איסלנד באפריל
-
הי,
אנחנו זוג בני 50+ מגיעים לאיסלנד בסוף מרץ לתוך תחילת אפריל.
ממש רוצים לטייל עם מוטורהום ולא בטוחים עד כמה מתאים בתאריכים הללו, מבחינת אתרי קמפינג וכאלו.
יש לנו 10 ימים מלאים ולא מעט נסיון בטיולים עם מוטורהום.
מה אתם אומרים?
תודה
-
טיילנו בקיץ. ממה שקראתי בזמנו-הרבה אתרי קמפינג סגורים עד אמצע-סוף מאי ואף תחילת יוני. בנוסף, על פי חוק חדש יחסית אסור ללון באתרים לא מוסדרים. עד הקורונה הייתה אכיפה. לא יודעת מה קורה עכשיו. ואחרון לא חביב-באיסלנד תמיד ובייחוד בתקופה המדוברת עלולות להיות רוחות מטורפות שמקשות ומסכנות את הנסיעה במוטורהום. אישית-הייתי שוקלת להחליף תאריך...
-
@nuritd תודה.
אלו התאריכים שיש לנו, אז...
-
אפשר להציע לך כיוון מחשבה קצת שונה? מרץ-אפריל זו עונה טובה לזוהר צפוני. אם אלו התאריכים שיש ואתם מאוד רוצים איסלנד, אולי לנסות לכוון לטיול שמתמקד בזה? אני עשיתי טיול כזה בקנדה ולא באיסלנד, אבל יש דברים שנשארים קבועים בכל מדינה, כמו העובדה שרואים זוהר רק כשחשוך, זאת אומרת שצריך להשאר ערים בלילה (לפחות חלקית) ולישון לתוך הבוקר. זה אולי לא טיול שלאתרי היילייט אבל אני די בטוחה שאם זה יצליח אתם תהנו מאוד.
-
אם אלו התאריכים, מציעה לשקול נסיעה ברכב רגיל ולא קרוואן ולינה בצימרים-מלונות. לדעתי לקרוואן לא יהיה יתרון בתקופה הזו, ואולי אפילו יהיו ימים בהם לא תוכלו לנסוע בגלל הרוחות העזות.
אישית, היייתי מתכננת טיול בדגש הזוהר הצפוני. יכול להיות חוויה ייחודית.
יש מקומות שניתן לטייל בהם באפריל-משולש הזהב, לגונת הקרחונים, הלגונה הכחולה ועוד.
-
תודה. אספר לכם כשנחזור

-
אם זה פעם חמישית שלכם באיסלנד אז זה משהו אחר. אם פעם ראשונה אתם פשוט תפספסו את איסלנד. איסלנד זה בעיקר בקיץ ובחורף זה אפילו מסוכן, רוחות, שעות האור מועטות והשמורות שהן ההאטרקציות של המקום (לנדמנלאוגר, לאקי, ועוד ) סגורות לגישה בתקופה הזאת. רצוי מאוד לנסוע ביוני עד אוגוסט. בשביל זוהר צפוני לא הייתי טורח אלא מנסה לשלב אולי עם מדינה שיש עוד דברים לתקופה זו (לפלנד??).
מעניין אם גם השייט בלגונת הקרחונים ושאר האטרקציות פועלים בתקופה הזאת.