ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לצפון מזרח בשלכת אוקטובר 21- מתעדכן

פורום צפון אמריקה
    טיול שלכת מזרח ארהב ניו אינגלנד ניו יורק סיפור טיול צפון אמריקה
    11
    74
    11908
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ortaliy22
      ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי

10/10

אז אחרי השבת בברלינגטון, קפצתי לביקור קצר בפארק באטרי לתצפית על אגם שמפליין ומשם להמשך המסלול שתוכנן.

אם מגיעים מוקדם בבוקר, ניתן לחנות בחניה שליד תחנת המשטרה בחינם (צמוד לפארק).

משם התחלתי בנסיעה אל ההרים הלבנים שכללה עצירה בעיר הבירה של ורמונט מונפלייה – עיר יפהפייה. בימי ראשון ובחגים ניתן לחנות חינם בחניות שעל הכביש.

עצירה נוספת הייתי בפארק גרוטון בתצפית owls. כביש 232 כמובן לא אכזב בשלכת המדהימה שלו והבנתי מדוע מוני ממליץ עליו כל כך. באמת תענוג לעיניים וללב!

עליתי עם הרכב עד לחניה הקרובה ביותר. משם טיפוס של כ10 דקות אל התצפית. כמו ששיערתי, התצפית הזו הרבה יותר פופולרית מהתצפית הקודמת שביקרתי בה, מה שפוגם קצת בקסם לדעתי. אך מי שרוצה, ישנו עוד אגם שאפשר לקבל עליו הצצה מהתצפית הזו. פשוט לכו שמאלה בנתיב שתזהו כי הלכו בו לפניכם ותגיעו לתצפית הרבה יותר שקטה. אמנם לא יפה כמו המקור, אך עדיין שווה ביקור לדעתי.

המשכתי על כביש 302 אל קרפורד נוטש  – וואו פשוט מדהים!!! עצרתי בכמה מקומות כמו מפלי סילבר ועוד… פשוט זרמתי עם החניות שהיו לצידי הכביש והמון האנשים שסימלו שמשהו מעניין מתרחש שם.

ביצעתי סטייה קלה לעבר בר נוטש המומלץ גם הוא. כמה שהיה נהדר!!! הצבעים מקסימים והתצפיות בשעת הזהב (השעה שלפני השקיעה) היו מהממות!

השלכת הייתה במיטבה בכל המקומות בהם ביקרתי ביום זה.

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
      • מוני
        מוני @ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי מוני

@ortaliy22

וואו

איזו עבודת הכנה עשית, להתפעל !

איך פגעת בתאריכים, וורמונט לא אכזבה

וכביש 232 עם התצפית על אגם גרוטון מוקף יערות מדינה בוערים, והתגלית שלך על תצפית 

האגם הנוסף- זכינו!

והתמונה של בית המימשל של וורמונט במונפליה- לתערוכה!

הרבה תודה

מוני

ortaliy22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ortaliy22
          ortaliy22 @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

תודה רבה מוני!

אחד הדברים שאני אוהבת בטיולים שלי זה לחזור עם איזשהו חידוש. לעשות רק את מה שכולם עושים זה נחמד, ומן הסתם אלו מקומות מאוד יפים אחרת הם לא היו כל כך פופולריים. אבל משתדלת תמיד למצוא איזה מקום נסתר, מקום שאולי ידוע בעיקר למקומיים. כמו למשל תצפית ניקול לדג׳ – המרחק מגרוטון אליה זה בערך חצי שעה נסיעה. והיא נמצאת על הנתיב של מי שעושה את הדרך מההרים הלבנים לסטו או הפוך, רק מצריכה סטייה של כ20 דקות נסיעה (אני במסלול שלי באתי מהכיוון ההפוך, אבל ניתן גם להגיע מכביש 2).

ואם שואלים אותי, היא גם יותר יפה. 

ולגבי התמונה של בית הממשל – תודה רבה!!! משתדלת לתת זווית צילום ייחודית כשאני יכולה.

אסף 16 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • אסף 16
            אסף 16 @ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי אסף 16

@ortaliy22

כל הכבוד, תמונות מרהיבות ! ממש גלויות. 

גילוי נאות, אני אישית מתחבר יותר לאביב ולא לסתיו, לפריחה, לירוק העז ולמפלים השוצפים אבל גם הסתיו צבעוני.

ממשיך לעקוב….

ortaliy22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ortaliy22
              ortaliy22 @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי

@אסף-16 אמר:

@ortaliy22

כל הכבוד, תמונות מרהיבות ! ממש גלויות. 

גילוי נאות, אני אישית מתחבר יותר לאביב ולא לסתיו, לפריחה, לירוק העז ולמפלים השוצפים אבל גם הסתיו צבעוני.

ממשיך לעקוב….

אפשר גם וגם 🙂

טרום קורונה הייתי טסה פעמיים בשנה – סתיו ואביב. אוהבת את שתי העונות.

ושמחה שאהבת את התמונות! תודה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • ortaliy22

11/10

יום שני – קולומבוס דיי.

חיפשתי איך להתרחק מהפקקים שכולם דיברו עליהם.

לדיקסוויל נוטש ידעתי שלא יסעו הרבה בגלל שהתאריך יחסית מאוחר.

הצפנתי מאזור נורת’ קונווי על כביש 302 המדהים ומשם כביש 16 אל ג’קסון. בדרך הג’י.פי.אס הכניס אותי לכביש קטנטן וחמוד. הוא אוהב לעשות את זה הרבה, גם כשזה כבישי עפר משובשים. 

בהמשך עשיתי מן סיבוב מעגלי כזה כמו עודד אני חושבת.

עברתי דרך ג’פרסון, לנקסטר וקולברוק עד לדיקסוויל נוטש ומשם לארול וירידה דרך ברלין וגורהם.

דיקסוויל נוטש בשונה מהנוטשים האחרים שעברתי בהם עד עכשיו, הוא יותר “פראי” בנופים שלו. בתכנון היה לעשות מסלול שנקרא table rocks שבסופו יש תצפית נפלאה על הנעשה למטה והאגם. לצערי בגלל מה שקרה בתחילת הטיול אני נמנעת ממסלולים ונאלצתי לוותר.

מבחינת שלכת, לעיתים הייתה אחרי הפיק ולעיתים ממש בפיק.

מבחינת העיירות – כולן חמודות אבל הכי הכי אהבתי את ברלין. פשוט וואו!

בהמשך תיכננתי לעלות על רכבל כיסאות בהר ווילדקט, אך כשהגעתי למקום וראיתי לאיזה גובה עולים נתקפתי פחד והחלטתי לוותר. אני סובלת מפחד גבהים שנתקלתי בו כבר בטיול הזה בהר מנספילד. הרגליים שלי רעדו על הפסגה, שבקושי הצלחתי לצעוד.

אז החלטתי במקום זה ללכת לקניות באאוטלט שבנורת’ קונווי, אבל גם בזה לא נחלתי הצלחה מרובה. בדרך עצרתי בתצפית על הכביש שנקראת intervale scenic vista.

אציין שבכל הדרך לא נתקלתי בפקקים חוץ מאשר באזור קונווי/נורת’ קונווי.

ramiav1 rinisco דודבורה 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                • ramiav1
                  ramiav1 @ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי

@ortaliy22

תודה רבה על השיתוף , כבר מתחיל לתכנן מסלול לחגי תשרי 22 .

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • rinisco
                    rinisco @ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי

@ortaliy22

כל צילום – פגז.
                    מהמם

את מצלמת עם מצלמה מקצועית?

ortaliy22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • דודבורה
                      דודבורה @ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי

@ortaliy22

וואו על הצילומים.

האם לאור המצב נכון להיום אפשר לדעת איפה כדאי להיות בשבוע האחרון של אוקטובר?

ואמקד את שאלתי, למומחי השלכת, לאור הנתונים של עכשיו, ב 26-28 לאוקטובר יהיו עלים יפים על העצים באגמי האצבעות או שעדיף בתאריכים אלו ללכת לכיוון השננדואה?

ortaliy22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • ortaliy22
                        ortaliy22 @rinisco נערך לאחרונה על ידי

@rinisco אמר:

@ortaliy22

כל צילום – פגז.
                        מהמם

את מצלמת עם מצלמה מקצועית?

תודה רבה!

כן, הרוב במצלמה המקצועית וחלק מהפלאפון. 

אסף 16 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • ortaliy22
                          ortaliy22 @דודבורה נערך לאחרונה על ידי

@דודבורה אמר:

@ortaliy22

וואו על הצילומים.

האם לאור המצב נכון להיום אפשר לדעת איפה כדאי להיות בשבוע האחרון של אוקטובר?

ואמקד את שאלתי, למומחי השלכת, לאור הנתונים של עכשיו, ב 26-28 לאוקטובר יהיו עלים יפים על העצים באגמי האצבעות או שעדיף בתאריכים אלו ללכת לכיוון השננדואה?

פחות מכירה. שאלה באמת למומחים יותר. 

דודבורה תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • דודבורה
                            דודבורה @ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי

אם יש מומחה (מוני?) שיוכל לומר האם בפארק לצ'וורת' (הגראנד קניון של המזרח) אמורה להיות שלכת בעוד שבועיים זה יעזור לי מאוד.

ואם שם אין, איפה יכולה להיות?

לפני שלוש שנים הגעתי לוירג'יניה אפטר פיק וחוויתי אכזבה רבתי.

אני ממש מחפש טבע וצבעי שלכת איפשהו בסביבות ניו יורק וושינגטון לתאריכים 26-28 לאוקטובר.

כמובן, שאם אפספס גם הפעם, לא ירפו ידיי ואגיע בשלישית בתחילת אוקטובר...

מוני ortaliy22 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • מוני
                              מוני @דודבורה נערך לאחרונה על ידי מוני

@דודבורה

שוב שלום

אין כאן מומחים יש כאן פשוט אוהבי הז’אנר הזה ובניהם אני.

אני חושב שחזרתי על אפשרויות לצבעי שלכת בתאריכים המדוברים

והן בעיקר בעמק ההדסון הדרומי פארק הרימן, שם כביש שבעת האגמים

מאמין שגם כביש הפליסדס .

סיכוי לצבעים במערב קונטיקט מאוחר באוקטובר סביב אגם ווראמאוג, 

והיתה כתבת המלצה גם על אגם בנתם הנמצא לא רחוק בדרך לליצ’פילד.

בעבר ראיתי אתר על תאריכי מופעי שלכת במדינת ניו יורק ושם במפורש מצביעים על שלכת

בחלק השני של אוקטובר,בעמק ההדסון, אם אמצא את האתר אחזור

ב-21/10/14 שלחה הגולשת מירי תמונות ממערב קונטיקט שהזכרתי והנה לינק

לשרשור ההוא-

https://community.lametayel.co.il/topic/47424/%D7%AA%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%91-%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%A1%D7%95%D7%A3-%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2-%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%95%D7%9F

ואשר ללצ’וורט ארק יש תיעוד בפורום הכי מאוחר ב-19/10 של הגולשת רינת

אני ארשום לינק לדיווח של כלל הטיול שלהפ אתה יכול לגלגל עד לתאריך 19/10

https://community.lametayel.co.il/topic/103786/%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%96%D7%A8%D7%97-%D7%90%D7%A8%D7%94-%D7%91-30-%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%91%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%90%D7%9F/26?page=2

ואם לא נתתי לך לינק לדיווח מה-23/10 של הגולשת טובהמ על מעלה עמק ההדסון 

אתן לך

אגב לא רשמת תאריכים בהם התאכזבת בוירג’יניה?

מוני

• דודבורה
                                דודבורה @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

טיילתי בוירג'יניה ב23.10 עד 1.11 בשנת 2018.

הייתי גם בשננדואה לאורך כל הסקיי ליין, גם בגרייט פולס של הפוטומאק וגם בדרך חזור לניו יורק בדאלאוור ווטר גאפ, בבושקיל פולס, בבאטרמילק פולס ובכל הדרך שכללה את מרילנד, וירג'יניה, ווסט ווירג'יניה,  פנסילבניה, ניו ג'רזי וניו יורק סיטי. 

תחושת ההחמצה החמצמצה ליוותה אותי במהלך כל הטיול. ההרגשה היתה שהשלכת 'בורחת' ממני, ולמען האמת המקומיים דיווחו ששנת 2018 היתה מאוד לא מוצלחת מבחינת השלכת.

אז אני תולה תקוות שמא הפעם אוכל 'לתפוס' קצת מההדר הזה.

• אסף 16
                                  אסף 16 @ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי

@ortaliy22

יש כאן מתקן האכלת ציפורים בקנדה. רואים בצד יפה את הצבע של העלים…. ( אפרופו שלכת)

• דודבורה
                                    דודבורה @דודבורה נערך לאחרונה על ידי

@דודבורה

לפי האתר הזה https://newengland.com/seasons/fall/foliage/foliage-reports/# בדרום ניו אינגלנד תהיה השנה שלכת ממושכת ומאוחרת עד סוף אוקטובר, תחילת נובמבר.

אני מתחיל לתכנן יותר לכיוון של מערב קונטיקט (קנט, ליצ'פילד וכו' ואולי גם בברייקשירס במסצ'וסטס. מה עוד שבוירג'יניה הוא צופה שנה חלשה.

יש לציין שהמאמר נכתב ממש בימים האחרונים.

מוני ortaliy22 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • מוני
                                      מוני @דודבורה נערך לאחרונה על ידי

@דודבורה

אני מאוד בעד מה שרשמת!

מוני

• ortaliy22
                                        ortaliy22 @דודבורה נערך לאחרונה על ידי

@דודבורה

השנה השלכת קצת התאחרה ויש גם מה שנקרא slow burn, כלומר השלכת נמשכת זמן רב יותר.

אני גם חושבת שקונטיקט ואולי ברקשיירס יכולים להתאים. 

אעדכן כשאהיה שם מה המצב. 

• ortaliy22

12/10

את היום התחלתי בנסיעה לאגם אקו בצד של קונווי רק בשביל לגלות שהוא סגור 🙄

משם המשכתי ברכב לתצפית קת’דרל לדג’. יש אפשרות לטפס את זה ברגל ויש אפשרות להגיע עם הרכב עד למעלה, יש שם חניה חינם (מוגבלת לשעה אבל לא צריך יותר מזה). התצפית נחמדה, לא נפלתי.

משם המשכתי לאזור נראה לי פחות מתויר – אזור האגמים. נסעתי דרומה בכביש 153 עד Wakefield. הוא נחשב כביש נופי כיוון שלכל אורכו יש אגמים.

מסלול שונה בנוף שלו מהנוף בהרים הלבנים. יש קצת שלכת, אבל היא מעורבבת עם עצים ירוקי עד. מה גם שהאזור הדרומי יותר עדיין לא הגיע לפיק של השלכת ויש הרבה עצים ירוקים עדיין.

כשסיימתי עם הכביש הזה שמתי פעמיי אל העיירה מרדית’ ששוכנת על שפת אגם Winnipesaukee. בדרך עברתי גם בעיירה Wolfeboro. שתי העיירות מקסימות בטירוף. באמת ממליצה להגיע לשם למי שיש מספיק זמן, נוף קצת שונה. בוולפבורו לא עצרתי, אבל במרדית’ לא ראיתי בכלל תיירים, רק גיל הזהב שולט שם 😄. אפשר לעשות שייט באגם – יש שם אוניית קרוז שנקראת מאונט וושינגטון. שעתיים של שייט וכולל גם ארוחה. בקיץ נראית לי חוויה מדהימה לקראת שקיעה. לי זה פחות התאים, מי שרוצה מוזמן לנסות.

תיכננתי לעשות את המסלול שרבקה המליצה עליו בזמנו – תצפית על אגם סקוואם, אבל שוב לא התאפשר מסלול, אז סיימתי את היום במרדית’.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • ortaliy22
                                            ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי ortaliy22

שלום לכולם, מצטערת שלא הייתי פה כמה ימים, היו ימים עמוסים מאוד.

ממשיכה בעדכון.

13/10

ביום הזה עשיתי את כביש 112 היפה. אמנם הוא היה כבר אחרי הפיק בחלקים נרחבים שלו (החלק של לינקולן היה במצב יותר טוב מבחינת שלכת), אבל האטרקציות שם היו מהממות. 

עצרתי כמעט בכל חניה שם לדעתי. 

התחלתי מכיוון קונווי אל לינקולן. שילמתי 5 דולר בתחנת הריינג’רים שבכניסה. לפי מה שקראתי לפני כן, אמרו שאי אפשר לשלם שם בגלל הקורונה, אבל זה כנראה כבר השתנה. בכל מקרה, אפשר לשלם בחניות, יש מכונות אוטומטיות. 

אהבתי יותר את העצירות עם המים ופחות את התצפיות. אולי כי השלכת כבר לא הייתה במצב כל כך מרשים, לא יודעת. 

משם המשכתי לאזור פרנקוניה נוטש. גם שם השלכת כבר הייתה אחרי הפיק בחלקים נרחבים. התכנון היה לעשות הפלום, אבל הרגשתי שכבר הייתי במספיק מפלים להיום. אז נסעתי אל אגם אקו שבפרנקוניה נוטש (לא זה שהיה סגור בצד של קונווי). היה ממש נחמד. 

הייתי אמורה לעלות לתצפית ארטיסט’ס בלאף, אבל ויתרתי. 

טעות בניווט הובילה אותי אל Governor Gallen Memorial. השלכת שם הייתה במצב מאוד טוב והייתה משם תצפית נהדרת. 

לאחר מכן נסעתי שוב למקום שפחות ראיתי שמוזכר והוא נקרא Waterville Valley. נסעתי דרך כביש שנקרא Tripoli road. הכביש היה יפה בשלכת שלו, אבל היה דרך עפר ומשובש כולו… כבר כמעט הצטערתי שנסעתי לשם. עד שהגעתי למקום ו-וואו כמה שהיה יפה וקסום! מקום שקט וממש נחמד. יש שם אגם קטן מדהים! וגם בתי מלון למי שרוצה ללון שם. 

בחזור נסעתי דרך כביש 49 הסלול והמוצלח הרבה יותר. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 3 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון