המלצות ללינה - ילוסטון וגלשייר
-
שלום,
אנחנו זוג שמתכננים להגיע לילוסטון לשלושה ימים ויומיים בגלשייר בסוף יוני.הבנתי שכדאי לסגור מקומות לינה כמה שיותר מוקדם.
היכן מומלץ להתאכסן (הכוונה מחוץ לשמורה)?והאם יש צורך לרכוש כרטיסי כניסה לשמורות מראש?
בברכה ותודה
אבי
-
לגבי ילסטון – רוב אלא ששוהים מחוץ לשמורה לנים ב WESY Yellowstone
אנו שהינו בבסט ווסטרן – אבל יש שם הרבה אפשרויות אחרות
-
אם רוצים ללון בתוך הפרקים, צריך להזמין מקום לינה (לא מדבר על קמפינג, שעליו אין לי מושג) מוקדם. אפילו שנה מראש. אפשר גם לנסות שוב בסמוך לביקור מתוך תקווה שיהיו ביטולים.
לגבי מציאת מקום מחוץ לפרקים, המצב פחות לחוץ, לדעתי. אני הצלחתי בביקורים שלי בפרקים הללו (3 פעמים בילוסטון ופעמיים בגליישר) למצוא מקומות לינה שבוע עד שבועיים לפני הביקור. אינני מיעץ לכם לחכות עד אז. במיוחד כאשר אין לי מושג מה המצב היום מבחינת ביקושים, אבל להזמין עכשיו לביקור ביוני נראה לי קצת מוגזם. בכל מקרה, דאגו שתנאי הביטול יהיו נוחים ואל תתפתו לתשלום קצת נמוך יותר בתמורה להרעה בתנאי הביטול.
לביקור בילוסטון יש מספר עירות בהן ניתן ללון מחוץ לפרק: ווסט ילוסטון היא הגדולה יותר. היא גם יותר יקרה מהחלופות, למיטב ידיעתי. אפשרות שניה היא גארדינר, שנמצאת ליד השער הצפוני לפרק. זו עירה קטנטנה עם מספר קטן של בתי מלון. אני לנתי בה פעמיים כי היא היתה זולה יותר מווסט ילוסטון (ב- Comfort Inn). כמובן שמיקומה רחוק יותר מהחלק הדרומי של הפרק, אבל לדעתי זה לא נורא. אפשרות שלישית, שהיא רחוקה יותר (כ- 80 ק”מ משער הפרק) היא בעירה Cody בוויומינג. עירה זו שווה ביקור בפני עצמה, אם יהיה לכם זמן לזה.
לגבי גליישר, אני לנתי בשני מקומות. הראשון הוא העירה kalispel שרחוקה כחצי שעה נסיעה משער הכניסה המערבי ל- Going To The Sun Road. זו עירה עם מבחר של מספר בתי מלון, מסעדות וכו’. לביקור בצד המזרחי לנתי במלון Holiday Inn Express בעירה Browning, שנמצאת במורת אינדיאנים (ה- Black feet). שילמתי על החדר בנקודות המועדון של הולידיי אין והעלות היתה זולה. אולי כי במלון יש גם קזינו. מבחר מקומות הלינה בצד המזרחי של הפרק מצומצם יותר לעומת הצד המערבי. אם רוצים לבקר באזור many glacier של הפרק, אין מנוס מלינה באזור שממזרח לפרק (או בפרק עצמו, כמובן. באזור many glacier יש לודג’ ומלון, שאפילו יצא לי ללון בו לילה אחד. הלילה האחרון לפני שהוא נסגר בסוף העונה).
לשאלה האחרונה התשובה היא שאין צורך לקנות כרטיס כניסה מראש לפרקים. אתה משלם בכניסה לפרק. אתה יכול גם לקנות את הפס השנתי בכניסה לפרק הראשון אותו תפקוד. בגלל הקורונה, יש פרקים שדורשים הזמנת תאריכי ביקור מראש (בתשלום). את זה צריך לעשות מראש, כמובן. ממליץ לבדוק בדפים של הפרקים באתר שרות הפרקים הלאומיים: שירות הפארקים הלאומיים
-
מצטרף להמלצה על West Yellowstone. העיירה יושבת על הכניסה לפארק. יש בה הרבה אפשרויות לינה , מסעדות וסך הכל מקום חביב ביותר . אנחנו היינו ב Yellowstone Park Hotel, שהיה מצויין. אגב הזמנתי מקום 8 חודשים מראש ובדיעבד חסכתי המון כסף. לכן אם אפשר להזמין עכשיו עם ביטול אז עדיף, לדעתי.
-
בילוסטון בביקור אחד לנתי בבקתה בתוך הפארק עצמו ופעם אחרת בווסט ילוסטון, שממערב לפארק. לינות בעיירות שמזרחית או צפונית לפארק אמנם זולות יותר, אך מבזבזות הרבה זמן נסיעה עד הגעה/חזרה אל/מ המקומות שמבקרים בפארק עצמו. בעיני, ווסט ילוסטון עדיפה בגלל מרחק נסיעה קצר ומגוון אפשרויות לינה ואוכל.
בגליישר לנו בראונינג במלון-קזינו הולידיי אין בבראונינג בצד המזרחי, ובקליספל בצד המערבי.
יש תיאורים בבלוג שלי
ילוסטון - https://www.lametayel.co.il/posts/20r8gl
-
2 דיס המלצות- אמריק’ בסט וואליו אין- קאליספל (מערב גליישר) וסירקל R מוטל באיסט גליישר פארק. 2 מלונות לא טובים, שהיתרון היחידי בהם הוא המיקום. אני ישנה לרוב במקומות כמו קומפורט אין, דייז אין, לא שיא הפינוק אבל פה היה מדובר במוטלים שהסתובבתי בהם עם סנדלים (כי השטיחים נראו לא נקיים והשמיכות היו מחרידות).
לחילופין, רווזוולט בגארדינר (צפון ילוסטון), היה איכותי וטוב, רק המיטות היו רכות מדיי עבורי. אם אתם אוהבים מזרנים רכים, זה המלון עבורכם.
-
תודה רבה על ההמלצות והמידע
-
אנחנו בשני הפארקים ישנו בפנים זה חוסך נסיעות ובעיקר חוסך חיפוש חניות במקומות המבוקשים בבקרים.
גם עכשיו פעם שנייה שלנו בילוסטון כבר הזמנתי בתוך הפארק וגליישר לא נפתח עדיין.
לא רואה סיבה לישון מחוץ אם אתם סגורים על תאריכים.
-
בכל ארבעת הטיולים שלנו בילוסטון לנו בווסט ילוסטון והיה נוח מאוד. לילה אחד בטיול השני ישנו בגארדינר, לנו זה היה פחות נוח, הנסיעה לשם בלילה אחרי יום טיול בפארק פשוט לא נגמרה.
-
לגבי ילוסטון –
המקום הכי מומלץ לטעמי ללינה זה קניון ווילג’ בתוך הפארק. זה חוסך הרבה מאוד זמן ונוח מאוד מבחינת כמות המסעדות שם והגישה הנוחה לרוב המקומות בפארק (בהשוואה ל-45 דקות לווסט ילוסטון).
מחוץ לפארק חד משמעית ווסט ילוסטון. אנחנו שהינו במוטל שמאז שינה את שמו ל- The Aspen והיה מעולה (לא חמישה כוכבים אבל נקי, מרווח, שקט ונוח).
-
היינו עכשיו בחגי תשרי בילוסטון , הכל הוזמן כארבעה חודשים מראש , בתוך הילוסטון לא היו מקומות זמינים , אם יש מקומות בתוך הפארק כדאי להזמין כבר ,
התלטנו בין ווסט ילוסטון ששם הלינה הייתה יקרה יחסית לבין גרדינר ששם היה זול יותר , בסוף הזמנו במלון שנקרא קלאב האוס אין , בווסט ילוסטון , מקום נחמד עם צוות ידידותי , הנסיעה מהפארק למקום הלינה תמיד לקחה הרבה זמן בשל בעלי החיים שהיו סמוך לדרך , איילים , דב , כל אחד כזה יצר האטה .
כרטיס כניסה אתה רוכש בכניסה לפארק הראשון , עלות מנוי היתה 80 דולר , כדאי משלושה פארקים ומעלה .