מה עדיף - אברגליידס או הביצות של ניו אורליאנס?
-
שלום
אני מתכנן טיול בספטמבר-אוקטובר מאטלנטה לפלורידה (מספר אתרים), וכן ניו אורלינס.
כן, אני מודע למיקום של ניו אורלינס, ונושא זה נלקח בחשבון.
השאלה –
מה עדיף – סיור בביצות האברגליידס , סיור בביצות ליד ניו אורלינס או שניהם?
כמה זמן להקצות?
הלו"ז מאפשר סיורים בשני המקומות, אך אם המראות זהים לחלוטין, אחסוך את הזמן ואת הכסף לטובת המשך המסלול באריזונה/יוטה.
חפשתי השוואות בין סיורי הביצות ומצאתי מעט (מידי)
מאחר והמסלול עובר הן בדרום פלורידה והן בניו אורלינס, לא תהיה סטיה ממנו.
תודה
ישי -
באברגליידס שנירקלתי עם פרות ים/תחש, במקווה מים שהיה מאד רחוק משמו קריסטל ריבר- חוויה הזויה אבל לטעמי שווה. כידוע, פרות ים או manatees, לפי סברות שונות הן הבסיס לאגדת בנות הים/סירנות, או ה mermaids. בביצות של ניו אורלינס היה כייף ממש, כשלדעתי החוויה מאד שונה מפלורידה. ביער במהלך השיט ראיתי משפחת רקונים, שהיו אחד הדברים החמודים בתבל. אם אפשר- הייתי עושה את שניהם. -
ביקרתי בטיול בביצות ליד ניו אורלינס בטיול נפרד מאשר הטיולים שעשיתי לפלורידה, וגם בהפרש שנים.
אבל עד כמה שאני זוכר, החוויה הייתה שונה. הביצות ליד ניו אורלינס מאופיינות בצמחייה שונה (למשל העצים עם הפריחה שיורדת למטה), הסיור היה איטי יחסית והשייט בתעלות. בפלורידה יש סיור עם סירות מהירות כאלה, יש מרחב ענקי של ביצה מישורית לכל הכיוונים עם מעט מאוד עצים מסביב. אם קצרים בזמן, אפשר לוותר על אחד מהם. אם יש זמן, כדאי את שניהם, כי יש הבדל.
-
מצרפת פוסט מהבלוג כשהצילום הראשון הוא מטיול הביצות שעשינו בניו אורלינס- ובו משפחת רקונים. ניו אורלינס. בקיצור, אני הייתי עושה את שניהם אם אפשר. הם יחסית קצרים.