חודש באיטליה - התלבטויות ןרעיונות
-
שלום לכולם,
בהנחה שהקורונה תשתף פעולה, אנחנו (זוג) טסים לאיטליה לכל ספטמבר. נחיתה וחזרה ממילאנו. נשמח להתייעץ לגבי המסלול המתוכנן.
את הטיול אנחנו מתחילים בטרק ה-Alta via 1 המפורסם, כך שעשרת הימים הראשונים סגורים פחות או יותר. משם תכננו להמשיך לוונציה, להקדיש כיומיים לעיר, ואז לשכור רכב. חשבנו להמשיך לורונה ואזור האגמים (גארדה, קומו ומג’ורה) ואז לעלות להרים באזור Piedmont לכמה ימי טיול. בנוסף, מאוד רוצים לבקר ב-Cinque terre.
מתלבטים האם כדאי לנסות לשלב גם את רומא לכמה ימים ולחזוור משם למילאנו, או שאולי זה כבר מוגזם.
נשמח לשמוע את דעת המומחים – האם הגיוני מבחינת הזמנים והמסלול? האם יש אתרים שממש לא כדאי לפספס שלא הזכרתי? וכמובן כל עצה אחרת שעולה בדעתכם.
תודה רבה ושבת שלום לכולם.
-
-
נשמע כייף
באופן אישי לא הייתי מתכנן לפרטים טיול כזה שמתחיל בטרק של 10 ימים.
אולי יתאים לכם קצת בטן גב איטלקי שתלמדו עליו ממישהו בטרק?
כן שווה (שוב לדעתי) לזרוק רעיונות לסל האפשרויות ולהוציא לפי החשק וההתפתחויות. איטליה מדינה יפיפיה עם המון מה להציע לאנשים שונים לגמרי ואף אחד לא מכיר אתכם טוב כמו שאתם את עצמכם.למה לא פירנצה?
מה עם טוסקנה וכל המחוזות מדרום לפירנצה שצפונים לרומא?
רומא עצמה כמובן גם מדהימה אבל כך מקומות רבים אחרים באיטליה לפי הטעם.
-
תודה. לגבי הבקתות - נראה שצריך להזמין לפחות כמה חודשים מראש, וזה עסק די מייגע כי ברוב הבקתות אין מערכת הזמנות מסודרת והכל מתנהל במיילים והעברות בנקאיות.
-
@soungalo אמר:
ואז לשכור רכב. חשבנו להמשיך לורונה ואזור האגמים (גארדה, קומו ומג’ורה) ואז לעלות להרים באזור Piedmont לכמה ימי טיול. בנוסף, מאוד רוצים לבקר ב-Cinque terre. מתלבטים האם כדאי לנסות לשלב גם את רומא לכמה ימים ולחזוור משם למילאנו, או שאולי זה כבר מוגזם.
בהנחה שאתם אחרי הטרק- של 10 ימים+ הגעה וירידה לוונציה + יומיים וונציה--- נותרו לכם כ17 יום למסלול הנ”ל---- נראה המון? אבל זה לא.
אזור האגמים הוא גדול מאד.
ורונה-מעבר דרך לא יותר מכמה שעות וזהו.
גארדה-- תלוי מה מתכננים לעשות לאורך האגם במחצית ספטמבר …. ללא פעילויות שעשועים ונוער--הייתי מצמצמת את השהות כאן למינימום ההכרחי- נניח יומיים, גג שלשה--הכי הרבה. למה?-כי כל האגמים האחרים יותר יפים-- (איזאו,קומו, מאגורה!, אורטה וכו).
מכאן ליתרת האגמים--- כולל אופציה בשבילכם (חובבי טבע והליכה) מסלולים בדרום נפת טיצינו השוויצרית באזור לוקרנו-שווה!) בכלל האגמים המערביים עם הרבה אופציות הליכה- נניח עוד 7 ימים לקומו מאגורה ואגמים קטנים.
אני בחשבון של כמעט עוד 10 ימים שנעלמו לטובת האגמים --ונותרנו עם 7 ימים=====כמה ימים להרים בפיאמונט (נניח 3) נותרנו עם 4 ימים--וממש על הקשקש להגיע לצינקה טרה- מסלולים באזור וחזרה למילאנו--- קצר מאד, שווה להגדיל אם מתכננים ללכת בשמורות (ע”ח פיאמונט? שאולי קריר כבר? לא יודעת).
בטח לא רומא , לא תספיקו על אמת את מה שאתם רוצים.
-
איזה כיף! נשמע כמו טיול אדיר.
גם לי לא מסתדרת רומא בתכנית, אלא אם אתם הופכים את הטיול לריצה. מהסוג של ׳לסמן וי׳
(שלא ממש חביב עלי, אבל אולי לכם זה דווקא יתאים). לטעמי, יש המון מה לעשות בצפון – שם גם יותר קריר מאשר ברומא. אז אני לא מוצאת טעם לרדת דרומה, גם אם ישארו כמה ימים (ורומא ״מצריכה״כמה ימים).
צ׳ינקווה-טרה (לא הייתי) זו אולי אופציה, אם ישאר זמן (תלוי מה תעשו בפיאמונטה). גם פירנצה – אם לא הייתם זו עיר לא פחות ממדהימה! ואם יש זמן – פיזה ולוקה קרובות מאוד ושוות גיחה קצרה.
כמו דרור, גם אני מציעה לא לתכנן מסלול מעכשיו. בטיולים בכלל, ובטיולים (יחסית) ארוכים במיוחד, אני ממש מעדיפה לא להתקבע על מסלול.
אתם עם רכב, זה לא שיא העונה, לא חושבת שתהיה בעיה למצוא לינות – אז אני לא רואה סיבה לתכנן מסלול.
תכינו ״בנק יעדים״ ותראו תוך כדי טיול – מה מתחשק ומה מסתדר עם הזמן והמסלול שיתפתח.
מחזיקה לכם אצבעות שיצא לפועל ויהיה נפלא

אגם קומו

-
המון תודה לכולם. התשובות שלכם מאוד עוזרות לנו! -
היי
מציע לא לסגור כלום מראש היות ומאוד פשוט וקל לסגור במקום בספטמבר….בעיקר בתקופה הזו שהתיירות מאוד נמוכה….אפילו עכשו בסוף יולי.
לי יש תמיד ירידת מתח אחרי הטרק ובהחלט מסכים עם דרור שפתאום יש חשקים אחרים…..או המלצות שונות של אנשים שתפגשו.
היות ואתם ללא ילדים מציע לכם פחות אגם גארדה ויותר אחרים שבעיני יפים ומתאימים יותר לטיול זוגי. הלוואי והקורונה לא תקלקל.
תהנו.