ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. צביקה
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 1
    • נושאים 133
    • פוסטים 2722
    • הגבוה ביותר 157
    • קבוצות 0

צביקה

@צביקה

180
    מוניטין
    654
    צפיות בפרופיל
    2722
    פוסטים
    1
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 240450 גיל 74

צביקה הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי צביקה

• RE: האם חייב לשים טיפ במסעדות בארצות הברית?

ישנם מקומות כמו ארה"ב, שבהם שכרו של המלצר אינו משולם ע"י בעל המסעדה, אלא ע"י הסועד בצורת טיפ בתחום האחוזים המקובלים באותו מקום ובהתאם לרמת הביצוע של העבודה ע"י המלצר.

נוהג המקום הוא כמו חוק בלתי כתוב. המלצר אינו מצפה לקבל שכר מבעל המסעדה, אלא מהסועד.

כאשר נוהג המקום הוא ששכרו של המלצר משולם ישירות ע"י הסועד בצורת טיפ, המשמעות הינה שכאשר סועד נכנס למסעדה, שבה מקובל נוהג המקום הנ"ל, הסועד קיבל על עצמו לשלם את שכרו של המלצר בצורת טיפ בהתאם לכללים המקובלים. אם הכללים הנ”ל אינם מקובלים עליו, שלא יכנס למסעדה כזו. הוא יכול ללכת למסעדה אחרת שבה השרות הוא עצמי ושם אין נוהג כזה.

כאשר סועד נכנס למסעדה כנ"ל, המלצר עובד עבורו ומצפה לקבל תשלום (טיפ) מהסועד עבור עבודתו. זהו מעין חוזה בלתי כתוב בין הסועד למלצר.

למרות שפורמלית אין יחסי עובד-מעביד בין המלצר לסועד, סועד שלא ישאיר למלצר טיפ בתום הסעודה, משול למעביד שאינו משלם שכר לעובד שלו, למרות שזה ביצע את העבודה שהתבקש ע"י המעביד.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      צביקה
      צביקה
    • RE: קונקשן בברצלונה

בואי נעשה טרנספורמציה לשאלתך:

נוחתים בנתב”ג בשעה 9.10 בבוקר

ההמראה הבאה מנתב”ג ל-XXX היא ב14.20

זאת בהנחה שלא יהיו עוד שינויים עד אז כמובן.

האם זה חלון זמן מספיק לצאת לירושלים?

היית נוסעת ?

אני – לא. לקראת טיסות, הכל יכול להשתבש ולגרום להחמצת טיסה.

אבל, השיקול כמובן, שלכם.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      צביקה
      צביקה
    • RE: דרך איזה אתר אתם מזמינים טיסה ומלון לחו''ל ולמה דר

במילה אחת: ישירות

בשתי מילים: ללא מתווכים

פורסם בפורום צפון אמריקה
      צביקה
      צביקה
    • RE: כרטיס אשראי ויזה נטען של בנק הדואר

עדיף כרטיס אשראי בינלאומי רגיל. עדיף עוד יותר כרטיס כזה המשויך למועדונים המיטיבים עימכם בעמלות.

הכרטיס של הדואר איננו כרטיס Credit ולכן לא יוכל לשמש אתכם בשכירת רכב ובהזמנות, שבהן נדרש כרטיס אשראי לצורך “סגירת מסגרת לבטחון” ע”י בית העסק, כי הוא כמו כרטיס Debit (חיוב מיידי). הוא יוכל לשמש אתכם לרכישות בהן החיוב מיידי.

בנוסף, אם תישאר בו יתרה, הדואר ינגוס בה מדי חודש עמלה חודשית בין אם תשתמש בו ובין אם לא. גם שערי ההמרה של הדואר אינם מהטובים בשוק.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      צביקה
      צביקה
    • RE: טיסה ארוכה עם ילדים

ראשית, ולא משנה באיזה אפשרות תבחרי, אני מאוד לא ממליץ על נהיגה ארוכה לאחר טיסה כה ארוכה וג’ט לג, גם אם היית ללא ילדיך.

שנית, בדקי גם את האופציה של טיסה ישירה לסן פרנסיסקו (15 שעות) עם יונייטד ומשם טיסה לוגאס, הקונקשן, אמור להיות קצר יותר מה-5 שעות, או טיסה לניו יורק באחת החברות ומשם טיסה לוגאס – היצע טיסות הפנים הוא גדול ואני מניח שתצליחי למצוא צרוף מוצלח יותר מקונקשן של 5 שעות.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      צביקה
      צביקה
    • RE: חידוש ויזה לארה"ב

כאמור, לא כל אחד מקבל פטור מראיון, אלא רק מי שעומד לפחות בקריטריונים המופיעים באתר השגרירות.

בתום הקלדת כל הנתונים הנדרשים ב-DS-160 מופק עבורך דף אישור על קליטת הטופס (שמור והדפס אותו) ודף הנחיות להמשך (הדפס גם אותו).

השלב הבא הוא תשלום האגרות.

אינני זוכר האם ההודעה על פטור מראיון מופיעה לפני או אחרי שלב התשלום, אבל אם אין פטור תקבל הפניה לקביעת מועד לראיון.

אם יהיה לך פטור מראיון, תוכל להביא לסניף של דואר שליחים (הם נותנים רשימה ממנה תוכל לבחור סניף) את המסמכים הנדרשים:

1. דרכון בתוקף לפחות ל-6 חודשים מעבר לתקופת השהיה בארה”ב
      2. דרכון עם ויזה קודמת לארה”ב
      3. דף אישור של קליטת טופס DS-160
      4. דף ההנחיות (יכול להיות שוני בין מועמדים שונים)
      5. תמונת פספורט בגודל 5x5 ס”מ שצולמה ב-6 חודשים האחרונים

אופציה (לא חובה):

1. כל מסמך שיכול לסייע לאישור בקשתך

אם אינך פטור מראיון, עליך להביא לשגרירות את כל המסמכים הנ”ל עימך אל הראיון.

אם חלק מבני משפחה אחת פטורים מהראיון וחלקם לא, מי שחייב לבוא לראיון יכול להביא עימו לשגרירות את כל המסמכים הנדרשים שלו ושל כל שאר בני המשפחה הפטורים מראיון.

אם מי שאינו פטור הינו קטין מעל גיל 14, יכול להתלוות אליו לראיון אחד מבני המשפחה הבגירים. אל חשש, המלווה יוכל למסור את כל הניירת מבלי שהוא עצמו ירואיין, אלא רק הקטין.

כל הדרכונים ישלחו מהשגרירות אל דואר השליחים לסניף שבחרת תוך 5 ימי עסקים.

באפשרותך לבקש (עוד בזמן הקלדת הבקשה) להגיע בעצמך אל הסניף כדי לאסוף את הדרכונים מבלי להמתין להגעת השליח אליך.

אם בחרת באיסוף עצמי מהסניף, תקבל הודעת מייל כשהדרכונים נשלחו לסניף, אבל תוכל לאסוף אותם משם רק למחרת. במייל יהיה קישור למעקב סטטוס היכן המשלוח נמצא.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      צביקה
      צביקה
    • RE: טיול שלכת מעגלי מבוסטון - עזרה בתכנון

אני מסכים עם מוני ודורון.

אני מניח שהסיבה שלהם ל”בוסטון תחילה” היא התאריך המוקדם יחסית, שבו אתם מגיעים, ביחס למועדים של שיא השלכת (עפ”י הסטטיסטיקה) וכמובן גם כיוון התקדמותה.

אם תפעילו את הסימולציה במפה האינטראקטיבית החוזה את השלכת והתקדמותה, תוך הצבת התאריכים שלכם, זה יהיה די ברור.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      צביקה
      צביקה
    • RE: מטורונטו למפלי הניאגרה ולתוך ארה"ב

בכניסה יבשתית בעלי דרכון ישראלי אינם זקוקים ל-eTA.

ובבקשה, אל תקראו ל-eTA בשם ויזה. זו איננה ויזה, אין צורך בויזה לקנדה ואל תתנו להם רעיונות כאלה, כי בעבר באמת היה צורך בויזה לקנדה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      צביקה
      צביקה
    • RE: פארק היינו בלוס אנגלס וכעת באורלנדו מה כדאי לראות

אם אקסטרים אינו עבורכם, אז וותרו על Island of Adventure.

על מה יש בפארקים האלה, ניתן לקרוא בפרוט רב באתרים של הפארקים, כולל הסבר על כל אטרקציה.

חוות דעת פרטית שלנו, תוכלו לקרוא בסיפור טיול בת המצוה שלנו ב-2012, שבבלוג שלי.

בתמצית:

• Epcot – פארק שעשועים שהייתי קורא לו “פארק חינוכי”. יש בו שני אזורים: אזור המוקדש למדינות ותרבותן ואזור המוקדש לטכנולוגיות עתידיות. הבעיה עם ה”עתיד” שלהם, זה שהוא קצת התיישן ורובו כבר מהווה מציאות בהווה. לדעתי, עדין מעניין.
      • Hollywood Studios – דדומה ל-Universal Studios, שאמרתם שהייתם ב-LA, אלא שאם שם זה סביב סרטים ודמויות של Universal, כאן זה כמובן סביב סרטים ודמויות של דיסני.
      • Sea World  – בעיקר מופעים של חיות ים. יש גם אקווריומים ושניים-שלושה מתקני אקסטרים.
      • Discovery Cove – פארק לנופש ליד לגונות שבהן שוחים ליד דגים שונים.בתוספת תשלום ניתן לשחות בו עם דולפינים. הכניסה אליו יקרה, אבל בשיטת “הכל כלול” (חפשו טיפ שלי בנושא). אם תבחרו בזה, אז ניתן בתוך 14 יום להיכנס ל-Sea World ולפארק המים אקווטיקה כמה פעמים שרוצים בחינם.
      פורסם בפורום צפון אמריקה
      צביקה
      צביקה
    • RE: קפה באמריקה

לאמריקאים יש חופש הבחירה הגדול בעולם, אך המקובעות שלהם להרגלים מימים ימימה איננה גורמת בהכרח לבחירה הטובה.

המשפיעות המובילות בעולם הקולינריה הן צרפת, יפן ואיטליה. יש כמובן מסעדות טובות מאוד גם במדינות אחרות, אבל יש סיבה לכך, שכנראה רק אמריקאים שותים את המים השחורים האלה. יש סיבה לכך שגם בארה”ב, במסעדות גורמה תקבל קפה אמיתי ולא “קפה אמריקאי”.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      צביקה
      צביקה

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי צביקה

• RE: טיול סתיו למרכז ארה"ב

@dhz

ברוך השב הביתה!

תודה על ההשקעה בתאורים ובתמונות, גם במצבים לא פשוטים.

הבטחתי לעצמי לחזור ולקרוא זאת שוב בראש יותר שקט, כי אני מכיר ומוקיר את איכות הדיווחים שלך.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      צביקה
      צביקה
    • RE: מסע בין כוכבים בספרד: מסן סבסטיאן לברצלונה

@k-amit

תודה. ראה גם תגובתי ליונית.

פורסם בפורום אירופה
      צביקה
      צביקה

@יונית

תודה על תגובתך. חיזקת את החשש שעלה בי למקרא התגובות בשירשור ההוא.

לגבי דבריך על מיטב האוכל הספרדי, כיום קצת לי קשה לקטלג אוכל בשיוך למדינה או מוצא אתני, כי יש הרבה השפעות בין מטבחים. גם האזור אליו התייחסתי זה בעצם מסע בין אוכל באסקי לאוכל קטאלאני ולא בדיוק "ספרדי".

אם תציצו בתמונות בגלריות של מסעדות העילית, יהיה קשה לקשר אותן למטבח כזה או אחר.

מסעדות 3 כוכבי מישלן בסן סבסאיאן וסביבתה:

Arzak

Akelare

Martin Berasategui

מסעדות 3 כוכבי מישלן בבילבאו וסביבתה:

Azurmendi

ואם אני ממשיך מערבה מבילבאו, כפי שהוצע פה אז יש:

Cenador de Amós

מסעדות 3 כוכבי מישלן בברצלונה וסביבתה:

Lasarte

Cocina Hermanos Torres

ABaC

Quique Dacosta

מסעדות 3 כוכבי מישלן בגירונה וסביבתה:

El Celler de Can Roca

יש כמובן גם במדריד ובאזורים נוספים (מעט מאוד), אבל בגלל זה התרכזתי בתכנון הפעם לאורך צפון ספרד.

פורסם בפורום אירופה
      צביקה
      צביקה

תודה על תגובתכם.
      אין לי כך מגבלת זמן, אבל בהיבט רמת השובע והעייפות אני מתכנן בין שבועיים לשלושה. אילוצי הזמן:

• לא להיות בסן סבסטיאן כשהיא מוצפת באנשים בגלל פסטיסל הסרטים בתקופה 15-23.9.
      • לתפוס אחת מההופעות של רוברט פלאנט בסן סבסטיאן או בברצלונה.
      • להצליח (זה קשה מאוד) להזמין שולחן במסעדות שעל הכוונת - יאלץ תאריכים. כל השאר פתוח.

לגבי Bilbao, כן קראתי במספר סיפורי טיול שהיו שם וזו אופציה.

לא ראיתי ב-Espot יעד, אלא ראיתי שהיא מקובלת כמקום לינה ומרכז לטיולים לעמק אראן ול-Aigüestortes.

פורסם בפורום אירופה
      צביקה
      צביקה
    • מסע בין כוכבים בספרד: מסן סבסטיאן לברצלונה

שלום ליונית ולשאר המשתתפים כאן.

למי שאינו מכיר או זוכר, הייתי משתתף פעיל מאוד בפורום טיולי משפחות וכשהבת גדלה עברתי להיות פעיל מאוד בפורום צפון אמריקה, עד שהפורומים והבלוגים חדלו לתפקד באופן שהיה בעבר, דבר שגרם לנטישת רבים וטובים וגם שלי, למרות שמכח ההרגל, מדי פעם אני חוזר ומציץ, שמא בעלי החברה הבינו איזה נכס יקר יש להם ביד ושכדאי לחזור ולטפח אותו.

בכל אופן, לגבי חופשה בספטמבר, אחד הרעיונות שמתגלגל אצלי הוא טיול שאני מכנה אותו מסע בין כוכבים.

למרות, שיש לנו בת צעירה, אני ואשתי מבוגרים בהרבה ואנחנו מאוד מטיבי לסת ולא כל כך מטיבי לכת.

הטיול המתוכנן מנסה לצוד ביקורים מסעדות עילית (3 כוכבי מישלן) בסן סבסטיאן, בגירונה ובברצלונה וביניהן לשטוף את העיניים בנופים יפים, אבל ללא הליכות, פרט להליכות מתונות ביותר מהרכב ל-sightseeing.

מתוך עיון כאן בבלוגים, המחשבה היתה על 3 מרכזים נופיים: אורדסה, אייגוסטורטס ועמק אראן ואז נתקלתי כאן בשירשור על עיירות ליד Espot שגרם לי לתהות האם החלק הנופי אכן יתן את התמורה וההפוגה הנדרשים.

מה דעתכם?

פורסם בפורום אירופה
      צביקה
      צביקה
    • RE: כל הג'ז הזה ושאר פרפראות - טיולינו הנפלא בדרום מזרח ארצות הברית 🎷 🚢 🥞

@meravshell

תודה על סיכום מעניין ומועיל וגם על התמונות שמעוררות חשק.

יש לי בתיקיה של טיולים מתוכננים, שאני קורא לה "חלומות מתוייקים", תכנון של טיול "מוסיקלי" מ-DC דרך שננדואה ובלו רידג', עם עצירות מוסיקליות בנשוויל, ממפיס וניו אורלינס.

אם הוא יצא לפועל, בהחלט אעזר גם בסיכום שלך, שנותן מידע עדכני ביחס לסיכומים הקודמים בהם נעזרתי.

תודה!!!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      צביקה
      צביקה
    • RE: לגדליהו מהגרעין בהערכה

@גדליהו-מהגרעין

גם אני לא ביקרתי בפורום מרכז אמריקה, אך מכיר היטב ומוקיר מאוד את הידע והתרומה שלך בפורום צפון אמריקה.

את הודעת הפרישה שלך מניהול הפורום ההוא, ראיתי בעקבות הפניה ממוני ואני מצר על הפרישה, אך גם מבין אותה.

היו בפורומים השונים מספר אנשים בולטים, שהקדישו זמן רב מזמנם הפרטי ובהתנדבות לעזור לאחרים לבנות טיולים מוצלחים ברחבי העולם. אתה בהחלט היית אחד מהם ואני נעזרתי רבות במה שכתבת בפורום צפון אמריקה.

כשנשמטו מידי העוזרים החינמיים האלה, הכלים והיכולות שבעזרתם ניתן לתפעל את הפורומים, כלים ויכולות שהיו קיימות כאן בפורומים, לאתר ולהגיע למידע הנדרש בקלות, להציג מידע באופן מלא וקל וכשנעלמו תמונות מסיכומי טיול, קל להבין את התסכול וחוסר הרצון להמשיך ולבזבז זמן בהתנדבות, כשאין יותר שיתוף פעולה ושום תמיכה טכנית מבעלי האתר.

כל מה שנותר לומר הוא ותודה וחבל, אבל מבין.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      צביקה
      צביקה
    • RE: בתי מלון בבוסטון

״המחירים שמצאתי הם כ- 200-300 $/לילה.... לי זה נראה הרבה.״

הרבה? תזכירו לי כמה עולה מלון בארץ?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      צביקה
      צביקה
    • RE: בקשה לעזרה ממומחי השלכת בצפון-מזרח

@איל-ק Culombus Day למרות שהוא לכאורה יום אחד, משמעותו סופ״ש ארוך של שלושה ימים עמוסים ומפוקקים. לפעמים אנשים מצרפים לזה חופשה אישית שלהם לפני או אחרי, כך שעומסים אפשריים גם סביב הסופ״ש הזה.

כדי להבין ספיציפית לאזור מסוים, כדאי לחפש באתרים כמו: https://www.bu.edu/articles/2017/columbus-day-weekend-boston/ ולראות מה משמעותי עבורכם.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      צביקה
      צביקה
    • RE: הודעת נסיון

@rinisco

,תודה.

בינתיים זה חלום שמחכה לסיום המגיפה, או לפחות למצב שבו היא לא תהווה סיכון חיים לאחד כמוני.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      צביקה
      צביקה