ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שבועיים באוסטריה

פורום אירופה
    אוסטריה אללטואז פאב
    6
    6
    469
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטיילת_בטיילת
      מטיילת_בטיילת נערך לאחרונה על ידי

שלום, זוג בגילאי ה20 מתכננים 14 ימים באוסטריה

נחיתה בוינה ו3 לילות. נשמח להמלצות מה לעשות הימים האלה -( מגיעים בסוף אוגוסט). 

לאחר מכן השכרת רכב ונסיעה לאזור זלצבורג - נשמח להמלצות באזור וברדיוסו. ועל אטרקציות ששות את הזלצבורגלנד. 

חשבנו לשלב גם יומיים במינכן אם מישהו ניסה בתקופה האחרונה נשמח לתובנות. 

אם יש פרטים חשובים להשכרת רכב, ביטוחים גם רגילים בנוגע לקורונה וכו. איפה עושים בדיקות ואיפה כדאי ללון. 

מה כדאי להביא מבחינת פרטי לבוש, קצר ארוך או גם וגם? 

תודה לעונים. 

משה 22 imeshy2 מטיילבארץובעולם יונית 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • משה 22
        משה 22 @מטיילת_בטיילת נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_3796234

מאיפה חוזרים לארץ ? וינה או מינכן ? 

נכתב בפורום הרבה על מסלולים באוסטריה, אחרי שתקראי את החומרים ותגבשי לעצמך מסלול שלדי אפשר להתקדם.

מינכן בהחלט אפשרית לשילוב במסגרת 14 יום.

לבוש אוגוסט – קצר עם לבוש עליון חם לערבים או לשהייה במקומות גבוהים באלפים.

רכב שכור – רק מחברת השכרה בין לאומית דרך נציגי החברה בארץ ( סיקסט, איוויס, באדג’ט וכד’ ) ולא מתווכים או סוכנים מוזרים…… 

ביטוח לרכב – היחידים שמחייבים והביטוח מגולם במחיר ההזמנה הם חברת סיקסט ולהם יש ביטוח ביטול השתתפות עצמית – כלומר לא משלמים ולא נותנים ולא כלום במצב בו נגרם נזק או גניבתו ( הייחודיות היא שבשאר החברות למעט בסיקסט צריך לשלם קודם כל השתתפות עצמית ואחר כך לך תתבע …..).

כמובן קבוצת רכב שכור חשובה לא פחות ואני ממליץ על רכב איכותי ומפנק ברמות  xdar  ( מרצדס אס קלאסס / ב.מ.וו 7 / אוודי איי 8 ) אתם תודו לי אחר כך.

לינה מלונות 4-5 כוכבים ולא פחות, אתם לא בסיום מסלול צנחנים …..

קורונה – מי יודע מה יהיה עד אז – כלומר כלל ההזמנות שתבצעו טיסות // רכב/ מלונות – על בסיס ביטול מלא/ חיוב בעת הגעה בלבד  ללא קנס או השתתפות שלכם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • imeshy2
          imeshy2 @מטיילת_בטיילת נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_3796234

לגבי השכרת הרכב – ההמלצה (במיוחד בתקופה הזו) היא להזמין מהחברות המובילות והידועות (או דרך הסוכן הישראלי שלהם, או דרך האתר הבינלאומי שלהם)

בנוסף, לי היה ניסיון טוב עם חברת rentalcars (זו החברה המתווכת הגדולה בעולם – בסגנון בוקינג רק של עולם הרכב) שיתרונה הוא בחבילת הביטוח שלהם שהיא מקיפה יותר מאשר של מרבית החברות האחרות. 

החברות הקטנות יותר עשויות להיות יותר ריסקיות בתקופה זו ולא הייתי ממליץ עליהם, אעפ”י שהן זולות יותר (ומן הסתם לאור גילכם הצעיר, סביר להניח שההמלצה ללכת על רכב יוקרתי אינה רלוונטית במיוחד). 

לגבי שילוב של מינכן – אמנם מינכן קרובה לאיזור האגמים האוסטרי, אולם בתקופה זו מומלץ להמעיט ככל האפשר במעברים בין מדינות, משיקולי קורונה. להבין מה הנוהל במדינה אחת זה כבר מסובך מספיק, שבאמת אם לא חובה, עדיף שלא להוסיף אליו עוד שיקולים נוספים. יש באוסטריה המון המון מה לעשות ואין צורך להתפזר גם עם מינכן. 

קורונה – מכיוון שיש לבצע בדיקת קורונה 72 שעות לפני החזרה לארץ , הרי שאני ממליץ לכם להפוך את הסדר ולהיות בוינה בסוף הטיול ולא בתחילתו. זה יאפשר לכם לעשות את הבדיקה בנחת ועם פחות לחץ. 

ביגוד – אוגוסט – במקומות הנמוכים יהיה חם בהחלט. ביגוד קצר כמו בישראל. במידה ותבחרו לטפס על הרים / רכבלים וכדומה – הרי שלמעלה הטמפרטורות יכולות (לא חייבות) לרדת. ולכן יש להביא גם בגדים חמים. סביר להניח שבמרבית הזמן תזדקקו לביגוד קצר. שימו לב שבהרים (ובכלל באוסטריה) גשם יכול לרדת בכל יום. במרבית המקרים לא יהיה מדובר בגשם שוטף של שעות אבות, אלא במשהו קצר באופן יחסי (אבל בהחלט יכולים להיות ימים גשומים / מעורפלים). קחו מטריה ו/או ביגוד נגד גשם / כיסוי תרמיל. 

וינה – יש בה הרבה מה לעשות. ויש גם הרבה מאוד מקורות מידע באינטרנט. כמו זה למשל. שלל ארמונות, מוזיאונים, פארקים, וכדומה. תקראו ותנסו להבין מה מדבר אליכם יותר ומה פחות. 

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • מטיילבארץובעולם
            מטיילבארץובעולם @מטיילת_בטיילת נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_3796234

וינה יותר קלאסית. יפה ובתי קפה מפוארים ורחובות יפים אבל לדעתי פחות מתאימה לגיל 20 אלא אם חובבי תרבות וקלסיקה. מינכן יותר צעירה לדעתי, פאבים בווארים כגון HB ואחרים. בכל מקרה הייתי מתקד באזור האגמים או הדרך האלפינית בגרמניה ופחות בוינה עצמה.

• יונית
              יונית @מטיילת_בטיילת נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_3796234

ראשית את וינה תשמרו לסוף

שנית ,בגילכם, בהנחה שאתם לא חובבי מוזיאונים וארמונות (ואם אני טועה -מחקו), אז יומיים להשאיר לוינה בסוף.

החל מהשבוע בדיקות PCR לפני המראה אפשר לעשות חינם ברחבי אוסטריה-כבר לא חובה להגיע לוינה לטובת הנושא.

אם שניכם מחוסנים-אין לכם בעיה באוסטריה- שימו לב ב15.8 ההנחיות לגבי מועדוני לילה, פאבים ועניניי לילה משתנה-(החמרה).

היות ואתם צעירים, אל תסתכנו עם השכרות רכב מאיזושהי חברה עלומה, בן דוד סלובקי וכו--עדיף ישירות דרך חברת השכרת רכב עם “גב” ארגוני בארץ.

לפני הכול תבדקו בכלל את תנאי ההשכרה- מול הרישיון ,ותק נהיגה, תנאי השכרה גיל וכו.

• imeshy
                imeshy @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2

יכולים לשלוח לי הודעה בפרטית עם המייל שלכם ואשלח לכם איזה מסמך סיכום שעשיתי לפני נסיעה לוינה (אמנם בחג המולד...וטרום קורונה ועדיין)

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון