השכרת רכב
-
היי.
יש משהו קטן שאני לא מבין.
בשנת 2016 שכרתי רכב בלוס אנגלס באוקטובר 3 שבועות 21 יום jeep ב 700 דולר
למה שאני בודק היום 14 יום מלאס ווגאס בספטמבר אוטו קטן עולה 1500 דולר וצפונה? בגלל הקורונה?
-
בדיוק, בגלל הקורונה.
חברות ההשכרה מכרו בשנה החולפת חלק ארי מהצי שלהן כדי לממן הוצאות. חברת הרץ אפילו פשטה את הרגל (כעת מתאוששת).
בנוסף לכך, כעת חברות ההשכרה בארה”ב מנסות שוב לרכוש רכבים ולחדש את הצי, אבל התפוקה של יצרניות הרכב ירדה בצורה רצינית בגלל שהמפעלים שמייצרים צ’יפים למחשבי הרכבים, לא יכולות לספק את הביקוש (גם בגלל הקורונה).
אז חברות ההשכרה פונות לשוק יד שניה, אבל גם שם ובגלל התפוקה הנמוכה של מפעלי הרכב ובגלל הביקוש הגדול לרכבים יד 2, המחירים ביד 2 גם הרקיעו שחקים.
אנליסטים מנבאים שזה ייקח לפחות שנה וחצה מעכשיו לחברות ההשכרה להשלים את הפערים.
אז המחירים בשמיים.
אני בדקתי מחירים לחודש אוגוסט בשביל משפחה שאני מכיר, מצאתי שחברת אייוויס ישראל יצאה הכי “זולה”, אבל זול זה יחסי, המחירים ממש בשמיים.
יש שתי אפשרויות: להמתין ואולי המחירים יירדו או לחילופין להזמין עכשיו ואם המחירים יירדו, אז מבטלים ומשנים את ההזמנה תמורת מחיר סמלי (ביחס למחיר)
-
מחזק את מה שנכתב כאן. גם אני שוכר בספטמבר רכב בדנבר והמחירים עלו בכ 30% לפחות… אגב שוכר דרך אוויס ישראל שמשמעותית זולה יותר מהאחרות. אכן הקורונה פירקה את חברות ההשכרה ובכלל מחירי מכוניות יד שניה מרקיעים שחקים.
-
חפש אפליקצית TURO – אנשים שמשכירים רכבים פרטיים.
פטר לנו בעית אין מכוניות להשכרה ביולי בהאוואי. -
לאחר מחקר והשוואות מחירים , שכרתי רכב דרך אויס ישראל לשלושה שבועות , אני בדקתי suv , והפרשי המחירים היו מאות אחוזים , בנוסף שילמתי דרך אחד מכרטיס האשראי שהם מזכים בהנחה נוספת ,
-
עוד אופציה לבדיקה
סגרתי השכרה באופרן( בחברת אלאמו) ויצא לי הכי משתלם.
עופר
-
היי ,
בדקתי השכרת רכב מסובכת בארה”ב.
חברה אל... נתנו הצעת מחיר דמיוני שלא הייה דומה לו לעולם.
לאו... לא הייה כלל כלי רכב מתאים לתת לי.
ה.. נתנו מחיר שלפני שנתיים הייה נחשב יקר ,אבל הם היחידים שהיו סבירים ואצלם שכרתי.
בקיצור דברים השתנו והתייקרו.