מגורים בתאילנדאחד הדברים שלי אישית חשובים בסביבת חיי הוא פתיחות וסובלנות. את אף אחד בבנגקוק לא מטריד אם מישהו בחר לחיות את חייו במקום אחר.
אם אנשים המתגוררים בפאטאיה בוחרים לקלל ולנבל את הפה כאשר נשמעת ביקורת כלשהי על המקום או מגיבים בחוסר סובלנות כאשר נדמה להם שמישהו חושב שפאטאיה הוא לא המקום הטוב בתאילנד ומעדיף מקום אחר - זו עוד סיבה טובה נוספת שלא להתגורר במקום.
מזל טוב להוד מעלתו.מעניינת המחשבה האם מזכיר מסויים בבית במלוכה יודע על אותם אזרחי מדינות אחרות חובבי תאילנד, כמונו, אשר דואגים לשלומו של מלך תאילנד, מתעניינים במלבו ודואגים לברך אותו בכל יום הולדת. Smile
איך מתכננים טיול???שוחור שלום
מאחר ואני נשאל לא פעם (גם במייל האישי) וגם על גבי הפורום , איך מתחילים לתכנן טיול לתאילנד (טיול קצר של שבועיים שלושה שהכל צריך להיות מאורגן מראש ולא בקטע של "לזרום" ) , החלטתי לכתוב מדריך "כיצד בונים תוכנית טיול לתאילנד שלב אחר שלב " , המדריך בשלבי כתיבה וכשאסיים אשתדל להעביר את עיקרי הדברים לפורום .
המדריך בנוי על פי שיטת 4 השלבים ומושתת על תהליכים לביצוע בכל שלב ושלב .
המדריך אינו מדבר על קריאת חומר רקע שזה כמובן נכון לכל דבר שרוצים לעשות ולדעת ושמהווה בסיס מוצק לכל סוג טיול גם אם קונים טיול מאורגן ולא מכינים תוכנית עצמאית .(הכוונה לקריאת חומר רקע והבנת המקום אליו טסים ומטיילים ) .
בינתיים אם את מסתבכת עם משהו נקודתי , תוכלי לשאול ונענה לך .
צלילהמפוקט אפשר לקחת טיולי צלילה לאיי סלימאן ולקו לאק. הטיולים הם לשניים- שלושה לילות לפחות. יציאה בספינה (אוכלים, לנים ויוצאים לצלילה מהספינה). העלות בהתאם.
לצלילות יום יוצאים בד"כ לאי מדרום מזרח לפוקט.
אתר צלילה נחמד ליום צלילה.
בקופיפי יש המון מועדוני צלילה , אווירה ואחוות מועדנים (בטח חברייך הצוללים יודעים על מה אני מדבר), יותר אפשריות (יציאה בבוקר, יציאה אחר הצהריים, מדריך ישראלי וכד'). המחירים זולים יותר. הצלילה אי לחצי יום (שתי צלילות) או יום שלם (3 צלילות) כולל ארוחה . צוללים בסביבות פיפי (האי הלא מיושב).
גם בריילי ביץ אפשר לצלול. יש מועדון צלילה ב- VIEWPOINT RESORT המחירים טיפה זולים יותר. צלילות יום לאיזור צפוני מערבי מריילי.
בסה"כ כל המקומות טובים ואתרי הצילה מגוונים. מדובר באותו איזור כך שהדגה והנוף הימי דומה.
אני ממליץ לצלול מקופיפי.
לגבי ביקור בריילי ביץ - אני ממליץ מאוד. לא מסכים לגישה הרווחת בפורום שהמקום מתאים לזוגות או שהמקום חסר חיי לילה. אומנם אין מסיבות מטורפות, אבל המקום יפה, רגוע ואווירה מצויינת. בלילות יש הופעות חיות של מוסיקה לועזית באווירה סולידית עם קוקטלים ואנשים נפלאים. שונה מאוד מהבילוי של פוקט, אבל לטעמי כיף הרבה יותר.
אייר אסיהתוספת חדשה בעלות של אייר אסיה: כעת הם גם גובים תוספת על תשלום בכרטיס אשראי וכד' - 50 באט לנוסע.
הבדל נוסף: אם רוצים לשריין מקומות הושבה - זה בתשלום נוסף (האם מישהו יודע אם עדיין נותנים קדימות למשפחות עם ילדים בעליה למטוס, כדי שיוכלו לשבת ביחד?)
בד"כ הם משמעותית זולים יותר, אך שווה לעקוב גם אחר מבצעים בתאי. בשבוע שעבר הזמנתי בתאי כרטיסים לצ'אנג מאי במחיר זול יותר מאשר המחיר של אייר אסיה (אם כי גם כרטיס זה אינו ניתן לשינוי).
תמונות..מסתבר שלא רק אנחנו לא אוהבים יהודים...השינוי ההיפותטי של "מוסלמים" ל"יהודים" בכותרת ההודעה שלך - משנה את רגשותיך כלפי התוכן שלה ?! זה כבר נשמע לך אחרת ?! נשמע רע ומקומם, נכון?! הטורקי והאיסלנדי ששמו על עסקיהם שלט שאינו מתיר כניסת יהודים קוממו אותנו והזכירו לנו תקופות חשוכות בתולדותינו..אז למה שאנחנו נתמוך בגילויי גזענות ושנאה..
נזכרתי במצגת ששלחת לי על התערוכה בברלין שמציגה שלטי רחוב מתקופת הרייך השלישי שבהם נכתב " הכניסה ליהודונים אסורה" ...
איתן - זה הלם הנחיתה ? אתה בטוח שבעל הבר האוסטרלי ההוא אוהב אותך/אותנו ??? ומה בכלל אכפת לך מאיזה בעלים של בר, כאילו לפיו ישק דבר ??? מה אתה מביא לנו את השלט הגזעני הדוחה שלו כהוכחה ?! הוכחה למה ?!
מה זו החרדה הזו מפני השד המוסלמי ? ומה פתאום לשים את כול המוסלמים באותה קלחת, כאילו כולם עשויים מקשה אחת, וכול מוסלמי התבל אינם אלא שליחיו של אוסמה בין לאדן ?!
חוץ מזה - שבוע טוב. נילי.
תאילנד למתחיליםתודה לכם אני מאמין שניהיה בעיקר באיים פוקט קןפיפי ואז פתאיה ובנקוק אני חושב שלא צריך להזמין מראש טיסות והכול כי אני לא יודע כמה זמן ניהיה בכול מקום
אני דווקא לא הבנתי את הקטע של ה"מקומיים שגרים"אם אתה מגיע לפוקט רק בשביל גימס בונד(לא להיט) ופאנטזי(יותר מתאים לילדים לפי דעתי) אז באמת עדיף לך לוותר.. בפוקט יש את מועדון ההוליווד שהוא נחמד מאוד.. אז אתה מוותר פה על טיול נופים וכאלה.. אני כן חושב שאתה צריך לארגן לך כמה טיולים למשך היום..