בקשה לעזרה בתכנון טיול
-
שלום לכולם
מודע לכך שזו שאלה של הדקה ה-90 אבל עד עכשיו היינו מאוד סקפטים אם ניסע או לא, אז מנסה את מזלי, אנחנו זוג פלוס 3 ילדים (בגילאים 5,10,11) מקווים לצאת בתחילת ספטמבר לטיול בן 19 ימים באזור ניו-יורק- ניו המפשיר – מפלי הניאגרה.
זהו המסלול שחשבנו עליו, הוא עדין לא סופי ונשמח להארות מצידכם:
יום 1 (06/09) נחיתה ב NY בערב והגעה למלון בניו-יורק
יום 2 (07/09) טיול בניו-יורק
יום 3 (08/09) טיול בניו-יורק
יום 4(09/09) טיול בניו-יורק
יום 5(10/09) נסיעה לנמל תעופה ניוארק איסוף רכב ונסיעה לניו-הייבן ולינה במיסטיק.
יום 6 (11/09) נסיעה ממיסטיק לפרובינסטאון (שייט לוויתנים) ומשם לנמל התעופה בבוסטון לשינה (המלונות שם זולים יותר)
יום 7 (12/09) בוסטון
יום 8 (13/09) בוסטון
יום 9 (14/09) יציאה מבוסטון לכיוון הנהר הנעלם,Sabbaday Falls ולינה בצפון קונווי.
יום 10 (15/09) יום קניות אאוטלט באזור צפון קונווי. לינה בצפון קונווי.
יום 11(16/09) נסיעה Franconia Notch ,Flume Gorge,ואולי גם הר וושינגטון לינה באזור לינקולן.
יום 12(17/09) נסיעה לכיוון ללינה באזור ברלינגטון עם עצירה במפעל מייפל וסיידר (Cold Hollow Cider Mill)
יום 13 (18/09) נסיעה מברלינגטון לאגם פלסיד (דרך המעבורת), נסיעה לWhiteface Mountain ועצירה ללינה ב-Utica
יום 14 (19/09) נסיעה לאיתיקה וסיור באזור
יום 15 (20/09) נסיעה למפלי הניאגרה
יום 16 (21/09) ניאגרה
יום 17 (22/09) תחילת הדרמה חזרה לניו יורק עצירה בהרשי? וקורנינג?
יום 18 (23/09) הגעה לנמל תעופה בגרזי בשעות הערב להחזרת הרכב ולינה באזור.
יום 19 (24/09) שופינג בגרזי גרדנס וטיסה חזרה לארץ בערב.
נשמח לכל תובנות שתוכלו לתת לנו גם לנקודות ענין לאורך המסלול וגם לתובנות לגבי אורכי נסיעה, ניסיתי לבנות את המסלול כך שלא יעיק מדי על הילדים בדרך (וכמובן עלינו ) .
תודה מראש לעונים ממש נהינתי ולמדתי הרבה מהתגובות בפורום.
-
אתייחס ליום 6 – אם נוסעים כל הדרך עד לפרובינסטאון אז שווה לחפש לינה באזור ולהנות מעיירה והאזור ורק למחרת בבוקר לצאת לבוסטון – ואם מטרה רק שייט לוויתנים אז למיטב ידעתי יש כאלה הקרובים יותר לבוסטון
לגבי יום 16 – אם הצד הקנדי עדין יהיה סגור ומדובר על ביקור רק בצד האמריקאי – לא בטוח שיש לכם מה לעשות שם יום שלם וכדאי להתחיל להדרים חזרה וכך ישאר לכם יותר זמן למקום הבא
-
שלום
לגבי יום 5 אם בימי קורונה עדיין מתקיימים סיורים חינמיים באוניברסיטת ייל נדמה לי 10:30 אם כי אני מניח
שזה אופטימי מידי לחשוב שגם הגעה לניוארק ,ולקיחת הרכב תאפשר הגעה עד המועד הנ”ל
יום 6 ראו מה רשם דור אני מצטרף אליו.
יום 10 רוצה להניח שלא רק קניות באאטלט מתוכנן אצלכם?
יום 13 הייתי מציע להסתפק בהגעה לאולד פורג’ ולעגון שם תנסו לעשות מאמץ למצוא לינה להרכב שלכם
לא נרשמה בפורום התלהבות מהעיר אוטיקה-utica ובלשון המעטה.
שוב מצטרף לדור בעניין ההערה הכול כך נכונה שלו ,וגם אם אפשר לעבור לצד הקנדי
הייתי מקדם לינה מהניאגרה ביום ה-16
בכל מקרה אל הניאגרה או מהניאגרה מומלץ לשלב את לצ’וורט פארק מיגזר דרומי .
ביחס לשאלה הרשי/ קורנינג הייתי בוחר בקורנינג ,וביום ה-18 יורד לניו ג’רסי דרך הפוקונו מאונטיין.
מוני
-
לדעתי לזוג + 3 עדיף דירות AIRBNB על מלונות. -
תודה רבה על התגובה, האם בעקבות האפשרות שהצד האמריקאי בלבד פתוח, האם כדאי לשקול אולי שינוי המסלול ולדלג על מפלי הניאגרה ולנסות להכניס מקום אחר במקום?
אשמח אם יש המלצה לפעילות באזור צפון קונווי לתבל את יום השופינג.
ניסינו למצוא מקום לינה באזור אולד פורג אך ללא הצלחה ולכן פזלנו לכיוון אוטיקה . אבל תודות לכם אנסה למצוא מקום אחר.
ממש מעריך את הטיפים שכולם נותנים.
-
לגבי יום 11 – שים לב שהר וושינגטון נמצא בצד של צפון קונווי, כך שאם אתה רוצה להכניס אותו ביום הזה, צריך לעשות אותו ראשון ואחכ להמשיך לפלום ולפרנקוניה נוטש ולינה בלינקולן.
-
@Elad_3184475 אמר:
תודה רבה על התגובה, האם בעקבות האפשרות שהצד האמריקאי בלבד פתוח, האם כדאי לשקול אולי שינוי המסלול ולדלג על מפלי הניאגרה ולנסות להכניס מקום אחר במקום?
נכון לעכשיו, קנדה אמורה להיפתח לתיירות ב7.9.
-
שוב שלום
ידוע לי על קשיים של גולשי הפורום בטיולם באדירונדאק למקום לינה
בסביבות האגמים הרבים בואך לאולד פורג’, אבל ברוב המקרים יגעו ומצאו
מאוד חבל לי שלא תעגנו אחרי יום יפה באדירונדאק ליד אחד האגמים גם אם
לא יהיה זה ליד אגם העיירה הזאת.
לדוגמה פתחתי מפת אפשרויות לינות https://goo.gl/maps/enTkA4URu6EEVeMbי
מדובר על העיירה הלא רחוקה מאולד פורג’ עכשיו תשים לב לנקודות הקטנות במפה שמציינות
מוטךים,לודג’ים, וכו’, מדובר על נקודות אירוח לאורך כביש האגמים הזה מס 28.
תגרור את המיפוי ולחץ על הנקודות אל תתייאש ,התאריך שלכם יוצא יום א’ ויכול להיות שיהיו עזיבות ויתאפשר
ראה מרחקים של מקבץ הנקודות אירוח מאולד פורג’-https://goo.gl/maps/V93rv4T7PSPYWKUa8
אגב ביום 13 וויטפייס מאונטיין לפני לייק פלאסיד! ואפשר עוד לפני לייק פלאסיד לבקר ב-high fall gorge
לגבי אפשרות שלא להגיע לניאגרה ,אז לדעתי שווה להוסיף יום לאגמי האצבעות(איתקה) ובו משולש איתקה>>ווטקינס גלן>>קורנינג וחזרה ללינה
באיתקה,ומאיתקה ביום השלישי לפוקונו מאונטיין והלאה לעמק ההדסון לפני החזרה לניו ג’רסי.
tאם יהיה רלוונטי אפשר להציע תוואי
מוני
-
המרחק מנורת׳ קונווי ללינקולן לא שווה את הטירחה של להחליף בית מלון, תתמקם באחת העיירות לכל התקופה, באיזור לינקולן יש ״מאין״ ריזורטים קטנים עם בריכה, מגרשי ספורט ויחידות דיור יחסית גדולות עם מטבח, אם רלוונטי, אוכל לפרט.
יש בלינקולן גם פארק חבלים נחמד לילדים הגדולים.
באזור בוסטון יש גם אוטלט מאוד גדול, אך תצטרך לשלם מיסים.
-
היי ,מה היתרון בנסיעה ושכירת רכב בניו ארק ביום 5 .מדוע לא לשכור רכב במנהטן?
יום 10 – אינני בטוח שהאאוטלטא בצפון קונווי מצדיק בילוי של יום שלם.
-
יש לי חשש לנסוע במנהטן עם רכב מרגיש לי סיוט, לא כך?
-
מעולה , אאמץ את הטיפ
-
ממש תודה לכולם על המענה והטיפים , אשקלל הכל לתכנון. מודה לכם מקרב לב -
ידידי ,תבדוק מחירים ואם זה לא יקר בהרבה ,עדיף לך לשכור במנהטן.
אין בעיה לנהוג לכיוון שאתה רוצה וזה יהיה יותר פשוט בהרבה מלנסוע כולם לניו ארק בתחב”צ.
אישית – שכרתי באלאמו במנהטן וגם החזרתי שם את הרכב שם והייה פשוט וידידותי .לא ידוע לי מה המצב היום עם שינויי הקורונה וההתיקרויות שהיו בשכירת רכב.
-
היי מוני ,שוב תודה על ההשקעה בתשובה, ובכלל לכל חברי הפורום שהגיבו.
לצערי עדין לא מצליח למצוא מקומות לינה לאורך המסלול שהצעת באזור אולד פורג’.
אך מצאנו ביקתה עם ביקורות טובות באזור: 6356 Pine Cone Lane, Glenfield, NY 13343
האם מכיר את האזור והאם זו יכולה להיות נקודת עצירה רלוונטית בדרך?
-
@Elad_3184475 אמר:
6356 Pine Cone Lane, Glenfield, NY 13343
אלעד
הייתי הולך על זה אבל רק אם אתם
נוסעים מלייק פלאסיד בתוואי הזה https://goo.gl/maps/H8tfGZDWhFW3Z1od6
ולא בתוואי הקצר יותר ב-35 דקות https://goo.gl/maps/MMcsPpXpQPA33GLA6
זה נראה מבודד אבל יש עוד בקתות אירוח ואפילו לודג’ קרוב
פשוט להצטייד הרבה קודם באיזה סופר שתמצאו בכל מה שאתם צריכים לערב וללילה
אתם פשוט תהיו קרובים ליערות מדינה ויש אגם קרוב למקום הלינה .
בכל מקרה זה יהיה יום מאוד מעייף המעבר על השמפליין ההגעה ללייק פלאסיד מציע אתנחתא לא קצרה בעיירת הדגל הזאת
ואם אתם קונים את המצרכים לערב בלייק פלאסיד אז תהיו שקטים לכל המשך הדרך בכל מקרה זה יום נסיעה ארוך על פי בחירתכם.
בדוק עוד פעם ביקורות על אירוח
שלח תמונות מכביש האגמים המוביל לאולד פורג’ למרות התאריך המוקדם לגבי מופע שלכת כל שהוא
מוני
-
מצטרף לדעה אם המחיר הוא לא השיקול אז אין בעיה לשכור במנהטן. לא כזה נוראי לצאת. והימים אלו הרבה יותר קל . זה לא אותו עומס כמו לפני הקורונה.
-
@Elad_3184475 אמר:
זהו המסלול שחשבנו עליו, הוא עדין לא סופי ונשמח להארות מצידכם: יום 1 (06/09) נחיתה ב NY בערב והגעה למלון בניו-יורק יום 2 (07/09) טיול בניו-יורק יום 3 (08/09) טיול בניו-יורק יום 4(09/09) טיול בניו-יורק יום 5(10/09) נסיעה לנמל תעופה ניוארק איסוף רכב ונסיעה לניו-הייבן ולינה במיסטיק. יום 6 (11/09) נסיעה ממיסטיק לפרובינסטאון (שייט לוויתנים) ומשם לנמל התעופה בבוסטון לשינה (המלונות שם זולים יותר) יום 7 (12/09) בוסטון יום 8 (13/09) בוסטון יום 9 (14/09) יציאה מבוסטון לכיוון הנהר הנעלם,Sabbaday Falls ולינה בצפון קונווי. יום 10 (15/09) יום קניות אאוטלט באזור צפון קונווי. לינה בצפון קונווי. יום 11(16/09) נסיעה Franconia Notch ,Flume Gorge,ואולי גם הר וושינגטון לינה באזור לינקולן. יום 12(17/09) נסיעה לכיוון ללינה באזור ברלינגטון עם עצירה במפעל מייפל וסיידר (Cold Hollow Cider Mill) יום 13 (18/09) נסיעה מברלינגטון לאגם פלסיד (דרך המעבורת), נסיעה לWhiteface Mountain ועצירה ללינה ב-Utica יום 14 (19/09) נסיעה לאיתיקה וסיור באזור יום 15 (20/09) נסיעה למפלי הניאגרה יום 16 (21/09) ניאגרה יום 17 (22/09) תחילת הדרמה חזרה לניו יורק עצירה בהרשי? וקורנינג? יום 18 (23/09) הגעה לנמל תעופה בגרזי בשעות הערב להחזרת הרכב ולינה באזור. יום 19 (24/09) שופינג בגרזי גרדנס וטיסה חזרה לארץ בערב.
תודה רבה חברם יקרים
אז אחרי שקראתי בעיון את כל הערותיכם מסלול הטיול נראה כך:
הדגשתי במסלול את השאלות שעדיין מציקות לי, אשמח אם תוכלו לסייע לי לנקות אותם מהשולחן.
ימים 16-18 מאוד לא סגורים מבחינתי ואשמח להמלצות איך לסיים את הטיול עם קצת יותר עניין לילדים אולי.
יום 1 (06/09) נחיתה ב NY בערב והגעה למלון בניו-יורק
יום 2 (07/09) טיול בניו-יורק
יום 3 (08/09) טיול בניו-יורק
יום 4(09/09) טיול בניו-יורק
יום 5(10/09) נסיעה לנמל תעופה ניוארק איסוף רכב ונסיעה לניו-הייבן ולינה במיסטיק.
יום 6 (11/09) נסיעה ממיסטיק לפרובינסטאון (סיור באזור ואולי גם שייט לוויתנים) ולינה בקייפ פווינט.
יום 7 (12/09) נסיעה למלון שנמצא בנמל התעופה בוסטון ושם להחנות את הרכב ולהתנייד בתחבורה ציבורית לתוך בוסטון
יום 8 (13/09) בוסטון
יום 9 (14/09) יציאה מבוסטון לכיוון הנהר הנעלם,Sabbaday Falls ולינה בצפון קונווי.
יום 10 (15/09) יום קניות אאוטלט באזור צפון קונווי. לינה בצפון קונווי. אשמח להמלצה נוספת למשהו קליל באזור לתיבול היום.
יום 11(16/09) נסיעה תלוי במזג האוויר להר וושינגטון, משם ל Franconia Notch ,Flume Gorge,ו לינה באזור לינקולן.
יום 12(17/09) נסיעה לכיוון ללינה באזור ברלינגטון עם עצירה במפעל מייפל וסיידר (Cold Hollow Cider Mill)
יום 13 (18/09) נסיעה מברלינגטון (דרך המעבורת משרלוט) לWhiteface Mountain, high fall gorge ומשם לאגם פלסיד , נסיעה לכיוון אולד פורג’ הצטיידות במזון לערב ועצירה ללינה בביקתה בpine cone. (מרגיש לי עמוס מדי מבחינת נסיעות אשמח לתובנות)
יום 14 (19/09) נסיעה בשעות הבוקר המאוחרות לאיתיקה וסיור באזור ווטקינס גלן והאונברסיטה ולינה באיתיקה.
יום 15 (20/09) סיור בוקר נוסף באזור איתיקה ואז נסיעה למפלי הניאגרה ולינה שם.
יום 16 (21/09) חצי יום בניאגרה (עד 12 בצהריים בערך) ואז נסיעה לכיוון קורנינג ולינה באזור. (לא סגור אם זה התכנון הסופי אשמח להמלצות ליומים הללו)
יום 17 (22/09) המשך הדרמה חזרה לניו יורק עצירה בהרשי ולינה באזור. (לא סגור אם זה התכנון הסופי אשמח להמלצות ליומים הללו)
יום 18 (23/09) הגעה לנמל תעופה בגרזי בשעות הערב להחזרת הרכב ולינה באזור. (לא סגור אם זה התכנון הסופי אשמח להמלצות ליומים הללו)
יום 19 (24/09) שופינג בגרזי גרדנס וטיסה חזרה לארץ בערב מניוארק.
תודה מראש ושבוע טוב
אלעד
-
לפני כמה שנים עשינו טיול איזור עם הרכב ילדים דומה אך גדול בשנה (6 עד 12). לנו לא התאימו כל הנסיעות הארוכות האלה. אני מסתכל על ימים 11-18 וכמעט כל יום כולל כמה שעות נסיעה ארוכות וכמובן החלפת לינה. לטעמי זה פשוט יותר מדי. אני מודה שזו דעתי האישית ואחרים חושבים אחרת. רק אתם מכירים את המשפחה שלכם.ימים רצופים של נסיעות אומר לא רק החלפת לינה, לא רק אולי הגעה למקום הלינה כשחלק מהילדים נרדמו.
זה אומר שמגיעים בערב וצריך קודם כל צ’ק אין, לפרוק וכו’. זה אולי קל יחסית, אבל זה עדיין לפחות 20 דקות. זה לא אותו דבר כמו הפיג’מה מחכה על המיטה.
זה אומר שאין חרטות. אם ביום מסויים ירד גשם, נאלצנו לוותר. אם ביום נתקלנו בדרך בחנות נחמדה, באטרקציה, או בכל דבר אחר שלא הופיע בתוכנית – צריך לבחור אם לוותר לגמרי על התוכנית (בלי יכולת לתקן מחר) או לוותר על הספונטני.
אני לא יודע איך זה בתקופת הקורונה, אבל אני למשל נתקלתי בקטיף אפרסקים שזה היה הפוגה נחמדה, חנות עתיקות ועוד. היו פה סיפורים על התקלות ספונטנית במפגש מכוניות סטייל מועדון החמש, חתונות מעניינות ושלל דברים אחרים. מנגד למשל וויתרתי על הר וושינגטון כי באותו יום ירד גשם.
לעצם העניין: אני לא אוהב את היציאה לניו ארק להשכרת רכב. אני מאד לא אוהב לנהוג במנהטן ומסכים שלפעמים לקחת מונית החוצה זה פתרון טוב. אבל ניו ארק זה סיבוב וחבל. אני לא יודע אם זה עוד בר שינוי, וכמה יעלו אפשרויות. אבל מה דעתכם לקחת רכבת לניו הייבן? תלוי כמובן איפה אתם ישנים בניו יורק (כי אם אתם ישנים רחוק מתחנת הרכבת זה לא יעיל).
ואם כבר – למה לא לנסוע ישר לבוסטון (באוטובוס/רכבת/אוטו), ואז לשלב שייט לוויתנים משם. בזמנו אגב לשכור רכב בבוסטון היה זול יותר מאשר בניו ארק, אפילו אם יש דמי החזר לניו ארק. ואז אפשר להיות יומיים או שלושה בבוסטון בלי רכב, לשכור רכב לגיחה אחצ דרומה עם רוצים ולחזור ללינה בבוסטון, ואז לצאת צפונה.
יום 9 נראה לי קשה יחסית. לא בלתי אפשרי, אבל קשה. כי בסוף כל דבר לוקח יותר ממה שחשבתם. אם זה בגלל שעצרתם לשירותים לפני ואחרי אטרקציה, או עצירה בנסיעה. אם זה בגלל הפסקת גלידה אחרי. התברברות בדרך (באוטו או ברגל), הליכה ממגרש החניה (וחזרה) ועוד. אז למשל מפלי סאבאדי יכולים לקחת גם שעה ויותר. הנהר הנעלם בקלות 3 שעות. הנסיעה מבוסטון עוד 3. בנסיעה לאורך 112 תרצו אולי לעצור גם אם לא תכננתם וכו’. שווה אולי לתכנן את המפלים ליום הבא?
כל החזרה מהניאגרה נראית לי יחסית מיותרת. לא ציינתם שם שום אתר למעט הרשי וקורניג, כל אחד ממלא 3 שעות. זה לא שלא תמצאו איפה לעצור, זה שאלו לא הדברים שחיפשתם, כי אחרת הייתם מציינים אותם. אז יש לכם יומיים של נסיעה קשה, עם אולי כשתי עצירות. אגב הרשי לא ממש בדרך.
אני הייתי שוקל לטוס לבאפולו לניו ארק. אני רואה טיסות החל מ-400 דולר. במקרה כזה הייתי מרחיב את הימים שלפני הניאגרה, כולל קורנינג בהלוך, וטס לניו ארק או לאיזור או בבוקר הטיסה או יום קודם לשיקולכם.
ימים 18-19 – למה להחזיר את הרכב? החזרת הרכב מאד מגבילה אתכם. ללכת מהקניון למלון למשל זו הליכה של כמה דקות טובות אפילו אם הוא צמוד. זה אומר שלא חוזרים לשים שקיות באמצע היום.
אני לא אוהב שופינג בסוך הטיול. שופינג בסוף זו דרך נהדרת ולא מחייבת לשרוף 3-4 שעות כי הגענו מוקדם כדי לצמצם טווח, ואז אם הייתה בעיה בדרך נוותר על השופינג. אבל את הדברים החשובים כבר קנינו קודם (אל תשאירו לרגע האחרון כי אולי לא יהיה). את המזוודות כבר ארזנו (ברור שאפשר לפתוח, אבל שופינג “כבד” בעייתי יותר) ובכלל – זה הטעם שאתם רוצים שישאר מהטיול?
שלא לדבר על הפן הלוגיסטי – באיזו שעה הטיסה? תתחילו לספור אחורה שעת הגעה לשדה, יציאה לשדה, משיכת מזוודות מהמלון וכו’. תראו שאם הטיסה בערב (לא בלילה) היום שלכם בקניון עשוי להיות קצר יחסית.
-
@Elad_3184475 אמר:
מפעל מייפל וסיידר
אנחנו בדיוק באותה סיטואצייה – המסלול מוכן. מקווים שכל הבדיקות יעברו בשלום ונטוס. טסים ב 05/09/21. מסלול דומה.
אנחנו יוצאים מניו יורק ישר לבוסטון – נראה לנו מיותר לעצור במיסטיק.
את השייט לוויתנים אנחנו ניקח מבוסטון. הבנתי שלפרובינסטאון – יש עומס תנועה גדול.