קצת תמונות. אוסיף עוד קצת בהמשך
נעה



ממנאנג המשכנו ליאק קרקא. היינו חלשים ועייפים ודיעבד- אם היינו נחים במנאנג עוד יומיים היינו מתגברים על הגובה.
בבייס קמפ היה קר, הנוף היה קסום, אבל אני בעיקר נחתי. אחרי יומיים בבייס קמפ התפננו. ועל זה כבר סיפרתי בהתחלה
זהו . סיימתי את סיפור סובב האנאפורנה שלנו. למרות שסיפרתי באריכות, נראה לי שקיצרתי. את החוויות האמיתיות הרי אי אפשר להעביר.
אז למי שלא היה- אל תוותרו. סעו להימליה. בכל גיל.
ולמי שהיה, כמונו- נראה שנגיע שוב….
נעה

את היום השני הלכנו על הדרך הישנה. (כך החליט סונאם) הרבה מדרגות וסלעים, אבל דרך יפה.
אני מצרפת קצת תמונות מהימים הראשונים, כשעוד ירוק ונמוך יחסית.
אם תסבירו לי איך מעלים תמונות מאונכות כך שלא יצאו הפוכות, המבחר יגדל בהמשך כי משום מה אצלינו הרוב מצולם במאונך
מcham המשכנו לdhkur pokari היינו אמורים להגיע ל phsang אבל לא רצינו לעלות יותר מ500 מ ליום בגבהים. שוב שילבנו בין הדרך הישנה לדרך הג’יפים. באיזור הזה כבר אין כמעט ג’יפים, אבל הדרך הישנה, שעוברת ביערות ועולה במדרגות יפה יותר (וקשה יותר) הנופים הופכים יפים יותר ויותר. ההרים מתקרבים, והערבים בערב במטבחים הכפריים ליד האש בלתי נשכחים.
מדוקאר פוקרי עלינו ל גירו. החלטנו (בעידודו של הפורטר) ללכת למנאנג דרך השביל הגבוה.סונאם אמר שזו עליה קשה, אבל החלק היפה ביותר במסלול. (לטעמו וגם לטעמנו). העליה הייתה אכן קשה מאד . שביל תלול מתפתל שלא נגמר . ספרנו 20 פיתולים ובסוף כל אחד ישבנו לנוח חסרי אוויר. פה נולד אצלינו הביטוי : “כשנגמרים הכוח והרצון הולכים על אדי כוח הרצון” ביטוי שעובד…..אמנם היינו אמורים להמשיך לכפר הבא, אבל נשברתי אחרי העליה. . וכך, מוקדם יחסית נשארנו בכפר המקסים: נוף משגע, כל ההרים פרושים מסביב, ואנחנו התיירים היחידים בכפר. כמובן ששוב לא וויתרנו על בילוי ערב עם המשפחה במטבח…
למחרת, הלכנו עד manang קטע פחות קשהאבל יופי שאין לו תיאור. יום שלם בו השמיים כחולים, וכל ההרים פרושים כמו גלויה. רק בשביל הנוף הזה היה כדאי לטפס.
אגענו למנאנג ונשארנו לנוח יומיים כולל טיול קצר. לא אהבנו את מנאנג שנראתה כמו עיר, והמקום בו ישנו, כמו מלון. לאורך כל הטרק העדפנו את הכפרים הקטנים, מיעוטי התיירים, גם אם התנאים בהם טיפה פחות טובים.
עוד מעט אסיים את הטרק ואוסיף תמונות
נעה
שחף שלום
אם אתה חייב להגיע למאלמו, ורוצה “לטעום משהו בדרך” קנה כרטיס רכבת ( לא בטוחה שיש לשבוע אבל תבדוק) ותרד איפה שבא לך).
אני כמובן מסכימה עם נירית. הייתי נשארת כמה ימים באיזור קירונה (בעיקר שמורת אביסקו- מקום מקסים) ומשם טסה לשטוקהולם לעוד מספר ימים. טיסות הפנים של norwegian זולות מאד (אם תקנה כרטיס עכשיו).
תהנה
שבדיה יפהפיה
נעה
תודה לכולכם
אנחנו מקבלים כ”כ הרבה עצות בפורום. מבטיחים לחזור ולספר
נעה
שלום לכולם
אחרי שספרתי על הסוף- אתחיל לתאר את הטרק שלנו מהתחלה. התמונות יגיעו כשהאיש הטכני יחזור הביתה ויעזור לי להעלות אותן.
התחלנו את ההליכה בסיאנג. לסיאנג הגענו ב”ג’יפ מקומי”: 19 אנשים בג’יפ שמיועד ל5 +מטען מאחורה. שעור ראשון ב”ככה זה פה”. הגענו לגסט האוז אחרי שהחשיך, וכמובן שירד גשם…. סונאם (הפורטר הכל יכול) הוכיח פעם ראשונה את יכולותיו המופלאות. מאי שם צץ לנו חדר עם מקלחת חמה ושירותים (בינתיים מערביים) צמודים. בחדר האוכל הוא חיכה לנו עם התפריט של ארוחת הערב וארוחת הבוקר והודיע מתי אוכלים מחר ומתי מתחילים ללכת.התחלנו להפנים שזכינו בפורטר שהוא גם “נאני” וגם בוס. אפשר לשחרר…
אחרי האוכל החלטנו שמחר הולכים עד Tal כשלפי התכניות לפחות- יום לא ארוך.
אבל מהר מאד למדנו שהקצב שלנו (שלי...)שונה:
קמנו ליום בהיר. חם ולח. השארית היחידה מהגשם היו כמובן העלוקות (אני זכיתי בשתיים. ניר באחת). כיוון שהיינו מוכנים , לא נבהלנו. רק חבל על הגרביים שהיו ספוגותך דם.
הדרך הייתה יפה כבר בגובה הזה. הכל ירוק, הנהר מלווה אותנו לאורך הדרך. ו...עליה לאורך כל הדרך בחום ובלחות.בchamge עצרנו לארוחת צהריים.בדיון קצר החלטנו שהיום הראשון תמיד קשה ואפשר לנוח. לTal נגיע מחר.
המשך יבוא
נעה
האמת- אחרי שקראתי את סיפור המתח של דרור, כמעט ויתרתי על המשך הסיפור נטול המתח שלנו. אבל- גם לאנאפורנה מגיע מקום של כבוד. אז עשינו הפסקה שח כמה ימים במדבר יהודה (מומלץ כמובן) ואני ממשיכה.
את היום השני סיימנו בtal בערב מעונן וגשום. התעוררנו ליום כחול, כשמולנו הפסגה הלבנה הראשונה בדרכנו. מכאן נתקרב אליהן, והן יצוצו: אנאפורנה 2, 3, גנגפורנה וכל השאר. מבחינתי הן היו “יו איזה יופי” ההר עם הפרצוף וכו’…
המשכנו עד Danque : חלק מהדרך על השביל הישן, וחלק על דרך הג’יפים. היום הלכנו מהר יחסית. עצרנו באמצע היום לשתות בצריף קטן, והפורטר שלנו שיחק עם הילד שם משחק שדומה לדמקה כשאנחנו נהנים. בdanque ישנו בהוסטל קטן, התוודענו לhot bucket (אהבנו) ולמטבח הנפאלי. המקום היחיד המחומם , ואפשר לשבת עם בעלי הבית שמבשלים ועם הפורטרים לשתות תה ולקשקש. מבחינתנו הערבים במקומות הקטנים היו המהנים ביותר.
למחרת, המשכנו ל chame . שוב הלכנו חלק ניכר מהדרך בשביל הישן: עלינו מדרגות רבות בתוך יער, ועוד עליה בלי מדרגות . בסוף היער הנוף נפתח פתאום, וכל המנסלאו נראה פסאום: ענק, על רקע שמיים כחולים, אין ספק שהנוף שווה את הקושי.
המשך יבוא
נעה


שלום לכולם
אנחנו מתכננים לטוס להודו לשלושה שבועות בחגים בשנה הבאה. (סוף ספטמבר-אמצע אוקטובר). לפני שנה היינו בלדאק דראמסלה אמריצר ודלהי.
מה מתאים לעונה המתוכננת? קראנו שרג’אסטן תתאים אבל קצת חוששים מטיול שכולו מעבר מעיר לעיר ללא טיול טבע, ועם המון נסיעות. רעיונות נוספים או רעיונות לשילוב טבע בטיול ברג’אסטן?
תודה
נעה
שלום לחברי הפורום
חזרנו מחודש בהודו . היינו בלדאק (כולל כמובן עמק נוברה ואגם פאנגונג המהממים) דרהמסלה, אמריצר, דלהי .
קודם כל תודה לכל המייעצים והעוזרים. היה לנו טיול נהדר! התאהבנו בהודו ואנחנו רוצים לחזור. מבטיחה להעלות קצת תמונות וטיפים בהקדם
בשנה הקרובה נוכל לפנות 3 שבועות בקיץ (סוף יולי תחילת אוגוסט). האם יש איזור מומלץ חוץ מלדאק ,או שעדיף לחכות בסבלנות להזדמנות אחרת?
נעה
היי
אנחנו טסים לחודש לצפון הודו בעוד 5 ימים . לפני כמה ימים התנפחה לי שן בפתאומיות. התחלתי כמובן בסדרת טיפולים אינטנסיביים אצל הרופא שלי והיום התחלתי לקחת אנטיביוטיקה אבל אני רוצה לצאת מצוידת ברשימת רופאים מומלצים במקומות בהם נהיה כך שאם השן תכאב / תתנפח יהיה לאן לפנות.
נהיה בלה, דלהי, דראמסלה.
תודה
נעה
תודה תאי
ידעתי שלא תשאיר אותנו בלי תשובה.
שתי שאלות: אפשר לקנות קצת רופי בארץ?
ולמיטב היכרותך- ב- shanti-home נוכל להחליף דולרים לרופי? (זו תחנתנו הראשונה)
תודה
נעה
שלום לכולם
כמה מזומן אנחנו (זוג) צריכים לקחת לחודש צפון הודו?
התחשיב:
שבועיים לדאק (בתכנון גם עמק נוברה ואגם פנגונג טיולי יום ואולי טרק קצר), כמה ימים דלהי, יומיים אמריצר, וכמה ימים דרמסלה והסביבה.
רוב הנסיעות הארוכות בטיסות שכבר שולמו (ללה וממנה ומדרמסלה לדלהי בסוף הטיול). נסיעות קצרות יותר בטח נעשה בג’יפ פרטי , אולי חלק בלוקאל.
כמה דולרים לקחת? מה נוכל לשלם באשראי?
תודה
נעה
תודה לכולכם
אנחנו מקבלים כ”כ הרבה עצות בפורום. מבטיחים לחזור ולספר
נעה
שלום לכולם
אנחנו נוחתים בלדאק לשבועיים ב 6.9 . מקווים שמזג האוויר עדיין יהיה טוב והמעברים יהיו פתוחים. בהנחה שיומיים לפחות נצטרך להתאקלמות ונסתובב בעיר, נשארו לנו 11-12 ימים לטיולים בתוך לה ובאיזור.
קראנו הרבה , ויש לנו רשימת “ ברוטו “ ארוכה של מקומות אליהם מעוניינים להגיע, אבל קצת מבולבלים איך לסדר , מה “לשדך “עם מה, איפה כדאי לישון מחוץ ללה, ועל מה לוותר.
ברשימה שלנו מופיעים: עמק נוברה- 3-4 לילות .איפה מומלץ לישון?
אגם פנגונג- קראנו שמומלץ לישון לילה. האם אפשר לצרף לעמק נוברה?
אלצ’י- קראנו שמומלץ לישון לילה.
טקסי
שיי
המיס
סטוק
מנזר לאמיורו
ואם נספיק חלק מהבייבי טרק, או כולו.
אני מניחה שעשיתי כאן בלאגן , ושלא נצליח להגיע לכל המקומות, ואולי יש מקומות מומלצים אחרים?
בקיצור- זקוקים לעזרה כדי לעשות קצת סדר .
תודה
נעה