ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יש איזו סיבה לקנות ביטוח נסיעות חודש וחצי לפני הנסיעה, או לחכות לרגע האחרון?

פורום אירופה
    ביטוח
    10
    22
    1119
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים @מטייל_3937334 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_3937334

אני חושב שמי שמטייל בחו”ל ולחוץ על כל שקל נמצא בבעיה.

יש הרבה “תקלות” או “תאונות” שיכולות לקרות שיעלו לנו 700 אירו. זה יכול להיות תאונה קטנה שלא מכוסה ע”י הביטוח (אן כי לא קנינו החזר השתתפות עצמית או כי זה חלק תחתון וכו’). זה יכול להיות הטלפון שלנו שפשוט נפל לנקיק, טבע באגם או כל דבר אחר. יכול להיות שכחתנו מעיל במסעדה לפני 200 קילומטר או יומיים. זה יכול להיות חלילה גניבה או אבדן של תיק (הפיצוי של חברת הביטוח מוגבל אם בכלל עשינו ביטוח מטען). זה יכול להיות ש”רימו אותנו” באיזה מקום (בתקווה לא ברמה של 700 אירו) ו-1001 דברים אחרים.

רק בימים האלה היה פה שרשור על דרכון שהושחת והאם לנסוע לשגרירות לסדר את המצב. במקרה הזה המצב היה פשוט יחסית והנוסעת הייתה בברצלונה. אבל עדיין נסיעה למדריד להנפקת תעודה + אגרות זה עניין של 200-300 אירו בקלות. ואם גם צריך לשנות תאריך טיסה ו/או להוסיף לילה במלון עד שהבעיה תפתר זה עוד כמה מאות אירו.

נכון שהדברים האלה יכולים לקרות גם בארץ. אבל בטיול בחו”ל הפוטנציאל שלהם גדול יותר, והנזק שלהם גדול יותר. אם שכחנו מעיל יקר במסעדה אפילו רחוק מהבית, יש יותר סיכוי שנצליח להחזיר את האבידה. אם אבדה לנו תעודת הזיהוי בארץ, אנחנו לא תקועים במלון עד שינפיקו לנו חדשה וכו’.

זה לא אומר שהם תמיד קורים. תודה לאל שהם לא. אבל הם קורים הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים. לרוב אנחנו לא מספרים לחברים כשהם קרו. כי אנחנו מתביישים, כי אנחנו רוצים שיחשבו שהיה לנו טיול הכי טוב שבעולם וכו’. אבל תחשבו לעצמכם כמה אירועים כאלה קרו לכם. על כמה כן שמעתם מחברים למרות שפחות מדברים על זה.

אז כשמתכננים טיול לחו”ל, אפילו עם עושים ביטוח הכי טוב שבעולם, חשוב שיהיה לנו סכום של כמה מאות אירו שנוכל להוציא במקרה הצורך. או לא צריך להיות במזומן עלינו. אבל הוא צריך להיות כזה שיאפשר לנו להשיג אותו בהתראה קצרה, בלי לישון ברחוב בחו”ל או בארץ

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • דוקטור דו ליטל
        דוקטור דו ליטל @מטייל_3937334 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_3937334 אמר:

יוחנן חופשת סקי עדיף ביטוח טוב. מה זה טוב? רצוי כזה שבמוקד של הביטוח יושבים רופאים מומחים ולא סתם מוקדנים וזהו.

להערכתי אין רופאים מומחים במוקד, לא תמצא שם אורטופד סיניור.

מסכים שבהחלט נוח להתייעץ עם רופא ולא עם מישהו שרושם פרטים ומעביר הודעה.

בהרבה ביטוחים ראיתי שיש להם המלצה על רופא מקומי, פעמים רבות אפילו דובר עברית. אולי עדיף? אם כן כדאי לבדוק מה הזמינות ביעד הספציפי.

@מטייל_3937334 אמר:

החוויה שלי מהראל טובה בסה”כ רכשתי דרכם ביטול השתתפות עצמית אבל הייתי צריך לשלם בעצמי להשכרה על שפשוף בחופשה שלי בסלה, ואז לדרוש מהם החזרים.אה, והם “וויתרו”  על אישור משטרה רק אמרו שפעם הבאה יחייבו אותי להגיש אישור כזה. (בזמן שגלשתי נהג רכב השתפשף בי וההשכרה דרשו 700 יורו הראל החזירו בדיעבד) פספורט לעומת זאת אתה משלם בכרטיס שלהם,הם זמינים בווטסאפ בקלות ומטעינים לך אותו מרחוק. אני לא סוכן ביטוח!

אם כל שאר התנאים שווים כמובן שעדיף שהתשלום ירד מהחשבון של חברת הביטוח ולא מחשבון המבוטח.

העניין הוא שאת הביטוח עושים להוצאות גדולות, לעשרות ומאות אלפי יורו, כאלו שיאלצו אותך למכור את הבית כדי לעמוד בהן ולא בשביל 500 יורו שאם תאבד אותם כמובן לא תחגוג אבל גם לא תפשוט רגל.

וחלק מהאנשים מסתנוורים מאותם 500 יורו ושכחים לבדוק את מה שחשוב, את הסכומים הגדולים.

סבבה ביטול השתתפות עצמית, אבל מה סכום הביטוח באם אתה בטעות פוגע בהולך רגל וגורם לו נזק של חצי מיליון יורו? מה גובה הביטוח המקסימלי ובאילו תנאים תקבל אותו?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • 1
        • 2
        • 2 / 2
        • פוסט ראשון
          פוסט אחרון