מכירים גוף אמריקאי לתלונות על חברות תעופה?
-
שלום חברים,
האם מישהו פה מכיר גוף פיקוח אמריקאי שאפשר להתלונן אצלו על חברות תעופה?
יונייטד אירליינס משגעים אותי. טסתי באפריל מניוארק לסולט לייק סיטי, הטיסה הזו היא חלק מכרטיס בינ״ל, והכרטיס נקנה מסוכנות נסיעות בריטית (אין אף גורם ישראלי בתמונה). בשתי מילים, טיסה זוועה. רצף של ביטולים ואיחורים שנגמר ב-32 שעות המתנה בניוארק ומזוודה חסרה. את החלק של הטירטור סוג של פתרנו, הם הציעו לי זיכוי של 100$ לשימוש עתידי בשנה הקרובה, ממש כאילו אני הולכת לטוס איתם שוב. נניח שזה סגור. הסיפור של המזוודה הוא מקרה קליר קאט: המזוודה לא הייתה על המטוס, הם חייבים לי החזרים על בגדים נקיים וכלי רחצה שנאלצתי לקנות עד שהמזוודה הגיעה. בכל זאת, הם גוררים רגליים ומטרטרים אותי בצורה לא סבירה. הדיונים האלה נמשכים כבר 3-4 חודשים ולאף אחד לא ברור מה המצב. יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה. איפשהו באתר שלהם הבקשה סווגה כסגורה, אבל אין תיעוד מעבר לזה, ואף אחד לא דיבר איתי על אחך הם מחזירים לי כסף. צ׳טים ומיילים עם שירות הלקוחות שלהם נעו בין ״המזוודה יצאה ב-11:30 ותגיע אליך תוך 3-4 שעות״ (המזוודה אצלי כבר 4 חודשים) לבין ״אין לנו מידע על הבקשה שלך, הנה טפסים שתמלאי״ לבין ״קיבלנו את הבקשה שלך ונחזיר את [הסכום המדויק לרמת הסנט] לחשבון בנק, רק תרשמי פה את הפרטים.״ אחרי שהגיעה הבקשה לתת פרטי חשבון קיבלתי עוד מייל שאומר שחבל שאני לא מסכימה למלא את הטפסים וככה הם לא יוכלו לעזור לי (למה שאני אעשה את זה? שידחו לי את הבקשה כי עברו יותר מ-45 ימים מהארוע?). אין לי אמון ששליחת פרטי הבנק תוביל להחזר כספי בקרוב, כי כאמור, במקביל הם ממשיכים גם לטעון שהם לא יודעים על מה אני מדברת ואין בכלל פניה, כששני המיילים הללו נשלחו מאותה הכתובת, רק מנציגה אחרת.
הם ממש ממש מרגיזים אותי, ואני מרגישה שהם בכוונה גוררים רגליים כדי לא לשלם, למרות שהחוק האמריקאי לצידי. האם אתם מכירים איזשהו גוף פיקוח שאפשר לפנות אליו? לחילופין, יש למישהו ניסיון עם משהו כמו תביעות קטנות בארה״ב?
-
-
מאיפה הטיסה לניווארק ? אם הטיסה היא מהארץ, אפשר לקבל פיצוי על איחור + הוצאות לפי "חוק טיבי" (לחפש בגוגל)
לגבי אובדן מזוודה, יש ביטוח נסיעות, גם אם המזוודה לא מגיעה בזמן, ביטוחי הנסיעות מכסים קניות ראשוניות
החוק בארה"ב ולמעשה אין חוק, לא מטפלת באיחורים של טיסות, יש אדם בארה"ב (מוכר ע"י כל אמצעי התקשורת וכל חברות התעופה) שעוזר להתמודד בתלונות מול חברות תעופה ואחרות, הנה הלינק לאתר שלו (מדובר באתר ללא כוונות רווח) ELLIOT ADVOCACY
הנה הלינק לרשות התחבורה בארה"ב, שגם מקבלת תלנות נגד חברות תעופה US DEPARTMENT OF TRANSPORTATION
-
מצטער לשמוע שקד. אני טס איתם לא מעט לסן פרנסיסקו וסה״כ למעט האוכל הם סבירים. ב2018 הייתה לי בעיה עם מזוודה וקניתי בגדים בכמה מאות דולרים שהייתי חייב לכנס וקיבלתי החזר. ניסית לחפש איזה 1-800 לפני שאת ממשיכה הלאה? לפעמים אין תחליף לנציג … בהצלחה
-
היי ראובן,
תודה רבה רבה על המידע! אני אעדכן שמאז שכתבתי את ההודעה קיבלתי מייל מ-customer payments שאומר שקיבלו את הפרטים שלי והכסף יעבור בתוך 60 יום (!). אני אאמין לזה כשזה יקרה, פשוט כי כמו שאמרתי קודם, שעה קודם לכן קיבלתי מייל מהנציגה של אתמול שהמשיכה להתעקש שהם לא יכולים לעזור בלי שאני אגיש בקשה חדשה. יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה.
הטיסה לא הוזמנה מישראל, אין צד ישראלי בסיפור, לכן לצערי החוקים הישראליים לא חלים. היה לי הרבה מאוד זמן בניוארק לבדוק מה אומר החוק האמריקאי, ואכן אני יודעת שאם האיחור הוא לא באחריותם אז הם לא חייבים כלום חוץ מטיסה חלופית, ובשלב כלשהו שוברים למזון בשדה. הם הסכימו לפיצוי ״לפנים משורת הדין״ אחרי שאמרתי להם שאני יודעת שהייתה טיסה של דלתא מניוארק לסולט לייק סיטי שהייתה אמורה לצאת באותו הזמן שלנו וכן יצאה בזמן, אז אני לא בטוחה עד כמה האיחור לא היה בשליטתם. תכלס זה שווה להם, כי אני כנראה לא אלך לתבוע *על זה* אבל זה גם לא יעלה להם כלום כי אני לא באמת אטוס איתם בשנה הקרובה (או בכלל). אם אני בסוף אתבע אותם אז נזרוק גם את זה לסיפור.
יש ביטוח נסיעות מהעבודה, אבל הוא אומר ״קודם תנסי להשיג את הפיצוי מיונייטד ואז נתקדם.״ הם צודקים, כמובן, כי מי שצריך לשלם על זה זה יונייטד ולא הם.
dregev, אני מדברת עם נציגים. אני פשוט עושה את זה בכתב, משלוש סיבות: א. בטלפון זה המתנה של 45-60 דקות עד שמישהו עונה. בצ׳אט זה די מיידי. ב. ככה יש לי מיד עותק של מה שהיה, ואפשר בקלות לחזור לכל מה שנאמר בעבר. כך למשל, בדיון אתמול עם הנציגה שהתעקשה שאני צריכה להגיש בקשה ואין לה מושג מי אני, לא רק שהיה שרשור ארוך של הודעות מייל החל ממאי, אלא שבקלות צירפתי קובץ PDF עם הפניה לחלק שבו הקולגה שלה מבטיחה שלי שהיום (אתמול) אני מקבלת את הודעת התשלום, אז בבקשה שתיסגר על הפרטים. כמו שאמרתי, זה עדיין לא מרשים אותה, אבל כשאני אגיע לדבר עם הבכירים יותר, כל התיעוד יהיה קיים ובכתב. ג. גם בטלפון הם חסרי תועלת. כשהמתנתי למזוודה אי שם באפריל אז כן חיכיתי שעה כדי לדבר עם נציג. הנציג ההוא הבטיח לי (!) שהמזוודה תעלה על הטיסה הישירה מניוארק לסולט לייק סיטי ב-19:00 (זו שאני הייתי אמורה לקחת יום ויומיים קודם לכן), וזה בזמן שבאתר איתור הכבודה שלהם לא היה בכלל מידע על התכניות למזוודה. אבל לעומת זאת, באפליקציה היה מעודכן שהמזוודה טסה לדנבר ב-12 בצהריים ותגיע ליוטה בקונקשן בערב (גם זו טיסה שהייתי רשומה עליה בשלב כלשהו). מי שצדק הייתה האפליקציה ולא הנציג, למרות שהוא ״הבטיח״ שהיא תטוס בטיסת הערב. זה פשוט לא להאמין שהחברה הזו מצליחה לעשות משהו עם הבלאגן הזה.
-
תודה רבה רבה על המידע! אני אעדכן שמאז שכתבתי את ההודעה קיבלתי מייל מ-customer payments שאומר שקיבלו את הפרטים שלי והכסף יעבור בתוך 60 יום (!). אני אאמין לזה כשזה יקרה, פשוט כי כמו שאמרתי קודם, שעה קודם לכן קיבלתי מייל מהנציגה של אתמול שהמשיכה להתעקש שהם לא יכולים לעזור בלי שאני אגיש בקשה חדשה. יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה.
ראובן הוא אלוף !
אני מצטערת לספר (ובטוחה שלא מאוד תופתעו) שדבר ממש דומה קרה לי לאחרונה באישפוז כשדקה אחרי ששוחררתי (כבר כל הטפסים בידי) בעודי אוספת את החפצים שלי כדי ללכת סוף סוף הביתה הגיע אחות שנשלחה ״לחזור על הבדיקות כדי ... להחליט אם אפשר לשחרר אותי״
בנוסף (מאותו אשפוז), גיליתי בבית שהתרופה שנרשמה במכתב השחרור שלי - היא לא אותה תרופה שהאח שנתן לי אותה ציין בפני שהוא נותן לי או שהרופאה שבדקה אותי אמרה שאקבל (בדקתי גם עם אחותי, שהיתה איתי, למקרה שהתבלבלתי / שמעתי לא טוב וכו׳ - אחותי רושמה הכל!; בדקתי גם עם רופא המשפחה אחכ שזה לא שם אחר לאותה תרופה... ובקיצור: אין לי מושג מה קיבלתי בעצם
).כל זה אחרי שהסתבר שהטיפול הראשוני שקיבלתי בבמרפאת ׳בטרם׳ של מכבי (לפני שפוניתי למיון) - היה לא נכון ואף הזיק לי
בחיי... יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה
מקווה שתקבלי את הפיצוי !!!
-
טוב, את מנצחת בתחרות המעוותת הזו. אצלי הנזק מסתכם בכמה מאות שקלים, אבל לפחות לא בנזקי גוף. אולי איפשהו אנחנו מקבלים את זה שישראל היא שכונה אז אנחנו יותר סלחנים, אבל כשזה במקום אחר אנחנו מצפים ליותר סדר וארגון?
-
איני יודע, אולי צריך למצוא את המקום/האתר הנכון לפניות
לפני שתי נסיעות לשם באמריקן איירליינס שברו לי מזוודה סמסונייט, פניתי לשירות הלקוחות, דרשו קבלות, כבר לא היו לי כאלה. שלחתי הצעת מחיר, תוך שבוע קיבלתי את הכסף לחשבון שלי בארץ (צריך לשלוח אליהם מספר IBAN). בנוסף לכך שברו לי טרולי (אילצו אותי לשלוח את הטרולי לתא המטען בגלל חוסר מקום במטוס), אבל שמתי לב רק במלון בוגאס. חזרתי לשדה יום למחרת ועל המקום החליפו לי לטרולי חדש נוצץ.
-
כשראיתי את כותרת ההודעה ידעתי שמדובר ביונייטד. ...חווינו דברים דומים לפני 4 שנים גם בטיסות פנים וגם בטיסה חזרה לארץ . גם אנחנו בילינו שעות רבות בניוארק- מאז לא טסים איתם. המזוודות לא הגיעו , הן "טיילו" ברחבי היבשת עד שהגיעו אחרי יותר משבוע ....עיכובים ,שינויים וביטולים בטיסה .ישיבה במשך שעות במטוס ולא ממריאים בגלל תנאי מזג אוויר עד שמודיעים שהטיסה התבטלה כי צריך להחליף צוות..[ כאשר אנחנו יודעים שטיסת אל על באותה שעה כן המריאה מניו יורק ] .תורים אין סופיים בשדה התעופה כדי לדבר עם נציגי החברה [ תורים של 7 שעות- לא מגזימים] פשוט מתסכל ואין עם מי לדבר. על מענה טלפוני בכלל לא היה מה לדבר... בסופו של דבר כתבנו מכתב תלונה ופיצו אותנו, אם כי זה לקח זמן . אבל זה באמת לא מפצה על עוגמת הנפש שהיתה לנו. ממש שבש לנו את תכנית הטיול.
-
במקרה הספציפי הזה אני מרגישה מאוד בנוח להטיל עליהם את כל האחריות ולא לקחת את זה עלי. ביום שהמזוודה הגיעה ביקשתי וקיבלתי הנחיות מאנשי הביטוח בעבודה, שכצפוי אמרו להתחיל מפניה ליונייטד ואת זה עשיתי. כתבתי תלונה אחת על כל הטררם של שדה התעופה ועל המזוודה החסרה, כשהיו עותקי קבלות מהכל וגם צילומי מסך רלוונטיים (כמו זה שהראה שבזמן הבורדינג המזוודה לא הייתה בדרך למטוס). אחרי שבועיים-שלושה הם ענו וטענו שתלונות על שדה תעופה בנפרד ותלונות על מטען בנפרד, והם כתבו לי למי אני צריכה לפנות בנוגע למטען. מכיוון שעדיין הייתי בתוך הטווח של 45 ימים פשוט הגשתי תלונה חוזרת רק על המטען. התקבלה הודעה אוטומטית מה-baggage resolution center שהתלונה בטיפול. אחרי עוד שבוע-שבועיים קיבלתי מייל קצת תמוה מכתובת המייל של ה-baggage resolution center ובו נציג כותב לי שהתקשר אלי והשאיר לי הודעה ובבקשה שאני אאשר שהמטען הגיע. כתבתי תשובה שאמנם בטלפון שלי אין זכר לשיחה שלא נענתה או להודעה (מספר הטלפון שלי בריטי ולא אמריקאי) אבל המטען אצלי כבר חודש. מה שלדעתי קרה בשלב הזה, וזו ספקולציה, זה שהנציג הזה סגר את התלונה בלי הסבר, לא לי ולא לצוות. כאילו, המזוודה הגיעה והעניין טופל. אני חיכיתי את שמונת השבועות שהם מזהירים שאולי זה יקח, ואפילו עוד שבוע-שבועיים ליתר ביטחון ואז ניגשתי לזה שוב. בשלב הזה גיליתי שבאתר התלונה מוגדרת ״סגורה״ ללא הסברים. אחרי שהמענה הקולי הזהיר מהמתנה של שעה לנציג, שלחתי מייל לאותה הכתובת וביקשתי עדכונים. כל זה קרה לפני בערך 3 שבועות. חוץ ממייל אוטומטי של ״קיבלנו את הפניה שלך״ לא קרה כלום. ביום חמישי האחרון פניתי אליהם בצ׳ט, ושם היו השיחות ההזויות שתיארתי. לאור זה שהן היו כל כך הזויות (״המזוודה יצאה ב-11:30 ותגיע אליך תוך 3-4 שעות״), אני חושבת שמה שקרה זה שבגלל שאותו הנציג סגר את הפניה שלי במאי, הם כנראה השתמשו באותו מספר מעקב בשביל פריט מטען אחר. אני לא יודעת אם זה מה שקרה, אבל אני חושבת שכן בגלל שהתשובות כל כך לא קשורות, והמזוודה אצלי כבר 4 חודשים. במקביל לזה, גם ביום חמישי וגם ביום שישי אני מנהלת שתי התכתבויות שונות עם אותה כתובת מייל של ה-baggage resolution center, נציגה אחת מתעקשת שאני חייבת למלא פניה חדשה ונציגה אחרת עונה לי כאילו ש״אופסי, הבקשה שלך איכשהו התפספסה כאן, אבל בואי תני לנו את פרטי הבנק ונחזיר לך את הסכום המדויק שאת ביקשת (וזה מספר כל כך ספציפי ולא עגול שאין סיכוי שהוא טעות)״. שתי ההתכתבויות האלה הן עם [email protected] <[email protected]>. באותה הכתובת בדיוק הנציגה Sucheta יודעת בדיוק על איזו פניה אני מדברת אבל הנציגה פאולה טוענת שאני חייבת למלא טופס חדש כי אין לה מידע על הפניה שלי, אז אני בטוחה שלהם יש איזשהו בלבול וזה באמת לא משהו שאני עשיתי והוא לא בסדר.
-
אני מבינה לגמרי למה את מתכוונת. אני נוטה להאמין שכל החברות מנצלות את זה שהחוק האמריקאי כמעט ולא מגן על הצרכנים. אני באמת מבחינה בין דברים שיכולים לקרות לכולם - המתנה ממושכת לסלוט המראה או נחיתה, כולל כזה שגורר חילופי צוותים. גם בארץ זה יכול לקרות, פשוט פה הם מחויבים לכל הפחות לדאוג למלון ולאוכל, בעוד שהאמריקאים הם במידה רבה ״לכי תחפשי״. התורים וההמתנות באמת היו בלתי נסבלים. ביום השלם שביליתי בשדה, אחרי ששוב הועברתי טיסה, הלכתי לנסות לקבל שוברים למזון. זה היה תור של שעות. מאות אנשים בתור לשירות הלקוחות. למזלי, הטיסה הבאה הייתה בטרמינל אחר, ושם היה באמת תור סביר, רק שהנציגה שם ממש ממש לא רצתה לתת לי שובר לאוכל, והייתה צריכה ממש להתעקש על זה. זה היה שובר של 15$, בקושי עלות של סנדוויץ׳ וקפה. זה היה בערך 20-21 שעות אחרי שהגעתי לשדה הראשונה, ולפני עוד 11-12 שעות של המתנה עד שהטיסה סופסוף יצאה. זו באמת תחושת ייאוש נוראית. את מרגישה כאילו את כבר חיה בשדה, זהו, זה בחיים שלך עכשיו, להיות בשדה תעופה.
אז אני מבינה שהחוק האמריקאי מאפשר להם להתנהל ככה, אבל הם כן מחויבים לפיצוי על מזוודה שהתעכבה, ופה הם פשוט לא בסדר ואין לזה הצדקה. בד״כ אני מאמינה שאין לייחס רוע למה שאפשר להסביר בטימטום, אבל אני לא בטוחה שאין פה גם נסיונות להתיש אותי עד שאני אוותר.
-
אם שום דבר לא עובד אולי צריך לחלק את הקלפים מחדש. אז אני מנסה משהו אחר שאיננו ארה"ב.
אמרת שהטיסה היא חלק מטיסה בין לאומית, במקרה שלך אני מניח שמבריטניה.
אני לא יודע מה המצב בבריטניה אחרי הברקזיט, אבל יכול להיות שהדירקטיבה האירופאית עדיין תקפה ואז מגיע לך פיצוי בתהליך קצר יחסית (יותר קצר מחוק טיבי)
הנוסח הרשמי:
EUR-Lex - 32004R0261 - EN - EUR-Lex (europa.eu)
גרסה יותר ידידותית ללקוח
Air passenger rights - Your Europe (europa.eu)
יש גם כל מיני גופים ועורכי דין שמוכנים להגיש במקומך תמורת אחוזים, סתם הראשון שעלה לי בגוגל
AirHelp - #1 Air Passenger Rights Experts
אני הייתי מגיש לבד, נראה די פשוט, חבל לתת קומיסיון למישהו אחר.
אז המצב קצת טריקי אבל אם בריטניה בקטע הזה עדיין באיחוד, ואני מכיר תחומים רגולטוריים אחרים שבריטניה באיחוד, או שיש תחליף בריטי מתאים, יכול להיות שיש לך קייס.
שיהיה בהצלחה
-
תודה צועד, זו נקודה מאוד טובה. בעצם אתה אומר ״תטפלי בהחזרים על המטען מול יונייטד, אבל חוץ מזה גם תתבעי מהם פיצוי על כל העיכובים והביטולים״. במחשבה שלי מאחר שמדובר בטיסת פנים אז לא התייחסתי לזה כחלק מכרטיס בינלאומי שלם, אבל אולי זו טעות שלי. אני לא בטוחה שהחוק האירופאי חל, אבל הודות להצעה שלך מצאתי שבכל מקרה יש מקבילה בריטית - https://www.caa.co.uk/passengers/resolving-travel-problems/delays-and-cancellations/making-a-claim/claiming-for-costs-and-compensation/.
אני אתחיל משם ונראה. להבנתי זה מסלול נפרד מהפיצוי על המטען, וזה יכול אפילו להתייחס ספציפית לנקודה שהטיסה האחרונה, זו שלקחתי בפועל, הייתה אמורה להמריא ב-19:00 אבל במקום זה המריאה קצת אחרי 1:00 בלילה. פה אני יודעת שהייתה טיסה מקבילה של דלתא שיצאה בזמן, לכן לא נראה לי בכלל שפה יש מקום לטעון שזה לא היה בשליטתם. ככה או ככה, מתאים לי פיצוי של כמה מאות פאונדים, יש לי מה לעשות בכסף הזה.
-
מבחינת חוש הצדק שלי מגיע לך פיצוי גם על העיכובים והטרטורים, גם על המטען, וגם על מסכת הטרטורים שהעבירו אותך אח"כ.
צריך למצוא דרך שהצדק גם יעשה
בלינק שאת שלחת יש אזהרה על תקופת הברקזיט אז יש איזשהו לימבו בתקופת הביניים, מצטער שלא יכול ממש להבהיר אותו. רשום משהו על מטען שהתעכב, לא ממש חקרתי אבל כתוב על החזרים לפריטים שחייבים בתור "עזרה ראשונה", אז נראה שיש עוד דרך חוץ מהרגולציה האמריקאית גם לעיכובים בטרמינל וגם למטען.
מחזיק לך אצבעות.
-
תודה, זה היה טיפ מצוין ובהחלט שווה השקעה של שעה-שעתיים של התעסקות. כתבתי תלונה חדשה בבקשה לפיצוי על העיכוב. מכיוון שבכל מקרה ההתייחסות היא לעיכובים של מעל שעתיים, מעל 3 שעות או מעל 4 שעות, אז בכל מקרה אני עומדת בקריטריונים האלה, שכן, גם אם נתייחס רק לטיסה האחרונה, זו שבסוף טסתי בה, היא התעכבה בערך ב-6 שעות, כך שזה לבד אמור להספיק ולהקנות לי פיצוי של כ-500£. מקום העבודה קיבל את הטענה שלי שהיה סביר לקחת מלון בשדה ללילה אחרי הביטול הראשון, לכן הם החזירו את הכסף הזה, ככה שאם אני אקבל פה החזר נוסף אני אחזיר להם את הכסף (אבל מטבע הדברים, המוטיבציה שלי להלחם פה היא יותר נמוכה). באתר של רשות התעופה הבריטית (אליו קישרתי) יש גם הסברים איך ״להסלים״ את הפניה, וגם הם מפנים לתביעות קטנות. אני יכולה להגיש תביעה קטנה בבית משפט בריטי, ואז אני כבר אזרוק לקלחת הזאת את כל הבעיות שהיו, כולל גרירות רגליים וכולל החזר על כל כוס קפה ששתיתי. פשוט בכלל לא חשבתי על האפשרות שהחוק הבריטי רלוונטי גם לטיסה הזאת, אז כבר זה היה מועיל מאוד, ואני מודה לך.
בכל הסיפור הזה גילינו שהביטוח של מקום העבודה מכסה הוצאות מאוד גדולות כמו אשפוז בבית חולים, אבל ההשתתפות העצמית הופכת את זה ללא מאוד כדאי בסכומים יחסית נמוכים, של 100-200 דולר ללילה במלון או אוכל בשדה תעופה. לכן, בעתיד, אולי אני אשקול ללהוסיף גם ביטוח נסיעות פרטי לדברים האלה.
-
איזה סאגה! מחזיק אצבעות שיסתדר. וכל הכבוד (!) שאת לא מוותרת. מזמן הייתי מתייאש
-
תראה, בימים האחרונים אני מתעסקת בזה הרבה, אבל בסה״כ רוב הזמן זה מייל אחת לכמה שבועות, זה יותר עומס מנטלי מזמן טיפול אמיתי. כמו כן, בסה״כ כבר מצטברים פה כמה אלפי שקלים. לא סכום שאני צריכה לאוכל ותרופות, אבל כן סכום שיש לי מה לעשות בו.
-
אני - נשאר לי רק לקנא כי המזוודה שלי מעולם לא חזרה מידיהם של יונייטד. כבר עברו 6 שבועות הוסיכוי שלי לראות אותה שואף לאפס. ואין עם מי לדבר ....ואני עוד עומדת בפני הצורך לקבל מהם פיצוי לא עבור 2 תחתונים ומברשת שיניים אלא על מזוודה מלאת כול טוב
-
וואו. אני בר מזל כי אני טס בעיקר איתם. אין תחליף אחרי הקורונה לטיסה הישירה שלהם לסן פרנסיסקו והתחליף של לפני הקורונה היה אל-על שאני עדיין טס איתם אבל אחרים מחרימים.
-
וואו, זה מקומם ממש! אני חושבת שאם הייתי את אני כבר הייתי מוציאה מכתב התראה לפני תביעה. אני עדיין לא עשיתי את זה בעצמי כי מדי פעם אני שומעת מהם דברים אז כאילו נותנת להם הזדמנות לפעול, אבל לדעתי זה לא יקח הרבה זמן עד שגם אני אגיע לזה. במזודה מלאה יש דברים שהערך שלהם הוא לא בהכרח רק כספי. אם היה לי בגד מסוים או תכשיט שקניתי בטיול ואני אוהבת במיוחד, הנזק הוא מעבר לכסף שזה עלה. כנ״ל נעליים שכבר לא מייצרים, או דברים אחרים שלא בהכרח אפשר להחליף. חצופים.
dregev03, אני חושבת שהעניין הוא מה קורה כשיש בעיה. מתוך ה-4 טיסות שהיו לי עם יונייטד בנסיעה הזו, 3 היו אחלה. המריאו בזמן, נחתו בזמן, שירות בסדר. אחת הייתה זוועה. מן הזמן זו שמשמעותית לי יותר היא זו הבעייתית, ושם אתה מגלה אותם במערומיהם.