ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. reuben13
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 6
    • נושאים 303
    • פוסטים 7758
    • הגבוה ביותר 652
    • קבוצות 0

reuben13

@reuben13

731
    מוניטין
    710
    צפיות בפרופיל
    7758
    פוסטים
    6
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 254424 גיל 56

reuben13 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי reuben13

• RE: סיכום של של נסיעתנו האחרונה לארה"ב
      המשך סיכום של של נסיעתנו האחרונה לארה"ב

בתי מלון:

ברוב המקומות לנו במלונות/קזינו של רשת CAESAR’S. לא ארחיב על כך.

בעיקר בטיול במזרח, מעגלי משיקגו, לנו אך ורק בבתי המלון של רשת CHOICE. רשת זאת יוצאת במבצע כל אביב וסתיו. 2 לילות נפרדים לנים במלונות הרשת, מקבלים נקודות ללילה חינם במלונות הזולים של הרשת.

צברנו יותר מ-70000 נקודות, מספיקות לכמה וכמה לילות חינם, תלוי במלון ובמיקומו.

אציין רק מלון אחד מהרשת: ה-QUALITY INN במפלי ניאגרה. חדרים מרווחים, נקי, ארוחת בוקר סבירה כלולה במחיר, 5 דקות ברגל למפלים, קצת נוף על המפלים למי שמתמזל מזלו בעת קבלת החדר, 63 דולר אמריקאי ללילה לזוג ! חניה חינמית במגרש המלון. המלון נקרא QUALITY FALLSVIEW בניאגרה פולס, אונטריו, קנדה.ממליץ בחום.

ועם כבר מדברים על קנדה, עברנו מדטרויט (לא עצרנו-טיילנו בעיר הזאת) ל-WINDSOR באונטריו דרך המנהרה. לקח לנו כחצי שעה בדיקות בביקורת הגבול הקנדי.

בחזרה לארה”ב לקח לנו לא יותר מ-10 דקות מניאגרה באונטריו לניאגרה במדינת ניו יורק.

לגבי ה-SKYLON, ששאלתי עליו בפורום לפני נסיעתנו לצפון אמריקה. הזמנתי מראש 4 מקומות לבופה (אפשר בקומה למעלה במסעדה המסתובבת במחירים שונים). 5 דקות הליכה מהמלון של קוואליטי. המעלית חיצונית ושקופה. הנוף מדהים. המחיר כ-40 דולר קנדי (מומלץ להוסיף טיפ) ללא שתייה. כולל העליה לתצפית. האוכל סביר +, לדעתי שווה כל גרוש. קיבלנו שולחן ליד החלונות הצופים למפלים.

בחרנו בשעה 18:30 כדי לצפות קצת אור יום ולא לאכול מאוחר מדי (אנו לא נוהגים לאכול הרבה בשעות הערב).

הנה הנוף הנשקף מה-SKYLON

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13
    • RE: מעבר משדה התעופה JFK לשדה התעופה לה גרדיה

@dudu_3389252

מאוד מאוד לחוץ ! (שלא להגיד בלתי אפשרי)

תעשו חשבון:

ירידה מהמטוס, הגירה (מי יכול לנחש איזה תור יהיה לבצע הגירה? מי יכול להבטיח שלא יעכבו אתכם בהגירה ?), לקיחת מזוודות, מכס (אם יש מזל ולא יעכבו אתכם לבדיקת מכס), יציאה מהשדה ולקיחת מונית (גם למוניות יכול להיות תור)

נסיעה מ-JFK ל-LGA בשעות הבוקר יכול להיארך בין 25 ל-45 דקות, תלוי בפקקים באותו הרגע

אחרי הגעה ל-LGA צריך צ'ק אין, למסור את המזוודות ולעבור שוב בדיקות ביטחון (וגם כאן, מי יודע איזה תור יהיה לבדיקות ?)

אני אישית לא הייתי הולך על זה, אולי אולי אם הייתי נוסע רק עם טרולי הייתי מסתכן מחוסר ברירה, אבל אם יש ברירה, בשום פנים ואופן לא !

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13
    • RE: זכרונות ממסע רגלי בקליפורניה

@io

תודה רבה רבה, ענבר ! לעוד הרבה טיולים כאלה ! 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13
    • RE: כבישי אגרה

17 מייל זה כביש פרטי למעשה. זה לא TOLL אלא תשלום למתיישבים של PEEBLE BEACH. מי שרוצה לסוע עליו, יכול לשלם במזומן.

אלה כל הכבישים והגשרים בקליפורניה בהם יש לשלם אגרה:

THE GOLDEN GATE

THE BAY BRIDGE

הכבישים 73, 133, 241 ו-261 באורנג’ קאונטי.

סן דיאגו SOUTHBAY EXPRESSWAY (גם כביש פרטי, אבל המדינה גובה TOLL)

ה-EXPRESS LANES ב-I-680

ה-EXPRESS LANES ב-I-15

ה-EXPRESS LANES ב-I-580

ה-EXPRESS LANES ב-I-110 וב-I-10

ה-EXPRESS LANES ב-CA-91 FREEWAY

ה-EXPRESS LANES ב-CA-125SR

ה-EXPRESS LANES  ב-CA-237SR

אבל לגבי ה-EXPRESS LANES, ברוב הכבישים האלה יש שילוט המאפשר נסיעה ללא תשלום בנתיבים המהירים לרכב CARPOOL, כלומר: נתיבי HOV (קיצור של HIGH OCCUPANCY VEHICLE), כאשר יושבים ברכב 2 או יותר אנשים כולל הנהג. צריך לשים לב לשילוט.

ובכל הכבישים בהם יש EXPRESS LANES, לא צריך לשלם TOLL אם לא נוסעים בנתיב המהיר. מי שחושש שיחייבו אותו בכל זאת, שלא יסע על הנתיב המהיר.

אני אישית נהגתי על הנתיבים המהירים בכמה מהכבישים הנ”ל ומעולם לא שילמתי ולא קיבלתי קנס (כמובן, היינו 2 + ברכב).

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13
    • RE: חברת השכרת רכב מומלצת
      טל

אני לא פעם שכרתי רכב בחברת דולר. גם כעת, לטיולי הקרוב, יש לי ארבע השכרות בחברת דולר, כי בחברות האחרות כגון: אלמו, הפרשי המחיר היו משמעותים.

נכון, דולר לא החברה הטובה בארה”ב, צי הרכב שלה יותר ישן מזה של אלמו או נשיונל. מניסיוני בדולר, אם לא הייתי מרוצה מהרכב שהוצע לי, ביקשתי להחליפו והפקידים בתחנות נענו בחיוב.

בפעם האחרונה, בחודשי מרץ/אפריל היו לי שתי השכרות בדולר: האחת בלאס וגאס, שם שכרתי SUV ואיפשרו לי לבחור מתוך אלה שעמדו במגרש והשניה בניו אורליאנס, גם שם איפשרו לי לבחור רכב קומפקט לפי הדרגה ששכרתי. בניו אורליאנס אף רכב מאלה שהיו במגרש לא מצא חן בעיני, אז הביאו לי אחר במצב טוב והתרציתי.

הרשימה שאני נתתי, היא של סוכנויות. אבל אפשר לשכור ישירות באתרים של אלמו או נשיונל (ALAMO.COM ו-NATIONAL.COM) וכאשר רושמים תושב ישראל (באתר נשיונל.קום בפינה השמאלית והעליונה, באתר אלמו.קום לשנות תושבות במשבצת של “RESIDENT OF UNITED STATES”) מקבלים הצעות מחיר שכוללות את הביטוחים הנחוצים לנהג בעל רישיון נהיגה ישראלי. בדרך כלל הצעות המחיר באתרים אלה יותר גבוהות מאשר אלה שמקבלים מהסוכנויות שציינתי. בכל אופן, שווה לבדוק ולהשוות.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13
    • RE: מכירים גוף אמריקאי לתלונות על חברות תעופה?

@שקד

מאיפה הטיסה לניווארק ? אם הטיסה היא מהארץ, אפשר לקבל פיצוי על איחור + הוצאות לפי "חוק טיבי" (לחפש בגוגל)

לגבי אובדן מזוודה, יש ביטוח נסיעות, גם אם המזוודה לא מגיעה בזמן, ביטוחי הנסיעות מכסים קניות ראשוניות

החוק בארה"ב ולמעשה אין חוק, לא מטפלת באיחורים של טיסות, יש אדם בארה"ב (מוכר ע"י כל אמצעי התקשורת וכל חברות התעופה) שעוזר להתמודד בתלונות מול חברות תעופה ואחרות, הנה הלינק לאתר שלו (מדובר באתר ללא כוונות רווח) ELLIOT ADVOCACY

הנה הלינק לרשות התחבורה בארה"ב, שגם מקבלת תלנות נגד חברות תעופה US DEPARTMENT OF TRANSPORTATION

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13
    • RE: טלפון ואינטרנט בארצות הברית

בחלונות שמשמאל לעמוד הפורום יש לינק ל-”טלפוניה בארה”ב”.

כ”כ, יש מלא שרשורים בנושא, צריך לחפש אותם.

באזורים רבים בארה”ב אין קליטת DATA, לכן כדאי להתקין בסמארטפון APP עם מפות חינמיות כגון:

HERE

Maps.Me

OsmAnd

וכו’

אחרי התקנת ה-APP צריך להוריד ולהתקין המפות של המדינות בארה”ב בהן תטיילו.

ולפני שחושבים על כל תוכנית של סים כלשהו, מומלץ לבדוק האפ הטלפון שלכם יתקפד היטב בתשתיות של החברות בארה”ב, אפשר לבדוק באתר הבא:

willmyphonework.net

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13
    • RE: טיול לקליפורניה עם ילדים

כפר הרפאים CALICO

ארוחה ב-PEGGY SUES

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13
    • RE: סים לארה"ב - טבלת השוואה

קודם כל, לחברת h2o יש גם תוכנית משפחה, בוחרים בתוכנית ואז יש 10 דולר הנחה לטלפון הבא (עד 4 ניידים בסה"כ).

שנית, אפשר לחפש באמזון, מוכרים סים בסנט אחד של דולר כולל משלוח, מקסימום שני סימים לכל הזמנה. אפשר להזמין שבוע-עשרה ימים לפני ולשלוח למלון/משפחה/חברים.

לבסוף, אפשר להתקשר לישראל בתוכניות החודשיות ללא הגבלה, הן לניידים והן לנייחים, אבל רק לעשרה מספרים.

אם חורגים מעשרה מספרים, אז יש הקרדיט הרשום ליד כל תוכנית, לדוגמה: בתוכנית של 40 דולר יש 20 דולר קרדיט, אז אם חרגתם מ-10 מספרים בשיחות לחו"ל, עדיין אפשר להתקשר על חשבון ה-20 דולר קרדיט.

היש מבין ?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13
    • RE: שאלה על ויזה לארה"ב

@dmitrys

נוסעים עם שני הדרכונים (כמה פעמים נסעתי כך), אין כל בעיה

הויזה תקפה עד ליומה האחרון של תוקפה, אפשר להיכנס לארה"ב ביום האחרון של התוקף עד לשעת חצות, אין קשר בין תוקף הויזה לאישור משך השהייה בארה"ב שמקבלים מפקיד ביקורת הגבולות בכניסה לשם

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי reuben13

• RE: צפון מזרח ארה"ב בפברואר

@ortaliy22

אלמו מצייד את רוב הרכבים שלה ב-ALL SEASON TIRES

Alamo Rent a Car vehicles typically come with all-weather tires, ensuring readiness for varied conditions, but for harsh winter trips in places like Quebec or Europe, they offer specific rentals with winter tires, sometimes mandatory by law, with options for winterized vehicles that include them, though they cannot accommodate snow chains except where laws permit, like in Colorado. Their standard maintenance includes tire checks, and for flat tires, their Roadside Plus (RSP) covers service if you have the add-on, otherwise, towing might be needed. 

יש כבישים/אתרים בהם נדרשים להתקין גם שרשראות שלג, אפשר לרכוש גם בוולמארט ואם לא השתמשתם בהן, אפשר להחזיר ולקבל החזר (באריזה המקורית,לשמור על הקבלה)

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13
    • RE: דרכונים עם שמות משפחה שונים

@michael-kadmiel_4269393

של איזה מדינות הדרכונים שלך ? (לא "דרקונים")

יש לך ויזה תקפה לארה"ב או אתה מתכוון להוציא אישור ESTA ?

אם אתה רוכש כרטיס טיסה הלוך חזור, אתה יכול לרשום את השם שלך כפי שמופיע באחד הדרכונים

למה צריך לצאת עם דרכון אחד ולחזור עם דרכון אחר ? מה הבעיה ?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13
    • RE: השכרת רכב בקנדה והחזרה בארצות הברית

@בשמילס

בדוק בחברת אוויס ישראל או באוויס הבינלאומי (AVIS.COM), באתר האחרון יש לרשום תושב ישראל כדי לקבל הצעות מחיר עם ביטוח כלול.

רק היום קראתי בפייסבוק על מישהו שכעת שכר דרך אוויס בדנבר ומחזיר בקלגרי בקנדה, התוספת להחזרה זו היא 300 דולר לדמי השכירות, אבל ללא כאבי ראש, הכל רשמי

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13

@בשמילס

תנסה ותעדכן אותנו, אני לא שמעתי ולא קראתי על מישהו שעשה זאת, אני אישית לא הייתי חושב על זה אפילו

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13

@בשמילס

גם אני לא שמעתי על כך שמחזירים בעיר אחרת מאשר זאת המצוינת בחוזה ולא מחייבים, לעניות דעתי אין דבר כזה, אולי לא חייבו אותך על המקום ושלחו חיוב לכרטיס האשראי ומאוחר יותר ולא שמת לב לכך

כמעט אין חברות שמשכירות רכב בקנדה עם אפשרות להחזיר בארה"ב או ההיפך ואם תמצא חברה כזאת זה מוגבל לדגמי רכב מאוד מסוימים.

אם תקח רכב בקנדה ותחזיר בארה"ב בניגוד לתנאי החוזה עלולים להאשים אותך בגניבת הרכב ובמקרה הטוב לחייב אותך במאות דולרים ואף מעבר לכך

אפשר לשקול שכירת רכב בטורונטו ואם מגיעים לביקור במפלים להחזיר את הרכב שם (עפ"י חוזה עם חברת ההשכרה), לעבור את הגבול רגלית או במונית ולשכור שוב רכב בצד האמריקאי של הגבול

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13
    • RE: המתנה בטיסת המשך וקליבלנד

@בשמילס

קונקשן מאוד קצר, צריך לעבור הליכי הגירה, לאסוף את המזוודות, לעבור מכס, להניח אותן על המסוע של טיסות המשך, שוב בדיקה ביטחונית ורק אז אפשר לגשת לטרמינל ולשער של טיסת ההמשך. חברת התעופה אחראית להמשך אם הכרטיס לכל הטיסות נקנה כמקשה אחת, בשדה"ת ניווארק אמור להיות תור מקוצר להגירה לאלה שיש להם קונקשן קצר

דרך אגב, ניווארק "נבחר" כשדה התעופה הגרוע בארה"ב מבחינת איחורים וכו', יתכן וגם טיסת ההמשך תתאחר

לא הבנתי את עניין הקונקשן: מיאמי/טורונטו. טורונטו בקנדה בצפון ומיאמי בדרום ארה"ב, אם הקונקשן הראשון הוא לטורונטו, צריך גם למלא טופס ETA לקנדה, מומלץ באתר הרשמי

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13
    • RE: הרי הרוקי האמריקאים

@בשמילס

הכל כתוב באתר של הפארק עצמו

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13
    • RE: הרי הרוקי האמריקאים

@בשמילס

יהיה מאוד מאוד קר

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13
    • RE: זכרונות ממסע רגלי בקליפורניה

@io

תודה רבה רבה, ענבר ! לעוד הרבה טיולים כאלה ! 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13
    • RE: ביטוח רפואי לאשה מבוגרת עם עבר רפואי מורכב

@מ-ב-ח

אני מכיר את דורון פוקס שנוהג לעשות ביטוח נסיעות לאחותי שהיא מעל גיל 80

זה האתר שלו

צרו קשר איתו ישירות

https://www.doronfox.co.il

פורסם בפורום צפון אמריקה
      reuben13
      reuben13