ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שוויץ- טיול סתיו

פורום טיולי משפחות
    שוויץ
    7
    20
    1483
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • LTO
      LTO נערך לאחרונה על ידי

צרמט, אתמול 
      LTO תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
      • LTO
        LTO @LTO נערך לאחרונה על ידי

@אסנת5555

Matterhorn glacier trail - ירידה מ trochner עד zermatt. בלילה ירד שלג בהרים, הבוקר כשעלינו הכל היה מכוסה לבן...

LTO תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
        • LTO

@אסנת5555

ולגבי התו הירוק הישראלי במסעדות- אכן לא עובר בסורק אבל מראים את התו ואת סוג החיסון ועד עכשיו לא היתה בעיה סוג החיסון ועד עכשיו לא היתה בעיה

LTO 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • LTO

@אסנת5555

אז למה פורום משפחות? ההרכב- אני והמתבגר המחוסן בן 15, שנינו אוהבים טיולי טבע ארוכים, הקטנים נשארו מבואסים בבית.

למה שוייץ- כי קל לתכנן ולנווט והכל ברור ומשולט ומתאים למאותגרת ניווטים כמוני.

למה צרמט? כי לא צריך אוטו, אפשר בקלות להגיע ברכבת ו...יש בדיקה לקורונה בעיירה עצמה (במחיר שוויצרי מפולפל), מה שחוסך לילה או כמה שעות המתנה בציריך. 

ולמה סתיו? כי אבי נפטר ב  01.07.21 ממחלה קשה שארכה חצי שנה.  לפני זה לא יכולתי ולא רציתי לתכנן טיול. הוא לא היה איש של טיולים ובכלל לא אהב לנסוע לחול אבל החצי שנה האחרונה איתו הזכירה לי כמה החיים קצרים וכמה הכל שברירי ויכול להשתנות ברגע ולכן, בכל זאת, הטיול הזה הוא לזכרו 

אביבית555 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
            • אביבית555
              אביבית555 @LTO נערך לאחרונה על ידי

@אסנת5555

תודה על התמונות המדהימות.

סיפור מרגש על אבא שלך והתובנות שבעקבות מותו.

במובנים מסויימים רבים מאיתנו עברו תהליך דומה בגלל התקופה הקשה של הקורונה.

מציעה לפרסם גם בפורום אירופה שבו התנועה גדולה יותר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • LTO

@אסנת5555

היום עלינו ברכבת ל gornergrat. התכנון-  ירידה עד צרמט דרך riffelberg ו riffelalp. בפועל- ראינו מסלול שיוצא מ gornergrat ל hohtalli- רכבל חורף בגובה 3200 מטר.אמנם המסלול מכוסה בשלג אבל היו עקבות. כלומר מישהו כבר הלך שם. אמרנו- ננסה. נראה לאן נגיע. עקבנו אחרי העקבות, כל הדרך שלג עד הקרסוליים, אני והמתבגר לבד על המסלול. ב hohtalli עצמה, שלושה אירופאים משתזפים,  מתמסרים לשמש. משם ממשיכים בשלג,  על מסלול  סקי לriffelberg ו לriffelalp ומשם לצרמט ברכבת. בתקווה להשלים את המקטע בהמשך 🙂 

שמחת הפרטים הקטנים LTO 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                • שמחת הפרטים הקטנים
                  שמחת הפרטים הקטנים @LTO נערך לאחרונה על ידי

@אסנת5555

מקסים!

שלג טרי זה כל כך יפה!

האם כל המסלולים בצרמט הם עם נוף "חום" ולא ירוק?

LTO dinz 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • LTO
                    LTO @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

אני חושבת שזה שילוב של העונה יחד עם האזור. יש הרבה ירוק, בעיקר בעמק, בצרמט, אבל כן, האזור יותר "קשוח" וחום לעומת אזור היונגפראו

סמדרולה תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • dinz
                      dinz @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי dinz

@שמחת-הפרטים-הקטנים

בדיוק כמו שאסנת כתבה – זה גם העונה וגם האיזור, אני עוקבת אחרי האיזור הזה כי הוא על הכוונת שלי לטיול עתידי, גם בקיץ האיזור פחות ירוק, בעיקר בגבהים, בעמק כמובן ירוק הרבה יותר. עכשיו בסתיו כמובן ש’חום’ יותר. אם כי השילוב עם השלג פשוט מרהיב!!!

האיזור בכללותו פראי יותר , ולכן בזמנו ששקלתי אותו למול איזור האלפים הברניים הוא הרגיש לי יותר ל’מתקדמים’’, ודחיתי אותו לפעם אחרת. (זה לא סותר את זה שהאיזור והמטרהורן פשוט מרהיבים.)

אסנת – אתם ממש ברי מזל עם השלג הזה! פשוט מדהים, מחכה כבר להגיע לאיזור המשגע הזה.

• סמדרולה
                        סמדרולה @LTO נערך לאחרונה על ידי

@אסנת5555

שמחה שיצא לכם לטוס ולטייל.

שולחת תנחומים על מות אביך. מבינה את התובנות שבאו בעקבותיו.

תודה רבה על השיתוף במידע ובתמונות של נוף יפה.

אני מקווה לצאת לטיול זוגי בשוויץ בספטמבר הבא.

השלג נראה מאד יפה בתמונות.
                        כמה זה מקשה על המסלולים? 
                        או ששבילי ההליכה נשארים חשופים ללא הצטברות משמעותית של שלג?

האם קר לטייל במקומות הגבוהים? 

LTO תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • LTO

@אסנת5555

היום טיול שגרתי הרבה יותר 🙂 

עולים ל rothorn, בגובה 3100, במטרה לרדת עד צרמט. ב rothorn שלג אם כי הרבה פחות מבטיולים ביומיים הקודמים וכמעט את כל ההליכה אנחנו עושים על שביל רגיל. האגם בתמונות הינו ה stellisee ואנחנו ממשיכים ממנו עד blauherd ו sunnegga. משם ברכבת לצרמט. התעייפנו ושנינו מרגישים את השרירים ברגליים. מחר נעשה יום רגוע, נשלים את המקטע לצרמט בהמשך

• LTO
                            LTO @סמדרולה נערך לאחרונה על ידי

@סמדרולה

למעשה בצרמט יש שלושה רכבלים עיקריים

האחד עולה ל matterhorn glacier park, השני לgornergrat והשלישי לrothorn. בינייהם יש אינספור שבילים אבל אם רוצים טיול ממצה אפשר להספיק ב 3-4 ימים (ורצוי בהירים 🙂

סמדרולה- מזג האויר משתנה, כשהיגענו היה קר וגשום ולבשנו מעילים, היום טיילנו בחולצות קצרות. בלילה הטמפרטורות בצרמט מתחת ל 10. בעיני הקור נעים ולא מפריע לטייל,  להיפך. אנחנו מצויידים בכפפות, כובעים ומעילי גשם אבל בינתיים לא היה צורך. 

השבילים המוכרים מתפנים ע"י מטיילים או שמפונים מהשלג די מהר. אנחנו דווקא חיפשנו את שבילי האקסטרים, עם פחות מטיילים,  בשלג.  זה לא היה שלג כבד שהפריע להליכה ובאמת היה מזל שירד בהרים ביומיים לפני שהיגענו 🙂

צחצח המטייל סמדרולה LTO 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • צחצח המטייל
                              צחצח המטייל @LTO נערך לאחרונה על ידי

@אסנת5555

תמונות נהדרות במיוחד עם השלג הטרי

אין כמו טיולים רגליים בהרים

לא סופגים את הנוף כמו שצריך מהמכונית אלא דרך הרגליים

בקרוב אפרסם את הטיול שלנו באוסטריה 

• סמדרולה
                                סמדרולה @LTO נערך לאחרונה על ידי

@אסנת5555

תודה רבה לך על התשובות המפורטות.

אני לא חוששת מקור, רק רוצה להתרשם כיצד להיערך.

לקור יש הרבה פתרונות לבוש.

לטייל במזג אוייר חם – הרבה יותר קשה לי……..

• LTO

@אסנת5555

היום יום מנוחה. המתבגר מבקש לקום מאוחר ואני זורמת. יוצאת בבוקר לעיר להביא לחם ומאפים. יפה פה. אני יכולה להישאר פה עוד שבועיים, רק לספוג את השקט והיופי וההשתנות של המקום לתוך הסתיו. 

כמה מילים על צרמט: לפני הנסיעה קראתי הרבה דעות. חלק אהבו, חלק כתבו שהעיר תיירותית מידי וברחו ממנה. בעיני היא מקסימה. עיר בלי מכוניות, מוקפת בהרים. תיירותית? כן. בהגזמה? לדעתי לא. 

אנחנו לא נמצאים ממש בתוך העיר. הבקתה בשכונה שנקראת winkelmatten, עשר דקות הליכה ממרכז צרמט, בעליה. יש אוטובוס חינמי ממרכז צרמט כל חצי שעה בערך. למי שאין בעיה עם הליכה (לסופר, לרכבלים) זה אחלה. השכונה כפרית, יש תרנגול שקורא כל בוקר, מאפיה, שתי מסעדות ותחושה של מקום שאנשים גם גרים בו. 

קצת תמונות, מהבוקר. 

LTO תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                  • LTO

@אסנת5555

היום נפתח בבדיקת pcr, ברוח התקופה.

בדיקות קורונה בצרמט (מעודכן ל 25/09/21)  נעשות במרכזים הרפואיים ( יש כ 6-7, כנראה שכולם עושים, לא בדקתי) צריך לקבוע תור ורצוי הרבה מראש. אני הזמנתי מרביעי לשבת וכמעט פספסתי. שימו לב שבשבת וראשון יש רק רופא אחד תורן בכל העיירה והתורים מעטים. העלות סנסציונית, 180 פרנק. לבדיקה. 

אפשר לעשות בדיקה באחד מבתי המרקחת כאן, כנראה שיותר בזול.  הלכתי לשאול והם נראו לי כל כך לא החלטיים ולא היו בטוחים שהבדיקה תגיע תוך יומיים אז ויתרתי. אני חושבת שזו אפשרות חדשה והם יהיו יותר מנוסים בשבועות הקרובים.

הטיול שעשינו היום הוא מסלול די פופולרי שנקרא חמשת האגמים. מתחיל מ blauhard עד sunnega ועובר, איך לא, בחמישה אגמים. הליכה לא קשה של כ 10 ק"מ. עצי האשוחית בדרך כבר מתחילים לשנות צבע לצהוב, מקסים. 

• ayeletback
                                      ayeletback נערך לאחרונה על ידי ayeletback

תמונות נהדרות.
                                      ברשימה שלי נמצא טיול שהוא שוויץ ONLY אבל כל הזמן נידחה מפאת אחרים. יום אחד זה יגיע.
                                      תודה על השיתוף.
                                      משתתפת בצערך על מות אביך

• LTO

@אסנת5555

היום גשום. אנחנו שמחים. מתעטפים במעילים, כפפות וכובע ויוצאים. מנסים לספוג עוד מהחורפיות הזו לפני שחוזרים. מתחילים את הטיול מ riffelberg  ירידה עד הגשר התלוי ב furi ומשם לכיוון צרמט. בתחנה אנחנו היחידים שיורדים מהרכבת, ערפל. אחרי שעה הליכה הנוף נפתח לאט לאט.... הצבעים של השלכת יפים על רקע האפור, והשלג במרחק.....

• LTO

@אסנת5555

זהו, כמעט תם ונשלם. לא באמת האמנתי שהטיול הזה יצא לפועל. היה רושם שכל כך הרבה דברים יכולים להשתבש. אני מודה לכל מי שהעלה סיפורי טיול בחודשים האחרונים והראה שזה אפשרי. מסכימה עם צחצח שכתב שההרגשה פה היא שחוזרים לשגרה- עם מסיכות ובדיקות אבל החיים במסלולם. 

מקווה שתרמתי קצת בסיפור הנוכחי, מאחלת  לכולנו עוד הרבה טיולים. ובריאות. כמובן. 

אסנת

צחצח המטייל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                                          • צחצח המטייל
                                            צחצח המטייל @LTO נערך לאחרונה על ידי

@אסנת5555

תודה רבה אסנת על סיפור טיול נפלא של אם ומתבגר שאוהבים לצעוד ביחד

ביקרתי בשוויץ לא מעט פעמים אבל עדיין לא בצרמט ומקווה להגיע לשם בקרוב

הטיול שלך יהווה לי השראה

• 1 / 1
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון