ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. yosi555
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 1
    • עוקבים 0
    • נושאים 3
    • פוסטים 564
    • הגבוה ביותר 18
    • קבוצות 0

yosi555

@yosi555

23
    מוניטין
    59
    צפיות בפרופיל
    564
    פוסטים
    0
    עוקבים
    1
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 253342 גיל 56

yosi555 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי yosi555

• RE: געגגוע לאירלנד

@yosi555

פורסם בפורום אירופה
      yosi555
      yosi555

@aljaje

לפי בקשת החברים כמה תמונות מאירלנד 

פורסם בפורום אירופה
      yosi555
      yosi555
    • RE: קלוז נאפוקה - זקוקים להמלצות... תודה!

שלום

לא מחשיב את עצמי כמומחה רומניה אבל שני הגרוש שלי לטיול שלכם לקלוז .

היינו בביקור בקלוז לפני פחות משנה וישנו במלון ביפין  ממולו נמצאות המזרקות שהיו באותו הזמן בשיפוץ כך שלא עבדו (בגוגלמפס) רואים תמונה שלהם עם האורות הם נמצאים בין הכנסיה ובין בניין האופרה של קלוז רחבה יפה זה לגבי המזרקות . לגבי הגן הבוטני היינו בו כמעט 4-5 שעות הליכה ברגל וטיול בגן יש שם המון פרחים סוגי גנים שונים גם גן יפני אגמון קטן חממת דקלים ענקית חממת צמחי מים יפה מאוד אנחנו נהננו שם מאוד צריך לעשות את כולו הכניסה עולה גרושים ויש הנחה לבני 60 ומעלה צריך להגיד לקופאי בכניסה.

יש את מפעל הבירה "אורסוס" ( הדב) שהיה פעם מפעל הבירה היום הוא מוזיאון יפה מאוד הגעה עם מונית תוך כמה דקות יש שם מסעדה בחצר נהדרת אוכל ובירה מעולים אנחנו תזמנו לטייל לקראת ארוחת הצהריים נראה שבלילה יש שם סוג של פאב בירה כדאי לשאול.

טיילנו מעבר לנהר אל בית הכנסת שהיה סגור לצערנו באותם השעות אולי תצליחו להכנס

ככלל קלוז קטנה טיילנו המון ברגל בין הסמטאות יש המון בתי קפה ומסעדות טובות וזולות כמו כן יש את הקניונים בזמן הטיול שלנו בכיכר המרכזית מאחורי המלון היו דוכני רחוב ונגני רחוב עם תאורה לילית היה מדהים  

המזרקה
      פורסם בפורום אירופה
      yosi555
      yosi555
    • RE: חלוקת שישה ימים מלאים בצפון איטליה (דולומיטים)

בוקר טוב

אמנם זה היה לפני כ 10 שנים אבל דפדפתי היום בתמונות מהדולומיטים אחד המקומות עם הנופים היפים ביותר שראינו.

אנחנו ישנו 3 לילות בעיירה קאנזי וממנה יצאנו לטיולים יום אחד לכיוון המרמולדה המשך עד קורטינה וחזרה דרך אראבה כל מעברי ההרים מקסימים נופים נהדרים יש מסלולי הליכה רבים. יום אחר נסענו לכיוון אורטיזי דרך עיירות והדרך ממש יפה כולל העיירה . יש מאפיה/קונדיטוריה חנויות מזכרות עיירה תיירותית לכל דבר.

מעבר ההרים לכיוון המרמולדהקאנזיאורטיזי העיירה ( מאפיה)מעבר ההרים פרודויאורטיזיהדרך מערבה לכיוון אורטיזי
      פורסם בפורום אירופה
      yosi555
      yosi555
    • RE: רומניה- סיפור הטיול שלנו במחוזות ונופים יפים .
      רומניה- סיפור הטיול שלנו במחוזות ונופים יפים .

היום 2

24/6/15 יום רביעי

לאחר ארוחת בוקר יצאנו מהמלון וטיילנו יום שלם ברחובות ובסימטאות של העיר בוטושאן להכרת העיר לפי המפה שהכנתי טיול בפארק היפה של העיר הנמצא ממש מול למלון כולל הטיילת והמדרחוב הארוך ממול הפארק על שפע בתי הקפה והמסעדות שנמצאות בטיילת, ארוחת צהרים באחת המסעדות בסוף הטיילת.המשכנו בטיול לכיוון בית הכנסת של העיר שהיה סגור. המבנה יפה ונראה משופץ וצבוע בצבעים חזקים ויפים של חמרה כתומה.

DSCN0142.JPGDSCN0072.JPGDSCN0065.JPGDSCN0066.JPGDSCN0071.JPG
      פורסם בפורום אירופה
      yosi555
      yosi555

עוד כמה תמונות מהעיר בוטושאן

DSCN0129.JPGDSCN0085.JPGDSCN0105.JPGDSCN0125.JPGDSCN0088.JPG
      פורסם בפורום אירופה
      yosi555
      yosi555

כמה תמונות

DSCN0188.JPGDSCN0160.JPGDSCN0164.JPGDSCN0159.JPG
      פורסם בפורום אירופה
      yosi555
      yosi555

מקבץ של תמונות מהעיר היפה הזאת

DSCN0290.JPGDSCN0288.JPGDSCN0286.JPGDSCN0275.JPGDSCN0291.JPG
      פורסם בפורום אירופה
      yosi555
      yosi555
      DSCN0293.JPGDSCN0315.JPGDSCN0296.JPG
      פורסם בפורום אירופה
      yosi555
      yosi555
    • RE: תכנון מסלול לצפון רומניה

בוקר טוב

ישנם שני טיולים שעשיתי פחות או יותר לכיוון הטיול שלכם הייתי צציע לכם לקרוא אותם יש שם חומר שיעניין אותכם . לגבי מוזיאון ביצי הפסחא זה בית פרטי עם 2 חדרים המון ויטרינות עם דוגמאות ציורים על ביצים יש שם גם למכירה לא זול גם הכניסה עולה ולא זול מחיר ביורו והיא נמצאת ליד פסי הרכבת בעירה VAMA אתר האינטרנט http://www.muzeuloului-vama.com/

לגבי בתי כנסת הייתי בהרבה והמון עיירות כמו יאסי, בוטושאן, אפילו  Hârlău פעמיים בפעם הראשונה לא היה כלום ובפעם השנייה היה בשיפוצים הגעתי אפילו Rădăuți ששם יש בית כנסת גדול אבל לא היה מי שיפתח לי .  ביקרתי גם בבית הכנסת וואטרה דורני שהוא הרוס וסגור  .גם בפיאטרה נייאמץ ביקרתי בבית הכנסת של הבעל שם טוב עם הסברים בית כנסת מהיפים שראיתי ובעוד מספר עיירות.

לגבי הרכבל בפיאטרה לדעתי מיותר סתם רכבל עולים למעלה כמה חנויות מזכרות בית קפה שהיה סגור

פורסם בפורום אירופה
      yosi555
      yosi555

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי yosi555

• RE: מה ללבוש בטיול בדולומיטים בספטמבר?

@סמדרולה יצא לנו להיות בחודש ספטמבר אמנם בשנת 2008 ישנו גם בעיירה גאנזי מזג האוויר היה סביר במרמולדה היה שלג קצת קריר עם עולים לא לוותר על מוזיאון הנשק שם ליד הקפיטריה

פורסם בפורום אירופה
      yosi555
      yosi555

@yosi555

פורסם בפורום אירופה
      yosi555
      yosi555

@yosi555

השנה התפספס לנו סקוטלנד

פורסם בפורום אירופה
      yosi555
      yosi555

@aljaje

לפי בקשת החברים כמה תמונות מאירלנד 

פורסם בפורום אירופה
      yosi555
      yosi555
    • RE: מלון בקאנאזי
      לא הבנתי למה אתה נעול על מלון 5 כוכבים אנחנו ישנו במלון 3 כוכבים על בסיס חצי פנסיון במרכז העיירה EL CIASEL אוכל טוב מסעדה עם פיצות טובות 
      פורסם בפורום אירופה
      yosi555
      yosi555
    • RE: מסלול מיאש

https://www.viziteazapiatraneamt.ro/obiective-turistice/bise rici-si-schituri/sinagoga-de-la-piatra-neamt/ זה האתר של בית הכנסת

Dimitrie Ernici 7, Piatra Neamț, רומניה זו הכתובת שם בית הכנסת הישן צמוד לחדש יחסית נמצא בסימטה צרה ליד בית הכנסת הישן קצת למטה ישנו בית 

שם גר האדם שיוכל לפתוח לכם את בית הכנסת בקומה השניה יש סוג של מוזיאון קטן תרומה מבורכת לבית הכנסת

פורסם בפורום אירופה
      yosi555
      yosi555

עוד כמה תמונות 

בית הכנסת בפיאטרהבית הכנסתהמבצר בסוצאבההמנזרים המצוייריםבית הכנסת בראדאוץ
      פורסם בפורום אירופה
      yosi555
      yosi555

שלום

במסגרת אחד מטיולי השורשים שעשינו מיאשי ועשינו 2 טיולים תוכלו לקרא עליהם פה עשינו טיול מיאשי לכיוון סוצאבה ממליץ לכם לבקר במבצר ליד העיר ובצמוד לו את מוזיאון הכפר הפתוח .

אם אתם עוברים בפיאטרה ניאמץ ממליץ על בית הכנסת בעיר אחד מבתי הכנסת היפים שראיתי בטיולים וראיתי די הרבה . (בסוצבה , ואטרה דורנוי,יאשי, חרלאו, בוטושאני, ראדאוץ,) לגבי המנזרים המצויירים לדעתי מספיק לראות אחד האחרים ממש דומים. לגבי מוזיאון הביצים המצויירים זה בבית של מישהי המון תצוגה אבל מאוד מאוד ממוסחר. לגבי המלון בסוצבה שאילן המליץ אני יכול לומר לך מלון מעולה אוכל נהדר למי שאוהב אוכל רומני אנחנו ישנו שם וממש נהנו ממנו חניה צמודה  בית קפה מלון בסגנון יותר אוסטרי/גרמני לדעתי.

המלון
      פורסם בפורום אירופה
      yosi555
      yosi555
    • RE: חלוקת שישה ימים מלאים בצפון איטליה (דולומיטים)

בוקר טוב

אמנם זה היה לפני כ 10 שנים אבל דפדפתי היום בתמונות מהדולומיטים אחד המקומות עם הנופים היפים ביותר שראינו.

אנחנו ישנו 3 לילות בעיירה קאנזי וממנה יצאנו לטיולים יום אחד לכיוון המרמולדה המשך עד קורטינה וחזרה דרך אראבה כל מעברי ההרים מקסימים נופים נהדרים יש מסלולי הליכה רבים. יום אחר נסענו לכיוון אורטיזי דרך עיירות והדרך ממש יפה כולל העיירה . יש מאפיה/קונדיטוריה חנויות מזכרות עיירה תיירותית לכל דבר.

מעבר ההרים לכיוון המרמולדהקאנזיאורטיזי העיירה ( מאפיה)מעבר ההרים פרודויאורטיזיהדרך מערבה לכיוון אורטיזי
      פורסם בפורום אירופה
      yosi555
      yosi555
    • RE: האגדה היפנית שלי - מתחילתה ועד סופה !!!

בוקר טוב רחל

אני מקווה שהפעם אני אצליח לעלות בכתב במחשב הישן שלי את מה שניסיתי בכל מיני מחשבים , לפטופים, אייפדים וכל פעם נמחק לי או ניזרקתי החוצה. שלושה ימים (כל סוף השבוע הארוך) לקח לי לקרוא את מה שכתבת. מסתבר שטיול מאורגן זו לא מילת גנאי למרות אין סוף טיולים עצמאיים שעשית עם רפי בכל מיני מקומות בעולם ופירסמת אותם כאן בכל מיני בלוגים ועוד כמה כתבות אחרות בנושאים אחרים. יכול אני לומר לך שזו אחת הכתבות היפות ביותר שקראתי וזאת בגלל צורת הכתיבה היפה שפשוט כייף לקרוא אותה אם קוראים אותה ברצף ובכלל זה התוספות לכתבה כמו הסירטונים הכתבות וההסברים ובעיקר התמונות הנפלאות שצירפת.

תודה לך על הכתבה למרות שיפן נמצאת אצלי במגירה שניה או שלישית בארונית המגירות אבל כל המגירות אותו הגודל כך שאפשר תמיד להחליף ביניהם.

יוסי

פורסם בפורום טיולי משפחות
      yosi555
      yosi555