מישהו יודע מחירים בזנזיבר?:Reהי את צריכה לטוס עם אתיופיאן אירליינס מת''א לאדיס אבבא ומשם הם ממשיכים לארושה שבטנזניה.
מארושה לוקחים טיסה מקומית שמזמינים שם לזניזיבר
הטיסה לארושה זה בסביבות 650$ ולזנזיבר בפורום כתבו בין 60-80$.
בכל מקרה אני לא רוצה לאכזב אותך אבל לדצמבר כבר אין טיסו
קהילה יהודית בקייפטאון:Reהיי שולה
בקייפ טאון אכן יש קהילה יהודית. בקשר למיקומם ניתן לברר במודיעין התיירים שיש בעיר(המקומות מסומנים במפות ) או ללכת לבית הכנסת הגדול שנכון להיום זה מוזיאון היהדות ושם ניתן לקבל פרטים הרבה יותר מדוייקים.
בית הכנסת נמצא ליד הפלנטריום (מאחורי רחוב LO
טיול ארוך באפריקה!:-):Reהיי
מדריך וג`יפ צמוד צריך רק כשעושים ספארי ( שלוקח 3 או 4 ימים ). לנוע ממקום למקום אפשר או בתחבורה ציבורית, או ברכב שקונים ( וכמו שציינתי זה כדאי בטיול ארוך ). אפשר גם לעשות טרקים במקומות מסוימים (למשל בלייד ריבר, פיש ריבר קניון, הר מולנג`י).
בכל אופן,
לטייל לבד באפריקה:Reאני טיילתי לבד בדרום אפריקה והיכרתי מלא אנשים, רוב הזמן בכלל לא הייתי לבד כי את מכירה אנשים כל הזמן באכסניה ומתחברת וממשיכה איתם אם בא לך. הרבה אנשים לא המליצו לי, אבל אם את נזהרת וערנית זה בסדר גמור.
אני בכל אופן ממש ממליצה
השכרת רכב בקניה:Reבתור גיפאי וטייל למה לשכור גיפ למסאי מארה?
1. יותר יקר מרכב עם נהג
2. לא צריך שם ( על מנת לראות את החיות) רכב 4*4
3.ע''מ לראות יותר חיות כדאי להצמד למדריך מקומי.
לגבי הדלק זה מסלול מאוד מטויל ויש תחנות דלק בדרך .
בלודגים הגדולים גם ניתן להשיג
ואם
טנזניה: כשרות ודרכי הגעה:Rewe are now in tanzania
we eat kosherandthe bread seamtobeok(we cook otherwise)
regardingthe safari - we gave to the cookour veseeles andhe cook inthem
regarding the flight - we came to nairobi - 20$ for transit visa- and the
קורס צלילה בזנזיבר:Reאפשר לעשות קורס בזנזיבר, אבל אם יש לך אפשרות לעשות את הקורס לפני זה בארץ, אולי לצבור נסיון של עוד כמה צלילות- לך על זה.
ככה תוכל להקדיש את הזמן בזנזיבר לצלילות בשביל הכיף במקום הקורס.
במהלך הקורס הצלילות הן קצרות למדי, מקדישים תשומת לב למדריך ולא פעם מד
כמה זמן והיכן?:Reהייתי כחודש בטנזניה עם לנדרובר 4*4 שקניתי ביוהנסבורג.
הגענו מדרום, ממעבר הגבול בין מלאווי לטנזניה שקרול לעיר מבייה. משם נסענו מזרחה לחוף האוקיינוס וצפונה עד דאר א סאלאם. אחכ היינו כשבוע בזנזיבר, את הרכב יש להשאיר באחד מאתרי הקמפינג בדאר. מדאר נסענו לכוון
סווזילנדאין צןרך בוויזה לסווזילנד לבעלי דרכון ישראלי.
חלק מחברות השכרה הרכב בדרום אפריקה גובות תשלום נוסף עבור אישור כניסה לסווזילנד. בהזמנה דרכנו האישור חינם.
בסווזילנד אפשר לעשות את המסלול הקצר ואת המסלול הארוך שכולל כמה אטרקציות יחודיות.
נסיעה טובה
למע
זנזיבר ואיי סיישל:Reבזנזיבר ומדגסקר ישנו סיכון מלריה די גבוה (היו מטיילים שחזרו עם''מתנה זו'').מלריה מאד מסוכנת לנשים בהריון ולעובר.
באיי סיישל אין סיכון מלריה.