ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. sofi_laufer
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 5
    • פוסטים 18
    • הגבוה ביותר 1
    • קבוצות 0

sofi_laufer

@sofi_laufer

1
    מוניטין
    40
    צפיות בפרופיל
    18
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 275064 גיל 56

sofi_laufer הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי sofi_laufer

• טיול זוגי לוינה - נשמח לעזרה

היי! 
      אנחנו זוג שסופסוף מצא בייביסיטר ונוסע לאוורור ראשון בחו''ל. נוסעים לוינה להופעה בעוד כעשרה ימים ונשמח להיעזר בחוכמת ההמונים:
      1. נסיעה משדה תעופה ברכבת - עד כמה זה מעיק? האם שווה להשקיע בהסעה?
      2. ביום הראשון  נגיע בצהריים. מתכננים ללכת לפארק פארטר - האם מומלץ לקנות כרטיסים מראש? כמה שעות אפשר להעביר שם? האם מספיק גם בערב ללכת לתצפית?
      2. יום שני - מוקדש להיכרות עם וינה - מה עדיף? שיט או אוטובוס הופ און? סיור בעברית או פשוט לשוטט ברינג בין מקומות נבחרים?
      3. יום שלישי - נסיעה לפריימרק - האם יש סיכוי להכניס ביום הזה עוד משהו?
      4. אשמח להמלצות למה כדאי להזמין כרטיסים מראש כדי לחסוך תורים. 
      5. האם בתור דתיים יש דברים שאין טעם ללכת אליהם - למשל מופע השטרודל? ולהבדיל - איפה יש שניצל וילנאי כשר מומלץ?

הרבה שאלות, מודה מראש על העזרה
      צופיה

תודה וכמעט שבת שלום!

פורסם בפורום אירופה
      sofi_laufer
      sofi_laufer

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי sofi_laufer

• RE: וינה לדתיים

@aljaje

תודה! כיף לקרוא כי נהיה באותו מלון, כנראה מאותה סיבה ..

תוהה אם אפשר להתייעץ איתך בנוגע לסכום כסף שכדאי לקחת בסך הכל כולל הוצאות על אוכל, וגם אם יש מקום שממנו אפשר להזמין אוכל כדי לקחת לצהריים בזמן שמטיילים...

פורסם בפורום טיולים לשומרי מסורת ודתיים
      sofi_laufer
      sofi_laufer
    • RE: טיול זוגי לוינה - נשמח לעזרה

@שרון75

כן, התכוונתי לתצפית על הדנובה....למה לא סביר? בגלל המרחק?

פורסם בפורום אירופה
      sofi_laufer
      sofi_laufer
    • RE: טיול זוגי לוינה - נשמח לעזרה

@צפנת

תודה! אנחנו מגיעים בלי ילדים, אבל אשמח לשמוע אם יש לך המלצה לחנות צעצועים/ מזכרות - שנוכל להביא לקטנים שנשארו בבית. קיוויתי להגיע לפריימרק אבל נראה שזה הרבה זמן לבזבז במקום לראות את וינה

פורסם בפורום אירופה
      sofi_laufer
      sofi_laufer
    • וינה לדתיים

שלום לכולם

זוג דתי נוסע לוינה לארבעה ימים

אשמח לשמוע על מקום מומלץ שבו אפשר לאכול שניצל וינאי ולא רק אוכל ישראלי ...וגם מקומות שעושות טייק אאוט שאפשר לקחת כדי לאכול במהלך היום

תודה

פורסם בפורום טיולים לשומרי מסורת ודתיים
      sofi_laufer
      sofi_laufer
    • טיול זוגי לוינה - נשמח לעזרה

היי! 
      אנחנו זוג שסופסוף מצא בייביסיטר ונוסע לאוורור ראשון בחו''ל. נוסעים לוינה להופעה בעוד כעשרה ימים ונשמח להיעזר בחוכמת ההמונים:
      1. נסיעה משדה תעופה ברכבת - עד כמה זה מעיק? האם שווה להשקיע בהסעה?
      2. ביום הראשון  נגיע בצהריים. מתכננים ללכת לפארק פארטר - האם מומלץ לקנות כרטיסים מראש? כמה שעות אפשר להעביר שם? האם מספיק גם בערב ללכת לתצפית?
      2. יום שני - מוקדש להיכרות עם וינה - מה עדיף? שיט או אוטובוס הופ און? סיור בעברית או פשוט לשוטט ברינג בין מקומות נבחרים?
      3. יום שלישי - נסיעה לפריימרק - האם יש סיכוי להכניס ביום הזה עוד משהו?
      4. אשמח להמלצות למה כדאי להזמין כרטיסים מראש כדי לחסוך תורים. 
      5. האם בתור דתיים יש דברים שאין טעם ללכת אליהם - למשל מופע השטרודל? ולהבדיל - איפה יש שניצל וילנאי כשר מומלץ?

הרבה שאלות, מודה מראש על העזרה
      צופיה

תודה וכמעט שבת שלום!

פורסם בפורום אירופה
      sofi_laufer
      sofi_laufer
    • RE: מבוגרים באורלנדו - מה כדאי?
      מבוגרים באורלנדו - מה כדאי?

שוב תודה - לקרוא את הסיכום שלך עשה לי סדר בראש.

לא ציינתי, אבל אנחנו לנים במלון שקרוב ליוניברסל סטודיוס, ומטעמי דת ומצפון גם לבית חב"ד הקרוב (ולמסעדות כשרות). לי בראש היה כל הזמן הכיוון של דיסני - זכרונות ילדות כנראה, אבל עכשיו נראה לי ששווה לעשות סוויץ' ולקחת יומיים ליוניברסל - אולי את החצי יום של יום א' לאדוונצ'ר ואת יום ב' ליוניברסל. בנוגע לאקסטרים - בעלי מאד בקטע. הוא מעולם לא היה בפרקים האלו והביע רצון לחוות רכבות מפחידות ומתקנים אקסטרימים. מאידך גיסא, אבי שמתלווה אלינו הוא כשנה לאחר אירוע מוחי קל. מצבו הבריאותי שפיר כעת אבל לא נראה לי שהוא בקטע האקסטרימי. השאלה היא אם יהיה לו מה לעשות באדוונצ'ר? 

חשבתי לשמור את יום ג' למג'יק קינדום (בעלי הציע שאולי ניקח "הופר" - אפשרות לקפוץ לפארק נוסף אבל נראה לי חבל על הכסף), ולקנח בנאס"א ביום ד' עם גיחה לדאון טאון. חשבתי על קרקס השמש (שלא כל כך ראיתי איליו התייחסות בפורום, אבל אולי עדיף לשמור את הכסף לעוד הצגה בניו יורק?? במיוחד כשהפארקים פתוחים עד מאוחר...) 

האמת היא שלא חשבתי עד עכשיו על הסי וורלד - היה נדמה לי שזה בעיקר מתקני מים שפחות מתאימים לנו.

לגבי השופיניג - אני מאד רוצה, אבל מכיוון שאנחנו מגיעים מאיזור ניו יורק וניו ג'רזי, אני תוהה אם לבעל + אבא יהיו את הסבלנות הדרושה לגיחה נוספת. יש שם רק בגדים או משהו נוסף שיכול לעניין גברברים?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sofi_laufer
      sofi_laufer
      מבוגרים באורלנדו - מה כדאי?

ובינתיים הספקתי לנבור בתיאור הטיול שלכם - נראה כיף גדול! לא ממש הבנתי את הכוונה בסיכה "ביקור 1 בדיסני" - זה נותן משהו?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sofi_laufer
      sofi_laufer
      מבוגרים באורלנדו - המשך תהיות

תודה laugh

את מג'יק קינדום מאד אהבתי - ולכן החלטתי להקדיש לו את כל יום ב'! ולא משנה מה יאמר הצד הגברי blush

יום ג' משוריין ליוניברסל (הבנתי מקריאה בפורום ובטיפים שדומה מאד לMGM...אני זכרתי שנהניתי בו יותר). שאלה לגבי האדוונצ'ר - שכנראה לא היה קיים בתקופתי: האם אפשר להספיק גם אותו באותו היום (כלומר לקנות כרטיס מקפץ) או שזה יותר מדי? אני מתלבטת אם ללכת רק עליו שכן אבא שלי מצטרף אלינו ולא בטוחה שיותר מדי רכבות הרים יעשו לו את זה.

נשאר אלמנט הזמן המסתורי של יום א' - מגיעים בטיסה מניו יורק בצהריים. בעיקרון התלבטתי בין אנימל קינדום (שאמרו לי שזה ילדותי ולא יתאים לבעלי/אבא?) לבין אפקוט. מרגישה שMGM זה קצת בזבוז אם הולכים ליוניברסל...אבל מה דעתך?

ויום ד' - שתוכנן ביקור בנאס"א אבל יש לי תחושה שיישאר לנו אחר הצהריים פנוי....אולי דאון טאון דיסני?

ולגבי בוש גרדנס - אשמח לשמוע האם שווה את הנסיעה...

ואגב,

אם כבר, אפשר לנצל את ההזדמנות ולשאול איפה רכשתם את הכרטיסים לפארקים? אנחנו במלון ליד חב"ד וחשבתי לרכוש דרכם כרטיסים, אבל התגובות בטיפים היו מעורבות..

יום טוב

צופיה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sofi_laufer
      sofi_laufer
    • מבוגרים באורלנדו - מה כדאי?

שלום רב,

בעוד כחודש אנחנו אמורים להגיע לארה"ב לטיול של כשלושה שבועות. התירוץ הרשמי הוא כנס רפואי - אבל בין היתר אנחנו חוגגים גם ירח דבש (כשנה אחרי החתונה. אבל מי סופר?) וגם מצרפים לטיול את אבא שלי כך שצפוי לנו ערב רב של טעמים ורצונות.

לעת עתה התכנון הכללי הוא כך: שלושה מבוגרים דתיים (זוג בני שלושים + וגבר בן 60)

מגיעים לבסיס האם בניו ג'רזי- נסיעה ל5 ימים לוושינגטון, שבוע בניו יורק וחמישה ימים באורלנדו.

אנחנו עכשיו בשלב התכנון המדויק יותר ורציתי להתחיל להיעזר בניסיון הרב של חברי הפורום לגבי גיבוש הלו"ז. למשל לגבי אורלנדו - נהיה שם מיום א' בצהריים עד יום ה' בבוקר.

כרגע התכנון הוא:

יום א' + ב' - דיסני.

יום ג' - יוניברסל.

יום ד' - נאס"א + קרקס השמש?

אני הייתי שם בגיל צעיר יותר עם חברה ונהנו מאד מדיסני. פחות חושבת שזה ידבר לבעלי/אבא - הצעות לגבי העולמות ה"בוגרים" יותר? אני זוכרת את אפקוט כמשעמם יותר אבל אולי זה רק הגיל? האם יוניברסל יותר מתאים? 

החלטנו להקדיש יום אחד לנאס"א - האם הטיול לשם ממלא יום אחד או שכדאי להוסיף עוד משהו? מה לגבי BUSH GARDENS?

מקווה מאד להיעזר בתובנות שלכם - ובהמשך גם לגבי ניו יורק וושינגטון,

צופיה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sofi_laufer
      sofi_laufer
    • RE: שבת בפריז לדתיים
      שבת בפריז לדתיים
      היי,
      תודה רבה - דווקא קראתי והפנמתי (והדפסתי), פשוט תהיתי על הקטע של התשלום בשבת...אבל עכשיו אני רואה שבסוף בסוף מוזכרת מסעדה עם ארוחות שבת.

שוב תודה Embarassed
      פורסם בפורום אירופה
      sofi_laufer
      sofi_laufer