לאן מתאים לי לטוס? בכללי בדרום/מרכז אמריקה
-
מתכנן יעד לחודש - חודש וחצי באוגוסט, אפשרי עם שילוב של 2 מדינות. הכיוונים שלי הם: בטן גב, נופים מדהימים, ג'ונגלים, חיות, טרקים, כפרים אולי גם - בתקציב תרמילאים אשהה בהוסטלים/מלונות קטנים וכוהתקציב שלי עומד על 3000$ אפשר המלצות? בכללי על מדינות ביבשת גם
-
לא מכירה את מרכז אמריקה, ולא יודעת להגיד מה המצב שם בנושא הקורונה.
באוגוסט ובתקציב נמוך נראה לי קולומביה תתן את כל מה שביקשת. יש בה מכל מה שכתבת.
-
עם הקורונה על הראש לפני ששואלים על תקציבים ומסלולים כדאי לבדוק איזה מדינות בכלל מכניסות אותך כתייר (וללא בידוד שסתם יבזבז לך זמן וכסף) ומה הפרוצדורות המיוחדות שצריך בשביל זה (כמו למשל בדיקות לפני/אחרי). וגם מה בכלל עובד שם, כי אתרים יכולים להיות מושבתים ויש מדינות עם סגר או הגבלות אחרות. בנוסף גם יכול להיות שיהיו בעיות במעבר בין מדינות, כולל צורך לבצע בדיקות כפולות (עוד כסף) או בידוד נוסף. חלק מהמדינות באזור מוגדרות על ידי ישראל כרמת סיכון מרבית וחייבים אישור של ועדת חריגים בשביל לנסוע אליהן (ברזיל, מקסיקו, ארגנטינה). כדאי גם לבדוק כמה יעלה ביטוח רפואי שמכסה קורונה, יש סיכוי שזה יהיה יקר מאוד.
-
מוסיף שאלה, קצת בצד.
היכן אפשר למצוא חומר, מעבר לאתר למטייל, לטובת טיול תרמילאי במרכז דורון אמריקה.
אתרים ופורומים לשאלות ותשובות.
תודה
-
לדעתי באתר של מוצילר
-
טריפאדוויזר, trek.co.il.
-
יש לך אולי מסלול לחודש? שעומד על מה שאני רוצה?
-
יכול להציע את מכסיקו. לדעתי אליה גם יחסית קל להיכנס גם בימי קוונה. רק שאתה צריך לקחת בחשבון שהמספרים שם גבוהים, וכמובן לבדוק עם גורם מוסמך על כניסת קורונה עכשיו. היא מציעה את רוב הדברים שאתה מחפש. רק שמרכז אמריקה זה יותר יער מג'ונגל, וגם החיות שרואים בהתאם צפויות להיות קטנות יותר. אבל בגלל שהכל קטן יותר יש יותר אפשרות לראות . בדרא"מ בג'ונגל לא ראיתי הרבה חיות...