מבקש מידע מדוייק בנושאי קורונה בטיסה לוינה הלוך ושוב. טיסה ביום שלישי.
-
שלום ותוודה מראש.
אנחנו [5 נפשות. הבן הגדול מחוסן רק חיסון ראשון. לכל השאר תעודת מתחסן] טסים בשלישי זה בצהריים לוינה.
3 שאלות ממוקדות בנושאי קורונה. בדקתי במקומות ואני מקווה שרק יצאתי מבולבל:
את זה ראיתי באתר כאן- "למטייל” :
- אפשרית לאזרחי ישראל, אזרחי האיחוד האירופי ומדינות אמנת שנגן. לפני ההגעה, יש למלא טופס אישור כניסה לאוסטריה.--- לא קיים יותר
- הכניסה לאוסטריה מותנית בהצגת בדיקת קורונה שלילית, בתוקף ל-72 שעות או אישור חיסון. נכון. ואישור החיסון מ22 יום עד 9 חודשים מהחיסון הראשון,ללא שום קשר להארכת התוקף על ידי ישראל. לא רלוונטי לאוסטריה כעת (בירור מול לשכת התיירות האוסטרית)
- אין חובת בידוד למחוסנים. מבקרים לא-מחוסנים יידרשו ל-10 ימי בידוד עם ההגעה, אותם ניתן לקצר עם הצגת בדיקה שלילית שבוצעה 5 ימים לאחר ההגעה למדינה. (היה, מקור המידע צריך עידכון)
כן צריך אישור יציאה מהארץ (ישראל) למלא 24 שעות ממועד הטיסה ולהתחייב לא להיכנס לאזורי איסור.
שאלות
1. כתוב שם שטסים ממדינות מקטגוריה 1 [ישראל בתוך הקטגוריה] פטורים ממילוי טופס. האם נכון? [פחות חשוב. לא אכפת לנו למלא. אבל בודק.]
לא צריך טופס כניסה לאוסטריה כיום.
2. מאוד חשוב- האם הבן הגדול חייב בידוד של 5 ימים? באתר בכלל נראה כי כל מי שנכנס ייתכן ויהיה חייב בידוד. מה למעשה הדרישות? [ממחוסנים ואלו שלא? הגיוני בעיני שאם היתה חובת בידוד הייתי שומע. אבל אני חייב לוודא שאין] אולי לא קשור לקטגוריה 1 והכל בסדר?
הבן הגדול עם אישור שנבדק PCR והוא תקין לקורונה או אם החיסון הראשון היה בטווח הימים המעודכן (22 יום ועד 6 חודשים ממועד החיסון)
3. בדיקת קורונה לפני טיסה חזור מוינה: אנחנו מעדיפים להגיע ישירות לטיסה ולא להגיע לוינה לפני. הטיסה חוזרת ביום רביעי ב 05:45. בדיקה בשדה התעופה תחייב הגעה יום או יום וחצי מראש. מאוד מעדיפים שלא. השאלה מתחלקת ל 2:
א. סוג הבדיקה- בתחילת יולי טסתי ל72 שעות לאוסטריה [הספקתי הרבה היה מעולה לא נזקקתי לבדיקה גם בחזור] חלק מהטסים היו אחרי בדיקת 2 מנטושים בעלות כ 80 יורו. והגיעו פיזית לשדה יום לפני לצורך זה. אבל חלק [2 משפחות שהיו לידי, ואחרים] עשו את בדיקת הגירגור הביתית- אינטרנטית. ובגייט כשהדברים נבדקו, נציג חברת התעופה קיבל את הבדיקה בלי שאלות. [זה גם היה להם חינם] האם זה "חוקי" מבחינת חברת התעופה?, ומבחינת הכניסה לארץ? ובכל מקרה- האם למעשה זה קביל וניתן לעלות גם באוגוסט על טיסה חזרה עם הצגת בדיקה כזו? ובישראל לא בודקים "אחורה”? [בנתבג בכל מקרה עושים בדיקה נוספת]
ב. אם צריך בדיקת מנטוש- היכן עוד ניתן לעשות אותה באיזורי זלצבורג וטירול? [הגיוני שבהרבה מקומות. אשמח למידע מראש] והאם ניתן לקבל את התוצאות למייל וכו בלי להמתין?
אם מספיקה בדיקת הגירגור- היכן אני משיג אותה מחוץ לוינה?
לכל השאר עניתי בהודעה הקודמת שלך בנושא.
וכן-כיום,מזה שבוע, יש בהרבה מאד ערים מרכזי בדיקה (בגלל שינוי בחוקים האוסטרים וחובת כניסה למועדוני לילה ופאבים מ1.8 רק אחרי הצגת בדיקת PCR, מה שחייב את האוסטרים לשחרר הרבה מוקדי בדיקה כאלו וחינם)
תודה לעונים. אשמח לתשובה ממישהו שחזר עכשיו והתנסה ויודע, או אחר אם בטוח בתשובתו.
לא התנסתי.
כן בטוחה בתשובות .
בכל מקרה תמיד נכון לבדוק מול אתר התיירות הרשמי של המדינה- הוא המעודכן ביותר.
-