ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. ערן77
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 11
    • פוסטים 42
    • הגבוה ביותר 1
    • קבוצות 0

ערן77

@ערן77

1
    מוניטין
    59
    צפיות בפרופיל
    42
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3828531 גיל 56

ערן77 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי ערן77

• RE: אימיגריישן בכניסה מקנדה

מעולה!

תודה רבה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      ערן77
      ערן77

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי ערן77

• RE: ניו אינגלנד, ספטמבר 2023

תודה לכל המגיבים.

בעקבות הפידבקים החלטתי לקבל את ההצעה ולהפוך את סדר הטיול, וכן לוותר על אכדיה תמורת ורמונט. זה יביא אותנו לאזור סטואי בסוף ספטמבר.

נתחיל ב-5 לילות בלב מנהטן, משם ניקח את הרכב וניסע לאורך החוף עד בוסטון, צפונה להרים הלבנים, מערבה לסטואי, ודרומה לאזור ניוארק, שם נבלה בפארקים עד הטיסה חזרה.

משלב טיולי עיר (מנהטן, בוסטון), חופים (הדרך מקונטיק לבוסטון, ובוסטון עצמה), קצת טבע (ההרים הלבנים וההרים הירוקים) והרבה פארקי שעשועים ואטרקציות אחרות.

הנה השלד החדש (בכחול אטרקציות שפתוחות רק בסופ״ש):

undefined

יש לי עדיין כמה התלבטויות:

• החלק המאוחר של הטיול לא מרגיש לי מסודר נכון. בפרט היומיים של 29-30/9, בהם חוזרים מסטואי לכיוון ניוארק. זו נסיעה ארוכה, ואני לא כל כך יודע איפה כדאי לעבור ולעצור. אמור להיות אזור של נוף פסטורלי... זיהיתי פארק הרים אחד (Jiminy Peak) שנמצא בערך באמצע הדרך, אבל אשמח לעצתכם על איך לסדר את הימים הללו טוב יותר.
      • המעבר מנורת׳ קונווי לסטואי - יש למעשה 3 אזורי טיול: סמוך לנורת׳ קונווי, האזור של פרנקוניה נוטש (כשעה נסיעה מנורת׳ קונווי), והאזור של סטואי. כרגע סידרתי את פרנקוניה ליום אחד כחלק מטיול כוכב מנ״ק - מתלבט האם כדאי לשבור ולהוסיף לילה באזור לינקולן, ולעשות יותר באזור?

כמובן אודה גם להתייחסויות כלליות אחרות.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      ערן77
      ערן77

תודה מוני. לגבי הכותרת - סתם נטפלתי ל״ניו אינגלנד״. מבחינתי זה צפון מזרח 😀 ואין חשיבות מיוחד לסמן וי על יעד כזה או אחר, אלא בעיקר להגיע למקומות המומלצים ביותר, ושגם הכי מתאימים למשפחה שלי. ספציפית, מקריאה שטחית הבנתי שאקדיה זה ״לא להחמיץ״, עם נופים ייחודיים ומרשימים ביותר של חופים, מפרצים ובריכות גיאות (הולך חזק אצלנו). ורמונט זה... נוף פסטורלי אבל בסוף לא נורא שונה מההרים הלבנים של ניו המפשייר? נוף הררי (אבל לא אלפיני), נקיקים, מפלים, אבל... שום דבר שלא ראית קודם, או לפחות לא שונה מאוד? זה לפחות מה שהבנתי.

אשמח לשמוע את חוות דעתך על אקדיה - אחרי שעברנו את כל החוף המערבי של ארה״ב (ואהבנו מאוד), האם יש משהו שאפשר להשוות את אכדיה אליו? האם הוא מזכיר את הביג סר? מונטריי? חופי אורגון? פארק אולימפיק? או שזה משהו אחר? האם זה סתם ״חוף ים״ כמו שאתה כותב? וכנ״ל לגבי ורמונט, אם היית יכול לבחור אחד ולא היו שיקולים פרקטיים של מסלול, נהיגה וכו׳, מי מהם יותר בלתי נשכח וייחודי?

לגבי סדר הטיול, אתה מעלה נקודה טובה בהחלט לגבי הסיכוי לראות צבעי שלכת עזים. מודה שהתלבטתי, אבל בהתייעצות בפורום הזה לפני שנתיים לגבי טיול בקליפורניה, אנשיםטובים נתן לי טיפ שהפך לטיפ מנצח מבחינתי - טיול במגמת עליה. ומהיכרותי את המשפחה ואת האטרקציות הרלונטיות, לסיים בטבע יהיה חצי קלאצ׳.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      ערן77
      ערן77

הי מוני,

תודה על התגובה. הסיבה שאני מחלק לימים וליעדים היא בדיוק כדי לוודא שאני מצליח להגיע למקומות שאני צריך בזמן שאני צריך (אטרקציות שפתוחות רק בסופש). כך הבנתי שטיול קווי לכיוון צפון יפספס את האטרקציות.

לגופה של הצעתך:

1. ניו יורק בהתחלה או בסוף לא ישנה מהותית את הבעיה שהיתה לי עם האטרקציות בסופש. אבל אני סקרן למה הצעת להתחיל ולא לסיים שם? אני מעריך שניו יורק יהיה שיא הטיול, מבחינת אינטסיביות ומבחינת מגניבות של אטרקציות לילדים. לכן חשבתי לסיים שם, שיהיה מה לחכות. עבור המשפחה שלי, להוריד הילוך ולצאת ״לטבע״ אחרי ניו יורק עלול להיות משעמם.
      2. אתה מציע להחליף את אקדיה בורמונט - למה? מקריאה שעשיתי נראה שאקדיה מקסימה ומיוחדת, עם הרבה אטרקציות ״חוף״, ורמונט אולי פסטורלית אבל מנסיוני עם המשפחה - נוף הררי עוצר נשימה לא ממש עושה להם את זה. מה אני מפספס?
      פורסם בפורום צפון אמריקה
      ערן77
      ערן77
    • ניו אינגלנד, ספטמבר 2023

הי,

אנחנו משפחה עם 3 ילדים בגילאי 7, 12, 14.

בקיץ האחרון בילינו שלושה וחצי שבועות בצפון מערב ארה״ב.

בקיץ שלפני זה שלושה וחצי שבועות בקליפורניה.

למדנו שהמשפחה אוהבת פארקי שעשועים ונהנים מחופי ים, אבל (לצערי) פחות מתחברים לטיולים בטבע, ולא משנה כמה יפים. כל הליכה שהיא מעבר לקילומטר או שניים מתחילה לשעמם והילדים מנדנדים... היות ואני מאוד אוהב את הטבע אנחנו מנסים לפשר ולמצוא מקומות כאלה שאפשר להגיע קרוב יחסית עם הרכב, ללכת קצת ולחזור. הצלחנו להנות גם מהערים שבהם היינו.

סגנון הטיול הוא כוכב מתגלגל, עם נסיעות של לא יותר משעתיים ביום לכוכב ועד שלוש לדילוג (למעט מקרים חריגים). ישנים בבתים של איירבנב עם מטבח וכמה חדרי שינה - פינוק. לרוב ישנים כ- 2-3 ימים בכל מקום, אם אפשר 4 עדיף. לא מנסים לטרוף את הכל אלא בקצב יחסית רגוע - מעטות הפעמים בהם ישנו לילה אחד במקום רק כדי להספיק מרחק.

התחלנו לעבוד על הטיול הבא - אזור ניו אינגלנד בחגי תשרי 2023.

הטיסות הלוך וחזור כבר מוזמנות: אלעל הלוך-חזור ישיר לניו יורק בתאריכים 11/9-3/10. זוהי המסגרת. התאריכים לא אידיאליים (הייתי שמח לעשות שיפט ולהתחיל בסוף שבוע - הסבר בהמשך) וכנראה שטיפה מוקדם לשלכת - אבל אין מה לעשות, אלה התאריכים.

בתוך זה אני מנסה לצקת אג׳נדה. מנסה לשלב לפי המתכון למעלה שעובד עבורנו - טבע יפה אבל בלי הרבה הליכות, ערים, פארקי שעשועים וחופים. טיולי כוכב עם נסיעות ודילוגים לא מאוד ארוכים.

בספטמבר כבר רוב האטרקציות פועלות רק בסופי שבוע, או סגורות לגמרי. אבל כן חשוב לי לנסות ולהספיק לפחות כמה פארקים. בשנה שעברה בצפון מערב לא היו פארקים בכלל וזה היה מאוד חסר לילדים. כך שיש אילוץ לנסות ולהגיע בסופי שבוע לאטרקציות בסגנון פארקים, וזה מאוד מקשה על התכנון... יש כמה פארקים שנראים שווים באזור הארטפורד, קונטיקט (Compounce Lake, Quassy, Six Flags New England). יש גם קאנובי לייק ליד בוסטון אבל לפי קאלנדר 2022 הוא לא פעיל בתאריכים שלנו. יש גם כמה אטרקציות באזור נורת׳ קונווי שפעילות רק בסופש (Story Land, Cranmore, Clark's Bears).

בנוסף היינו רוצים לבלות כשבוע בניו יורק סיטי עצמה (ללא רכב) - גם להסתובב ולקבל מה שיש בעיר, וגם יש כמה פארקים באזור (לגולנד, ניקולודיון/דרימוורקס, קוני איילנד) שלהבנתי אפשר להגיע בתחבורה ציבורית.

אחרי ההקדמה - לתכנית עצמה:

התכנית המקורית היתה לנחות בניו יורק, לקחת רכב, ולהתחיל לנסוע לכיוון אקדיה, פחות או יותר צמוד לחוף, למעט ההרים הלבנים שניכנס קצת פנימה (לא נספיק להגיע לורמונט, אבל ממילא לא בטוח שיש למה להתאמץ בפרופיל שלנו). טיסה חזרה מאקדיה (באנגור) לניו יורק, ושבוע סיום בניו יורק.

אבל:

בגלל שאנחנו נוחתים ביום שני, וחוזרים לניו יורק ביום שלישי, ועם קצב התקדמות סביר, זה אומר שאת סוף השבוע הראשון עושים בסביבות בוסטון, ואת סוף השבוע השני באקדיה. כלומר מפספסים גם את הפארקים של קונטיקט, וגם את אלה של נורת׳ קונווי.

אם הופכים את המסלול, מתחילים באקדיה ויורדים לכיוון ניו יורק, זה מסתדר פיקס.

בדקתי אפשרות לטיסה ישירות מניו יורק אל באנגור/אקדיה (או פורטלנד או אפילו בוסטון!), אבל זה ממש לא מסתדר. אנחנו נוחתים בניו יורק ביום שני ב-15:20. יש טיסות רק בבוקר, צהרים או לילה. אז או שעושים קונקשן מהגיהנום ומגיעים מאוחר בלילה לבאנגור (לא רוצה), או שיוצאים משדה״ת, שורפים את יתרת היום בקרבת מקום, וחוזרים לשדה״ת למחרת כדי לטוס. נשמע בלאגן עם ילדים ומזוודות ואחרי טיסה ארוכה.

כך שנראה שנסיעה מסוייטת של כ-8 שעות זה הפתרון הכי קל לוגיסטית (עם עצירות והכל - לשרוף יום על הנסיעה הזו). אפשר גם להתחיל לקצר טווח ביום הנחיתה, נגיד עד ניו הייבן (כשעה וחצי) ואז יש ״רק״ עוד 6 שעות ביום למחרת.

אז הנה מה ששמתי על הנייר בינתיים - מאוד ראשוני אבל מתווה מסגרת. סימנתי בתכלת אטרקציות שפתוחות רק בסופ״ש.

undefinedundefined

אשמח להתייחסות:

1. האם אכן חייבים להפוך את הסדר, או שיש דרך הגיונית לנסוע בכיוון צפון ועדיין לתפוס את (רוב) האטרקציות שרצינו?
      2. האם יש דרך לקצר טווח לכיוון אקדיה שהיא נוחה יותר לוגיסטית מנסיעה?
      3. רעיונות כללים לגבי התכנית, אטרקציות, משך השהיה בכל מקום וכולי.

תודה,

ערן

פורסם בפורום צפון אמריקה
      ערן77
      ערן77
    • RE: מזג אוויר בניו אינגלנד באוגוסט

שלכת? הבנתי שאמצע ספטמבר זה מוקדם מדי... מינימום אמצע אוקטובר לא?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      ערן77
      ערן77
    • RE: מזג אוויר בניו אינגלנד באוגוסט

תודה רבה האם יש יתרון משמעותי מבחינת מזג האוויר לנסוע באמצע ספטמבר (חגים) לעומת תחילת אוגוסט?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      ערן77
      ערן77
    • מזג אוויר בניו אינגלנד באוגוסט

הי,

את הקייצים האחרונים שלנו בילינו בחוף המערבי של ארה״ב. רצינו לברוח מהחום המעיק של ישראל באוגוסט ולשמחתנו ראינו שכל עוד נשארים צמודים לקו החוף, המזג נעים יחסית. גם אם חם ביום, הלילה מתקרר ומרענן את האוויר.

באוגוסט 2021 בילינו שלושה שבועות בקליפורניה. בסן פרנסיסקו היה מעולה, ובמקומות כמו מונטריי, סנטה ברברה וסן דייגו היה בסדר גמור. אפילו בדיסנילנד מזג האוויר היה נסבל ועדיף מהארץ (ואולי סתם התמזל מזלנו). כמו כן גילינו שכשנכנסים אפילו 20-30 קילומטר פנימה החום גדל משמעותית, ולכן נשארנו ממש צמודים לקו החוף.

באוגוסט 2022 בילינו שלושה שבועות באורגון ו-וושינגטון. שוב, כל עוד היינו צמודים לחוף מזג האוויר היה ממש סבבה, למעט גל חום של 39 מעלות בפורטלנד (ביש מזל).

עכשיו מתחילים לתכנן את קיץ 2023 בארה״ב. שוב הקריטריון הראשון הוא מזג אוויר נעים יותר מבארץ.

התחלתי להסתכל על צפון מזרח (ניו אינגלנד).

הנתונים ה״יבשים״ של היסטוריית מזג האוויר (למשל אתר timeanddate.com) נראה שסביר. מצד שני גם מזג האוויר בניו יורק נראה סביר באוגוסט האחרון, אבל אני יודע ממקור ראשון שלהיות שם באוגוסט זה די גיהינום. כך שלא יודע איך להתייחס לנתונים...

רציתי לשאול אנשים שהיו או מכירים - האם מזג האוויר בניו אינגלנד באוגוסט נעים יותר מבארץ? האם בר השוואה לחוף מערבי?

תודה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      ערן77
      ערן77
    • חזרנו מטיול מושלם בקליפורניה, עכשיו רוצים צפון מערב

שלום,

לפני כמה חודשים חזרנו מטיול בן 3 וחצי שבועות בקליפורניה, אבא אמא ו-3 ילדים (12, 10, 5).

(https://community.lametayel.co.il/topic/159323/קליפורניה-קיץ-2021-אפשר-כבר-לנסוע)

היה נפלא, ובזכות עצות טובות שקיבלנו בפורום המסלול שעשינו היה מושלם בשבילנו.

למעשה היה כל כך מוצלח שאנחנו מפנטזים לחזור שוב לארה״ב בקיץ הקרוב.

אנחנו אנשים לא הרפתקנים, אוהבים את המוכר והידוע, ואם מגלים משהו טוב, בכיף חוזרים אליו במקום לנסות משהו חדש. אבל בכל זאת – לחזור שוב על אותו טיול בדיוק נראה קצת מוגזם…

לכן ניסיתי להעלות על הכתב את ההיבטים שאהבנו ואת הסגנון שסיגלנו לעצמנו ועבד מצוין עבורנו:

• לינה בעיקר בדירות מרווחות (2 חד׳ שינה). גילינו ש-AirBNB עובד נפלא בארה״ב, יש נכסים נהדרים, תואמים באופן מושלם לתיאור, בעלי בית רספונסיביים ובאופן כללי רמה גבוהה מאוד. כשלא לנו בדירות אז השתדלנו מאוד ללון במלון סוויטה עם מטבח ו-2 חדרי שינה.
      • בזכות המטבח שבדירה אכלנו ארוחות ערב בעיקר בבית (חביתה, סלט, פסטה; אבא ואמא לעתים התפנקו עם משלוח דרך door dash). ארוחות בוקר או בבית (קורנפלקס וכד׳) או בדיינרים (אבל די מהר נמאס לילדים מהפנקייקים האמריקאים הקצת מלוחים). ארוחות צהרים במסעדות שיש בהם שניצלים (באמריקאית: Chicken Tenders), כלומר כמעט בכל מקום...
      • החלפנו 8 מקומות לינה במהלך 24 יום, זה היה קצת אינטנסיבי אבל לא נורא. בזכות זה הנסיעות התקצרו. סה״כ מד המרחק ברכב הראה כ-2500 ק״מ, על פני מסלול באורך נטו של כ-1400 ק״מ.
      • רכב: הזמנתי מיניואן 7 מקומות ($1200) אבל בשדה שידרגתי לפורד אקספלורר חדש (+$700) והיינו מבסוטים מאוד מהבחירה. בגז׳ עצום, מרווח פנימי, והשורה השלישית איפשרה לילדים לקחת הפסקה אחד מהשני.
      • טיול מאוד מוכוון לאטרקציות לילדים (אלקטרז, אקווריום של מונטריי, שיט לוויתנים, נקודת המסתורין, מיני גולפים וארקייד, לונה פארקים, גן חיות, יוניברסל, דיסנילנד...) למעשה היו כל כך הרבה אופציות שויתרנו על הרבה מהן: לא היינו בגרייט אמריקה, לגולנד, סיוורלד, גן החיות של סן דייגו ועוד. פשוט לא הרגשנו צורך.
      • סן פרנסיסקו היתה נהדרת לילדים, צ׳יינה טאון, נסיעה בקרונית, מוזיאון הטבע, רחוב לומברד, רציף 39, דאונטאון, גשר הזהב וכו׳ היו גיוון מעניין לעומת מה שמכירים מהארץ.
      • יחסית מעט טיולים בטבע, למען האמת אפילו פחות ממה שתכננתי ורציתי. סה״כ במהלך התקופה אולי 2-3 מסלולי טיול ״רשמיים״. מה שכן, הרבה חופים (סנטה ברברה, סן דייגו), הרבה בריכות גאות באוקיינוס (הילדים מאוד אוהבים לחפש סרטנים וכו׳) – הקרבה לאוקיינוס התבררה כאטרקטיבית מאוד לילדים.
      • סופר מרקטים בכל פינה שפתוחים עד שעות מאוחרות מאוד. גילינו את Whole Foods Market והאוכל הסופר איכותי (והיקר...) ששם.
      • אמזון – כל כך נוח שאפשר להזמין משהו ולקבל אותו באותו יום, או למחרת, לנסות ולהחזיר. השתמשנו המון. אפילו מסיכות לילדים הזמנו, בדקנו והחזרנו (זה לגיטימי לגמרי). ההחזרות מתבצעות בנקודה קרובה ויש המון כאלה, קל ופשוט.
      • שופניג – פחות עם הילדים אבל עם הזמן הגענו לסידור שלפעמים משאירים את הילדים בצהרים בדירה לשחק במחשב/טלויזיה, ואבא ואמא נוסעים לשופינג. קצת מלחיץ (מה אם יקרה לנו משהו?) אבל הילדים אחראים, השארנו רשימת אנשי קשר וקיווינו לטוב… בכל זאת, צריך גם משהו לנשמה 😀 .
      • אהבנו מאוד כמה שהכל מסודר, נקי, מתוקתק, מתועד ומונגש.
      • איזור החוף נבחר בכוונה כדי להמנע ממזג אוויר חם כמו בארץ, והבחירה הוכיחה את עצמה לחלוטין. לכל אורך הטיול היה נעים, בין קריר (מעיל) לבין קצת חם, אבל אף פעם לא נוראי, לא דומה אפילו לארץ. אפילו בדיסנילנד, שם היה חם בצהרים בערך כמו בארץ, הבוקר ואחה״צ היו סבירים לגמרי. כצפוי, גילינו שאם אנחנו נכנסים כמה עשרות קילומטרים לתוך היבשה מזג האוויר הופך להיות חם מאוד (ניסינו כמה פעמים) ולכן השתדלנו עד כמה שניתן להישאר קרוב לחוף.

עד כאן על מה אהבנו בטיול.

לכן חשבנו להישאר עם אותה מדינה ואותו פרינציפ, רק לעלות צפונה לאורף החוף המערבי במקום דרומה. כלומר אורגון, וושינגטון ואולי אפילו קצת קנדה. ההנחה היא שהרבה ממה שאהבנו יתקיים גם בכיוון צפון, אבל אני תוהה לגבי האטרקציות וההתאמה לילדים…

אשמח להכוונה ראשונית, באילו איזורים ואטרקציות כדאי להתמקד לאור האמור לעיל.

תודה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      ערן77
      ערן77
    • בדיקות קורונה לפני טיסה חזרה לישראל, בסן דייגו / לוס אנג׳לס

הי,

אנחנו צריכים לבצע בדיקות קורונה לכל המשפחה (5 נפשות) בסן דייגו או בלוס אנג׳לס לקראת החזרה לישראל.

מצאתי את Phamatech בסן דייגו הגובים $125 וידוע לי כי עובדים עם תיירים, וכמן כן ישנן בדיקות ב-LAX עצמו אשר עולות גם $125.

השאלה האם מישהו מכיר מקום כלשהו בסן דייגו או לוס אנג׳לס הגובה מחיר נמוך יותר ומקבלים גם תיירים (ללא מספר ביטוח לאומי, ללא ביטוח).

תודה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      ערן77
      ערן77
    • RE: קליפורניה, קיץ 2021 - אפשר כבר לנסוע?

@אנשיםטובים

שקלנו את זה, והחסרונות לטעמי עלו על היתרונות.

להתמקם באנאהיים משמעותו:

1. מזג אוויר חם משמעותית מסן דייגו.
      2. לפספס את סן דייגו ״העיר״, היות ומקסימום נעשה גיחה ליום אחד. הגיחה תהיה מלווה בנסיעה ארוכה הלוך וחזור.
      3. הרבה מטיולי הכוכב שהזכרת מלווים בנסיעות של שעה ויותר (ולו רק בגלל התנועה הערה בלוס אנג׳לס).
      4. המלון שלנו באנאהיים נבחר כך שהוא ממש על הכניסה לדיסני, ובהתאם הוא הרבה פחות נוח מהדירה בסן דייגו.
      פורסם בפורום צפון אמריקה
      ערן77
      ערן77