ברלין או וינה בדצמבר
-
היי אנחנו מתכננים טיסה לברלין או וינה בדצמבר ורצינו לדעת לאן אתם ממליצים לטוס כדי לחוות את החג כמה שיותר?
והאם הקור בתקופה זו נסבל?
נשמח לשמוע המלצות ממי שהיה
️ -
וינה נחשבת למלכת חג המולד, מבחינת מספר שווקי חג מולד.
גם ברלין מצויינת
שתיהן יהיו קרות מאוד. כל טמפרטורה בין -5 ל- 5 מעלות יכולה לתפוס כמו גם קיצוניות לכאן או לכאן
-
מצטרפת לקודמי – וינה נפלאה וכנראה הכי מומלצת מבחינת אווירת החג, שווקים וכו’. הבנתי שברלין גם נהדרת – נוסעת בתחילת דצמבר.
לגבי האם הקור נסבל – אני הייתי בלחץ נוראי לפני הנסיעה לוינה בדצמבר 2017 כי חששתי שאסבול מהקור, ולהפתעתי שרדתי אותו בגאווה – הייתי לבושה היטב
ולמדתי אפילו להנות מהקור היבש. גם את בודפשט שרדתי בלי בעיה. בקיצור – אם מתלבשים היטב עם כל הציוד הנדרש לא צריכה להיות בעיה.
-
שתיהן מקסימות טרום חג מולד.
וינה קטנה יותר בשטח, הרבה יותר הולכים ברגל
ברלין הרבה הרבה יותר גדולה ועוצמתית-אבל יש חלקים “קשים” יותר לעיכול.
הייתי מחלקת את התשובה לפי- האם הייתם בהם אי פעם?
כמה ימים עומדים לרשותכם?
איך אתם עם מוזיאונים ,ארמונות, אמנות וכו?
-
לא האמת שלא היינו באף אחד מהמקומות פשוט חיפשנו איפה נרגיש את אווירת החג יותר כי מעולם לא טסנו בטרום כריסמס
טסים ל5-7 ימים וממש אוהבים לראות מקומות ואת כל האטרקציות האלו
מה שכן הבנתי שוינה הפכה לכתומה וזאת גם אחת ההתלבטויות שלנו
-
לפני הקורונה בוודאות וינה. לשהות באינרשטאט, הרוב קרוב.
עכשיו צריך לבדוק האם ואיזה שווקים פתוחים, מה מידת הסיכון, איזה מנהלות יידרשו בגלל הקורונה.
-
ברלין הרבה יותר מגוונת מבחינת שווקי חג מולד. לפני הקורונה היו בה כ-60 שווקים שונים!
אני לא יודעת כמה מהם יתקיימו השנה. הקור שונה משנה לשנה אבל באופן כללי שתיהן קרות מאוד. להתלבש היטב, רק זיכרו שבפנים חם מאוד וצריך לפשוט את כל השכבות…
רבקה
-
כל השווקים פתוחים השנה (נכון לעכשיו,אמורים להיות פתוחים לפחות)
בכל מקרה מבקרים ב5-8-10-12 ….. לא מגיעים לכולם, וזה גם נמאס מתישהו.
נכון לעכשיו למחוסנים--אין מנהלות מיוחדות למעט הצורך להיות עם מסיכת 95N בתחבורה,בחנויות, וכמובן מוזיאונים ומופעים .
וינה יותר מחמירה מרוב אוסטריה בנושא המסיכות (אפילו בחנויות).
יחד עם זאת כדאי לדעת כי התחלואה באוסטריה גדולה,ולמעשה השבוע האחרון היו כ4500 מאומתים יומי בממוצע, מספר שהיה באוסטריה בפעם האחרונה
ב1.12.2021--- ומאז היו מספרים נמוכים יותר.
לא ששברלין המצב יותר טוב יש גידול יומיומי במספר המאומתים--Berlin (dpa) - The nationwide seven-day incidence has again risen significantly. The Robert Koch Institute (RKI) reported the number of new infections per 100,000 inhabitants and week at 145.1 on Saturday. For comparison: A year ago, the value was 104.9. The health offices in Germany reported 21,543 new corona infections to the RKI within one day. This figure was 18,681 a year ago
-