בקשה לעזרה בתכנון טיול
-
תודה רבה על התגובה המפורטת. תכנון הטיול אכן מרגיש לי קצת עמוס ופחות גמיש לבלתמים שיהיו במהלך הדרך ולכן אשמח להערות נקודתיות על מקומות שאולי כדאי להכין מראש יותר זמן או פחות ואולי לדלג עליהם במקרה הצורך.
לגבי השכרת הרכב בגלל עידן הקורונה רוצים למזער ככל האפשר את התנועה בתחבורה ציבורית למינימום זמן ולכן מעדיפים להשכיר את הרכב מראש בניוארק.
סוף הטיול אכן מרגיש לי מאולץ ולכן רשמתי שאשמח לכיוונים חדשים באותם ימים.
תודה על הקדשת הזמן בקריאת וכתיבת התגובה.
אלעד
-
היי , האם הנסיעה לבוסטון ישירות היא ברכב? ואם כן איפה אתם לנים ומחנים את הרכב ?
לגבי פרוביסטאון, למה אתם חושבים שיהיה עמוס באזור? זוהי נחשבת תקופת תיירות עכשיו?
-
אין לי מושג ירוק בנהלי ובמצב הקורונה בארה”ב בכלל או באיזור בפרט. אז אולי יש מידע שאני מפספס.
אני מודה שאני קצת לא מבין את נושא התחבורה הציבורית. כי מצד אחד אתם רוצים למזער למינימום בכלל הקורונה, אבל מצד שני כמובן שיש טיסה טרנסאטלנטית, זוג מוניות בניו יורק (זה סוג של תחבורה ציבורית), תחבורה ציבורית בניו יורק ותחבורה ציבורית בבוסטון.
יותר מזה, אני מניח שטיול בניו יורק יכלול לא מעט אתרים סגורים (אם כי לא פרטתם). גם מוזיאון הזכוכית בקורנינג ומרכז המבקרים של שוקולד הרשי הם במקומות סגורים. ושייט לוויתנים ו/או בניאגרה זה אולי שטח פתוח (למרות שללוויתנים חלק מהזמן אפשר וכדאי לבלות בחלק הסגור), אבל לפחות טרום קורונה הייתה שם הצטופפות רבתי.
מה אפשר לשנות?
אין לי תובנות חזקות. בעיקר להוריד משהו. בגלל זה הצעתי לטוס כדי לשחרר יום או יומיים. אני לא יודע מה כדאי להוריד, וזו בחירה שלכם, אבל הייתי מוריד יעד או שניים.
בלי קשר, אני לא הייתי מפצל לינה בהרים הלבנים בין נורת קונווי ללינקולן. לא רואה מה אתם מרווחים מזה. כלומר חוסכים שעה נסיעה בבוקר אבל מפסידים סתם מעבר לינה מיותר (לטעמי)
-
אגב, בבוסטון אפשר בהחלט להיות עם רכב. בימי חול יש פקקים כמו כל עיר גדולה, וחניה היא יקרה, אבל זה לא משהו שאי אפשר להתמודד איתו אם אתם מעדיפים להימנע מתחבורה ציבורית. ואם תוכלו לשנות טיפה כך שתהיו בבוסטון בסוך השבוע אז כמובן שאין פקקים וחניה זולה (זה מה שאני עשיתי בזמנו). -
שלום
לגבי ימי בוסטון האמת שהתחתית שהיא מצד אחד יעילה לסייר בבוסטון אבל אמורה
להיות צפופת נוסעים ,תנסה לבדוק היתכנות היסעים של המלון בו תתאכסנו.
לגבי המעבר אחרי 2 לילות בנורת’ קונווי לצד המערבי של ההרים הלבנים אם אתם אחרי
3 לינות בבוסטון ועוד ברצף שתיים בנורת’ קונווי ממש לא יהיה מגונה לעבור ללינה בלינקולן לדעתי הפרטית.
ביום השני בנורת’ קונווי ומאחר ויהיו לכם בהמשך נקודות קניות נסו לשלב סוג מסלול שכזה-
https://goo.gl/maps/4ztoYgoeQBnGXjsY9
אם בזמן אמת אתם לא טובים עם השעון הורידו את העליה לגלן אליס פולס ,ואם עדיין אתם מעוניינים בחיסכון וותרו על הלופ הפסטורלי שהוספתי
מנקודת הישוב ג’קסון.
נכון שביום המעבר מברלינגטון אל האדירונדאק >>העליה עם הרכב שלכם אל הוויטפייס מאונטיין>> ההיי פול גורג’ >>לייק פלאסיד >>וירידה
ללב האדירונדאק >>עד מקום הלינה, זה הרבה מאוד ,אז נגיד אפשר להציע להשקיע לילה בלייק פלאסיד/סארנאק לייק ולמחרת לעשות נסיעה ארוכה
לייק פלאסיד>>אולד פורג’>>איתקה זה גם הרבה אבל יעיל יותר למרות שמורידים בהמשך זמן איכות מאיתקה וסביבתה.
למקרה ותחליט לאמץ הרעיון הנ”ל (כמובן שזאת הייתה הצעה בלבד)אז אפשר שתקדישו לאיתקה את כל יום ההגעה, ולמחרת כפי שרשמת עד הצהריים המשך
איתקה וסביבתה ,ובדרך למפלים תקיימו את הביקור בווטקינס גלן
ביום הירידה מהמפלים לקורנינג נשאלת השאלה אם יש תוכנית לשלב ביקור במוזיאון הזכוכית (לבדוק שעות פתיחה!) ,במידה ולא עצרו לביקור במיגזר הדרומי
של לצ’וורט פארק (מוכן אם רלוונטי למפות את נקודות העניין בדרומו של הסטייט פארק הזה)
לגבי ימים 17 ו-18-אם סגורים על הרשי והיימישים אז עשו זאת, במקביל מוכן להציע אלטרנטיבה ליומיים הללו ,אם מעוניין אעשה זאת ברצון
מוני
-
שלום לכולם,
ראשית כמה הערות כלליות, כולן משקפות את דעתי שלי, והנסיון שצברתי, ואיני מתיימר להיות חכם מכל חבר אחר.
- לנהג ישראלי ממוצע אין בעיה לנהוג בכל עיר גדולה בארה”ב. רוב הנהגים המקומיים יהיו אדיבים ונוטים לוותר יותר מבארץ.
- בנסיעה עם ילדים צעירים יש להתאים את אופי האתרים ואורך הנסיעות לרמת הסבלנות של הילדים.
- אתרים עם הפעלות עדיפים על אתרי ביקור/צפיה בלבד.
- רצוי להמנע מחזרה על אתרים בעלי אופי דומה. בשלב מסוים הכל נראה אותו דבר, בייחוד מסלולים בהרים בעלי צמחיה דומה.
- יום קניות שלם זה רעיון שתמיד נגמר רע

- כדאי לנסות לנצח את הג’ט לג ביום הראשון, גם אם זה כרוך במאמץ.
- חניה בעיר אינה יקרה יותר מנסיעה של קבוצה/משפחה של 5 בתחבורה ציבורית כאשר לוקחים בחשבון את מרכיב הזמן ואת הנוחות של רכב צמוד.
לגבי המסלול, ואני מתנצל אם חזרתי על הערות של אחרים:
- אני הייתי הופך את הסדר ומסיים בניו יורק. אתם מגיעים בערב וזו הזדמנות לקחת את הרכב בשדה, להתרחק כמה שירגיש לך נכון, לדעתי לא יותר משעת נהיגה, וללכת לישון. לנו, בהרכב דומה מאד, זה עבד מצוין.
- אני לא רואה טעם להכנס עד פרובינסטאון בשביל שיט לוויתנים. יש מקומות יותר זמינים ובכלל תשקול האם הילדים בנויים לשיט של 3 שעות??
- האם שקלת ביקור בפלימות’? גם מוזיאון פתוח עם הפעלות לילדים וגם ביקור ברפליקה של המייפלאור.
- בדילמה בין הרשי לקורנינג עדיף לך, בהרכב הנוכחי,ללכת על הרשי
- חצי יום בניאגרה לא יספיק. זה אתר מדהים, גם אם מסחטת תיירים, ולא תגיע לשם שוב בקרוב. תמצה את הביקור, כולל האתרים הנילווים, ולא רק השייט
- בימים 9-10-11 אני חושב שאפשר לשפר ואולי להרוויח יום. תנסה לצאת מבוסטון לנקודה הכי מזרחית ואז לשאוף מערבה. בכל מקרה אלה לא מרחקים גדולים.
בהצלחה!!
-
באמת שלא חייבים להסכים איתי. יש רבים פה שעשו טיולים מהירים עתירי קילומטרז עם ילדים ונהנו מאד. כמו שציינתי אנחנו פחות התחברנו לטיול המתגלגל. זה לא שזה היה נורא (היה נהדר) אבל כשעשיתי לעצמי ניתוח בדיעבד הבנתי שזו הייתה אחת מנקודות התורפה.עוד כמה מחשבות והרהורי כפירה. רובם לא שווים הרבה, אבל אולי חלקם יעניינו אתכם
האם הילדים אוהבים נופים? טיולים? והרבה נסיעה? כלומר יום טיול מהמרכז לרמת הגולן לראות קצת נוף ואולי אטרקציה קטנה זה משהו שמתקבל בשמחה? גילה לחרמון בקיץ לטיול פסגה וחזרה באותו יום? או שנסיעה לצפון העמוק זה רק ליומיים (אם אתם גרים במרכז כמובן)? אם זה לא טריוויאלי לכם – אז האם הטיול הזה זה מה שמתאים לכם
ובאופן דומה האם אתם הטיפוסים שמעדיפים לסמן וי באיזו רשימה ולראות רק את הדברים הבולטים בכל מקום? או שאתם נהנים גם מאטרקציות קטנות, ואתרים שהם לא הכי בולטים? כי למשל לנו בטיול משפחתי מאד כיף לשלב אטרקציות לא דרמטיות. למשל בטיול המסויים הזה לארה”ב היינו גם פעמיים בפארק חבלים, בקטיף אפרסקים, במיני גולף, כמה קרוסלות, אתרים שאפשר לטבול את הרגליים, מבוך תירס קטן, בריכה במלון בכמה מקומות. וגם נהנו לשלב שופינג בחנויות קטנות, חנויות יצירה ואחרות. במישור האישי שלי האטרקציות הקטנות האלה מהנות לא פחות מהגדולות והמפורסמות. אבל בשביל להגיע למקומות הקטנים האלה צריך שיהיה יותר זמן בטיול. שיהיה ימים פחות עמוסים, ואולי גם ימים שמראש אומרים להיות יותר רגועים.
למשל באיזור בוסטון רבתי נתקלתי בזמנו בשלל אתרים שמאד עניינו אותי, ובדיעבד אולי חבל שלא שילבתי אותם במקום יעדים רחוקים בהרבה. למשל חוות קונורס כמובן סיילם, כמה מוזיאונים בבוסטון (מדע, מסיבת התה), כמה מגדלורים, ועוד.
אם הייתי נוסע דרך קו החוף של קונטיקט, הייתי כנראה מבקר במוזיאון הצוללות, המוזיאון הימי במיסטיק, ומשקיע זמן גם בעיירות הקטנות והתיירותיות בדרך.
אז אולי שווה לכם לשנות לגמרי, לחתוך את הניאגרה, ו/או לחתוך חלק מהאדינרונדק. להוסיף יום או ימים בדרך לבוסטון, ו/או להוסיף יום או ימים מחוץ לבוסטון.
או לוותר על משהו אחר כדי לעבות איזור אחר. מבדיקה שטחית יחסית שעשיתי בזמנו יש הרבה מה לעשות באגמי האצבעות בהקשר של אותן אטרקציות קטנות שהזכרתי. גם מזרח פנסילבניה מלאה בכאלה.
-
לגבי פרובינסטאון – אנחנו היינו בשיא העונה לקראת סוף יולי – אין שום בעייה להגיע לעיירה אין ממש עומס בכבישים – בעיירה עצמה ישנו חניון ציבורי בתשלום גדול מאוד. כך שאם זה השיקול לא הייתי חושש (במיוחד אם לא יוצא בסוף שבוע שבאופן כללי יותר עמוס בכל מקום תיירותי