנו לעוד זמן בשדה התעופה]. בן הזוג גייס עוד בני משפחה וטסו לחפש אותה, כל אחד למדינה אחרת. אחרי שלושה ימים היא נמצאה, מורעבת וכחולה מקור, יושבת על ספסל ברחוב באיזה כפר שבו הוחבאה כילדה במלחמת העולם השניה [הבית בו התחבאה כילדה כבר לא היה קיים, אף אחד שם לא הכיר אותה]. אנשים טובים זיהו הומלסית חדשה והתקשרו למשטרה, שכבר חיפשה אותה. אנחנו בכלל לא ידענו ששמה היא התחבאה, היא מעולם לא אמרה את שם הכפר...

לא היה לה מושג למה הגיעה לשם. היא בכלל לא זכרה את יעד הנסיעה המקורי שלנו. היא גם לא הבינה על מה כל המהומה. וזו היתה הפעם הראשונה שהיא עשתה דבר כזה...היא מעולם לא הלכה לאיבוד קודם לכן. כיום היא לא זוכרת את הארוע כלל.

אז עבורנו זו היתה פעם ראשונה טראומטית למדי ואני את הלקח שלי למדתי. אמרתי תודה אלף פעם על התפקוד היעיל של המשטרה במדינת היעד שלנו ובאירופה המערבית בכלל, ועוד תודה על זה שיש עדיין אנשים ששמים לב לפנים של ההומלסים ברחוב. ומאז [הגברת עדיין חיה ובריאה פיזית אם כי מנטלית ירודה יותר, ועדיין טסה איתנו לפעמים] היחס אליה ובכלל למבוגרים עם ירידה מנטלית הוא, מבחינתי, כמו אל ילד. לא מורידים את העיניים, ולא לוקחים למקומות שבהם בעיה בלתי צפויה לא יכולה לקבל טיפול מניח את הדעת. גם אם מעולם לא היו בעיות, תמיד יש פעם ראשונה – אז שהפעם הראשונה הזו, אם היא רפואית, שתקבל מענה רפואי מתאים, ואם היא אחרת – כנ"ל.

ממש כפי שאם יש לי ילד עם בעיה רפואית [ויש לי] אני לא אסע איתו למקום שבו במקרה חירום לא אוכל לקבל שירות הולם, כך גם עם קשישים.

אני מאד מאד בעד לנסוע עם כל המשפחה. נסענו כאמור גם עם אותה בת משפחה גם לאחר הארוע ההוא, גם עם נכים, גם עם תינוקות. רק שאני חושבת שאם בוחרים יעד לטיול משפחתי שיש לאחד המשתתפים בו מגבלה, יש צורך וחשוב מאד לקחת בחשבון תרחישים שלא נלקחים בחשבון אם אותו בן משפחה לא היה משתתף. לכן היעדים לטיול עם חולה כרוני, מבחינתי, מצומצמים יותר מאשר היעדים לנסיעה ללא אותו בן משפחה. וכך גם היעדים עם קשישים, עם אנשים לא עצמאיים מכל סוג שהוא, פיזית ומנטלית, וגם עם אנשים שמאובחנים עם ירידה מנטלית גם אם עד עכשיו האבחנה לא התבטאה בבעיות כלשהן.

מטבען של נסיעות שהן מוציאות מאיזון, גם מבוגרים, עוד יותר ילדים ובעיקר קשישים. לא הייתי רוצה שהפעם הראשונה שבה הסבתא תבטא התנהגויות חדשות תהיה דווקא בנסיעה, ואני מאחלת שזה לא יקרה, ואפילו סביר שרוב הסיכויים שזה לא יקרה. אבל כן הייתי – במקומכם – נערכת לאפשרות שזה כן יקרה ונוסעת ליעד שיאפשר התמודדות עם זה.

לכן כפי שכתבתי לדעתי רומניה לא תתאים לכם. יש המון יעדים אחרים שווים באירופה שכן יתאימו...

[מתנצלת על האורך]

פורסם בפורום טיולי משפחות
      אוליב י
      אוליב י
    • RE: טירות, סירות, שינויי תכניות - חזרנו מסקוטלנד

בינתיים אגיד שהטיול הזה תוכנן שנה מראש.

הצד הבריטי של המשפחה קובע אירועים שנה מראש, כראוי לבריטים. 

ובכן נקבעה שבת באדינבורו ושבוע אחריה שבת בלונדון ביולי 2018.

כבר לא מעט שנים שסקוטלנד ממתינה בסבלנות לתורה, והנה תורה הגיע.

מי שיש לו משפחה עם מעל 3 ילדים יודע שקשה יחסית למצוא לינה מוצלחת למשפחה “גדולה” [כי בארץ 5 ילדים זה לא הרבה, אבל באנגליה זה כן]. לכן אוגוסט 2018 לא היה מוקדם להתחיל לחפש לינות, וחלק מהמקומות [שחלקם הומלצו לנו פה] היו תפוסים כבר אז. 

לא הועילה גם העובדה שלא היה לנו מושג, עד השבוע האחרון, כמה בדיוק נהיה. כן היינו צריכים לחפש מקומות לינה שיכולים לארח לפחות 8 אנשים [עם אופציה לעוד אחד על ספה]. 

ובכל זאת, כבר שלוש שנים שלא נסענו בהרכב מלא בגלל בעיות בסינכרון החופשים בעבודות שלנו [שנינו במקצועות הרפואה ומאד מתקשים לקבל חופש של יותר משבוע רצוף] וכן בגלל התחביב התחרותי של הבכור, שנוטה לתחרויות בדיוק בזמנים שמתאימים לנו לחופש. 

הפעם הבכור ויתר [בלי היסוס יש לציין] על תחרויות ביולי, ואנו שריינו לנו חופש שנה מראש, ויצאנו לחפש לינות. 

[כלומר אני יצאתי, כל הצד הלוגיסטי של הטיול הוא שלי, למעט השכרת הרכב]. 

היה קשה. 

מכירה אתרים מקומיים, כבר היינו בכל מיני בתים בכל מיני מקומות, ואני מחפשת, שבוע, שבועיים, שלושה, לא מוצאת לא מוצאת לא מוצאת [ואפילו העליתי פה הודעה על כך בפורום]. 

בסופו של דבר החלטתי ללכת בדרך הבטוחה – כלומר, לאמץ לפחות חלק מהמקומות שאנשים מכאן כבר היו וממליצים, וסביב זה לתכנן את הפעילות. 

ספטמבר 2017 אני מזמינה לינות. לפני הטיסות. ומקוה שהסייל של איזיג’ט אכן יסתבר כמוצלח. 

אף פעם לא הזמנתי לינה לפני טיסה, תמיד הפוך, אך הפעם חששנו ברצינות שאם נחכה יהיה עוד יותר מסובך למצוא.

אז הנה אנחנו:

בן 13 גאון, פריק מחשבים, לומד קורסים וירטואלים באוניברסיטה במקביל ללימודים [שמשעממים אותו] בחטיבה, יקה דייקן שאוהב לחשבן חישובים ובעיקר ממצה כל פעילות עוד לפני שאחותו [להלן] הספיקה להבין לאן הגיעה

בת 11, נולדה לאהוב את הקוסמוס. הכל נפלא בעיניה, הכל מקסים, הכל שווה בדיקה מעמיקה ועיון מאוהב, כל האנשים טובים, כולם חברים [והיא באמת מתידדת בשניה עם כל מי שהיא פוגשת]. והיא בגובה שלי [ואני לא נמוכה]. והקצב שלה, ובכן, היא חיה לפי שעון אחר לגמרי משלנו

בן 9, זז כל כך מהר שאין לנו סיכוי להשיג אותו אם הוא מתחיל לרוץ. אוהב לקפוץ ולטפס, בז לסכנות, וכשהוא רעב או עייף או עצבני, ובכן, לא נעים לידו…

בת 6 שהכל מעניין אותה והראש שלה רושם הכל

ובן 1.3 שתוכנן לשבת בנחת במנשא, אבל התחיל ללכת בגיל שנה וכיום הוא קופיף שלא מבייש את אחיו, ולכן תכנון לחוד ומציאות לחוד…

ואנחנו – הבריטי [שנולד וגדל, למד ועבד בלונדון, ובגללי נשאר בישראל אבל זה לא אומר שהפסיק להתגעגע] ואני. 

אוליב י
      אוליב י
    • RE: טיול בצפון אנגליה - שאלות ראשוניות

בצפון ויילס טיילנו בעיקר בטבע, דגמנו כמה מקומות שם וגם טירות פה ושם. אבל אהבנו יותר דווקא את דרום ויילס, לשם חזרנו כמה פעמים. מצרפת קישור לסיפור טיול כאן בפורום. בסיפור הטיול הזה יש גם עלויות [של טיול משפחה בגודל דומה, דרום ויילס+לונדון]. 

http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-4173283/srch-%D7 %9C%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%95%D7%9F

בליברפול היינו [בפעם אחרת] שלושה ימים. לרוע המזל תפס אותנו מזג אויר גרוע, אז לא שוטטנו בעיר - רק ביקרנו במוזיאונים

הילדים מאד אהבו את world museum

http://www.liverpoolmuseums.org.uk/wml/

היינו גם בmerseyside maritime museum והיה נחמד, יש שם כל מיני חפצים ששימשו יורדי ים, חלקם ממש מהטיטניק וחלקם אחרים, אומנות שקשורה לים, הרציף העתיק של ליברפול - קל לדמיין שם

http://www.liverpoolmuseums.org.uk/maritime/visit/old_dock_tours.aspx

http://www.liverpoolmuseums.org.uk/maritime/

בשבילי, נכנסנו גם למוזיאון העבדות, לי היה ממש מעניין, לילדים פחות

http://www.liverpoolmuseums.org.uk/ism/

לגבי פארקים, היה כל כך גשום שפשוט ויתרנו על זה. אז פארקים בליברפול, באמת אין לי נסיון אישי. אני רק יודעת שיש כמה שיכולים להתאים במזג אויר סביר.

מה שכן יכול להיות מעניין לילדים זה סיור תת קרקעי. בלפחות אחד מהם יש מגבלת גיל 10 או משהו כזה. אנחנו היינו ב

http://www.dayoutwiththekids.co.uk/family-fun/Williamson_Tunnels/707

הילדים שלנו אהבו. זה מה שעשינו במקום השיטוטים בחוץ...

אוליב י
      אוליב י
    • RE: טיול משפחתי לגאורגיה עם תינוקות!!

כלומר – הפוקוס בטיול הוא בעצם סבא וסבתא?

מה זה אומר “יתקשו בנשיאת הילדים”? האם מצבם הבריאותי טוב וסתם קשה להם לסחוב ילד, או שיש להם בעיות בריאות?

אם הפוקוס של טיול השורשים הוא סבא וסבתא, אז תוספת התינוק והפעוט עלולה ממש לקלקל אותו. כי הצרכים מאד מאד שונים, ואתם כהורים תמצאו את עצמכם ממוקדים בקטנים כאשר סבא וסבתא רק ירצו להעביר לכם את הנוסטלגיה שלהם. זה עלול להיות מילכוד  מתסכל. 

מצד שני, אם סבא וסבתא לא צעירים אז קשה לומר “חכו”...

במצב דומה [היינו עם קטנטנים בגילאים בערך דומים] בן הזוג נסע עם הוריו לענייני שורשים [אם כי לא בגיאורגיה] ואני נשארתי עם הילדים. הוריו קיבלו את תשומת הלב המלאה שלו, והילדים קיבלו טיולים אחרים איתנו. שנינו לא הצטערנו על ההחלטה הזו. 

אוליב י
      אוליב י
    • RE: טיול עם תינוק בן 6-7 חודשים עם נסיעות ארוכות

אני לא חושבת שיש כלל אחד שנכון לתינוקות. כי כל תינוק הוא שונה, יש תינוקות שישנים בנחת בנסיעות ויש תינוקות ששונאים נסיעות, ויש הרבה באמצע. 

שימו לב לתינוק שלכם, איך הוא בנסיעות, ולפי זה תתארגנו קרוב יותר לטיול. 

כמה טיפים בכל זאת:

1. לתכנן עצירות מראש: בכל נסיעה ארוכה לתכנן 2-3 אפשרויות עצירה [במקומות שבהם בטיחותי לעצור ואפשר לצאת מהרכב] – לצורך החלפת חיתול, האכלה או סתם התאווררות. ולקחת בחשבון שאם הנסיעה נטו היא 6 שעות, אז ברוטו היא בהחלט יכולה לקחת 7-8 שעות כולל העצירות. יש תינוקות שלא יכולים לשבת ברכב 6 שעות רצוף. [בגלל שכתבת סלקל אני מניחה שברכב, תחבורה ציבורית זה ממש שונה ובעיני הרבה יותר פשוט]. 
      2. כתבת בקבוקים אז אני מבינה שהתינוק לא יונק – הנסיון שלנו עם תינוקות ששתו מבקבוקים הוא שמים חמים בתרמוס טוב מספיקים לכמה שעות. 
      3. הורה אחד יושב עם התינוק מאחור. כך כשהתינוק ער הוא רואה פנים מוכרות, יש מישהו שישחק איתו וישיר לו. תינוקות בגיל כזה עדיין לא ממש שמים לב או מתעניינים במה שקורה בחוץ ולא ממש מסתכלים דרך החלון, תעסוקה על ידי ההורה יכולה מאד לעזור. 
      אוליב י
      אוליב י
    • RE: טיול להולנד בעוד 3 שבועות - שאלה חשובה

הולנד מאד נגישה לנכים מכל הסוגים. מעורר קנאה ממש יחסית לישראל.

תו נכה לרכב – את צריכה לגשת למשרד הרישוי ולקבל תו בינ”ל לתאריכים של הטיול [כמו שעושים רשיון בינ”ל בממסי]. יש להגיע עם הכרטיס והדרכון.

יש גם אתר בהולנדית שמראה איפה יש חניות נכים, אם אזכר איך קראו לו אקשר לך.

בהרבה אטרקציות יש זכות קדימה לנכים אבל בחלקן לא. ממליצה לברר מראש כי היכן שאין זה עניין עקרוני. צריך לגשת למשרד ולהציג את התעודה. 

אוליב י
      אוליב י
    • RE: איי יוון או יעד אחר עם ילדים ותינוקת בת חודשיים

בטן גב על חוף באוגוסט ביוון עם תינוקת בת חודשיים?

חם... תינוק בן חודשיים זה דבר עדין, לא ממש מתאים לבטן גב על החוף בשמש...לא נשמע כמו משהו שהייתי רוצה. [מזג האויר די דומה לפה]

לא יודעת איך בן/בת ה4 שלכם אבל אצלי בגיל 4 היה אסור להסיר מהם את העיניים לדקה, והם עדיין לא ידעו לשחות. לא יודעת, לא נשמע לי כמו מתכון להנאה משפחתית. אבל אתם מכירים את עצמכם ויודעים מה מתאים לכם. 

יצא לי לטייל עם תינוקות, הגיל הכי צעיר היה 3 חודשים ואכן זה היה הטיול שהיה לי הכי קשה, וגם אותו עשינו ממש ממש בנחת [עירוני, עם המון הפסקות] ובמזג אויר הגיוני. 

אוליב י
      אוליב י
    • RE: יעוץ בבחירת סוג רכב משפחתי להשכרה

לגבי נוחות הנהיגה ברכב גדול 9 מקומות, וכן נהיגה בכבישים הרריים – כמה דברים מנסיוני האישי והמשפחתי:

א. יש הבדלים משמעותיים בין יצרנים שונים ולכן “רכב גדול” זה לא דבר אחד. יש רכבים גדולים שנוחים יותר לנהיגה ולישיבה ויש שפחות. זה תלוי גם במבנה הרכב וגם בייעוד המקורי שלו – למשל יש רכבים של 9 שייעודם המקורי הוא מסחרי [כמו יונדאי i800] ולכן אף שהנהיגה בהם נוחה, הישיבה כנוסעים הרבה פחות נוחה. לעומת זאת יש רכבים של 7 שצפופים יחסית. כדאי לברר על דגם מסוים שזמין לכם משתי הקטגוריות, כי הכללה לפעמים לא תעזור לכם. 

ב. אכן יש הבדלים בנהיגה בין רכב גדול יותר לקטן. בדרך כלל [אם כי לא תמיד] רכב של 9 יהיה בעל איזון שונה על הכביש, אם בשל מימדיו, אם בשל גובהו [רכבים אלו נוטים להיות גבוהים יותר], אם בשל אורכו [אם אינם גבוהים יותר, הם ארוכים יותר] ולכן הנהיגה בהם דורשת תשומת לב להבדלים יחסית לנהיגה ברכבים קטנים סטנדרטיים או משפחתיים סטנדרטיים [אני מניחה שרובנו לא מחזיקים רכב של 9 מקומות ביומיום]. מודעות להבדלים אלו היא חשובה גם לנהיגה רגילה ועוד יותר לתגובות הנהג במצבי חירום שכיחים או אפשריים בכביש. יכולה לתת דוגמאות אם צריך. 

ג. אין שום בעיה לנהוג בדרכים הרריות עם רכבים גדולים וגם עם קראוונים. אלא שיש לקחת בחשבון שלמי שלא רגיל זה עלול להיות מעייף ואפילו מפחיד. אם יש אפשרות, ממליצה להתרגל לרכב בדרכים עירוניות ובין עירוניות לפני שעולים על הדרכים ההרריות. 

ד. כדאי לקחת בחשבון שבאירופה רכבים רבים הם עם גיר ידני, כולל רכבים של 9 מקומות. למי שרגיל לאוטומט וגם למשפחתי סטנדרטי, השילוב של רכב גדול וגם גיר ידני וגם דרכים מתפתלות עלול להיות מאתגר. לכן אם אינכם רגילים לגיר ידני, כדאי לשים לב לכך ולנסות להבטיח קבלת רכב אוטומטי. 

באופן אישי נהגתי כמעט בכל סוגי הרכבים בכל סוגי הדרכים, אבל לי יש רקע של שנים של נהיגה מקצועית + ידע [קורסים] ומיומנות [נסיון] בנהיגה מתקדמת גם ברכבים גדולים. הנסיון האישי שלנו מראה שנהגים שאין להם ידע ונסיון כזה [כמו בן זוגי למשל, שנוהג מעל שני עשורים ברכבים סטנדרטיים אך לא רגיל לרכבים גדולים] עלולים להתקשות. הנסיון שלנו גם מראה שידע מראש על ההבדלים בנהיגה בין רכב סטנדרטי לרכב גדול, + נסיון קצר [כמה נסיעות] בשטח מוכר, יכולים לעשות הבדל משמעותי.

במקרה שלנו, כיון שלא רציתי להיות נהגת יחידה בשטח הררי, שכרנו בארץ רכב גדול ליום אחד כדי שבן הזוג יתרגל נהיגה רגילה ברכב כזה. הוא אומר שבשבילו זה היה מאד משמעותי.  גם לי זה היה משמעותי כי יכולנו להתחלק בנהיגה – בד”כ הוא נהג בדרכים הבינעירוניות הרגילות, ואני נהגתי בדרכים הכפריות, אבל היה לו בטחון בסיסי בנהיגה ברכב ולי היה בטחון בכך שיש נהג לגיבוי. 

אוליב י
      אוליב י
    • RE: טיול ללונדון במאי
      שוק ספרים יד שניה

בשמחה

אני מאד מאד אוהבת ספרים. וגם ילדי הולכים בעקבותי. 

לכן אחד היעדים שלי הוא תמיד חנויות ספרים. 

אני מחפשת בד”כ ספרים מארבעה סוגים:

א. ספרים שאני בעצמי רציתי לקרוא במקור [באנגלית כמובן]

ב. ספרי ילדים בכל הגילאים, בד”כ ספרים שאי אפשר להשיג בחנויות של ספרים חדשים

ג. ספרי קומיקס [הילדים שלי מאד אוהבים] כנ”ל בד”כ אי אפשר להשיג בחנויות של ספרים חדשים

ד. ספרי אומנות 

את כל אלו אני בד”כ מוצאת ביד שניה, בארץ וגם בחו”ל. 

אז בלונדון יש שוק ספרים יד שניה חמוד מתחת לגשר ווטרלו. הוא פועל בכל מזג אויר למעט שלג של ממש [אם אין תחבורה ציבורית אז גם אין שוק]. הוא בחוץ, אבל מתחת לגשר כך שיבש שם גם כשיורד גשם. 

קוראים לו riverside walk market הוא נמצא בצד של התמזה ליד תיאטרון הסרטים הלאומי. 

יש שם כל מיני אנשים שבאים ומוכרים ספרים משלהם, וגם סוחרים. 

פתוח רק בשבת וראשון בשעות 10-17.

חלק מהספרים שאני הכי אוהבת, ושהילדים הכי אוהבים, מצאתי שם. 

אצלנו במשפחה אני הפריקית של ספרים יד שניה, בן הזוג בכלל לא מתעניין, והילדים – תלוי בגיל. אז בד”כ מה שעשינו היה שאני לוקחת את הזמן לשוטט שם ולחפור, ובזמן הזה בן הזוג צופה בנהר ובסירות עם הקטנים, או הולך איתם על הגשר הלוך חזור [יש מדרכה, זה בטיחותי], או כל פעילות אחרת באיזור קרוב שמתאימה לילדים קטנים יותר שהתחביב שלי לא מעניין אותם. 

אם תכתבי מה עוד מעניין אותם, אולי אוכל להמליץ. יש המון שווקים קטנים בלונדון, זה בעיקר שאלה של תחומי עניין. 

אוליב י
      אוליב י
    • RE: טיול ללונדון במאי

בעיני הנסיעה ללגולנד מיותרת. זה מתאים רק לילדים ממש קטנים, יתאים רק לקטנה שלכם. 

1000 ש”ח ליום, אם שער הפאונד ישאר כמו שהוא עכשיו ולא יעלה חזרה, זה סכום הגיוני +. אבל תלוי מה תעשו. אטרקציות יקרות.  חלק ניכר מהמסעדות יקרות [שוב, תלוי איפה]. אבל אוכל בסופרמרקטים זול ויש מגוון, ויש הרבה אתרים בחינם. ילדים מתחת גיל 11 לא משלמים בתחבורה ציבורית כך שגם הנסיעות לא אוכלות חלק משמעותי מהתקציב. 

ממליצה לשקול אויסטר, תקרת השימוש היומי בו נמוכה יותר משל חופשי יומי או טראוולקארד. אם כן תרצו אטרקציות בתשלום, כדאי לבדוק מה הטראוולקארד מציע במסגרת מבצעי 1+1 שלו. 

מה שאצלנו תמיד אהבו בגילאים דומים:

קובנט גארדן – בימי ראשון בעיקר, יש הופעות רחוב שהילדים מאד אהבו לראות

מוזיאון התחבורה – נמצא בקובנט גארדן, אמנם בתשלום אבל נהננו בו ילדים בכל הגילאים וגם מבוגרים. 

מוזיאון המדע [חינם, חוץ מתערוכות מתחלפות שהן בתשלום]

מוזיאון הטבע [כנ”ל]

מוזיאון חיל האויר הבריטי – חינם, אצלנו גם הבנים וגם הבנות מאד התעניינו ואהבו. 

ספינת המלחמה HMS Belfast – בתשלום, היה מעניין לכולנו כולל הקטנה שהיתה אז בת 3 [יש הרבה טיפוס וירידה בסולמות, יש בובות בגודל טבעי שעניינו אותה, גם בלי להבין את ההקשר הכללי]

בענייני ספינות יש גם את Golden hinde [בתשלום] שהיא שחזור הספינה המקורית של סר פרנסיס דרייק, ואם מתכננים נכון אפשר להגיע ביום שיש סיור או פעילויות וזה מעניין לילדים

במזג אויר טוב – יש כמה וכמה פארקים גדולים ונחמדים בלונדון, שאפשר לשוטט בהם, לעשות בהם פיקניק, לצפות בברווזים. זה יתאים לקטנה מאד. אם תקנו כדור, היא תוכל לצפות בברוזים בזמן שהשניים האחרים ישחקו. 

פארק המשחקים לזכר הנסיכה דיאנה בגני קנסינגטון – יש שם ספינת פיראטים שהילדים אוהבים לשחק בה

אצלנו, למרות שאנו מגיעים לא מעט ללונדון [משפחה] והילדים מכירים וזוכרים אותה, עדיין עצם הנסיעה בטיוב ובאוטובוס קומותיים היא אטרקציה בשבילם. גם בגיל 11.

ומה עם איזה מחזמר?

אם תכתבי מה מעניין אתכם, בעיקר את הילדים הגדולים, אולי יהיו רעיונות נוספים. [היינו בכל  מיני מקומות אבל כאלו שספציפים לתחומי העניין שלנו, למשל שוק ספרים יד שניה אני לא אמליץ סתם ככה למי שזה לא רלוונטי לו...]

אוליב י
      אוליב י

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי אוליב י

• RE: סתיו במערב סקוטלנד – בואו לעופף איתי!

@pninit1234 תמיד כיף לקרוא אותך

סקוטלנד מהממת בכל עונה אבל אין ספק שבלי חשש למידג'ס היא מהממת עוד יותר

והתמונות שלך נהדרות

אנחנו התאהבנו קשות בסקוטלנד וכל שנה חוזרים, כל פעם לעוד מקום שלא היינו בו וגם חוזרים למקומות שהיינו בהם ואהבנו

ובכל פעם מוצאים עוד פינות חמד נידחות ידועות יותר או פחות

כיף שהייתם ונהניתם

פורסם בפורום אירופה
      אוליב י
      אוליב י
    • RE: סתיו במערב סקוטלנד – בואו לעופף איתי!

@pninit1234 גם אנחנו היינו ברוגי פולס [בפעם הקודמת קודמת, לפני שנה+] וראינו סלמונים קופצים

פורסם בפורום אירופה
      אוליב י
      אוליב י
    • RE: המלצה לטראק באי הבריטי

מעבר למה שכתבו כאן, אני יכול להציע שתעשו את החלק של Thames walk שקרוב ללונדון. תוכלו לנסוע רחוק ביום הראשון כדי להגיע לנקודת ההתחלה שתבחרו, אבל להגיע ממש עד לונדון ביום האחרון. עונה לכל שאר הקריטריונים שכתבת.

פורסם בפורום אירופה
      אוליב י
      אוליב י
    • RE: תיק עלייה למטוס וויז

@מיכאל1913 אין תיק בנפח הרצוי לך שעומד בדרישות הגודל של הכרטיס הבסיסי של וויז.

תוכל לשדרג את הכרטיס ולשלם על תיק יותר גדול. זה מה שאנחנו עושים. ואז תיק בנפח כזה אפשרי, אבל זה כמובן בתוספת תשלום.

פורסם בפורום אירופה
      אוליב י
      אוליב י
    • RE: סיכום טיול אירלנד, 12 ימים

תודה על השיתוף ועל התמונות.

אכן זכיתם במזג אויר נדיר, ואיזה כיף לכם

פורסם בפורום אירופה
      אוליב י
      אוליב י
    • RE: אנגליה - פעם נוספת, והפעם בהרכב מלא

@imeshy2 תודה. אף פעם לא נמאס לי מאנגליה

פורסם בפורום אירופה
      אוליב י
      אוליב י
    • RE: כמה שאלות לגביי טיול ללונדון (טיול סולו)

לשאלותייך: שכונות שלא כדאי להסתובב בהן - בהחלט יש. עם זאת אם את מתמקמת במרכז, אין לך סיבה להגיע אליהן. במקום לעשות לך רשימה, מציעה לך לכתוב איפה את לנה ולאן מתכוונת להגיע ביום, ואם יש בעייתיות אז אוכל להזהיר. לגבי האויסטר מצטרפת לתגובה שלפני. גם תחבורה ציבורית מסכימה עם מה שכתבו לפני. ממש לא בכל תחנת טיוב יש מעלית ואת לא יכולה לבנות על זה. אם תקע החשמל שלך הוא עם שלושה פינים, אז כן, צריך מתאם ספציפי לבריטניה. אם תקע החשמל שלך הוא עם שני פינים, לרוב תסתדרי עם השקע שמיועד למכונת גילוח, אבל לא נוח להטעין שם. אנחנו תמיד לוקחים מתאם. תהני!

פורסם בפורום אירופה
      אוליב י
      אוליב י
    • RE: אשמח שתעזרו לחייל משחורר לתכנן חופשה קצרה לבד

מצטרפת למגיבים שלפני. אני חושבת שכדי לקבל עצות שיועילו לך, אתה צריך קודם כל להחליט מה בדיוק אתה רוצה. אחר כך ללכת לקרוא - בעצמך - על היעדים שמתאימים למה שאתה מחפש ואחר כך לחזור לקבל עצות ספציפיות. ברוב המקומות בחו"ל חמישי עד ראשון לא מספיקים לטרק בטבע. תוכל לבחור עיר שקרובה לטבע ולנסוע בתחבורה ציבורית ליום טיול מחוץ לה, אבל לא הרבה מעבר לזה.

פורסם בפורום אירופה
      אוליב י
      אוליב י
    • RE: צייר לי כבשה - ווילס משפחתי בסתיו

@לילך-מרחובות הי לילך

אנחנו מאד אוהבים את ויילס והיינו שם מספר פעמים, אם את רוצה אשמח לעזור

פורסם בפורום אירופה
      אוליב י
      אוליב י
    • RE: סיבוב סתווי בסקוטלנד היפה

@שקד אז גם אני הגעתי בסופו של דבר לקרוא את הסיפור

ואני רואה שפנצ'ר הוא חלק מהטיול לא רק אצלנו.....

יופי של תמונות ואיזה כיף שלפחות פה בפורום עדיין כותבים [קראתי אותך בעבר בפורום טיולי משפחות]

פורסם בפורום אירופה
      אוליב י
      אוליב י