כמה זמן לשריין לנתב"ג?
-
שואל בשביל חבר. אני ממש לא מעודכן (לא טסתי מאז שהתחילה הקורונה).
כמה זמן לפני הטיסה כדאי להגיע לנתב”ג בתקופה הזו? טרום קורונה נהגתי להגיע כשעתיים פלוס לפני הטיסה ולרוב היה נשאר לא מעט זמן. אני לא מעודכן בתקופה הנוכחית. להבנתי אין משהו מיוחד למעט אולי הצורך להציג את האישור על הבדיקה בצ’ק אין. אבל אולי אני מפספס משהו.
ובחזור? בתוספת בדיקת הקורונה ההכרחית – כמה זמן בפועל להניח משעת הנחיתה המיועדת ועד שיוצאים מהשער של נתב”ג? שוב, טרום קורונה (ולא ביומיים האחרונים של אוגוסט) לרוב הייתי מניח עד שעה (ולרוב 45 דקות). אבל כמה זה היום?
ושאלה אחרת – יש איפשהו מרפסת פתוחה מרווחת שאפשר להוריד מסיכה? או שבפועל (למעט אוכל) המסיכה היא מרגע שנכנסים לטרמינל ועד שיוצאים ממנו כלומר 3 שעות ויותר מעבר לזמן הטיסה המיועד?
בכללי אם יש טיפים לאיך להיערך לטיסה עצמה בתקופת קורונה הם יתקבלו בברכה
-
אנחנו טסנו ביולי לברלין. הבידוק היה מהיר ויעיל. לא היה כמעט תורים. התורים הגדולים היו של צעירים ליוון. לצערנו גם מי שטס רק עם טרולי צריך לעבור את המסלול הרגיל רק כדי להציג את בדיקת הקורונה. ישבנו הרבה זמן בבית קפה להעביר את הזמן עד הטיסה.
בחזור כמובן הזמנו מראש את הבדיקה. מכיוון שהינו עם טרולי יצאנו ישר לבדיקה. הכל התנהל ביעילות ותוך חצי שעה היינו בחוץ. ראינו כי מי שלא הזמין תור נעמד בתור ארוך מאוד אז שווה להזמין (גם חוסך כמה שקלים)
ולעניין המסיכות. זה אולי נשמע מוזר אבל מתרגלים. זה לא היה נורא כמו שחשבנו.
-
יולי לא רלוונטי. הכל השתנה.
לפני שבועיים הגענו ב 9:15 לשדה לטיסה שיצאה ב 11:35.
הספקנו צ'ק אין צפוף ומלא אנשים, דיוטי פרי חפיף - רק לעבור לקחת מה שידענו מראש, והגעה לבורדינג כמעט אחרונים - הכל ללא הפסקה בתנועה אבל גם ללא ריצה.
לסיכום - כמו פעם. שעתיים פלוס יעשו את העבודה, אבל בלי עודף זמן לקפה או ישיבה ברוטונדה.
המסכות היו על הפרצוף משבע בבוקר (ברכבת מהצפון הרחוק) ועד אחת וחצי (נחיתה באתונה). וזה עוד מעט בהשוואה לטיסה לארה''ב שם זה לוקח פלוס שמונה שעות, עם דיילות שמקפידות על חבישה מלאה.
-
הנסיון שלי הוא מיולי האחרון.
תלוי כמה טיסות יוצאות יש באותו יום – אפשר לבדוק בקלות באתר רש”ת.העניין הוא שבדיקת הטפסים המתאימים אורכים יותר זמן מהרגיל – אנשים לא מוצאים, מדפדפים בטלפון רק כשמגיעים לדלפק, לא מציגים את אהמסמכים הרלוונטים ומתחיל ויכוח – וכו’.
ביציאה מנתב”ג – לקח לנו דקות ספורות. בכניסה לוינה, בביקורת דרכונים – נצח. כלומר – מאוד תלוי כל רגע נתון ולכן, עדיף בעיניי להגיע בזמן הנקוב ומקסימום לשתות עוד קפה בדיוטי…
היציאה לאחר הנחיתה, לעומת זאת – בחיים לא יצאתי כל כך מהר. 20 דקות על השעות מרגע הנחיתה ועד אחרי סיום הבדיקה.רבקה
-
ביולי הגענו לדיוטי תוך 25 דקות ובחזרה ממש בצ׳יק עם בדיקת הקורונה ויציאה מהטרמינל. כנ״ל בספטמבר כאשר בצ׳ק אין לקח רבע שעה יותר בגלל טופסולוגיה שלא מילאתי מראש לכניסה לפרו. בקיצור….. בסך הכל התנהלות מהירה ….. מי שאוהב דיוטי שייקח לעצמו זמן של יותר משעתיים.
-
@אנשיםטובים אמר:
כמה זמן לפני הטיסה כדאי להגיע לנתב”ג בתקופה הזו?
תלוי לאן, תלו בכמה מסמכים צריך להציג לפני ההמראה וכמה הנוסעים מוכנים להצגת המסמכים.
לאירופה לא היתה לי תוספת זמן משמעותית לעומת הסטנדרט לפני הקורונה.
לסיישל היה צריך להציג המון מסמכים בעמדת הצ’ק אין, אנשים הגיעו לעמדה לא מוכנים מה שעיכב את התור פעם בשעה ופעם אחרת בחצי שעה.
לארה”ב לא צריך להציג הרבה מסמכים אבל לחלק ניכר מהנוסעים לא היתה תעודת מחוסן ודי הסתבכו עם הצגת ה PCR ומכיוון שמדובר בהמון נוסעים גם כן היה עיכוב של בערך שעה.
@אנשיםטובים אמר:
ובחזור? בתוספת בדיקת הקורונה ההכרחית
מצד אחד תוסיף בערך רבע שעה בשביל הבדיקה,
מצד שני בכל הטיסות האחרונות שלי המזוודות הגיעו ממש מהר.
@אנשיםטובים אמר:
יש איפשהו מרפסת פתוחה מרווחת שאפשר להוריד מסיכה? או שבפועל (למעט אוכל)
לא מכיר מרפסת כזו, יש את האקווריום למעשנים. לא ממליץ.
הפסקת אוכל של חצי שעה יכולה לעשות את הטריק?
-
את העומס שנובע ממספר נוסעים רב, החליף עומס של מנהלות טיסה.
דיילי הקרקע בצ'ק אין אחראים גם לוודא שעומדים בתנאי הגבלות קורונה וזה דבר שמעכב.
ממליץ לבוא עם תיקיה של כל המסמכים הדרושים כשהם מודפסים, זה חוסך זמן של חיפושים בטלפון. ואפילו למקרר את הדברים החשובים, כדי שהדיילים ימצאו בזריזות (את המילה שלילי בבדיקת קורונה וכו')
נחתתי בשבת והיו רק 2 טיסות בקושי, לא יודע עד כמה זה משקף, אז היציאה היתה זרירה
-
תודה לכולם
אם לסכם – בערך אותם זמנים כמו שהיה. כמובן שלמזל יש תפקיד...
-
נסיון של 2 טיסות לאיטליה בחודש האחרון:
שתיהן טיסות אל על- גם מי שנוסע עם טרולי חייב לעבור בצק אין.
תור ארוך ומסורבל בגלל הצורך להציג מסמכים- כפי שנאמר להכין את המסמכים בצורה מסודרת - הבעייה שאתה לא אחראי לעםישראל. "מה? לא ידעתי, מילאתי אבל שכחתי," וכו'..
בחזור זריז- גם איסוף התיקים וגם הבדיקה (למי שהזמין מראש)
-
לדעתי כדאי שתוסיף לסיכום – בתלות ביעד
-
מניסיון של חודש ספטמבר ללונדון,
בהמראה, השתמשנו בטרקלין ארבל, אז לא רלוונטי לנושא
בחזור, חיכינו יחסית כ-20 דקות למזוודות, מעל חצי שעה לבדיקת PCR (הזמנו מראש), מה שהפתיע אותנו היה מחסור במוניות, חיכינו קרוב לשעה….
-
נסיון של 4 טיסות השנה אין עיכובים מיוחדים בהלוך
אני הגעתי 2 וחצי שעות לפני כל טיסה והייתי בדיוטי למעלה משעה
-
חזרנו לפני שבוע .הגענו 3 שעות לפני .שעה מהכניסה לטרמינל עד הדיוטי .סתם כי שער אחד היה סגור .
3 שעות זה מספיק שעתיים קצת לחוץ .היינו עם תיק גב בודקים אישור חיסון .בקיץ טסנו פעמיים היה ממש מסודר .