ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חודשיים במרכז/דרום אמריקה

פורום מרכז אמריקה
    מרכז אמריקה תכנון טיול
    3
    34
    4829
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Nivk27
      Nivk27 נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים,
      אני ובת הזוג שלי מתכננים טיול של כחודשיים במרכז/דרום אמריקה לקראת סוף נובמבר.
      כרגע זה המסלול שחשבנו עלינו:
      קוסטה ריקה - שלושה שבועות.
      פנמה - שבועיים.
      קולומביה - שבועיים/שלושה שבועות.
      אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע לחלוקה של הזמנים. בנוסף, אשמח לדעת מה הדרך הכי נוחה לעבור בין המדינות.
      גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @Nivk27 נערך לאחרונה על ידי

@Nivk27

חלוקת הזמנים תלויה במה מעניין אתכם… מדובר במדינות שמציעות חופים, שמורות טבע, וברגע שחוצים לקולומביה- כבר מדובר בתרבות אינדיאנית, יותר ערים קולוניאליות וכו’. קולומביה מדינה גדולה ולכן תצטרכו להיות ממוקדים באזור.

פנמה בשבועיים אפשר לעשות את כל ההיי לייטס של המדינה.

אם מתחילים בקוסטה ריקה- לפנמה עוברים יבשתית- מאיזה חוף? זו שאלה של מה תבחרו לעשות, ואלו פרטים שלא ממש שיתפתם.

לקולומביה- יש דרך לעבור בשייט מפנמה דרך איי סן בלאס ואז לאזור של קרטחנה. אם אתם לא בעניין של משהו כזה ( שהוא אולי קצת יותר הרפתקני ויותר מאתגר, גם מבחינת תנאים)- זה אומר שתהיו חייבים לטוס לקולומביה. ואז אפשר להתחיל בסן חוזה, קוסטה ריקה ולעשות מסלול מעגלי עם חלק מפנמה ולטוס מקוסטה ריקה לקולומביה.

Nivk27 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Nivk27
          Nivk27 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

דבר ראשון תודה רבה על התשובה המפורטת.

לא שיתפתי ביותר פרטים פשוט כי אני לא יודע, אנחנו ממש בשלב הראשוני של תכנון הטיול.

לדעתך שלושה שבועות בקוסטה ריקה זה מתאים? או שכדאי לקצר/להאריך?

יש לך המלצות לאזורים שכדאי להתמקד בהם בקולומביה לאור הלוז הקצר?

הצעת לעשות מסלול מעגלי מקוסטה ריקה לפנמה ואז לטוס מקוסטה ריקה לקולומביה. לא יותר הגיוני פשוט להמשיך מקוסטה ריקה לפנמה ומפנמה לטוס לקולומביה?

• גדליהו מהגרעין

@Nivk27

3 שבועות בקוסטה ריקה הם זמן מעולה לעבור את כל המדינה ולא בצורה היסטרית. ושוב- אם אתם מתכננים את הקורקובדו למשל, הוא לבדו  פלוס המנהלות וההגעה/יציאה יקח כ-שבוע… מה שישפיע על שאר הטיול..

בגלל זה למרות שאתם בשלב ראשוני של הטיול, צריכים לפחות לנסות להגדיר מה מעניין אתכם יותר- רוצים איזה טרק ארוך או רק חד-יומיים? מחפשים טבע , בע”ח , תרבות, חופים….  אם זה טיול ראשון שלכם בעולם, או בעולם השלישי יהיה לכם קצת יותר קשה להגדיר, אם כבר התנסיתם בטיולים  יש יותר סיכוי שאתם יכולים להגיד מה אתם מחפשים… וזה  לא הופך את זה למוחלט. להגיד טבע- לא אומר כל יום שמורת טבע, אבל להגיד יותר טבע, מעט חוף ( כי אתם לא אוהבים לשבת ליד חוף) ולא מוזיאונים- זה משהו שיותר קל לעזור לכם .

אז חזרה לקוסטה ריקה- 3 שבועות תוכלו לעבור ברחבי המדינה, בלי משהו יותר מדי גוזל זמן ( כמו קורקובדו, או קורס גלישה וכו’)). לא התייחסתם לתקציב- אם הוא נדיב מאוד או מוגבל יותר, ובהקשר לקוסטה ריקה צריך לזכור שזו מדינה “זוללת תקציב” ולא ממש עולם שלישי, ואיך זה קורה? האטרקציות קצרות ולא הכי זולות- ככה שזיפליין של שעתיים יעלה בערך 45$, ועשיתם אותו ב- 8:30 בבוקר, ב-11 אתם כבר פנויים, ויש  יותר ממצב סביר, שאתם עכשיו תעשו עוד אטרקציה או שתיים שכ”א תעלה 20-40$… מה שאומר שעל אטרקציות לאדם הוצאתם 100$ ליום, וזה קורה ולא חריג לחלוטין. יותר זמן במדינה יאפשר לכם כנראה גם לפרוס את העלויות הללו.

המסלול המעגלי שהצעתי היה אמור להיות כזה שמוציא מפנמה את סן בלאס ופנמה סיטי…. משאיר אתכם במעבר מחוף פסיפי בקוסטה ריקה לבוקס בפנמה, משם לבוקטה ודויד וחזרה לעבר אזור קורקובדו בקוסטה ריקה.. וככה יוצר מסלול מעגלי שמתחיל ומסתיים בסן חוזה. וטסים לקולומביה- מה שגם יפתח אופציות בקולומביה כי תלוי לאן תטוסו.

קולומביה שייכת לפורום דרא”מ, ויש לי רק תוכנית לביקור בה שעוד לא מימשתי, מאחר שהיא ממוקדת אזור ( בגלל מגבלות זמן) היא סובבת סביב קרטחנה- מינקה והאזור.. אבל אלו מקומות שמעניינים אותי ומדברים אליי.. אבל אתה מוזמן לבדוק אם זה משהו שיעניין אתכם.

• Nivk27

@גדליהו-מהגרעין אמר:

@Nivk27

3 שבועות בקוסטה ריקה הם זמן מעולה לעבור את כל המדינה ולא בצורה היסטרית. ושוב- אם אתם מתכננים את הקורקובדו למשל, הוא לבדו  פלוס המנהלות וההגעה/יציאה יקח כ-שבוע… מה שישפיע על שאר הטיול..

בגלל זה למרות שאתם בשלב ראשוני של הטיול, צריכים לפחות לנסות להגדיר מה מעניין אתכם יותר- רוצים איזה טרק ארוך או רק חד-יומיים? מחפשים טבע , בע”ח , תרבות, חופים….  אם זה טיול ראשון שלכם בעולם, או בעולם השלישי יהיה לכם קצת יותר קשה להגדיר, אם כבר התנסיתם בטיולים  יש יותר סיכוי שאתם יכולים להגיד מה אתם מחפשים… וזה  לא הופך את זה למוחלט. להגיד טבע- לא אומר כל יום שמורת טבע, אבל להגיד יותר טבע, מעט חוף ( כי אתם לא אוהבים לשבת ליד חוף) ולא מוזיאונים- זה משהו שיותר קל לעזור לכם .

אז חזרה לקוסטה ריקה- 3 שבועות תוכלו לעבור ברחבי המדינה, בלי משהו יותר מדי גוזל זמן ( כמו קורקובדו, או קורס גלישה וכו’)). לא התייחסתם לתקציב- אם הוא נדיב מאוד או מוגבל יותר, ובהקשר לקוסטה ריקה צריך לזכור שזו מדינה “זוללת תקציב” ולא ממש עולם שלישי, ואיך זה קורה? האטרקציות קצרות ולא הכי זולות- ככה שזיפליין של שעתיים יעלה בערך 45$, ועשיתם אותו ב- 8:30 בבוקר, ב-11 אתם כבר פנויים, ויש  יותר ממצב סביר, שאתם עכשיו תעשו עוד אטרקציה או שתיים שכ”א תעלה 20-40$… מה שאומר שעל אטרקציות לאדם הוצאתם 100$ ליום, וזה קורה ולא חריג לחלוטין. יותר זמן במדינה יאפשר לכם כנראה גם לפרוס את העלויות הללו.

המסלול המעגלי שהצעתי היה אמור להיות כזה שמוציא מפנמה את סן בלאס ופנמה סיטי…. משאיר אתכם במעבר מחוף פסיפי בקוסטה ריקה לבוקס בפנמה, משם לבוקטה ודויד וחזרה לעבר אזור קורקובדו בקוסטה ריקה.. וככה יוצר מסלול מעגלי שמתחיל ומסתיים בסן חוזה. וטסים לקולומביה- מה שגם יפתח אופציות בקולומביה כי תלוי לאן תטוסו.

קולומביה שייכת לפורום דרא”מ, ויש לי רק תוכנית לביקור בה שעוד לא מימשתי, מאחר שהיא ממוקדת אזור ( בגלל מגבלות זמן) היא סובבת סביב קרטחנה- מינקה והאזור.. אבל אלו מקומות שמעניינים אותי ומדברים אליי.. אבל אתה מוזמן לבדוק אם זה משהו שיעניין אתכם.

זה אכן טיול ראשון שלנו בסגנון ואנחנו באמת מתקשים להגדיר בדיוק מה אנחנו מחפשים, כרגע אני יודע שאנחנו רוצים להראות הרבה טבע וחופים יפים, אבל פחות רביצה על החופים. נשמח לראות גם קצת תרבויות שונות ומניח שזה נראה יותר בקולומביה.

לגבי התקציב, אנחנו גם לא סגורים לגבי הנושא הזה עדיין.

20 אלף ש"ח זה תקציב ריאלי לכל הטיול?

• גדליהו מהגרעין

@Nivk27

התקציב הזה כולל טיסות? ולשניכם יחד? כולל גם בדיקות קורונה ( רואה עלויות גבוהות מאוד אצל חלק מהמטיילים בפורומים השונים ואתם מבקרים פה ב-3 מדינות).  מה לגבי הליכות ברגל- רק חד יומי, יותר מכך? יכולים להתמודד עם רמת קושי מסוימת, ומעוניינים בכך? אלו משתנים שישפיעו על בחירת דברים במסלול.

ועוד דרך להתחיל לתכנן גם אם זה טיול ראשון- למה בחרתם את המדינות האלו דווקא- היה לפחות משהו אחד שחשבתם שיש בהן ( או באחת מהן) שמושך אתכם/קראתם/שמעתם.. וזו תהיה נקודה טובה להתחיל..

• Nivk27

@גדליהו-מהגרעין אמר:

@Nivk27

התקציב הזה כולל טיסות? ולשניכם יחד? כולל גם בדיקות קורונה ( רואה עלויות גבוהות מאוד אצל חלק מהמטיילים בפורומים השונים ואתם מבקרים פה ב-3 מדינות).  מה לגבי הליכות ברגל- רק חד יומי, יותר מכך? יכולים להתמודד עם רמת קושי מסוימת, ומעוניינים בכך? אלו משתנים שישפיעו על בחירת דברים במסלול.

ועוד דרך להתחיל לתכנן גם אם זה טיול ראשון- למה בחרתם את המדינות האלו דווקא- היה לפחות משהו אחד שחשבתם שיש בהן ( או באחת מהן) שמושך אתכם/קראתם/שמעתם.. וזו תהיה נקודה טובה להתחיל..

20 אלף שח לכל אחד כולל טיסות.

מתכננים בעיקר טיולים חד יומיים אבל אני אשמח לשלב אולי טרק אחד או שניים יותר רציניים. קראתי קצת על הקורקובדו ועשה חשק אבל יכול להיות שנחליט שזה קשה מידי בשבילנו.

• גדליהו מהגרעין
                    גדליהו מהגרעין @Nivk27 נערך לאחרונה על ידי גדליהו מהגרעין

@Nivk27 

לגבי הקורקובדו- אפשרי בהחלט. פגשתי במסלול יוצאי צבא קרביים שאמרו שהיה להם קשה. אני כבר מזמן עברתי את השלב שהייתי בכושר במסלול הזה, והוא היה אפשרי בהחלט. לא אגיד שקל ללכת על החוף במשך כמה שעות טובות אבל בהחלט אפשרי גם לבעלי כושר פחות מקרבי.

רק תשימו לב- שאם אתם מקבלים החלטה לגבי הקורקובדו שכן- הוא צריך להיות עוגן מרכזי בתוכנית- כי צריך לטפל במנהלות ולמצוא גם מדריך ( לא ניתן להיכנס בלי מדריך) והמקום בכל זאת מרוחק ומצריך יום הגעה ויציאה.

20 אלף בתרגום לדולר של 3.5 ש”ח ( לוקח טווח ביטחון) נותן כ- 5,700$. טיסות יעלו נניח $1,300. אני לא יודע כמה שינויים אירעו במחירי הטיסות בימי קורונה- נראה לי שפחות ממה שקרה למחירי רכב שכור. נגיד בדיקות קורונה ( בלי ישראל)- כל מדינה בכניסה וביציאה. קחו לדוגמא בפנמה- יכולים לבקש בדיקה ע”ח בכניסה וודאי ביציאה בעלות של 50$.. ואף יותר ככה שאפשר שהייתי שם כ 300-400$ בצד לצורכי בדיקות .

באתר שמפרט דרישות לפנמה לא כתוב מה קורה במעבר יבשתי:  בדיקות בפנמה

נניח נשאר 4100$ על כ-60 יום זה 68$ ליום לאדם. כמו שהצגתי קודם- קוסטה ריקה יכולה להיות בעיה. גם לא הכנסתי טיסה לקולומביה שעלותה לא ידועה כי גם נמל המוצא לא ידוע.. וכיוון אחד יעלה כמה מאות ככה שיוריד לכם את התקציב.

מאחר ואני אניח שאתם גם רוצים לעשות דברים בטיול ולא רק לנוע. הטיול שלכם צריך להיות מכוון תרמילאי. ולתרמילאי יש רמות שונות. אתם זוג ולא תרצו לישון בדורמס ( אני מניח). התקציב עדיין לא גבוה, אבל אפשר לעמוד בו- אתם רק צריכים להיות מוכנים לקראת מה אתם הולכים, ואם לזה בכלל התכוונתם, וגם יש מצב שתצטרכו עוגני פעילויות ותכנון יותר מוקפד, כדי לא להסתכל על הכסף כל רגע. התנועה תהיה תחבורה ציבורית ולא רכב שכור. הלינה הוסטלים או מלונות זולים, עדיף  או חייבים לכוון לאוכל מקומי ( מנה במסעדה בקוסטה ריקה במסעדה לא משהו יכולה בקלות להיות 12-15$).

אני גם הייתי שוקל אולי להמיר חלק מקוסטה ריקה בניקרגואה לצרכי עמידה בתקציב, כי היא יותר זולה.

כמו שאמרתי לעשות אומגות בקוסטה ריקה יהיה כ-45$ לאדם- מה שאומר שבאותו יום תהיו הרבה מעל התקציב, יחד עם אוכל ולינה.. ולכל יום כזה צריך יום מאזן בלי תנועה רבה, או עם נסיעות , לינה ואוכל בלבד…

נובמבר זה לא רחוק- כדאי להתחיל להעריך עלויות של טיסות כנקודת פתיחה, ולבדוק דרישות קורונה עכשויות בכל מדינה מתוכננת.

• Nivk27

@גדליהו-מהגרעין

בינתיים ממה שבדקתי יש טיסות הלוך חזור לסאן חוזה גם בסביבות ה900 דולר ולבוגוטה ופנמה סיטי אפילו טיפה זול יותר.

לגבי העלויות מחייה, בסופו של דבר אנחנו מתכננים רק כשלושה שבועות בקוסטה ריקה וההמשך בפנמה ששם קצת זול יותר ובקולומביה ששם אמור להיות זול משמעותית, תקן אותי אם אני טועה.

בסופו של דבר אנחנו לא רוצים להתכלב וכן היינו שמחים לשכור רכב בקוסטה ריקה. איזה תקציב אתה מעריך שאנחנו נזדקק לטיול בתנאים יותר סבירים?

• גדליהו מהגרעין

@Nivk27

מצוין לגבי הטיסות. כי בד”כ חותכים בחצי לכל כיוון כשזה הלוך ליעד אחד וחזור לשני. אני רק מציע לוודא שהמחיר שראית הוא לא איזה אתר קיקיוני. אני בד”כ מסתכל במנועי החיפוש לראות איזה טיסות הם מציעים ואז הולך לבדוק בחברות הטיסה שמציעות את המחיר הזה.. כדי לוודא שאני מתקצב בצורה הגיונית.

לגבי המחירים פר מדינה אתה צודק.

לגבי בניית תקציב- בצד שמאל של הפורום ( אתה צריך לצאת חזרה לעמוד של פורום מרכז אמריקה) יש את גישת התקציב שלי ואת ההדגמה אמנם על גווטמאלה.. לא עידכנתי את זה כבר מזמן , אבל זו הדרך שבה אני מכין תקציב לטיולים שלי ( לבד או במסגרת מורחבת יותר).

מאחר שבימינו הקורנאיים, אין הרבה פעילות בפורום המרכז, אם גישת התקציב שלי נראית לכם- אין לי בעיה לעבוד על זה יחד איתכם פה ( ואח”כ לנעוץ את זה כגישה תקציבית מעודכנת 😄)

כדי להניע את העניין- פתחתי ב-3 שבועות השכרת רכב. בקוסטה ריקה מומלץ 4X4, בשל חלק מהדרכים שאתם עשויים לנוע בהן. מחיר לג’יפ קומפקטי הוא כ- $43 ליום, ועל זה תצטרכו להוסיף ביטוחים מן הסתם. את זה הוצאתי מהאתר של סיקסט : השכרת רכב- דוגמא א

באתר של אלאמו ה- 4X4 יתחילו ב אזור ה-1000$ לאותה תקופה :אלאמו השכרת רכב

עוד דברים לשקול- למיטב ידיעתי לא השתנתה המדיניות שלא ניתן להעביר רכב שכור מקוסטה ריקה לפנמה. ולכן המסלול צריך להיות בהתאם ( לטוב ולרע- יוצר אפשרויות חדשות). וחוץ מזה זה לא כל תקציב התחבורה שלכם- כי לרכב, חוץ מביטוחים צריך גם להוסיף עלויות דלק- אותן אני בד”כ אחשב לפי ישראל, כי היא יקרה מרוב העולם.

ולתקציב התחבורה צריך להוסיף תחבורה ציבורית בפנמה וקולומביה ( אם זו דרך ההתניידות) ולתת הערכה כללית ליום ע”פ המסלול.

• Nivk27

@גדליהו-מהגרעין

בדקתי על הטיסות במנוע חיפוש שמשווה מחירי טיסות בשם kayak, מקווה שהוא באמת אמין. משהו אחד שהיה קצת מוזר, מחירים לכיוון אחד היו יקרים מאוד ביחס להלוך חזור, ברמה שכרטיס לכיוון אחד עולה כמעט כמו הלוך חזור.

מבחינת התחלת תכנון המסלול, אני חושב שאני כבר מכיר במילה את רוב היעדים הפופולריים בקוסטה ריקה, אבל אני לא יודע איך אני הופך את זה למסלול, אשמח לעזרתך. כרגע חשבתי לוותר על חלק מיעדי החופים בקוסטה ריקה למרות הפופולריות שלהם, לאור זה שאנחנו לא גולשים ושממה שאני מבין נראה גם המון חופים יפים לא פחות בפנמה.

לגבי השכרת הרכב, משך ההשכרה לא חייב להיות לכל זמננו בקוסטה ריקה, לצורך הוזלת עלויות וגם בהתאם למסלול שנבחר. לדוגמא אם באמת נחליט לעשות את הקורקובדו אז מניח שנצטרך להפטר מהרכב לפני.

• גדליהו מהגרעין

@Nivk27 

קייאק הוא מנוע טיסות די אמין-  הוא מפנה לצורך ההזמנה לאתרים אחרים- לעיתים אלו אתרים של חברות תיירות ולעיתים ישירות לחברות הטיסה. אם זה חברות תיירות כלשהן- הייתי מאוד ממליץ לעשות חיפוש בגוגל לגבי האמינות. אם זה חברות תעופה- אפשר  ללכת עם אותם תאריכים ישירות לאתר של חברת התעופה , ולקבל את אותו מחיר וזה יהיה הרבה יותר אמין.  למקרה שלא ניסיתם- כדאי להשתמש באופציה של מולטי סיטי במקרה שלכם- כי אתם מחברים שתי טיסות כיוון אחד ( שלרוב יקרות יותר מהלוך ושוב או לא חצי מחיר), אני ראיתי שם הלוך לקוסטה ריקה וחזור מבוגוטה באזור ה-1000$. שימו לב שזו היתה אמריקה אירליינס ( התעלמתי כרגע מהצעות של אתרי נסיעות מהאינטרנט)- טיסה עם עצירה בארה”ב דורשת היום ויזה, גם אם אתם בטרנזיט.. ואני לא יודע מה חוקי הקורונה לגבי טיסות עם טרנזיט.

מסלול לדוגמא בקוסטה ריקה יכול להיות: סן חוזה-פורטונה ( ארנל)-מנוטה ורדה- ליבריה- פנינסולת ניקויה- מנואל אנטוניו- אם עושים את קורקובדו  יש מצב שתרצו להחזיר מפה את הרכב חזרה לסן חוזה ולרדת לשם באוטובוס והשאלה אם מפה חוצים לפנמה או שאתם רוצים גם לחזור לסן חוזה ולרדת דרך הצד הקריבי שזה טורטוגרו ( אפשר לשלב גם אותה בתחילת הטיול או אחרי מנואל אנטוניו ואז להחזיר את הרכב) ומשם לקאויטה/פוארטו וייחו וחצייה לפנמה לבוקס דל טורו.

גם אם אתם לא עושים את קורקובדו ונשארים עם שלד מסלול דומה- הייתי מחזיר את האוטו בסן חוזה ועושה את החלק הקריבי בתחב”צ ככה שתוכלו לחצות בנוחות לפנמה ( ובטורטוגרו אין רכבים ממילא, ככה שנשאר רק עוד להגיע לפוארטו וייחו/קאויטה שזה חופים ואתם לא רוצים להיות שם יותר מדי)

Sailor Nivk27 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • Sailor
                              Sailor @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

לגבי קיאק, ברוב המקרים יש כמה אפשרויות תשלום, אחת לחברת התעופה (אם זה לא מולטי שאינו קוד שייר) ואחרות דרך מתווכים.

ברוב המקרים שנתקלתי עולה דולרים בודדים יותר ישירות מהחברה, תשלום מאד הגיוני לאבטחת אמינות הכרטיס.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • Nivk27

@גדליהו-מהגרעין

יש אכן טיסות במחיר זול יותר ממה שציינתי, פשוט מדובר בטיסות נוראיות עם שתי עצירות ומעלה או עצירות עם המתנה של יום שלם או בטיסות דרך ארהב ואין לנו ויזה.

לגבי המסלול, הבנתי שזאת לא העונה לראות את הבקיעה של הצבים בטורטוגרו, עדיין שווה לעבור שם? במידה וכן, האם ניתן לעשות מסלול שמתחיל בטורטוגרו (ללא שאר החוף הקאריבי) ונגמר בקורקובדו ולחצות לפנמה באזור הזה? על מנת לחסוך את הנסיעה צפונה מקורקובדו לטורטוגרו ואז חזרה דרומה לכיוון פנמה במסלול שאתה הצעת.

• גדליהו מהגרעין

@Nivk27

כשהייתי בטורטוגרו – בזמנו זו היתה השמורה שבה ראיתי הכי הרבה בעלי חיים, במהלך השייט אליה ( אבל עשיתי את השייט הארוך ממוין ולא מקאריארי), ולכן הייתי אומר שגם בלי צבים- כדאי לשקול ביקור, במקום מיוחד ומבודד.

ואתם יכולים להרכיב כל מסלול שתרצו- אבל בגלל סוגיית החזרת הרכב , שמניח שתהיה בעייתית או יקרה או בלתי אפשרית באזור קורקובדו יתכן ותרצו לעשות את טורטוגרו בהתחלה משם לפורטונה ועד סיום במנואל אנטוניו- ועדיין להחזיר את הרכב ולקחת אוטובוס ארוך מסן חוזה/שדה”ת ( שזו עיירה בשם אלחואלה) אל עבר קורקובדו ומשם להמשיך לפנמה. יהיו לכם גם כמה אפשרויות- למשל לקחת סירה מפוארטו חימנז לגולפיטו ( צריך לבדוק שהיא עוד קיימת) לביקור בשמורה שם ואח”כ להמשיך לגבול של פנמה- זה יכול להיות פיתרון יותר מעניין מאשר אוטובוס לצומת הפאן אמריקה ולחכות לאוטובוס לגבול… ומוסיף עוד משהו פחות על המסלול התיירותי לטיולכם.

ודרך אגב- החציה לדויד על הפאן אמריקה- היא המעבר גבול הראשי, זה שבחוף הקריבי הוא מעבר משני.

• Nivk27

@גדליהו-מהגרעין

כמה שאלות לגבי קורקובדו, לא הבנתי אם אפשרי להגיע לשם ברכב ואם כדאי, במידה ונרצה אחרי הביקור שם לחזור לסאן חוזה  להחזיר את הרכב ואז לחצות לפנמה דרך הצד הקאריבי. עוד משהו שלא הבנתי, בהתחלה חשבתי שהמסלול שם הוא טרק של כמה ימים, אבל אני רואה שאנשים עשו שם טיולים יומיים. בנוסף, אשמח אם תוכל לפרט על המנהלות שכרוכות בביקור במקום ואם צריך להזמין משהו עוד מהארץ או שניתן לעשות את זה בהתראה יותר קצרה כבר בקוסטה ריקה.

בנושא אחר, אני רוצה לעשות רפטינג של יום אחד וראיתי שהרבה ממליצים לעשות בנהר הפאקוארה, אשמח לשמוע את דעתך במידה ויצא לך לעשות רפטינג ואם אתה יודע איפה ניתן להתחיל ברפינג כזה.

שיהיה שנה טובה וחג שמח!

• גדליהו מהגרעין

@Nivk27

הפקוארה הוא אחד הנהרות היותר מפורסמים בעולם לרפטינג. מאחר והוא במזרח המדינה הכי מתאים לצאת מסן חוזה. יש במדינה עוד מספר נהרות עם רפטינג בדירוג רמת קושי דומה. אחד המפורסמים הוא Reventazon, ויש עוד ( מפורטונה מוציאים לרפטינג הנהר אחר, יש גם ממנואל אנטוניו).  אם רמה 4 נראית לכם יותר מדי אקסטרים בשבילכם- יש נהרות עם רמות יותר נמוכות.

לגבי קורקובדו- אתה לא מגיע ממש עם הרכב לשמורה- יש שני ישובים בהם מתרכזת עיקר התיירות לשמורה- פוארטו חימנז- אליו יש תחבורה סדירה ואתה יכול להגיע עם רכב ( ואז יש צורך להגיע לתחילת השמורה בקאראטה כשעתיים - לא בטוח שאפשר לנהוג לשם עצמאית בלי להיתקע), ויש את דרייק ביי. לדרייק ביי יש כביש שמתוחזק רע מאוד וסגור לא אחת וברוב או כל העונה הרטובה- אז מחנים בסייפרה ולוקחים סירה.

האחוז העיקרי של מטיילי קורקובדו הוא מטיילי יום- הם ישנים בלודג’ים על גבול השמורה ונכנסים ליום, או מגיעים בשעה וחצי שייט בסירה מדרייק ביי לתחנת לה סירנה, או שייט קצר לתחנת סן פרדיו. עושים חצי יום הליכה וחוזרים באותה דרך. ויש גם מי שטסים במטוס קל למנחת שבתחנת לה סירנה.

אז כן- אפשר גם בטיול יום , שמתחיל מאוד מוקדם, כי יש שעות אור מוגבלות.

לגבי לפחות לילה אחד בשמורה- זה כבר מצריך יותר מנהלות, אבל מאחר ועכשיו חלה חובת מדריך איתכם, ובגלל שהתהליך של לנסות לארגן הכל לבד בלי המדריך הוא מייגע ולא נוח, רוב הסיכויים שכמעט כל המטיילים ילכו דרך סוכנות , ואז הסוכנות מארגנת כמעט הכל או אפילו הכל.  ( מניח שכל הפרוצדורה המסובכת היא חלק מהעניין שכולם ילכו עם סוכנויות ולא רק עם מדריך שאספו)

אני מצרף לכם לינק של מנהלות לקורקובדו. שימו לב שזה לינק של חברת תיירות ( לא מכיר אותם- בשביל המלצות חפשו טריפאדוויזר ודומיו), מאחר וכל פעם משנים שם את החוקים,  ובדרך פלא המידע נמצא רק באתרים של סוכנויות תיירות, אצל החברה הזו מצאתי את מה שנראה לי הכי עדכני וגם מצטלב עם כמה אתרים אחרים. מנהלות קורקובדו ופירוט עלויות

מה אפשר לעשות מראש- כמו שתראו בעלויות- מדובר עכשיו במשהו לא זול- ככה שאתם צריכים לקבל החלטה שאתם הולכים על זה, ואז אתם צריכים להחליט כמה ימים, איך להגיע, מסלול וכו’- אחרי שתקבלו החלטה מה אתם רוצים לעשות שם- תוכלו לשלוח לקבל הצעות מחיר ממדריכים/חברות תיירות או אפילו מקומות לינה ( שיכולים להפנות אתכם למדריכים למשל שיארגנו) למה שאתם רוצים. אחרי הפנייה הראשונית- תצטרכו לוודא שהם כוללים את הכל עבורכם ואתם לא צריכים להתעסק בטופסולוגיה ותשלומים מסורבלים.  עוד נקוה לשקול היא הרכב- אם נשארתם עם הרכב ואתם רוצים טיול יום- אתם כנראה מכוונים לפוארטו חימנז ( אלא אם כן אין לכם בעיה להשאיר אותו בחניון כמה ימים ולשלם עליו ללא שימוש), הגעה בלי רכב- פותחת את אפשרות דרייק ביי יותר בקלות…

אתם משם קרובים מאוד לגבול הפנמי ( אזור דויד)- תחשבו פעמיים, לדעתי האישית, , אם לחזור כל הדרך משם בשביל לרדת לחוף הקריבי באוטובוס ( בעיקר אם מדובר בעצירה אחת...-יהיה לכם את בוקס בצד הפנמי ממילא)

לגבי החלטה על קורקובדו תוך כדי טיול- אם אתם לא בטוח רוצים את זה ( ולא משנה אם זה קושי או עלות או כל דבר אחר), אני בגישה אופטימית חושב שתוכלו לעשות את זה במקום- בטח טיול יום, ויש גם מצב לרב-יומי. ההנחות שלי הן שאתם עוד קצת לפני העונה הטובה, אנחנו בעידן קורונה עם פחות מטיילים, כל סיפורי ההתארגנות מראש והעלויות הלא נמוכות מן הסתם מביאים פחות תרמילאים ללכת על זה- ויש מצב שכל הנתונים האלו יהיו לטובתכם על החלטה במקום.

מה שכן- אתם עדיין צריכים ללמוד קצת על האופציות, אפילו אם תחליטו במקום, כדי שתבחרו משהו שמתאים לכם.

• Nivk27

@גדליהו-מהגרעין

באתר ששלחת עם המנהלות, רשום שovernight stays עולה כ 300 דולר לאדם. יכול להיות שהכוונה למחיר ללילה אחד? אם כן זה אכן נורא יקר.

כרגע רשמתי לעצמי שני מסלולים אפשריים, אשמח אם תוכל להביע את דעתך לגביהם, האם הם עמוסים מידי לשלושה שבועות או אם מפספסים משהו שלדעתך חשוב לראות.

אופציה א:

סאן חוזה/אלחואלה- לילה להתאוששות מהטיסה
                                        השכרת רכב
                                        לה פורטונה
                                        מונטה וורדה
                                        מנואל אנטוניו
                                        פוארטו חימנז- יציאה לקורקובדו
                                        סאן חוזה- החזרת הרכב
                                        טורטוגרו
                                        פוארטו וייחו
                                        מעבר לפנמה מהצד הקאריבי

אופציה ב:

סאן חוזה/אלחואלה- לילה להתאוששות מהטיסה
                                        טורטוגרו
                                        סאן חוזה - השכרת רכב
                                        לה פורטונה
                                        מונטה וורדה
                                        מונטזומה
                                        מנואל אנטוניו
                                        סאן חוזה - החזרת רכב
                                        פוארטו חימנז -יציאה לקורקובדו
                                        מעבר לפנמה מהצד הפסיפי

שאלה נוספת, אילו דברים לדעתך כדי להזמין כבר מעכשיו, פרט לכרטיסי טיסה, לינה בלילה הראשון והשכרת הרכב? האם כדאי להזמין כבר מקומות לינה לאורך כל המסלול לאחר שנחליט עליו? אטרקציות שצריך להזמין מראש?

• גדליהו מהגרעין

@Nivk27

התחשיב ליומיים הוא שיום בשמורה עולה 15$- ואז 30$. 3 ארוחות בלה סירנה 70$. לינה ( בדורמס כי זה מה יש)- 30$. זה כבר 130$. יש תשלום ליום על המדריך 6$ ( זה האישור כניסה שלו) ואז על הארוחות והלינה שלו ( נדמה לי 25$). ויש את התשלום על העבודה שלו- קצת תלוי בגודל הקבוצה. נדמה לי שהם כתבו 100$ ליום? ( נשמע לי קצת הרבה), ומן הסתם החברה רוצה להרוויח ( אלא אם הרווח שלהם זה דרך המדריך). אם הכניסה בסירה- גם שם יש עלות.

בקיצור יקר העסק…

לגבי שני המסלולים- בגדול כשניסיתי לעשות עם הערכת ימים בכל מקום- תמיד גלשתי עוד כיומיים מעבר ל-.. אבל  הוספתי כל פעם בסן חוזה יום לרפטינג ( רק כי דיברתם על זה) ולא ידעתי אם התוכנית כרגע היא קורקובדו ליום או ליותר ולקחתי שם 2. טורטוגרו עשיתי עם לילה אחד ויש מצב שלקחתי לילה אחד יותר מדי במנואל אנטוניו…

באופציה ב’ לא כ”כ מוצא את מונטזומה כשייכת- שמורה קטנטונת, חוף שהוא לא הכי יפה ואמרתם שאתם לא מחפשים את החוף, והגעה מסורבלת.. אם יש ימים עודפים יכולתי להציע עוד כל מיני רעיונות אחרים למקומות..

לכן טכנית ההצעה הראשונה נראית לי קצת יותר טובה. לא בהמון.

לגבי הזמנות מראש של דברים מעבר למה שרשמת- יש המון גישות . בראש ובראשונה- ככל שאתם מזמינים יותר מראש אתם יותר מתחייבים למסלול מסוים ( אחרת תפסידו כסף), אם אתם רוצים יותר גמישות- אתם יכולים פחות להזמין מראש. לחלק של לא  להזמין יש גם כל מיני שיטות פעולה, אבל מה שצריך לזכור זה שיש מצב שלא תמצאו מקום איפה שתרצו- יכול להיות שאטרקציה  תהיה מלאה, או יהיה מקום בשעה שלא הכי תתאים לכם. יש מצב שלינה שתרצו תהיה מלאה ותצטרכו או לשלם יותר או להתפשר.

אני בד”כ אוהב לשמור על גמישות ופחות מזמין- עם הידיעה של מה שציינתי- אז אם יש משהו שממש חשוב לכם- אולי כן כדאי להתחייב עליו. באחת הנסיעות רציתי לראות משהו באחת השמורות במונטהורדה ולשם כך בחרתי מדריך טוב וכמובן שהייתי צריך להתחייב על תאריך כדי לסגור איתו.  העובדה שאתם עם רכב תאפשר לכם יותר גמישות בלינה- תמיד תוכלו לנוע לישוב לא מתויר סמוך ולמצוא משהו,, גם אם פחות לטעמכם. בטיולים עם לינות לא מוזמנות אני תמיד משתדל להגיע לישוב  ללינה עד הצהריים, ויש לי בד”כ רשימה קצרה של מקומות לינה שנראים לי יותר לטעמי. אופציה נוספת בבוקר היציאה ליעד חדש להרים טלפון למקום לינה ביעד הבא ולהזמין שם – ככה שאתם בטוחים שיש לכם לינה ביעד , ורק לזכור שכל עוד לא שילמתם – לא בטוח ישמר לכם מקום. אני מטייל בסגנון תרמילאי וישן במקומות לינה קטנים ופשוטים ובד”כ כשאני מתקשר איתם מראש אין תשלום מראש ( גם לא ממש מעוניין להעביר להם כסף כי לך תדע אם זה מגיע) ואני לוקח פה סיכון שהם לא ממש רושמים שהם סוגרים איתי, והיו מקרים מכל סוג.

יוצא מן הכלל הוא אזור הקריסטמס- בעיקר הלינות של 24-25.12 ו 31.12. בה יכול היות עמוס גם במקומיים וכדאי לבחור איפה להיות מראש ולהזמין כי יכול להיות בעייתי ברגע האחרון.

• Nivk27

@גדליהו-מהגרעין

באופציה ב' אכן סתם דחפתי את מונטזומה ואם יש לך המלצות אחרות אז נשמח. בעיקרון עיקר ההבדלים זה אם לנסוע לקורקובדו עם רכב ולחזור לסאן חוזה ואז לסיים עם הצד הקאריבי, או שלהתחיל בטורטוגרו ולנסוע לקורקובדו כבר בלי הרכב ולחצות לפנמה מהצד הפסיפי.

לגבי כמות הימים בכל יעד אני באמת לא יודע וגם אשמח להמלצות שלך כמה זמן פחות או יותר שווה לבלות בכל מקום. בכל מקרה בקורקובדו אני כרגע כן רוצה לבלות מספר ימים על מנת לראות כמה שיותר.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון