ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נהיגה בחורף לפאסו טונלה

פורום סקי וסנובורד
    פאסו טונלה
    4
    5
    1131
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dudibecher
      dudibecher נערך לאחרונה על ידי

שלום

למישהו יש ניסיון בנהיגת חורף לאתר פאסו טונלה או סביבתו? מה הסיכוי שיהיה צורך בשרשראות שלג ולאיזה אורך כביש? 

האם יש בתחילת הקטע הבעייתי בנדון (אם אכן קיים כזה) תחנת דלק בה אפשר להסדיר התקנה בתשלום כדי לא להתעסק בתענוג המפוקפק הזה? 

barishansky רונימי yanivparan 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • barishansky
        barishansky @dudibecher נערך לאחרונה על ידי

@dudibecher

נסעתי שלוש פעמים לפסו טונלה, פעמיים עם רכב שכור. בפעם אחת מהשתיים הייתי חייב שרשראות. רוצה לומר, אין שום אינדיקציה של סיכוי כזה או אחר. הכל תלוי במזג האויר ביום הנסיעה. כמובן שאפשר להסתמך על התחזית אך אם נוסעים לשבוע אין לדעת בוודאות מה יקרה בחזור. אני לא יודע על עזרה בתשלום, אבל מניסיו, לא מדובר בנושא ככ מסובך. תצטייד בכפפות לטקס להגנה מרטיבות וכפפות גינון פשוטות ולא תיהיה לך בעיה של קור ורטיבות. מאוד מומלץ להסתכל ביוטיוב על סירטוני הדרכה, יש בשפע, וכך תוכל להמנע מסימני שאלה ברגע הרלוונטי. כשעושים זאת נכון מדובר בתהליך מאוד פשוט.

dudibecher תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • dudibecher
          dudibecher @barishansky נערך לאחרונה על ידי

@barishansky

תודה רבה 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • רונימי
            רונימי @dudibecher נערך לאחרונה על ידי

@dudibecher

בפאסו טונלה לא הייתי. אבל הייתי במעברי הרים אחרים באזור הדולומיטים.

מספר פעמים עם שרשראות וצמיגים רגילים, ופעמיים עם צמיגי חורף\שלג. אכן ניתן להתרשם מסרטוני ההדרכה, אבל יכול לומר שבשעת מעשה זה לא היה פשוט כלל ואני איש טכני. הקור, השלג המעופף… והכל קרה בשניות- לא ירד שלג, פשוט רוח מטורפת העיפה שלג מהשוליים על הכביש והיינו חייבים להתקין שרשראות בתנאים אלו, היה בלתי נסבל. פעם נתקענו באיזור המרמולדה בלילה ו...לא נעים בכלל!!!!!

בקשר לעזרה, פעם בלילה עזר לי איטלקי נחמד להתקין עשה זאת בפחות מדקה לגלגל, סרב לקבל טיפ, עד היום אני לא יודע אם זה היה איטלקי או אליהו הנביא😉. לא הייתי מסתמך על זה ובפרט לא בשעות הלילה שכל תחנות הדלק נטושות.

המלצה חמה ושווה זהב. שכור רכב עם צמיגי חורף- תענוג. לא מצוי באיטליה אבל חבר הזמין עכשיו באוויס ישראל-שרות בעברית וקיבל. אני בעבר עשיתי זאת דרך רנטל-קארס חפשתי יום אחרי יום ובסוף מצאתי פיאט L500 צמיגי חורף. עולם אחר!!!!!! לא מחליקים, לא צריך שרשראות פשוט נוסעים לאט ו...זה עובד.

אל תוותר!!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • yanivparan
              yanivparan @dudibecher נערך לאחרונה על ידי

@dudibecher

הייתי פעמיים בפאסו טונאלה בחורף. פעמיים התעקשתי על צמיגי חורף, תוספת לא קטנה במחיר.

שרשראות השלג ניתנות בחינם אבל לא נזקקתי.

המסלול, מברגמו, רובו בכביש ראשי שלדעתי לא מהווה שום בעייה עד edolo. משם הכביש צר יותר ומפותל יותר וגם הגובה כבר יותר משמעותי ,אם יש צורך בהרכבת שרשראות עדיף כאן ולא בהמשך כי השוליים צרים. העליה מפונטו די לינו (היכן שהתאכסנו) היא כביש שבדרך כלל מפולס כאשר יש שלג.  יש כמובן גונדולהשעעולה אם ישנים בפונטו די לינו ואין צורך ברכב  אלא בתוך העיירה . צמיגי חורף עוזרים מאד עד כ 10-15 ס"מ שלג ללא צורך בשרשרות.  בפועל בפעם הראשונה כמעט ולא ירד שלג ורק בעזיבת ההר החל שלג די חזק שהצריך נהיגה איטית וזהירה.

פעם שנייה לא ירד שלג אבל היה מז"א מושלם .

תהנה, אתר מושלם למתחילים וחביב מאד לחופשה שנייה,שלישית +

יניב

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון