חזרנו משבוע בניו יורק+ שבועיים באלסקה . חלומות מתגשמים
-
שנה טובה לכולם
היה שווה נפלא נהדר. תקופה מאתגרת ,המתח לפני היה בשיאו.
התחלנו לתכנן במרץ. עד אמצע אפריל כבר סגרנו את הכל.
אז לטובת הנוסעים קצת אדמינסטרציה
בחרנו רק בטיסות ישירות,ניו יורק ישראל עם דלתא. ניו יורק אנקורג׳ עם יונייטד.
רכבים- כמו שאיילת סיפרה ,מצאתי את חברת happytoursusa שאכן שימחה אותנו עם מחירים מצוינים
680 דולר ל 13 יום suv כולל ביטוחים.
בני יורק ישנו במלון וושינגטו סקוור בגריניץ׳ – ממליצה. עבורינו המיקום מנצח.
באלסקה טיילנו באיזור ה south central. הרוב דרך vrbo ו airbnb
הסיכום של איילת מאוד מזכיר את החוויות שלנו ואת המסלול אני בינתיים מעלה תמונות ובהמשך קצת אוסיף מהסיפור שלנו

-
@קשה לבחור את התמונות

-
לשמחתי יש הרבה

-
התחלנו את הטיול המופלא בשתי לילות אצל חברים בניאק
משם יצאנו לטייל ל Croton on the Hudson אחד ממקורות המים של מנהטן התמונות בהתחלה
ובפארק הפסלים Storm King Art Center

-
מהם עברנו ל 6 לילות בניו יורק. העיר היתה פתוחה ותוססת וכן היתה לנו תחושה שמגלים בה אחריות. באיזורים פנימיים ביקשו תעודת חיסון והקפידו על מסיכות. האופן שבו המסעדות התפרשו בחוץ פשוט מקסים ותמיד ישבנו לאכול בחוץ. לכל אחד יש את ניו יורק שלו. אצלי זה איזור הגריניץ שאהוב עלי. נוספה לי ברוקלין ואיזור הטיילת על ההדסון.
בלילה האחרון החלה הסופה הטרופית הראשונה שהושפעה מההוריקן. ירד גשם בלי הפסקה הנייד התריע בקולי קולות לא לצאת מאיזורים מוגנים. בבקר קיבלנו הודעה שהטיסה לאלסקה נדחתה ביום. זה גרם לנו לפספס את היום הראשון בתמימותי ניסיתי לארגן טיסה חלופית משדות תעופה אחרים
היה נידמה לרגע שזה מצליח עד שהכל נסגר. למחרת בבקר השמש זרחה וכאילו לא היו דברים מעולם.
נחתנו באלסקה בשבע בערב אחרי טיסה ישירה של 7 שעות.
נסענו ללודג׳ של knik river ללינה משם יצא המסוק שלנו למחרת בבקר. החינה היא בסיסית אך נוחה, כוללת ארוחת בקר. היה נהדר לקום בבקר ומיד אחרי קפה לגשת לפעילות.

-
אנחנו בחרנו בפעילות של מסוק עם נחיתה ושייט בזודיאק מסביב לשברי קרחונים ועצירה על הקרחון.
מצרפת קישור לשני סרטונים
החוויה היתה מעל לכל הציפיות. https://youtu.be/r8TcR5LKwKo
-
וגם קצת תמונות נוספות מהאירוע המזג אוויר היה מושלם שמש ולא כל כך קר למזלי הרב כי ביציאה מהסירת גומי מעדתי למים פשוט התישבתי בתוכם המים קפואים להזכירכם , בזכות הביגוד המתאים והמזג אוויר המשכתי בקלילות . את הבקתה היה לנו לצק אאוט מאוחר מה שאיפשר לי מקלחת חמה כשחזרנו

-
בצהריים נסענו לכיוון מקום הלינה הבא ליד קרחון מטנוסקה
בקתות נחמדות עם אפשרות לארוחת ערב ואויירה כייפית , היה זול יותר משיפ מאונטיין שהומלץ על ידי מטיילים.
Majestic Valley Wilderness Lodge

למחרת נסענו כמה דקות לכיוון האתר של חברת Nova
אנחנו עשינו את הסיור המודרך איתם שהיה מוצלח , אז ככה שבאותה תקופה של נסיעות יש לנו המלצות נוספות עבור הפורום.

המזג אוויר עדיין האיר לנו פנים. לצורך התיעוד היינו מ 23/8 -
ממטנוסקה נסענו לשלושה לילות בולדז. מצאנו יחידת דיור פרטית דרך Airbnb , מפנקת כמו הבתים האמריקאים.
בולדז עשינו קייקים במסלול למתחילים סביב קרחונים. במיקרה שלי זה ניראה לי שזה היה מסלול למתחילים ולמסיימים

החוויה היתה לי קשה. המזג אוויר היה קשוח. גשם בלי הפסקה וקור של 3 מעלות. הסירבול של האוברלים והמעילים נגד גשם לא תרם לי לתחושת הנינוחות. מעבר לזה שפחדתי ליפול למים. לא ראיתי איך אצליח לטפס חזרה לקייק במיקרה הזה. למרות זו אני כן ממליצה על החוויה , היא מדהימה והמראות יפים ויש משהו בחתירה העצמית שמקרבת לקרחונים הקטנים שהיא יותר עוצמתית מאשר כשהשיטו אותנו.
יום למחרת יצאנו בערפל קשוח לשייט לקרחון קולומביה. הראות השתפרה מיד בתחילת המסלול וזה היה יום מאוד מתגמל.
להקת לוויתני אורקה כשמונה במספר ליוותה אותנו בשלב מסוים
וזכינו לראות אותם במלוא תפארתם. למשך דקות ארוכות. היה גם את הקרחון. כן. אבל הם היוו את גולת הכותרת בסופו של יום.

הסרטון שלהם בגו פרו אז אולי אוכל בהמשך להעביר קישור.
-
מולדז שטנו עם המעבורת לוויטייר. יש לומר בנוחות מעל הציפיות והמעבורות האחרות שהיינו בהם.
טיילנו קצת באיזור ice blue trail ומשם המשכנו בנסיעה לסיוורד. לשתי לילות בבקתה דרך Airbnb
בסיוורד עשינו קצת אתנחתא מאטרקציות, וטיילנו רגלית בסביבה ביום של שמש ושמיים כחולים.

בסיוורד העדפנו לקנות אוכל בסופר ולבשל בבקתה לחזור קצת לטעמים המוכרים של סלט קצוץ עם שמן זית.
אז ממשיכים.
נסענו להומר לשלושה לילות.בדרך טיילנו במפל הרוסי ,הליכה נחמדה וצפינו בסלמונים הקופצים. קצת שוברים לי את הלב כשאני רואה אותם… השכרנו את בית החלומות דרך Vrbo. כזה בית חלומות שהיה קשה לצאת ממנו. אתן לתמונות לדבר.

הנוף מחדר השינה. מהסלון. מהדק בחוץ לא יאמן היכן אנשים גרים. איזה פנינה. וכמובן שהיה נוח וכל מה שרק צריך יש . -
הזריחה בבקר בסביבות שש במלוא תפארתה

-
בהומר טיילנו באיזור הספיט וביום שחשבנו לעשות את המסלול שהומלץ כאן המזג אוויר היה יותר קשוח. ביקרנו בשני יקבים במקום. אין תלונות. הנוף שיש בהומר בדרך לסופר הוא טיול בפני עצמו. אנחנו ישנו קצת מחוץ לעיירה יותר לכיוון הקצה של המקום.

-
ממשיכים למי ששרד עד כאן
נסענו לשלושה לילות בגירדווד. לינה דרך Vrbo. מבחינת מחירים של הלינות לזוג היינו על מקסימום 230 דולר ללילה. ביחסית למקומות זה היה סביר.
בגירדווד יש מסלולי הליכה מסביב מאוד ידידותיים.
והוספנו את השייט של 26 קרחונים כדי להיפרד מאלסקה כמו שצריך.
טסנו לניוארק ושוב נסענו לחברים בניאק. חגגנו את ראש השנה
וחזרנו בחג ביום רביעי לארץ בטיסה די ריקה ומושלמת. התפרשנו כל אחד על רביעיית מושבים ממליצה לטוס בחג ובשבת אם מתאפשר.
אז תם ונשלם וכרגיל בטיולי צפון אמריקה עם טעם של עוד.
אלסקה היתה ״ משהו אחר״ אין ספק.

-
-
נהניתי לראות שוב תמונות של מקומות מוכרים יותר ופחות.
ניראה ששיט הקאייקים בולדז מושפע מאוד מהמזג אויר. אצלנו היה יום יפה לא מאוד קר ולכן מוצלח בהרבה.
מקומות הלינה שלך מדהימים, אבל יש הימור לא פשוט ב airbnb בגלל שאין ביטול חינם ...דילמה
שוב תודה על הטיפ שחסך לי כ 1500 דולר
-
נהניתי מאוד לראות ולהזכר. תודה!
-
@ayeletback אמר:
נהניתי לראות שוב תמונות של מקומות מוכרים יותר ופחות.
ניראה
מקומות הלינה שלך מדהימים, אבל יש הימור לא פשוט ב airbnb בגלל שאין ביטול חינם ...דילמה
בairbnb אין מדיניות גורפת של אי ביטול חינם. בטיול שבטלתי הקיץ באיסלנד קבלתי החזרים מלאים על כל מקומות הלינה שהזמנתי בairbnb, מהסיבה הפשוטה שבחרתי רק מקומות עם ביטול חינם.
-
אני אבדוק אותם יותר בעתיד אחרי הניסיון המאוד מוצלח בולדז
אבל ספציפית בולדז המקומות עם הביטול חינם עלו המון...לא עושה עשרה אחוז כמו בבוקינג אלא פי 2 ויותר. טס העדפתי להמר
-
-
הוזכר על-ידי
פירו -
הוזכר על-ידי
פירו