יעוץ בבחירת סוג רכב משפחתי להשכרה
-
לגבי נוחות הנהיגה ברכב גדול 9 מקומות, וכן נהיגה בכבישים הרריים – כמה דברים מנסיוני האישי והמשפחתי:
א. יש הבדלים משמעותיים בין יצרנים שונים ולכן “רכב גדול” זה לא דבר אחד. יש רכבים גדולים שנוחים יותר לנהיגה ולישיבה ויש שפחות. זה תלוי גם במבנה הרכב וגם בייעוד המקורי שלו – למשל יש רכבים של 9 שייעודם המקורי הוא מסחרי [כמו יונדאי i800] ולכן אף שהנהיגה בהם נוחה, הישיבה כנוסעים הרבה פחות נוחה. לעומת זאת יש רכבים של 7 שצפופים יחסית. כדאי לברר על דגם מסוים שזמין לכם משתי הקטגוריות, כי הכללה לפעמים לא תעזור לכם.
ב. אכן יש הבדלים בנהיגה בין רכב גדול יותר לקטן. בדרך כלל [אם כי לא תמיד] רכב של 9 יהיה בעל איזון שונה על הכביש, אם בשל מימדיו, אם בשל גובהו [רכבים אלו נוטים להיות גבוהים יותר], אם בשל אורכו [אם אינם גבוהים יותר, הם ארוכים יותר] ולכן הנהיגה בהם דורשת תשומת לב להבדלים יחסית לנהיגה ברכבים קטנים סטנדרטיים או משפחתיים סטנדרטיים [אני מניחה שרובנו לא מחזיקים רכב של 9 מקומות ביומיום]. מודעות להבדלים אלו היא חשובה גם לנהיגה רגילה ועוד יותר לתגובות הנהג במצבי חירום שכיחים או אפשריים בכביש. יכולה לתת דוגמאות אם צריך.
ג. אין שום בעיה לנהוג בדרכים הרריות עם רכבים גדולים וגם עם קראוונים. אלא שיש לקחת בחשבון שלמי שלא רגיל זה עלול להיות מעייף ואפילו מפחיד. אם יש אפשרות, ממליצה להתרגל לרכב בדרכים עירוניות ובין עירוניות לפני שעולים על הדרכים ההרריות.
ד. כדאי לקחת בחשבון שבאירופה רכבים רבים הם עם גיר ידני, כולל רכבים של 9 מקומות. למי שרגיל לאוטומט וגם למשפחתי סטנדרטי, השילוב של רכב גדול וגם גיר ידני וגם דרכים מתפתלות עלול להיות מאתגר. לכן אם אינכם רגילים לגיר ידני, כדאי לשים לב לכך ולנסות להבטיח קבלת רכב אוטומטי.
באופן אישי נהגתי כמעט בכל סוגי הרכבים בכל סוגי הדרכים, אבל לי יש רקע של שנים של נהיגה מקצועית + ידע [קורסים] ומיומנות [נסיון] בנהיגה מתקדמת גם ברכבים גדולים. הנסיון האישי שלנו מראה שנהגים שאין להם ידע ונסיון כזה [כמו בן זוגי למשל, שנוהג מעל שני עשורים ברכבים סטנדרטיים אך לא רגיל לרכבים גדולים] עלולים להתקשות. הנסיון שלנו גם מראה שידע מראש על ההבדלים בנהיגה בין רכב סטנדרטי לרכב גדול, + נסיון קצר [כמה נסיעות] בשטח מוכר, יכולים לעשות הבדל משמעותי.
במקרה שלנו, כיון שלא רציתי להיות נהגת יחידה בשטח הררי, שכרנו בארץ רכב גדול ליום אחד כדי שבן הזוג יתרגל נהיגה רגילה ברכב כזה. הוא אומר שבשבילו זה היה מאד משמעותי. גם לי זה היה משמעותי כי יכולנו להתחלק בנהיגה – בד”כ הוא נהג בדרכים הבינעירוניות הרגילות, ואני נהגתי בדרכים הכפריות, אבל היה לו בטחון בסיסי בנהיגה ברכב ולי היה בטחון בכך שיש נהג לגיבוי.
-
היתרון של רנטל קארס על הזמנה ישירות מהחברות זה הכיסוי הביטוחי שלהם.
הכיסוי הביטוחי שלהם מכסה הכל , וממש הכל. כתוב שחור על גבי לבן.
בחברות אין כיסוי מלא, הכל טוב עד שקורה משהו . ונכון שלרוב ההשכרה מסתיימת ללא שום ארוע.
זה בדיוק כמו ביטוח נסיעות לחול, יש כאלה שמסתפקים בביטוח של כרטיסי אשראי, ואחרי זה שומעים על ארגון מגבית לכיסוי ההוצאות.
סיפורים יש על כולם, על כל החברות וגם על רנטל קארס.
היתרון בהזמנה דרך אורן ברנטלקארס מעבר למחיר הזול, זה הקשרים של אורן איתם והעזרה שתקבלי ממנו מולם.
בכל מקרה מאחל לכם הנאה מכל בחירה שתחליטו ומהטיול, אוסטריה מדהימה.
-
אני שכרתי מספר פעמים רכב של 9,
אלפיים צרפתיים, רומניה,הולנד,יער שחור, סלובקיה והרי הטטרה,
לא נתקלנו בבעיות בנהיגה.
הבעיות הן בעיקר בחניונים שלעיתים מאתגרים במידה לא הגיונית ,(גיסי שיפשף את כל דופן הרכב בכניסה לחניון)
-
תודה רבה לכם על העצות הרבות והטיפים. אנסה שוב לפנות לאורן לקבל הצעת מחיר על ויטו , נראה מה יציע.