ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול חודש וחצי - חודשיים בארה"ב חודש אוגוסט

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית ארצות הברית ארהב טיסה פנימית
    9
    9
    1292
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Liad_3933455
      Liad_3933455 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם ! 
      אני ובת הזוג שלי מתכננים באוגוסט הקרוב לטוס לפרק זמן בין חודש וחצי לחודשיים לטייל בארה"ב בעיקר טיול עם רכב ממקום למקום, אטרקציות וקצת טבע אבל לא טרקים. 
      תכננו טיול עשינו ויזות ואנחנו בקרוב מאוד רוצים להזמין כרטיסים. 
      נשמח לשמוע לגבי חברות טיסה המלצות או מקומות להתרחק מהם.
      בנוסף אני רושם פה את מה שתכננו לטיול שלנו ונשמח לקבל הצעות לייעול ושיפור, שינוי סדר, הוספת יעדים באזור וכו'.

ניו יורק - 8 ימים / 7 לילות
      וושינגטון - 8 ימים / 7 לילות 
      (אולי נתנו יותר מידי משקל לניו יורק ו-וושינגטון, אם כן נשמח להוסיף בצד הזה יעד נוסף)
      סן פרנסיסקו - 6 ימים / 5 לילות
      יוסימיטי פארק - 3 ימים / 2 לילות
      לאס וגאס - 6 ימים / 5 לילות 
      לוס אנג'לס - 9 ימים / 8 לילות (כולל פארקים)
      סן דייגו - 4 ימים / 3 לילות 

כמה נקודות נוספות להתייעצות:
      האם להזמין טיסה פנימית ביחד עם הטיסה מהארץ ?
      אנחנו מתכננים לקחת רכב רק בחלק המערבי (סן פרנסיסקו, לוס אנגלס, סן דייגו וכו’) ובצד המזרחי תחבצ – מה דעתכם ? 
      האם יש אטרקציה או מסלול טבע מומלץ בעיקר באזור יוסימטי פארק. 

תודה לכולם מראש !

דור.ד dhz karnielr אנשיםטובים IO. 8 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דור.ד
        דור.ד @Liad_3933455 נערך לאחרונה על ידי דור.ד

@Liad_3933455

לגבי החלוקה – מעבר לעניין שנראה לי פספוס להתמקד רק בערים בטיול של חודש וחצי עד חודשיים – אבל זה כמובן שיקול שלכם

בוושינגטון אין ממש מה לעשות 8 ימים – לדעתי מקסימום 2-3 ימים (תלוי בכמות מוזאונים שמתכננים ללכת)

לוס אנגלס – 9 ימים – פשוט המון  – לדעתי מספיק יום אחד לעיר עצמה ועוד כמות ימים לפי כמות פארקים

סן פרנסיסיקו – 6 ימים גם הרבה.

מציע שתקראו בלוגים וטיולם שקודמים עשו בצד מערבי ומזרחי ותגבשו מסלול קצת יותר מפורט בכדי שיוכלו לתת פה חוות דעת קצת יותר מועילה

לגבי חברות תעופה – אופציה ראשונה – חברות שטסות ישירות לארה”ב הכוללות את יונייטד, דלתא, אמריקן ארליינס ואל על (2 הראשונות נחשבות איכותיות יותר). אופציה שניה טיסה לא ישירה – ואז ישנן אופציות רבות ומגוונות  – אבל יותר בעייתי מבחינת מגבלות הקורונה.

בכדי להזין כרטיסים אתם צריכים להתגבש קצת יותר על המסלול אם יודעים את משך הטיו הכלל אז כמובן יכולים להזמין טיסה הלוך וחזור – שמניח שהלוך יהיה לסן פרנססיקו וחזור מניו יורק ואת טסות הפנים לאר מכן.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • dhz
          dhz @Liad_3933455 נערך לאחרונה על ידי

@Liad_3933455

אכן, טיול ערים עם חלק קטן מאד לטבע (פארק יוסמיטי).  האם הכוונה לכלול גם נסיעה בכביש 1 בין סן פרנסיסקו ללוס אנג’לס?  מדובר בכ- 3 ימים אם עושים זאת כהלכה, כולל עצירה במונטריי וכרמל.  האם יש כוונות לבקר בפארקים של דרום יוטה/צפון אריזונה (הגרנד קניון, פרק ציון, ברייס קניון, אגם פאול וסביבתו בעירה פייג’)?

מספר הימים לוושינגטון נראה לי מופרז.  אם רוצים להוסיף עיר בצד המזרחי, אני מציע לבלות יומיים בבוסטון.  ניתן גם להוסיף נסיעה למפלי הניאגרה (אפשרי עם תחבורה ציבורית ויש גם טיולים מאורגנים מהעיר ניו יורק).  לוושינגטון הייתי מקדיש 2-3 ימים כתלות בעניין שלכם במוזיאונים השונים שבעיר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • karnielr
            karnielr @Liad_3933455 נערך לאחרונה על ידי

@Liad_3933455

לפעמים קנייה של טיסות פנים ביחד עם טיסות בינלאומיות חוסכת לא מעט כסף. היתרונות- מחיר, אפשרות למזוודות ללא תשלום נוסף. החסרון- צריך להסגר מראש על מסלול מדויק. 

• אנשיםטובים
              אנשיםטובים @Liad_3933455 נערך לאחרונה על ידי

@Liad_3933455

כל מה שאני הולך לכתוב זו דעה אישית שלי, ואני יודע שרבים אחרים פה בפורום (או בכלל) חושבים אחרת וזה בסדר גמור

באופן אישי אני מאד אוהב טיול ערים ולכן אין לי בעיה עם התוכנית שלכם. אני חושב שהערים של ארה”ב מדהימות. נכון שהן לא עתיקות כמו באירופה, אבל הן ענקיות ומלאות באתרי עניין.

אכן הקדשתם יותר ימים מה שמקובל לחלק מהערים. אני לא חושב שזה בעיה. אני מאמין שבכל עיר גדול בעולם אפשר לבלות שבוע בלי להשתמם. אבל זה דורש מכם טיפה לחפור ולחדד את תחומי העניין שלכם. השאלה היא האם ביחד זה לא יותר מדי

אני אתן דוגמה -הבת שלי חובבת חלל ואני חובב תעופה. אז חקרתי את הנושא. ותכננו טיול (בוטל בגלל הקורונה) של 9 ימים בלוס אנג’לס שכולל כמה אתרים בנושא. אז לאורך המסלול שלכם יש: מוזיאוני מטוסים (שניים בוושינגטון) נושאות מטוסים (בניו יורק, סן פרנסיסקו וסן דייגו), תצוגה של מעבורת חלל (ניו יורק ולוס אנג’לס) , מצפה כוכבים עם טלסקופ שהיה בזמנו הגדול בעולם (לוס אנג’לס וסן דייגו) ומתקנים של נאסא (לוס אנג’לס וסן פרנסיסקו). אלו יכולים למלא ימים ארוכים. אבל אני לא בטוח שיש טעם ללכת לשתי נושאות מטוסים בטיול, ואני די בטוח שאין טעם ללכת לשני מצפי כוכבים בטיול. כמובן שתעופה וחלל זה רק דוגמה. אם תגדירו מה תחומים שמעניינים אתכם אני בטוח שתמצאו שפע אתרים

אז שבוע בכל אחת מהערים – מעולה בשבילי. אבל  ערים לשבוע – עשוי להיות יותר מדי

לגבי טיסות פנים ובינלאומיות:

בכל מקרה את הטיסות מישראל ליעד הראשון בארה”ב וחזרה מהיעד האחרון – כדאי להזמין ככרטיס אחד, כולל אם צריך טיסת פנים (אם למשל תחליטו לחזור מסן דייגו עם קונקשין בניו יורק). גם משיקול שם ביטולים ושינויים (זה הכרטיס היקר שאתם רוצים להזמין עכשיו לאוגוסט), גם משיקולים של פיספוס קונקשין ואז בגדול יש אחריות שח חברת התעופה.

טיסת פנים (מווישנגטון לסן פרנסיסקו למשל) סביר שלא הייתי רץ להזמין עכשיו. כלומר תבדקו כמה זה עולה, וכמה עולה טיסה בנפרד כרגע (ותבדקו טיסה בנפרד לפברואר, לא לאוגוסט). אם ההפרש גדול לטובת כרטיס אחד – אז שווה לשקול. אבל אם ההפרש קטן או שאפילו בנפרד יותר זול – זה די עונה לשאלה.

למה?

כי המון דברים עוד יכולים להשתנות עד אוגוסט. גם מבחינת זה שתלמדו יותר על היעדים ותבנו שאתם רוצים לחלוקה שונה. גם מבחינת זה שמצב הקורונה יכול להשתנות ולהשפיע (למשל להפחית ימים עירוניים ולהוסיף ימי טבע, או להתרחק מערים מסויימות לטובת אחרות), גם כי יתפרסמו אירועי קיץ שאולי תרצו לתפוס או להיפך להתרחק וכו’. למה להתחייב עכשיו? הבעיה היא שאת הכרטיס הגדול יותר מורכב לשנות. נכון שהיום החברות מציעות הפחתה עד כדי ביטול של דמי השינוי, אבל עדיין להבנתי יש הפרשי תעריף. ובמאותה סיבה שאתם רוצים לסגור עכשיו את הכרטיס הבינלאוני היקר, לא תרצו לשנות אותו בהמשך.

לעומת זאת טיסת פנים שעומדת בפני עצמה לא לתאריך מיוחד (ערב חג המולד) – לרוב אפשר להזמין חודש לפני במחיר סביר. בייחוד אם מוכנים להתגמש טיפה (יום קודם/אחר כך או שדה אחר אבל קרוב). כלומר אי שם לקראת/תחילת יולי תקבלו החלטה על זה.

• IO.
                IO. @Liad_3933455 נערך לאחרונה על ידי IO.

@Liad_3933455 אמר:

הערה כללית:
                בטיול יחסית ארוך כמו שלכם, כדאי לדעתי לשמור על גמישות, אני אוהבת להכין ״בנק יעדים״ שהם ״בעדיפות שנייה״ לעוגנים של הטיול (אבל נמצאים במוסך להם, או בדרך). נשאר לכם זמן – תשלבו מקומות מה״בנק״ הזה. לא נשאר זמן – אז לא.

בסהכ כמסגרת / ״תכנית על״ – נראה לי אחלה טיול, לפי מה שהגדרתם ונראה שאתם די יודעים מה אתם רוצים (בכללי). אז במקומכם הייתי מתחילה לחפור על כל מקום, עושה מין רשימה עם מה שאני רוצה לראות ולעשות בכל מקום – ומשאירה הרבה פתוח. אבל זה כמובן סגנון הטיול שלי, יש הרבה אנשים שאוהבים לתכנן הרבה יותר במדויק.

בנוסף, אני חושבת שעוזר היה לדעת אם זו פעם ראשונה שלכם בארה״ב / במקומות הללו באופן ספציפי. אני אתייחס כאילו לא הייתי שם אף פעם.

ניו יורק - 8 ימים / 7 לילות
                וושינגטון - 8 ימים / 7 לילות 
                (אולי נתנו יותר מידי משקל לניו יורק ו-וושינגטון, אם כן נשמח להוסיף בצד הזה יעד נוסף)

מעבר להסתייגות הכללית – לפיה כמות הימים היא מאוד (אבל מאוד!) אישית (שונה מאדם לאדם ואפילו אותו אדם בהזדמנויות שונות...) – פרק זמן כזה לניו יורק הוא ממש לא מוגזם לטעמי. יש בעיר הזו הכל מהכל והכל (טוב, כמעט). ולפי הגדרת הטיול שלכם – זה נראה לי פרק זמן הגיוני לחלוטין. אם משום מה נמאס לכם ומיציתם – אפשר לארגן בקלות יחסית טיול נוסף (״בנק יעדים״: בוסטון, ניאגרה).

לדעתי 8 ימים זה הרבה לוושינגטון. לא שאי אפשר למלא שם 8 ימים בתוכן, אם אתם חובבי מוזיאונים למשל. אבל… אם אין לכם שם מטרה מסוימת, לטעמי אפשר לצמצם לכמחצית בנוחות. ואז: או להקדים את הטיסה לחוף המערבי, או להוסיף בחוף המזרחי (״בנק יעדים״: אולי פילדלפיה בה לא הייתי; או מהשניים של ״ניו יורק״).
                כמה המלצות ספציפיות לעיר: ספריית הקונגרס והקפיטול מבפנים; להתהלך בין כל המוניומנטים/אנדרטאות, גם היותר מרוחקות; הטקס בקבר החייל האלמוני בארלינגטון.
                שיהיה ברור: למרות שהמלצתי לשקול להוריד שם ימים – העיר לטעמי מעניינת (אפילו מרתקת), יפה ונעימה ביותר! (גילוי נאות: הייתי שם רק פעם אחת וזה היה לפני המון-המון שנים...)

סן פרנסיסקו - 6 ימים / 5 לילות

לטעמי – זמן מצוין לעיר הזו. בעיני היא נפלאה, מעניינת, שונה מאוד ומוקפת בנוף משגע.

מחוץ לעיר – קל לשלב ביקור בסוסליטו הנעימה (כשלפחות כיוון אחד במעבורת, שזו גם הזדמנות לראות את העיר מזווית אחרת) וכדאי מאוד-מאוד לחצות את גשר הזהב ברגשל (ביום יפה!).
                כדאי לבקר בכל השכונות השונות של סן-פרנסיסקו, גם בשביל ללכת ״סתם״ ברחוב. יש המון המלצות לעיר הזו, אבל אני אעצור כאן...

יוסימיטי פארק - 3 ימים / 2 לילות
                האם יש אטרקציה או מסלול טבע מומלץ בעיקר באזור יוסימטי פארק.

ברור! מלא מסלולים ונק׳ תצפית. כל הפארק מסלולים – בכל הדרגות, אורך, קושי וכו׳.

כדאי לבקר בכל האטרקציות בעמק: המפלים, אל-קפיטן… אני פשוט ממליצה להכנס למרכז המבקרים ולתייעץ. שיסמנו לכם על מפה את האטרקציות ויעזרו לכם לבחור מסלולים כשאתם שם – לפי החשק/כח שלכם, מזג האוויר וכו.
                2 המלצות ספציפיות: לטעמי Glacier Point היא ממש ״חובה״. ואם כבר אז Taft Point שלידה – מסלול קל ומדהים לנק׳ תצפית נפלאה.

מצ״ב תמונה אחת מ- Glacier Point כי טוב מראה עיניים…

לוס אנג'לס - 9 ימים / 8 לילות (כולל פארקים)

בשבילי זה המון. העיר הזו פחות הלהיבה אותי. אבל אולי בשבילכם זה מתאים. נסו לחשוב מה אתם באמת רוצים לעשות שם…

״בנק יעדים״? נסיעה על כביש 1 בין ל.א. לסן-פרנסיסקו (מאחר שאתם עם רכב) זה די ״מתבקש״ ולטעמי מאוד מתאים להגדרת הטיול שלכם. עם מלא עצירות בדרך (אני לא עשיתי את כל הדרך אז לא אמליץ על עצירות).

וכדי שלא תחשבו שאין מה לעשות בל.א. גם אם היא לא ״כוס התה שלי״ – אז אני מודה שבחוף/טיילת של סנטה מוניקה/וניס-ביץ׳, גם בשבילי היה תמיד מעניין בזכות המון ״טיפוסים צבעוניים״

אנחנו מתכננים לקחת רכב רק בחלק המערבי (סן פרנסיסקו, לוס אנגלס, סן דייגו וכו’) ובצד המזרחי תחבצ – מה דעתכם ?

נשמע מאוד הגיוני בהתאם לתכניות שלכם בכל חוף.

מקווה שתצליחו להוציא לפועל ויהיה לכם טיול אדיר !
                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • keves160
                  keves160 @Liad_3933455 נערך לאחרונה על ידי

@Liad_3933455

קשה לדעת אם חלוקת הימים טובה בלי לדעת מה אתם מתכננים בערך בכל עיר. אם הולכים לכמה פארקים אז באמת צריך יותר ימים ב-LA (לא בטוח שצריך תשעה, בכל מקרה), אבל אם לא אז לא. לאס וגאס, אם לא הולכים על הימורים ומלא מופעים, לנו יומיים היה די והותר. תקראו על כל עיר, סמנו מה מעניין אתכם בה, ואז יהיה יותר קל להבין כמה ימים אתם צריכים בכל מקום. 

• ari0252
                    ari0252 @Liad_3933455 נערך לאחרונה על ידי

@Liad_3933455

היי ,

יש לכם טיול מתוכנן של כחודש וחצי עמוס וגדוש ,לדעתי עמוס מדי.

העומס אדיר ודעתי יש חשש שתגיעו לרוויה ולכן הייתי מחלק אותו לשניים – חוף מזרחי ובפעם אחרת חוף מערבי.

ב16 יום חוף מזרחי אפשר יעד נוסף כמו בוסטון.

ללוס אנג’לס הקדשתם לדעתי יותר מדי זמן ,ולתחושתי תקרסו שם  פיזית מהעומס בפארקים בסופו /של טיול כה ארוך.

כלל אצבע עדיף להזמין טיסות פנים מהארץ .

הגיוני לקחת רכב בחוף המערבי.

בהצלחה ונסיעה טובה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • דוקטור דו ליטל
                      דוקטור דו ליטל @Liad_3933455 נערך לאחרונה על ידי

@Liad_3933455 אמר:

כמה נקודות נוספות להתייעצות: האם להזמין טיסה פנימית ביחד עם הטיסה מהארץ ?

אם אפשר אז בהחלט כן,

פעמים רבות מוזיל מאוד את עלויות הטיסה.

לדוגמה היה לי מקרה בו טיסה לאורלנדו עם חניית ביניים בניו יורק היתה זולה יותר מאותה טיסה רק עד ניו יורק, שלא לדבר על כך שלטיסה עד ניו יורק היה צריך להוסיף את המקטע לאורלנדו.

בנוסף: אם טיסת פנים היא חלק מטיסה בן לאומית בד”כ חלים עליה כללי המטען של הטיסה הבין לאומית, שהם הרבה יותר נדיבים. לטיסה פנימית בנפרד יכול להיות שתצטרכו להוסיף עלות של הטסת מטען.

אם הטיסה הפנימית היא נרכשה באותו כרטיס עם הבין לאומית במקרה של איחורים חברת התעופה אחראית למצוא לכם פתרון, אם בנפרד אז אולי יהיו נחמדים אתכם – ואולי לא.

בקיצור בד”כ את הטיסות שאפשר לרכוש ביחד – כדאי.

בנוסף בתכנון שלכ אתם מכסים מרחקים עצומים, כדאי שתשקיעו הרבה בתכנון הטיסות וסדר הביקורים.

@Liad_3933455 אמר:

אנחנו מתכננים לקחת רכב רק בחלק המערבי (סן פרנסיסקו, לוס אנגלס, סן דייגו וכו’) ובצד המזרחי תחבצ – מה דעתכם

אני ממליץ שתבחנו לפי ערים

למשל ניו יורק וושינגטון וסן פרנסיסקו נוחות בתחבורה ציבורית.

אלא אם תרצו לצאת מהעיר ואז בד”כ צריך רכב.

לגבי התכנון שלכם באופן כללי:

ראשית חישובי הימים/לילות. חסרים לכם אולי אפילו 7 לילות.

לדעתי לא נכון שתטיילו טיול לפי הטעם של מישהו אחר, אתם צריכים לפי שלכם.

למשל אין מצב שאני אתן 9 ימים ל LA, לכם אולי דווקא מתאים.

אתם צריכים לבחור מה אתם רוצים לעשות ולראות בכל עיר ולא מה אני רוצה ובהתאם להחליט על לוח זמנים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון