סיכום 72 שעות באמסטדם
-
משתפת בסופ”ש קצרצר באמסטרדם בתקופת פוסט קורונה
באופן לגמרי מקרי יצא לנו 71 שעות ולא נזדקק לבדיקת קורונה גם באמסטרדם.
הביקור הקצר היה בשל אילוצים אישיים

טסנו ביום שישי בצהריים עם איזי ג׳ט בטיסה שעלתה 50 אירו לכיוון וחוזרת ביום שני בצהריים.
להולנד לא צריך לבצע בדיקת קורונה לפני הנסיעה וגם אין צורך בבידוד, הם מבקשים טופס הצהרת בריאות בלבד.
הטיסה נוחתת בשעה 19:00 בערב ובשעה 22:00 הכל נסגר.
עקרונית במידה ולוקחים מונית ישר לעיר אפשר גם להספיק מסעדה טובה אבל בגלל מקרה רפואי לא הספקנו.
בנחיתה שאלו למטרת הביקור ואפילו לא ביקשו לראות את הטופס (אולי מבקשים מדגמית..אין לי מושג).
יום שבת בבוקר והעיר מנומנמת כהרגלה..הכל מתחיל להפתח רק בשעה 10:00 אבל אנחנו הגענו מוכנים עם כתובת בית קפה שנפתח לפני וצמוד לשוק קטן וניצלנו ממש כל יום.
האווירה בעיר מצוינת אין חובת מסיכות בכל האזורים הפתוחים, המסעדות וברים פתוחים לישיבה בפנים ובחוץ..
העיר (יחסית) ריקה מתיירים והאווירה מקומית ונהדרת.
הרחובות פנוים, קל למצוא מקום במסעדות, אין תורים בקופות וכו וכו
בגדול מרגיש שהם בסוף הקורונה וגם בחללים הסגורים אין הקפדה יתרה על מסיכות..
מזג אוויר נעים..ארוך דק ביום וגם בלילה..
קצת אפורה..לעיתים עם שמש מבצבצת...הולנד.
מה הספקנו ב48 שעות נטו בעיר?
כמעט הכל..משווקים ועד בתי קפה..
מסעדות וביקור בוונדלפארק..
שופינג ואפילו מסאג׳..
היה נהדר..וקצר לנו שמכירים את העיר זה היה מדויק ובמקום.
לביקור ראשון כמובן עדיף יותר..ולהוסיף מוזיאונים ועוד.
בחזור הייתה בדיקת קורונה בנתב”ג שאני לא קיבלתי את תוצאותיה ..החברה השנייה קיבלה (עשינו יחד ).

מוסיפה קצת תמונות המחשה.
זמינה לשאלות -
תמונות מקסימות!
מה ביקשו ממכן בנתב”ג בישראל?האם לפני הכניסה בכלל לטרמינל ביקשו שתראו משהו?
והכי מעניין אותי- בדלפקי הצ’ק אין בנתב”ג ביקשו שתראו משהו? לכאורה הם לא אמורים לבקש כלום כי הולנד לא דורשת כלום...
-
הולנד דורשת הצהרת בריאות וזה גם מפורסם באתר שלהם אנחנו היינו בין היחידים שהגענו איתה..
אבל בדלפק הצ’ק אין יש את כתובת האתר כבר מוכנה לכל השוכחים וכולם מילאו במקום.
לפני הכניסה לטרמינל לא מבקשים כלום .
גם בחזרה מסכיפהול ביקשו את הצהרת הבריאות הישראלית שגם אותה אנשים לא מילאו ואז נאלצו למלא בשדה.
-
איזה כיף לקרוא עושה חשק לחזור לאמסורדם. -
@Hofmanim אמר:
לפני הכניסה לטרמינל לא מבקשים כלום .
לא ביקשו ממכם להציג את תעודת המתחסן שלכם בשום שלב?? הרי הולנד אמנם לא דורשת כלום אך מדינת ישראל דורשת שכל הממריאים יצגו או תעודת מתחסן \מחלים או בדיקה שלילית לפני ההמראה, האם לא דרשו כלום??
-
-
הכוונה שלי היא ליציאה מישראל – שם חייבים לדרוש ממכם או בדיקת קורנה שלילית או לחילופין תעודת מסתחסן\מחלים כתנאי לעלייה לטיסה, ולא משנה מה דרישות מדינת היעד.
די מדאיג שלא ביקשו ממכם, אני רוצה להאמין שכל מי שעולה איתי למטוס הוא מחוסן\מחלים או שלילי בבדיקת קורונה.
-
לא ביקשו מאיתנו תעודת מתחסן בישראל, רק הצהרת בריאות להולנד.
וכמו שרשמתי גם את תוצאות בדיקת הקורונה שעשיתי בחזור בנתב”ג לא קיבלתי…….
-
העיקר מדברים על האכיפה שמתגברים אותה עכשיו, איפה האכיפה? ממש מתסכל…
עד עכשיו הייתי רגועה שכל מי שעולה למטוס בישראל חייב להציג בדיקה שלילת או תעודת מתחסן\מחלים, והנה גם זה לא נאכף...
-
זה נראה לי אנומליה כי אנחנו טסנו השבוע לברלין וביקשו מאיתנו תעודת מתחסן ולפי מה שראינו ביקשו מכולם
-
@dinz אמר:
אני רוצה להאמין שכל מי שעולה איתי למטוס הוא מחוסן\מחלים או שלילי בבדיקת קורונה.

כשהייתי קטנה אבא שלי המרגיז היה אומר ״תשארי ברצון״
-
איפה בקשו ממכם? באיזה שלב? אם זה בשלב הצ’ק אין אז זה כנראה בגלל שגרמניה עצמה דורשת בדיקה שלילית.
במקרה הזה מדובר בהולנד שלא דורשת בדיקה שלילית, ולמרות שמצד ישראל זה אמור להאכף זה לא נאכף! נראה כאילו מישהו סמך על כך שחברת התעופה תאכוף בצ’ק אין, אבל ספציפית הולנד אינה דורשת בדיקה כך שבצ’ק אין אין סיבה שיבקשו...
-
ביקשו מאיתנו תעודת מתחסן גם בשלב הצ’ק אין בנתבג, וגם בנחיתה בברלין, בביקורת הגבולות והבדיקה היתה מאוד רצינית כולל ולידציה של התעודה מול מספר הדרכון
-
זה בדיוק מה שאמרתי – ביקשו ממכם בדלפק הצ’ק אין משום שזו דרישה של גרמניה, וחברת התעופה חייבת לוודא שאתם עומדים בדרישות של מדינת היעד.
מ – Hofmanim לא ביקשו משום שהולנד לא דורשת כלום.
אבל – כן היו אמורים לדרוש ממנה, ומטעם מדינת ישראל. ואת זה לא עשו.
השאלה באיזה שלב מצופה היה שידרשו ממנה להראות תעודת מתחסן?
אני הייתי מצפה שבכניסה לנתב”ג עצמו.
-
כבר גרמת לי לפקפק אז שאלתי גם את מי שטסה איתי ולא לא ביקשו תעודת מתחסן באף שלב.
לא פה ובטח שלא שם..שלא נדבר על ולידציה מול דרכון..
רק הצהרות בריאות של שתי המדינות.
גרמניה מכניסה רק מחוסנים?
-
עד עכשיו לא הבנתי מה הסיפור הזה עם ה-72 שעות??? אדם נחשף לחולה מאומת ל-15 דקות ( ואף פחות) וזהו, הוא נדבק. מה יש ב- 72 שעות?? -
לא רק מחוסנים, גם מחלימים או מי שמציג בדיקה שלילית. נראה שזה באמת קשור לדרישות של המדינה הספציפית ומכיוון שהולנד דורשת רק הצהרת בריאות אז לא התבקשת להציג תעודת מתחסן.
-
מסתבר שתופסים ככה בערך 50% מ'נדבקי חו"ל'