@reuben13 שלום רב
אני לא מגיבה להודעה אלא חייבת לשאול שאלה ולא מצאתי דרך אחרת לעשות זאת.
אני מנסה לכתוב הודעה בפורום החדש ( צפון אמריקה) אך לא מוצאת איפה רושמים את הכותרת ולא יכולה לשלוח את ההודעה עקב כך. אשמח לעזרה. תודה וסליחה על ההתפרצות….
@reuben13 שלום רב
אני לא מגיבה להודעה אלא חייבת לשאול שאלה ולא מצאתי דרך אחרת לעשות זאת.
אני מנסה לכתוב הודעה בפורום החדש ( צפון אמריקה) אך לא מוצאת איפה רושמים את הכותרת ולא יכולה לשלוח את ההודעה עקב כך. אשמח לעזרה. תודה וסליחה על ההתפרצות….
היי לכולם
קראתי מה שהצלחתי לקרוא בפורום אבל מסתבכת.
זוג בני 55, לא בכושר מדהים, בת 25, אולי יצטרף בן 29.
בלוס אנגלס גר הבן הנוסף, 27.
להורים זו נסיעה שנייה לארצות הברית .
מה שברור –
16-20/9 ניו -יורק
3/10 טיסה חזרה לארץ מלוס אנגלס
רוצים לבקר במפלי הניאגרה ( 20/9) ואחר כך לאס וגאס ( 22/9 או 23/9) כיעד יציאה לקניונים.
קונפליקט ראשון: האם לטוס לטורונטו או לבאפלו?
מטורונטו ללאס וגאס יש טיסות ישירות
השכרת רכב מטורונטו והחזרה בטורונוטו חוסכת עלויות השכרה
המרחק משדה התעופה למפלי הניאגרה מטורונטו גדול יותר ולפי גוגל מפס יכולים להיות פקקים בדרך הזו ( אפילו עד 3 שעות נסיעה ???)
מצד שני להגיע לבאפלו – מחייב או להחזיר רכב בטורונטו או להתפשר על טיסה לא ישירה ללאס וגאס מבאפלו. ויהיו מעברי גבול עם הרכב.
מה ממליצים?
האם הדרכים משדה התעופה בטורונטו למפלי הניאגרה באמת פקוקים? ( זה סופ”ש)
האם יש עומס במעברי הגבול בין ארהב לקנדה עם רכב?
אופציה שנייה נוחה וזולה יותר זה לוותר על מפלי הניאגרה ולסוע ישר ללאס וגאס ולהשאיר את מפלי הניאגרה לפעם אחרת, אבל תהיה תחושת החמצה
מצד שני אפשר יהיה לעשות את מסלול הקניונים יותר יסודי ונרחב
( יש לי רתיעה ממסלול ארוך מדי בקניונים גם בגלל המאמץ הפיזי, הנהיגה הארוכה -אם מוסיפים את קניונלנדס ומסה ורדה, וגם בגלל התחושה שזה יכול להיות חד גוני וחוזר על עצמו, נופים מדבריים )
לאס וגאס רק כתחנת מוצא, התרעננות ומנוחה לפני יציאה לקניונים. ( יממה בערך). ההורים היו כבר בוגאס, יוסימיטי, סן פרנסיסקו, כביש 1, ולוס אנגלס
דילמה נוספת –
אם מגיעים ב-20/9, יום חמישי אחר הצהריים למפלי הניאגרה, האם לטוס ב- 22 בערב ללאס וגאס ? ( יש טיסה שנוחתת בוגאס בעשר בלילה בערך) או שכדאי להשאיר יום נוסף לאזור ואז אולי להגיע עד 1000 האיים
יש לי עוד שאלות אבל בינתיים אלו הכי דחופות לצורך הזמנת טיסות
תודה על התגובה.
לא ברור לי איך אפשר להוסיף יום אם משנים את סדר הנסיעה כמו שהצעת.
הכנסתי את הלינה בלי וינינג כי אנחנו רוצים לעשות את מעבר טיוגה, ולא לחזור באותו יום, ומסתבר שהמרחק ללוס אנגלס די דומה גם מצד זה ( הבדל של ארבעים דקות, וזה זניח)
כך אפשר לבקר גם בממות לייקס ( מומלץ??)
האם זה הגיוני???
שלום רב,
אני ובעלי, בני 52, מבקרים בארה"ב, כשמטרת הטיול העיקרית להיפגש עם הבן בלוס אנגלס, שלא ראינו שבעה חודשים.
עבורי זה ביקור ראשון בארה"ב בכלל.
בגלל אילוצים של עלויות, הזמנו כרטיסים באירו פלוט, קונקשיין במוסקבה. יחסית זמני המתנה קצרים.
התייחסנו לניו יורק בעיקר כתחנת מעבר. אני אישית פחות אוהבת ערים.
הטיול הוא טיול טעימות בעיקר.
26/7 - נחיתה בניו יורק בשעות הצהריים
27/7 - ניו יורק
28/7 - ניו יורק
29/7 - טיסה ללאס ואגס בשמונה בערב. הגעה בלילה
30/8 - לאס ואגס
31/8 - לאס ואגס ( אולי סיור ליום אחד, נראה לי שנרצה לנוח)
1/8 - טיסה מוקדמת מאוד לסן פרנסיסקו, נחיתה בשדה התעופה בשבע וחצי. לקיחת רכב שכור
1/8 - נסיעה לצפון סן פרנסיסקו, לראות את הגייזר בעיירה קליסטוגה , סיור באזור והגעה למלון בסן פרנסיסקו בשעות אחה"צ.
2/8 - סן פרנסיסקו
3/8 - סן פרנסיסקו ויציאה לכביש 1 - יעדים: הנקודה המסתורית, האקווריום במונטריי, כביש 17 המייל.
לינה במונטריי או ליד.
4/8 - המשך כביש אחד ונסיעה לגרוולנד לינה לפני ביקור ביוסימיטי ( כמעט ואין מקומות לינה זמינים כרגע)
מתלבטים אם לישון בלילה זה בhousekeeping camp.
5/8 - יוסימיטי פארק. לינה בגרוולנד??
6/8 - יוסימיטי פארק. לינה בלי וינינג?
7/8 - יוסימיטי פארק ונסיעה לכיוון לוס אנגלס ( מלי וינינג המרחק 5 שעות וארבעים דקות. גם מגרוולנד)
7/8 - 12/8 - לוס אנגלס, הבן מארח ודואג לנו. (אולי גיחה לסאן דייגו).
12/8 - חזרה לארץ.
שאלות:
המסלול הגיוני?
מתקשים לתכנן את יוסימיטי פארק - מעוניינים במסלולי הליכה לא קשים מדי אבל לא עמוסים במתיירים במידת האפשר. אוהבים טבע בכל המופעים שלו. מאיפה כדאי להתחיל?
כביש 1 - מחמיצים משהו? האם שווה להתאמץ ולהגיע למושבת פילי הים??
בדרך ללוס אנגלס כדאי לבקר איפשהוא? גם כדי לשבור את הנסיעה הארוכה.
האם פארק הסקויות ביוסימיטי פארק נפתח כבר?
לא מצליחים להזמין כרטיסים לכלא אלקטרז ולא לשיט לפסל החירות.
קניות לא מעניינות במיוחד. נשאיר אותן ללוס אנגלס כנראה.
הלינה בסן פרנסיסקו יקרה מאוד. יש שכונה מומלצת, בטוחה ולא יקרה?
רציתי מאוד לשלב את הגרנד קניון אבל הוא פשוט רחוק מדי... וגם כך עמוס.
תודה רבה.