ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. ztc
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 9
    • פוסטים 22
    • הגבוה ביותר 0
    • קבוצות 0

ztc

@ztc

0
    מוניטין
    7
    צפיות בפרופיל
    22
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3188479 גיל 56

ztc הפסק לעקוב עקוב

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי ztc

• RE: מה למעשה קורה בהגעה לטיסת איזיג'ט מטרמינל 1?

@שקד תודה

פורסם בפורום אירופה
      ztc
      ztc
    • יומים נטו לנוף מושלג יפה קרוב למילאנו מלפאסה.

שלום- טסים מחר- שני בלילה למילאנו, [מלפאסה] וחוזרים בחמישי בבוקר. זה משאיר יומיים נטו. המטרה לראות נוף מושלג- "הכי יפה". ניסע ברצון עוד שעתיים לכיוון לראות את מה שנאהב יותר. [אגם בעמק לא יזיק, תוך זכירה שהמטרה היא ההרים]. מכוונים לאיזורים הקרובים ולמקומות הממש יפים [הכל בעיני המתבונן אך יש כאן ידע של מי שהיו בכל המקומות ואשמח לעצות]

חשבנו על סאס פה, ו/ או צרמט, בשוויץ, או דרך אאוסטה לשאמוני. זו רק קפיצה. לראות ולחוות.. אשמח לרעיונות אחרים- פתוחים לגמרי. האם איזור האגמים האיטלקי עונה על המטרה שלנו? איזור שאמוני? ['חושש לשאול'-שווה להשקיע 3 שעות בנסיעה הלוך ושוב לטעום קצת את אנסי?- שוב- סתם כך כנראה לא. אבל אלו יומיים והמטרה לטעום. פחות לנוח.

מזג האויר מסתמן בשלישי- טוב. וברביעי נסבל ביותר- יצא די טוב.

תודה

פורסם בפורום אירופה
      ztc
      ztc
    • מה למעשה קורה בהגעה לטיסת איזיג'ט מטרמינל 1?

שלום. מחפש מידע עדכני ולא מוצא. אולי מרוב עושר הידע באתר

אולי הסבר אחד כולל יענה על כל השאלות יחד.

אנחנו טסים מחר בערב- לילה למילאנו עם איזיג'ט. על הכרטיס כתוב טרמינל 1. יש לנו רק תיקי יד קטנים.

1. הטיסה בסוף יוצאת ממסלולי טרמינל 3?
      2. אם יש לי רק כבודת יד והבורדינג שלי מודפס- האם אני צריך להגיע לטרמינל 1 או אפשר ישר ל 3?
      3. האם אחרי שעוברים את המסלול בטרמינל 1 מגיעים לדיוטי בטרמינל 3?- אני רוצה לשמוע קריאת מגילה ובניתי על בית הכנסת של טרמינל 3.
      4. אם הכל מתרחש בטרמינל 1 יש מידע אם יש מקום שקוראים מגילת אסתר בטרמינל 1?
      פורסם בפורום אירופה
      ztc
      ztc
    • מבקש מידע מדוייק בנושאי קורונה בטיסה לוינה הלוך ושוב. טיסה ביום שלישי.

שלום ותוודה מראש.

אנחנו [5 נפשות. הבן הגדול מחוסן רק חיסון ראשון. לכל השאר תעודת מתחסן] טסים בשלישי זה בצהריים לוינה.

3 שאלות ממוקדות בנושאי קורונה. בדקתי במקומות ואני מקווה שרק יצאתי מבולבל:

את זה ראיתי באתר כאן- "למטייל” :  

• אפשרית לאזרחי ישראל, אזרחי האיחוד האירופי ומדינות אמנת שנגן. לפני ההגעה, יש למלא טופס אישור כניסה לאוסטריה.--- לא קיים יותר
      • הכניסה לאוסטריה מותנית בהצגת בדיקת קורונה שלילית, בתוקף ל-72 שעות או אישור חיסון. נכון. ואישור החיסון מ22 יום עד 9 חודשים מהחיסון הראשון,ללא שום קשר להארכת התוקף על ידי ישראל. לא רלוונטי לאוסטריה כעת (בירור מול לשכת התיירות האוסטרית)
      • אין חובת בידוד למחוסנים. מבקרים לא-מחוסנים יידרשו ל-10 ימי בידוד עם ההגעה, אותם ניתן לקצר עם הצגת בדיקה שלילית שבוצעה 5 ימים לאחר ההגעה למדינה. (היה, מקור המידע צריך עידכון)
      ויש הפניה לאתר רשמי למילוי טופס. (כנ”ל. פאסה)

כן צריך אישור יציאה מהארץ (ישראל) למלא 24 שעות ממועד הטיסה ולהתחייב לא להיכנס לאזורי איסור.

שאלות

1. כתוב שם שטסים ממדינות מקטגוריה 1 [ישראל בתוך הקטגוריה] פטורים ממילוי טופס.   האם נכון? [פחות חשוב. לא אכפת לנו למלא. אבל בודק.]

לא צריך טופס כניסה לאוסטריה כיום.

2. מאוד חשוב- האם הבן הגדול חייב בידוד של 5 ימים? באתר בכלל נראה כי כל מי שנכנס ייתכן ויהיה חייב בידוד. מה למעשה הדרישות? [ממחוסנים ואלו שלא?  הגיוני בעיני שאם היתה חובת בידוד הייתי שומע. אבל אני חייב לוודא שאין] אולי לא קשור לקטגוריה 1 והכל בסדר?

הבן הגדול עם אישור שנבדק PCR והוא תקין לקורונה או אם החיסון הראשון היה בטווח הימים המעודכן (22 יום ועד 6 חודשים ממועד החיסון)

3. בדיקת קורונה לפני טיסה חזור מוינה: אנחנו מעדיפים להגיע ישירות לטיסה ולא להגיע לוינה לפני. הטיסה חוזרת ביום רביעי ב 05:45. בדיקה בשדה התעופה  תחייב הגעה יום או יום וחצי מראש. מאוד מעדיפים שלא. השאלה מתחלקת ל 2:

א. סוג הבדיקה- בתחילת יולי טסתי ל72 שעות לאוסטריה [הספקתי הרבה היה מעולה לא נזקקתי לבדיקה גם בחזור] חלק מהטסים היו אחרי בדיקת 2 מנטושים בעלות כ 80 יורו. והגיעו פיזית לשדה יום לפני לצורך זה. אבל חלק [2 משפחות שהיו לידי, ואחרים] עשו את בדיקת הגירגור הביתית- אינטרנטית. ובגייט כשהדברים נבדקו, נציג חברת התעופה קיבל את הבדיקה בלי שאלות. [זה גם היה להם חינם] האם זה "חוקי" מבחינת חברת התעופה?, ומבחינת הכניסה לארץ?  ובכל מקרה- האם למעשה  זה קביל וניתן לעלות גם באוגוסט על טיסה חזרה עם הצגת בדיקה כזו? ובישראל לא בודקים "אחורה”? [בנתבג בכל מקרה עושים בדיקה נוספת]

ב. אם צריך בדיקת מנטוש- היכן עוד ניתן לעשות אותה באיזורי זלצבורג וטירול? [הגיוני שבהרבה מקומות. אשמח למידע מראש] והאם ניתן לקבל את התוצאות למייל וכו בלי להמתין?

אם מספיקה בדיקת הגירגור- היכן אני משיג אותה מחוץ לוינה? 

לכל השאר עניתי בהודעה הקודמת שלך בנושא.

וכן-כיום,מזה שבוע, יש בהרבה מאד ערים מרכזי בדיקה (בגלל שינוי בחוקים האוסטרים וחובת כניסה למועדוני לילה ופאבים מ1.8 רק אחרי הצגת בדיקת PCR, מה שחייב את האוסטרים לשחרר הרבה מוקדי בדיקה כאלו וחינם)

תודה לעונים. אשמח לתשובה ממישהו שחזר עכשיו והתנסה ויודע, או אחר אם בטוח בתשובתו.

לא התנסתי.

כן בטוחה בתשובות .

בכל מקרה תמיד נכון לבדוק מול אתר התיירות הרשמי של המדינה- הוא המעודכן ביותר.

פורסם בפורום אירופה
      ztc
      ztc
    • RE: הגבלות טיסה ומדינות אדומות - עדכונים
      1. אנחנו טסים עוד יומיים לאוסטריה. הלוך ושוב וינה. הבנתי באתר שפתחתי  דרך קישור מאתר למטייל [נראה אתר רשמי]  שלא צריך טופס כניסה. די “נבהלתי” לראות שצריך בחלק מהמקרים בידוד של 5 ימים. האם זה נכון? או אולי רק למי שלא התחסן? [רע כי אחד הגדולים לא מסכים לחיסון שני.] האם הוא בבעיה? או אולי זה רק לארצות שאינן בקטגוריה 1 [הטובה] וישראל ברשימת קטגוריה 1.

אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר באופן מדויק. טיסה בשלישי זה בצהרים. לא ראיתי את המגבלות הללו לפני כמה זמן כשבדקתי.  תודה!

1. בדיקת קורונה בחזרה: טיילתי יומיים באוסטריה בתחילת יולי. בטיסה חזור [אני טסתי לפחות מ 72 שעות אז לא הייתי צריך] היו כאלה שקנו בדיקת קורונה ב 80 יורו. והיו לפחות 2 משפחות שהיו לידי שעשו את “בדיקת הגרגור” הביתית – חינמית מול מצלמה און ליין וכו,  ונציג חברת התעופה, שבדק הכל רק בגייט לפני העליה למטוס- קיבל את הבדיקות הללו.  משהו השתנה בחודש האחרון? האם הבדיקה בגירגור [לא מנטוש לאף ולגרון] היא רשמית/ חוקית לחזרה לארץ/ לעליה למטוס חזור? [בארץ בכל מקרה נבדקים שוב] שמעתי ממישהו שלא, אבל עובדה שכן קיבלו. האם גם לפני חודש לא היתה חוקית רשמית ומעשית כן קיבלו אז, ולמעשה גם עכשיו? [הבעיה שאני שואל עד סוף השבוע הבא] האם מישהו שחזר עכשיו מאוסטריה מכיר את הדברים?

תודה

פורסם בפורום אירופה
      ztc
      ztc
    • RE: חוות דעת על מסלול (ראשוני) באוסטריה

אני לגמרי לא מכיר את אוסטריה. אבל טיילתי לא מעט.  יוצאים השבוע לאוסטריה  [נכנסתי לפורום לשאול משהו]. אבל אוסיף כאן כמה מחשבות:

1. אתה לא לבד. 5 אנשים זה פתח לעוד עיכובים. שירותים, כאב בטן, אוכל וכו
      2. האם כבר נהגת פעם 8 שעות רצוף חלקם אולי בגשם? האם המשפחה התנסתה בזה? [אם לא- אולי תגלה, כמו רבים, ש 8 שעות נהיגה/ נסיעה זה משהו שרבים לא עומדים בו. אולי חלק מהמשפחה זה גדול עליהם?]
      3. אתה רוצה לחסוך זמן ביום למחרת. אחרי 12 שעות טיסה ונהיגה כנראה תקומו למחרת קצת מאוחר. 
      4. אם תישנו בדרך, נניח ב 22:00, תקומו ב 6:00 ותמשיכו- נראה לי שתתחילו לטייל למחרת בערך באותה שעה כמו לפי התכנון שלך בו תלכו לישון ב 01:00.די רצוצים. אולי תלכו לישון מאוחר יותר כי צריך להתאושש, לפרוק מזוודות וכו’. וגם חילקת את הנסיעה ל 2. 
      5. החיסרון- לילה בודד בדרך ללא פריקת מזוודות, ולמחרת חלק מהיום עם המזוודות עד שתקפצו למלון לפני המשך היום.
      6. כתבת את המקומות שאתה רוצה לטייל בהם. וזה מה שאתם רוצים. מעולה. אבל אם תעצור באיזור סנט גילגן  תספיקו גם לראות משהו יפה ביום הראשון, וגם כאמור לא תפסידו הרבה זמן למחרת
      7. לעצמי אני חושב שלטייל שעתיים ביום הראשון מרחיב את הטיול בחוויה בעוד יום, ומפיג נסיעה לא נעימה. רווח כפול. 

שוב- יש לי נסיון בטיולים, לא מכיר את אוסטריה.   

תהנו

פורסם בפורום אירופה
      ztc
      ztc
    • טיול לנורבגיה מגבלות קורונה

האם יש מגבלות בכניסה לנורבגיה מישראל? מה המדיניות שם ביחס לתיירים?  ואם אני מגיע בטיסה נפרדת מאוסטריה, לא קונקשן? [דרכון ישראלי]

תודה

פורסם בפורום אירופה
      ztc
      ztc
    • טיול עם לא מחוסנים ביולי/ אוגוסט באוסטריה או שוויץ- בזמן השהות בטיול עצמו

שלום למומחי הפורום

אנחנו מעונינים לצאת לטיול באוסטריה [או שוויץ אם נכון יותר] בסוף יולי/ תחילת אוגוסט. חלקינו לא מחוסנים. הגיל הצעיר ביותר 15.5  לא מעוניינת כרגע להתחסן ולא לפי לחץ של טיול נחליט על כך.   [בתקווה שלא תידבק- עוד התלבטות...]

האם יש הגבלות בהתנהלות בתוך המדינות בזמן הטיול למי שלא מחוסן? האם כניסה לאטרקציות או אף למלון [ותחבורה ציבורית?] אפשרית רק עם בדיקה בתוקף כל 48/72 שעות? 

ניסיתי להשיג טלפונית את השגרירויות ולא הצלחתי. 

באיזשהו אתר לא רשמי ראיתי שבאוסטריה  צריך בדיקה כל 48 שעות בזמן השהות כדי להכנס לאטרקציות, וגם למלון.  על שוויץ לא מצאתי כלום.

1. האם זה נכון?
      2. האם זה נאכף?       
      3. האם בדירת נופש זה שונה? [אם צריך במלונות]                                                                                                                                                                                               יש למישהו מידע מה קורה שם למעשה?

אם אין קושי- כנראה נלך על אוסטריה.  חשבנו שאם יש מגבלות נטייל בשוויץ שם הנוף ללא אטרקציות יכול להיות העניין כשלעצמו, רק רכב שכור והליכות.  מה דעתכם על מחשבה זו?

תודה

פורסם בפורום אירופה
      ztc
      ztc
    • RE: האם צימר במיקום הזה מומלץ
      האם צימר במיקום הזה מומלץ

תהנו בטיול. עוד לא טיילתי וזו המלצה "על הניר" אבל הזמנתי ממש לאחרונה לילה במקום שנראה בדיוק מה שאתה מחפש. באיסלטואלד בחוף הדרומי של אגם ברינץ 3 ק"מ מאינטרלאקן. 20 מטר מהאגם. עם נוף של האגם, דירת נופש מצויידת עם ציון 9.1 בבוקינג. כחצי מהמחיר שציינת. השם: Apartments Chalet Burg.

תבדוק אם מתאים. אולי מישהו מהפורום מכיר?

פורסם בפורום אירופה
      ztc
      ztc
    • RE: עזרה ממומחי שוויץ
      עזרה ממומחי שוויץ

הבנת נכון. תודה

לעצתך כדאי להעמיס כמה שפחות. גם כך זה יום ארוך ועמוס.

ומבין 2 האפשרויות מה יהיה נכון יותר וגם יפגיש אותנו עם נופים יפים יותר? (ושונים ממה שנראה באיזור אינטרלאקו- יונגפראו) נסיעה מלוגאנו דרך מעברי ההרים המוזכרים רבות בפורום, או מבאזל דרך ברן- טון?

פורסם בפורום אירופה
      ztc
      ztc