תאונת סקי
-
אחרי 22 שנים גלישה שברתי עצם בקרסול .
זה קרה ביום השלישי לגלישה ב SELA RONDA לקראת סוף היום .
ירדתי במדרון שהיה מלא במוגלוס ועל אחד מהם נפלתי והרגשתי כאב חד בעקב.
אנשים עצרו על ידי וכאשר שמעו ש " I am not ok" הזמינו בטלפון פינו של משטרה .
הורידו אותי עם טרקטון של משטרה מההר ועם אמבולנס היגעתי למרפאה ב La Villa.
במרפאה עשו לצילומים (10), שמו גבס, נתנו קביים (כל זה עלה 2200 יורו) והזמינו מונית לבית מלון.
מכל המצב זה למדתי לשנה הבא שני דברים : צריך שיהיה זמין הטלפון של מחלצים (סקי פטרול או carabiner כמו שהיה אצלי)
וצריך לדעת איך מתקשרים לביטוח לתשלום במקום .
אני הייתי בטוח "שלי זה לא יקרה" ולכן כאשר הייתי במרפאה בגלל הכאב העדפתי לשלם בכרטיס אשראי ולגמור עם זה.
(מילה טובה על הביטוח פניקס - אחרי שהיגשתי את המסמכים תוך שבוע קיבלתי את ההחזר על הטיפול אבל ללא תשלום על המונית)
טוב זה הסיפור.
אני עדיין לא מבין מה קרה לי בנפילה - הירידה לא הייתה קשה .
בהתחלה חשבתי שהייתה תקלה בבנדיקס שנפתח לי, אבל יותר מאוחר מומחה שבדק את הבנדיקס אמר שהכל תקין.
גם לא ברור איך יכולתי לשבור את העצם ("פטישון") בעקב - הרי מגף סקי אמור לשמור שמקרה כזה לא יקרה.
אודה אם למישהו יש דעה על השאלות אלה.
עכשיו אני אחרי ניתוח עם שני ברגים בעקב אני מתנועע עם מגף דריכה ומחכה להחלמה.
אולי למישהו יש עיצה איך אפשר לזרז את ההחלמה.
גם מתלבט מתי כבר אוכל לדרוך על הרגל בלי מגף דריכה.
הרבה בריאות לכולם ולהתראות ב SELA RONDA בשנה הבא.
-
מצטער לשמוע, אריה. אין לי מושג איך זה יכול היה לקרות כשהנעל סגורה היטב ומותאמת. מניח שבדיקת צפיפות עצם לא תצביע על osteopenia/osteoporosis. תתיעץ עם אורטופד המתמחה בפציעות ספורט לגבי שיקום, וכמובן פיזיוטרפיה. אבל תכלס זהו ספורט מסוכן ודברים עלולים ויקרו לרובנו. ביום השלישי שלי בצילרטל בשבוע האחרון מישהו חתך אותי בפתאומיות בירידה מהרכבל והפיל אותי חזק על הגב. נקע משמעותי באחת מאצבעות יד ימין והמשכתי לגלוש לאחר שהוא ברח לפני שהספקתי להבין לאן. כעבור כחצי שעה בדרכי אל האוטובוס למאירהופן חשתי כאב מטורף בשריר האחורי של שוק ימין. הגעתי בצליעה למלון והזמנתי מונית למרפאה אורטופדית לאבחון (עלה 760€ עם התעלמות מוחלטת ותפקוד לקוי ובזוי של פספורט קארד. בזבוז כסף לבחור בהם, מקווה שמחר הם יענו סוף סוף ויטפלו בהחזר). אין לי מושג מה הרקע לקרע, כי זה הופיע בהליכה. אולי בשל הפילה חצי שעה קודם, אך זה לא לווה בכאב באותו מעמד. דברים תמיד יקרו כי זה מאתגר ומסוכן. החוכמה בעיני ליהנות מכל יום שעובר בטוב, להשתקם מהר ולחזור להר. שייגמר מהר ובטוב.
-
אחרי 22 שנים גלישה שברתי עצם בקרסול .
זה קרה ביום השלישי לגלישה ב SELA RONDA לקראת סוף היום .
ירדתי במדרון שהיה מלא במוגלוס ועל אחד מהם נפלתי והרגשתי כאב חד בעקב.
אנשים עצרו על ידי וכאשר שמעו ש " I am not ok" הזמינו בטלפון פינו של משטרה .
הורידו אותי עם טרקטון של משטרה מההר ועם אמבולנס היגעתי למרפאה ב La Villa.
במרפאה עשו לצילומים (10), שמו גבס, נתנו קביים (כל זה עלה 2200 יורו) והזמינו מונית לבית מלון.
מכל המצב זה למדתי לשנה הבא שני דברים : צריך שיהיה זמין הטלפון של מחלצים (סקי פטרול או carabiner כמו שהיה אצלי)
וצריך לדעת איך מתקשרים לביטוח לתשלום במקום .
אני הייתי בטוח "שלי זה לא יקרה" ולכן כאשר הייתי במרפאה בגלל הכאב העדפתי לשלם בכרטיס אשראי ולגמור עם זה.
(מילה טובה על הביטוח פניקס - אחרי שהיגשתי את המסמכים תוך שבוע קיבלתי את ההחזר על הטיפול אבל ללא תשלום על המונית)
טוב זה הסיפור.
אני עדיין לא מבין מה קרה לי בנפילה - הירידה לא הייתה קשה .
בהתחלה חשבתי שהייתה תקלה בבנדיקס שנפתח לי, אבל יותר מאוחר מומחה שבדק את הבנדיקס אמר שהכל תקין.
גם לא ברור איך יכולתי לשבור את העצם ("פטישון") בעקב - הרי מגף סקי אמור לשמור שמקרה כזה לא יקרה.
אודה אם למישהו יש דעה על השאלות אלה.
עכשיו אני אחרי ניתוח עם שני ברגים בעקב אני מתנועע עם מגף דריכה ומחכה להחלמה.
אולי למישהו יש עיצה איך אפשר לזרז את ההחלמה.
גם מתלבט מתי כבר אוכל לדרוך על הרגל בלי מגף דריכה.
אין לשאלה כזו תשובה חד משמעית.כיוון שלכל אחד יש קצב החלמה משלו.
הרבה בריאות לכולם ולהתראות ב SELA RONDA בשנה הבא. -
מצטער להודות בעובדה שככל שהשנים חולפות, הגוף שלנו הופך ליותר ויותר פגיע, למרות שבראש אנחנו בני 20....
אני רואה שעם השנים אני נרתע יותר ממהירויות. וראיה לכך זה שהשנה התהפכה המגמה. אני רודף אחרי הבנים.
שנמשיך להנות ולהשאר שלמים.
אגב. היתה לנו חופשה נהדרת במרחב אמדה. שלג טרי, אוכל מצויין, דירה ענקית ומפנקת ומלא אתרים בסקיפס. כל יום אתר אחר.
הנסיעות מוינה לרדשטט וחזרה היו קשות. סופת שלג שלא פסקה בחושך, במשך שלוש שעות וחצי בהלוך ושלג מעורב בגשם בחזור גם בחושך.
-
כל גוף מגיב אחרת וכל אדם יש לו קצב החלמה משלו
-
אני לא חושב שהגוף הופך ליותר פגיע. אישית אני גולש מהר יותר, תלול יותר ומספיק יותר קילומטרים בכל יום. ובו בזמן מודע להיותי בן תמותה. יש סטטיסטיקה של נהגים. ככל שתהיה יותר על הכביש יש יותר סיכוי שתהיה מעורב בתאונת דרכים כלשהי. זה יכול לקרות גם בנסיעה הראשונה כמובן, אבל הגרף והמספרים ברורים. החוכמה היא לצאת מזה מהר ולחזור למסלול. עוד 5 שבועות אני בול טורן. שמח שנהניתם בסקי אמדה, סקי ספארי תמיד חוויה כיפית. במרץ כשהקורונה התחילה עשיתי את זה בKirchberg אישית, החלטתי לצרף לארלברג בכל ינואר את צילרטל בכל מרץ. אך אחרי הFasching. זה פשוט מתבקש.
-
אריה שלום, מניסיון במשפחה, אני ממליץ בשלב הפיזותרפיה לעשות את כל התרגילים והרבה. מהניסיון אצלנו זה עושה את ההבדל, כדאי להמשיך עם תרגילים מתאימים באופן קבוע.
-
קודם כל רפואה שלמה. באסה......
לפני אי אלו שנים עברתי שבר פתוח בקרסול- ממש לא קשור לסקי [ אם כי בשלב כלשהו כשהגעתי לרופא תעסוקתי בביטוח הלאומי למראה הרנטגן שלי הוא היה בטוח שזאת תאונת סקי]
אחת הבעיות היא שאספקת הדם לקרסול לא מי יודע מה וזה מאריך את זמן ההחלמה. לגבי דריכה, אל תדרוך עד שיגידו לך שמותר . אבל אני מאוד ממליץ להתחיל תרגול בבית כמה שיותר מהר וכמה שיותר אינטנסיבי- בקש מהפיזיוטרפיסט/ית שלך שיתנו לך תרגילים לבצע בבית. אפילו אם זה רק לסובב את הקרסול.
אם אתה גר במישור החוף, כשתוכל כבר לדרוך על הרגל אני ממליץ ללכת בחוף הים, על החול, לא על קו המים, זה מחזק את הקרסול ואת הרצועות.,בהצלחה