אינטרלאקן באוקטובר
-
משתעשעים ברעיון שבתחילת אוקטובר נטייל באיזור אינטרלאקן.
איך מזג האוויר שם באוקטובר? גשמים? קור?
האם ייתכן שיש שם פחות גשמים באוקטובר מאשר אוגוסט?
לפי האתר הזה:
https://weather-and-climate.com/average-monthly-precipitation-Rainfall,Interlaken,Switzerland
על איזה אתר מקומי אתם ממליצים?
-
אתם מתכוונים לאזור גרינדלוואלד ורכס היונגפאוי או למטה באינטרלקן ?
גשם יורד וירד לי באוקטובר אבל לא מזיק,
הבעיה גם שמעונן אז הראות הולכת ולא רואים למעלה כלום.
-
הבעיה אינה הגשם .
הקיץ עלול להיות יותר גשום.
הבעיה היא שזו עונת ביניים לרכבלים שנסגרים אחרי קיץ ולפני תחילת עונת סקי לשיפוצים ותיקונים או סתם מנוחה-צריך לבדוק מדוייק מאד את הזמינות.
הבעיה היא מזג האוויר שעלול להיות אפור מאד, ערפלי בוקר שנשארים כל היום ולא פעם כבר מתחיל שלג ראשוני.
-
תקופה קצת ריסקית...אוקטובר זה כבר התחלת החורף. שלג עלול לרדת ולחסום את הגישה, ערפל וכדומה.
לא אומר לא לנסוע, אבל חשוב להבין שיש סיכוי שתצטרכו להתמודד עם שינויים בעקבות מזג אוויר
-
אני הייתי באוקטובר ועליתי לפירסט ואמנם למעה היו עננים אבל לאחר העליה ברכבל שעבר את גובה העננים , השמיים היו כחולים ונקיים ומזג אויר מצויין.
אמנם קריר אבל זה כל הכיף.
היית באוקטובר כמעט שבועיים ורק ביום האחרון ירד גשם והוא בכלל ירד בגרמניה אזור בוואריה.
אז יש פה הימור גבוה שדוקא השנה באוקטובר ודווקא באזור אינטרלקן יהיה גשם כמה ימים , זהו תמיד הימור באלפים כל השנה.
-
-
ויתרון ענק דווקא בתקופה זו שזאת לא העונה ואין נחילי תיירים מעצבנים.
אין תור לרכבלים למסעדות , אין תנועה כבדה בכבישים ואפשר להנות מטיולי טבע רגועים ושקטים.
צריך רק לוודא שהאתר / רכבל עצמו שאתם רוצים לבקר בו פתוח.
הפירסט והיונגפראוי פתוחים ובטוח יש עוד רבים.
בדרך כלל השלג עדיין לא יורד במקומות הנמוכים ואולי רק בפסגות מעל 2500 מטר ואם יורד אז הוא קל ונמס.
ולכן תקופה זו היא תקופת ההכנה של התושבים לתקופת הסקי שתבוא חודשיים לאחר מכן.
-
הבנתי.
תודה למשיבים.