הגבלות טיסה ומדינות אדומות - עדכונים
-
פוסט זה נמחק! -
האתר סיקרטס פלייטס, אינו מעודכן בצורה מלאה, למשל צ'כיה היתה רשומה שהכניסה ללא מגבלות עד לפני כמה ימים, כאשר ב9 ליולי כבר פורסם, שצריך בדיקת קורונה וטופס לפני הטיסה.
זה לא אתר מדויק.
רק אתרים רשמיים של המדינות, ושגרירויות.
-
לכן בערבון מוגבל. -
מה המטרה -לרשום איזה מדינות אדומות ביום שבת בשעה 19.00 בערב?
מדינות שמתוכננות להיות אדומות בשבוע הבא?
זה במילא זז כל הזמן ולא תמיד עם רציונל אפידמיולוגי ברור (לשון המעטה).
כל אתר ואתר שהוא “רשימה מקובצת” של מידע כדאי להצליב ולבדוק 900 פעם כולל עיתוי הפרסום.
חלק גדול לא מספיק להתעדכן בקצב שמדינת ישראל משנה את הרשימה.
חלק מתעצל לעדכן אולי.
אגב זה לא רק מדינת ישראל- גם במדינות אחרות הבלאגן אטומי.
סתם דוגמה על אוסטריה הלא אדומה בכלל-
צריך תעודת נכנס לאוסטריה- אופ’ס לא צריך יותר- יופי.
צריך מסכה 95N לטיסה ולשהות באוסטריה- רק לטיסה- לא צריך בכלל- אופ’ס אי אפשר לעלות לטיסה בלי המסיכה.
וכן הלאה.
-
רןצה להוסיף שבטיסה לאיסלנד עברתי בקונקשן בהולנד והיה כתוב שמי שמחוסן צריך רק למלא 2 טפסים. אציין שבנחיתה בהולנד אף אחד לא ביקש ממני לא תעודת מחוסן ולא את הטפסים שטרחתי למלא. בנוסף אנשים עוד בתור בנתב"ג שטסו גם לאיסלנד בקונקשן בהולנד אמרו לי שעשו בדיקת קורונה בעוד שאני לא עשיתי וגם את זה אף אחד לא ביקש. הבלגן חוגג לדעתי.
באיסלנד באמת ביקשו תעודת מתחסן. גם זה לא ברור לי מול מה מאמתים כי זה סתם דף מודפס על נייר של מדפסת מהבית.
-
הולנד לא מבקשת כלום.
-
- אנחנו טסים עוד יומיים לאוסטריה. הלוך ושוב וינה. הבנתי באתר שפתחתי דרך קישור מאתר למטייל [נראה אתר רשמי] שלא צריך טופס כניסה. די “נבהלתי” לראות שצריך בחלק מהמקרים בידוד של 5 ימים. האם זה נכון? או אולי רק למי שלא התחסן? [רע כי אחד הגדולים לא מסכים לחיסון שני.] האם הוא בבעיה? או אולי זה רק לארצות שאינן בקטגוריה 1 [הטובה] וישראל ברשימת קטגוריה 1.
אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר באופן מדויק. טיסה בשלישי זה בצהרים. לא ראיתי את המגבלות הללו לפני כמה זמן כשבדקתי. תודה!
- בדיקת קורונה בחזרה: טיילתי יומיים באוסטריה בתחילת יולי. בטיסה חזור [אני טסתי לפחות מ 72 שעות אז לא הייתי צריך] היו כאלה שקנו בדיקת קורונה ב 80 יורו. והיו לפחות 2 משפחות שהיו לידי שעשו את “בדיקת הגרגור” הביתית – חינמית מול מצלמה און ליין וכו, ונציג חברת התעופה, שבדק הכל רק בגייט לפני העליה למטוס- קיבל את הבדיקות הללו. משהו השתנה בחודש האחרון? האם הבדיקה בגירגור [לא מנטוש לאף ולגרון] היא רשמית/ חוקית לחזרה לארץ/ לעליה למטוס חזור? [בארץ בכל מקרה נבדקים שוב] שמעתי ממישהו שלא, אבל עובדה שכן קיבלו. האם גם לפני חודש לא היתה חוקית רשמית ומעשית כן קיבלו אז, ולמעשה גם עכשיו? [הבעיה שאני שואל עד סוף השבוע הבא] האם מישהו שחזר עכשיו מאוסטריה מכיר את הדברים?
תודה
-
מה שלא מסתדר לי זה שאיך יש מדינות באירופה בעיקר בצזרח כמו פולין צכיה הונגריה ועוד שבמשך כמה שבועות מציגים גרף אחיד של תחלואה של כמה עשרות עד כמה מאות בודדים שח חולים מידי יום . אפילו גרמניה בממוצע של 1500 ליממה ויש עוד מדינות כאלו.
כאילו יד מכוונת עוצרת את הספירה בשביל שלא יהפכו לאדומות.
זה נראה מלאכותי מידי.כי זה שובר את המושג של מגיפה מתפשטת ומדבקת.
-
זה נכון, בדוגמא שעקבתי אחריה, צכיה ירוקה 150 מאומתים נדבקים ביום, על פי מפת אפליקצית האיחוד האירופאי, אבל בריטניה מגדירה אותה מדינה כתומה שדורשת מאזרחים צכים שמגיעים לבריטניה בידוד.
לעומת זאת עשראל עם 2600 מאומתים ביום רשומה בבריטניה כירוקה ללא צורך בבידוד.
-
לדוגמא הזו יכול להיות דוקא הקשר מדיני ולא בריאותי.
לא הכל מסתובב סביב החיידקים.…
אבל הכוונה הייתה לעשות הקבלה של מדינות בסדר גודל ישראל כמו שוויץ צכיה הונגריה אוסטריה שאצלם התחלואה קבועה ונשלטת ואצלנו בגן החיות יש מלא חיידקים.
-
מה שמוזר שיש פרוטוקול שהבדיקות בפיקוח האיחוד האירופאי. ובכל זאת יש פער בין התוצאות של הבדיקות והמדיניות,
זה לא גן חיות של חיידקים, אלא של וירוסים, הם קטנים יותר מחיידקים, כי עם חיידקים כבר היינו בג'ונגל
. -
הג'ונגל יגיע בערב חג ראש השנה.
כל משפיחה תחגוג בכלוב שלה.
אלה אם יקרה מהפך ונתחיל לראות את השפעת החיסונים של גיל 60 ומעלה.
-
מסיכות שזה מינימום לא רוצים לעטות במקומות סגורים, ישבו בבית בסגר בחגים.
העשירים כבר הבינו מה הולך לקרות, הזמנות לחגים בגדול.
נכנסה חברת תעופה חדשה, המטוס כולו ביזניס, 2 מושבים בכל צד, טיסה לפריז 1100 דולר. אתמול קידמו אותם החדשות, בכתבה נרחבת.
-
דבר אחד ברור, שככל שעובר הזמן מתחילת המגיפה המצב בפועל נהיה יותר מסוכן עם יותר מגבלות. בתחילה נבהלו, אבל בדיעבד היו מעט חולים יחבית. וככה החאה, עכשיו חשבו שהחיסונים יסיימו את המגיפה, וקיבלו מגיפה מתפרצות למרות החיסונים.
מסקנה, אנשים פשוט הבינו שהרעיון להמתין לסיום המגיפה הוא אידיוטי כי המצב הולך ומחמיר אוביקטיבית מיום ליום.
מחוסנים מדביקים ונדבקים!
לכן טסים בלי חשבון מטיילים כי מחר יהיה סביר להניח יותר גרוע.
מי שהצליח לעבור את מחסום הפחד חוזר לחיים לטיולים ולשגרה נורמלית למרות הוירוס.
-
@ztc אמר:
בדיקת קורונה בחזרה: טיילתי יומיים באוסטריה בתחילת יולי. בטיסה חזור [אני טסתי לפחות מ 72 שעות אז לא הייתי צריך] היו כאלה שקנו בדיקת קורונה ב 80 יורו. והיו לפחות 2 משפחות שהיו לידי שעשו את “בדיקת הגרגור” הביתית – חינמית מול מצלמה און ליין וכו, ונציג חברת התעופה, שבדק הכל רק בגייט לפני העליה למטוס- קיבל את הבדיקות הללו. משהו השתנה בחודש האחרון? האם הבדיקה בגירגור [לא מנטוש לאף ולגרון] היא רשמית/ חוקית לחזרה לארץ/ לעליה למטוס חזור? [בארץ בכל מקרה נבדקים שוב] שמעתי ממישהו שלא, אבל עובדה שכן קיבלו. האם גם לפני חודש לא היתה חוקית רשמית ומעשית כן קיבלו אז, ולמעשה גם עכשיו? [הבעיה שאני שואל עד סוף השבוע הבא] האם מישהו שחזר עכשיו מאוסטריה מכיר את הדברים
ראשית -הרבה השתנה.
בדיקת הגרגור שנעשית במקום ממוסד-בית מרקחת, מרכז בדיקות- בנוכחות איש צוות תקפה לטיסה לישראל.
בדיקת הגרגור הביתי- יצאה מתוקף באוסטריה, ולכן……
שלישית-- החל מ23.7- הבדיקות (מטוש או גרגור) PCR- במרכזי הבדיקות חינם.
חשוב
- להרשם מראש (חוץ ממרכז אחד בוינה שלא דורש זאת)
- שהפרטים כולל מס הדרכון יהיו רשומים .
- לדאוג לעשות את הבדיקה72 שעות לפני המראה- התשובה תוך 24 שעות ולעיתים יש בלבולים וצריך מרחב זמן לתיקונים.
- הם לא מחזירים תשובה למייל אלא רק למספר טלפון- לא מעט שהחליפו סים בכניסה לאוסטריה, לא קיבלו את התשובה והיו צריכים להגיע פיזית אל מרכז הבדיקות (וינה) לקבל את התשובה ידנית.
-
השאלה מה יותר חשוב. ארוחה משפחתית מורחבת בערב ראש השנה או טיול לחו"ל בקיץ? לטעמי עדיף טיול. לא חייבים כולם לאכול ביחד. אבל זו רק דעתי..
-
כן, זה בעצם מה שקורה כרגע מאחורי הקלעים, אנשים הזיזו את הטיול באוגוסט לספטמבר, וכפים מפה, במילא הכל סגור חצי מהחודש, אין אמון מלא בצעדים של הממשלה, חוסר אונים אצל מקבלי החלטות שלמעשה יודעים שלא ניתן לעצור את הוירוס, כי גם מחוסנים נדבקים ומדביקים!!.
אנשים עוברים את מחסום הפחד, וזהו, הסולידריות החברתית נשברת לחתיכות.
אנשים מחשבים מסלול מחדש, עפים מפה, לא מנסים לשנות חשיבה כללית חברתית, מטפלים בתא המשפחתי של עצמם.
זה הדבר האמיתי שקורה, יותר יותר, פשוט מבינים שזה מטחנת ראש, הסבלנות נגמרה, וחוזרים לחיות לצד הנגיף.
בירות אירופה מלאות אנשים, אצלנו עדין חיים בדיסקט ישן עם לחץ פסיכולוגי.
באירופה לוקחים את הרכב ועוברים בין המדינות. אצלנו תקועים עם נתב"ג, כשער היציאה היחיד, אבל הישראלים לא מתיאשים.
מאוד משמח לראות שאנשים בפורום טסים מטיילים, אמנם עם ילדים קטנים זה קצת שונה, אבל עדין מחסום החששות נסדק.
מזכיר תקופות של ערים שחיו בין חומות עד שהיו מקימים שכונות מחוץ לחומות.
ספטמבר תל אביב תיהיה ריקה מתושבים. כמה אפשר לאכול את הלוקשים על הקורונה שבאירופה האדומה חוגגים.?
-
אל תתרשם מעיתונאות ישראלית.
כמות התיירים באירופה (לא תיירות פנים מדינה) ירדה משמעותית מאד .מדברים על סדר גודל של כ15% מול 2019.
בירות אירופה והערים מלאות- כי זה טיבן של ערים גדולות.
בתחילת הקורונה (סגר 1 כשקצת שחררו ) עשיתי הליכה יומית עם חברה על יד הים בטיילת.
ראינו אנשים חולפים על פנינו – אני אמרתי “וואי, איזה יופי כמעט כולם עם מסיכות מלאות” והיא אמרה “איזה דבר זה הישראלים האלו, כמעט אף אחד לא עם מסיכה” אמרנו את זה ביחד- וראינו את אותם עוברים ושבים.
מסקנה--- התרשמות אישית,אינה פרמטר למידע , גם אם העיתונאי ראה אותה, או ציטט את המקומי שראה אותה- זו רק התרשמות אישית.
ירידה בכמות השכרות רכב לחו”ל שעומדת על כ10% מ2019 (אז נניח שיותר טסים לערים גדולות, או יעדי נופש ולא שוכרים מכונית-למרות שנוגד את ההגיון של התבודדות קורונה)
ירידה בהזמנות בתי מלון ואתרי נופש בחו”ל, ירידה בטיסות ,כך שחברות תעופה מבטלות קווים שלמים -אפילו קווים מרכזיים שלהם או מצמצמות משמעותית את ההיקף.
אז אי אפשר להגיד -אירופה מלאה.
אירופה לא מלאה.
היא רק מצטיירת לנגה ניר נאמן (שם מקרי, לא מכוון ) כ”מלאה”.
-
כתבה מאוד מענינת ועדכנית על המהפך במדינות האדומות שהופכות ירוקות בשבועיים האחרונים.
עם מדינות ירוקות יציבות.
לצד,
ירידה משמעותית בתחלואה, ובמאומתים בתוך שבועיים.
בריטניה, פורטוגל, קפריסין.
לכתבה-
https://www.israelhayom.co.il/travel/article/3759904/
-
מציטוטים של ננ”נ, עברת לאגודת הניירות לעטיפת דגים שמחולקת חינם, בפעם הבאה אני מציעה שתביא ציטוטים מכמה פשקווילים.