מעבר מאיטליה לשוויץ וחזרה לאיטליה
-
שלום לכולם,
מעוניינים לעבור באגמים עם רכב לאזור לוגאנו ולחזור לאיטליה,
אנו מחוסנים, הילדים הקטנים לא.
חשבנו לתפוס את הבדיקה של החזור לארץ,לעבור איתה לשוויץ, ולחזור לאיטליה תוך 48 שעות, כי הטיסה ממילאנו.
השאלות שלי הן:
א, האם יתנו לנו להיכנס לשוויץ מאיטליה עם דרכון ישראלי?
ב,האם יתנו להיכנס לאיטליה חזרה, עם בדיקה שנעשתה באיטליה תוך 48 ש', או שיבקשו בדיקה משוויץ?
תודה גדולה לעונים
-
לא הבנתי את התחשיב.
נניח לעשות בדיקה לילדים (ולכם) 72 שעות לפני המראה -סתם לדוגמה ההמראה שלכם ביום רביעי בצהרים ולכן את הבדיקה תעשו בראשון בצהרים.
תשובה תהיה תוך 24/48 שעות?- כלומר שני בצהרים? ואז רוצים להיכנס לשוויץ ליום וחצי? כן אפשרי.
התשובה תהיה קודם--אז בטח שאפשרי.
אין בעיה איפה הבדיקה נעשתה כל עוד היא בדיקה חוקית מוכרת ,ובמקרה שלכם בדיקת PCR שתתפוס גם לחזרה לארץ.
אתם יכולים לעשות באיטליה ולעבור לשוויץ, לעשות בשוויץ ולחזור לאיטליה.
בקיצור אם אתם מתזמנים נכון את הבדיקות-קבלת התוצאות מול הטיסה--- אין בעיה “על חשבון” הבדיקה לקראת החזרה לארץ (גם מחוסנים צריכים) להיכנס לשוויץ.
שוויץ אינה חברה באיחוד האירופאי ולכן אינה כפופה להחלטותיו. אבל בנתיים מתנהגת לפי אותם כללים.
-
תודב יונית, ומה לגבי החזרה לאיטליה בתוך ה48 של הבדיקה האיטלקית, לא ידרשו בדיקה משויץ?
-
מישהו יודע אם יבקשו בדיקה משוויץ דווקא?
-
השאלה לא ברורה.
אתה יכול לחצות גבולות בתוך אירופה בין מדינות מותרות (נכון לעכשיו רובן ובוודאי שוויץ ואיטליה)
לעשות בדיקות באיטליה שיהיו תקפות לשוויץ או בדיקות בשוויץ שיהיו תקפות לאיטליה או בדיקות PCR בשוויץ שיהיו תקפות להמראה ממילאנו
כל עוד זו הבדיקה הנכונה- עם התאריכים הנכונים-מספר דרכון ואיות לועזי.
אם השאלה אחרת--נא חדד אותה.
-
תודה יונית, אני אחדד את השאלה,
מחר בבוקר יש לנו בדיקה באיטליה, לטיסה מאיטליה בחמישי בבוקר,
בתקוה שכולם יצאו תקינים, עד אחה"צ מחר יש תשובה שלילית לכולם.
האם אפשרי לעבור מחר בערב לשוויץ עם הבדיקה הזאת ולחזור לאיטליה בחמישי בבוקר עם אותה בדיקה, או שכיוון שיצאת לשוויץ צריך להביא בדיקה משם?
תודה גדולה
-
הבנתי את השאלה
לא יודעת את התשובה.
ההגיון אומר- בדיקה תקפה כל עוד היא תקפה .
הרי הכניסה לאיטליה היא על פי :אישור חיסון ו/או בדיקת קורונה תקפה.
אז לא רואה מניעה להיכנס לשוויץ ברביעי בערב ולצאת משוויץ בחמישי בערב (אם זו הכוונה שלכם).
אבל--זה רק ההגיון שלי, לא תשובה שראיתי לה סימוכין כתובים.
-
הי דניאל,
ראיתי את התכתובת ויש לי שאלה אחת – היכן עשית את הבדיקה והאם עשית את הנסיעה לשוויץ כי גם אני מתכנן משהו דומה.
בברכה,
אבי
-
בזמנו עשינו בדיקות בונציה,
אבל הגבול בין איטליה לשוייץ כ"כ חופשי שלא עצרו אותנו לא בהלוך ולא בחזור, כך שאפשר לעבור גם ליותר מ72 שעות, הם פשוט רואים רכב עם לוחית איטלקית ולא מעיפים מבט נוסף.
בהצלחה