ספרד קיץ 2022 שלושה חודשים
-
היי לכולם,
אני אמא וארבעה ילדים ( שניים בוגרים- לא בטוח שיהיו איתי כל התקופה) רוצה מאוד לתרגל ספרדית ועל הדרך לטייל ולהכיר.
מעוניינת להעביר שם חודשיים לפחות…
1. הבנתי שלא בכל ספרד מדברים ספרדית אז אשמח לשמוע את המלצתכם היכן להתמקד.
2. דיור- מחפשת באזור יהודי ולא יקר, שיהיה לילדים ולי...חברה , אוכל כשר באזור יהיה מעולה.
3. ספרד נחשבת למקום יקר? המזון? תחבורה? אטרקציות?
4. אטרקציות- הם נמצאות דווקא בערים הגדולות?
5 . השאלה הכי חשובה- ספרד נחשבת למקום בטוח? זה לא אמיץ מידי ליסוע עם ילדים לבד? ועוד לתקופה?
תודה ממש לכולכם,
אתם עוזרים לי להגשים חלומות…
תמיכ
-
לא כל כך הבנתי את הטיול עצמו.
מצד אחד להתיישב באיזור יהודי ומצד שני את מחפשת אטרקציות.
האם כוונתך להתיישב באיזור יהודי בברצלונה או מדריד (לא מכיר איזורים כאלו) למשך 3 חודשים?
ספרד מקום בטוח ומערבי מאוד.
יש בספרד מה לעשות גם לחודשיים – הערים הגדולות ברצלונה, מדריד, וולנסיה, פירינאיים, חבל הבאסקים (סן סבסטיאן , בילבאו ומה שביניהן), גליסיה, שמורת פיקוס דה אירופה, מסביב למדריד יש המון מה לעשות (טולדו, סגוביה ועוד שלל אתרים), חבל אנדלוסיה (סביליה, גרנדה, אלהמברה) בדרום ועוד. באמת שלא חסר. חלק מהמקומות הללו יהיו מהבילים בקיץ ויש לקחת זאת בחשבון. מזג אוויר חם ויבש במרכז המדינה , חם ולח באיזור החוף.
-
מבחינת שפה, ספרדית היא שפה רשמית בכל ספרד, יחידה או יחד עם שפנ רשמית נוספת של האזור, כמו קטאלה בקטלוניה, גלגו (בספרדית גייגו, עם ELLA) בגליסיהובסקית בחבל הבסקים ונבארה.
חוץ מהבסקית שלא דומה לשום שפה אחרת בעולם, קטאלה קרובה מאד לספרדית עםהשפעה צרפתית בעיקר על ביטוי האותיות וגם בבחירת שמות עצם שונים
לאותם ברים, אבל ממקור לטיני (כמו פסאג’או – שדרה למשל, ספרדים יבטאו פסאחאו) וגלגו עם השפעה פורטוגזית.
בנוסף יש ניבים שונים באזורים שונים, לכן בדרום אמריקה לא מדברים אספניול אלא קסטייאנו (בארגנטינה, אורוגואי וצ’ילה – קסטז’אנו).
ככלל ספרד בטוחה מאד, אנשים נינוחים, מאירי פנים וחמים.
-
לא הבנתי את התוכנית
להתיישב בעיר בה יש קהילה למשך 3 חודשים?
אז איפה תטיילי?
לטייל במשך 3 חודשים בספרד (להביא בחשבון שקיץ!!! וחם אפילו מאד בחלק ממנה)- אז לא תהיה קהילה יהודית ברוב המקומות?
מתוכן הדברים בקריאה שנייה אני מניחה שאת מתכננת להתמקם בעיר גדולה ,בקרבת קהילה ולבלות שם את הקיץ (ברצלונה?) אז הרבה טיול אין בכך, זה כמו לשכור דירה בבית הכרם ולטייל בירושלים במשך שלשה חודשים.
-
תודה על התגובה.
בגדול כן, להתיישב במקום שיש בו גם אטרקציות בסביבה
ומידי פעם לעבור ליומיים/שלושה לטעום מקומות אחרים.
לפני כשלוש שנים הייתי איתם במקסיקו בפלאיה דל כרמן ומשם יצאנו לטיולים יומיים וכדו.
תודה שוב!