התבלטות ... שאלדמינג בתחילת אפריל
-
לכל בעלי הנסיון...
מה דעתכם על אזור שאלדמינג בתחילת אפריל?
כרגע נראה שיש שלג והכל עובד כרגיל.
מנסיונכם, האם איזור ראוי לסוף עונת הסקי?
-
הייתי שם רק בינואר. בשבוע מטורף מבחינת שלג אבל עקרונית זה אתר נמוך יחסית. מסוכן. קצת חום או חס וחלילה גשם קל והלך עלייך
-
@ldude אכן אתר נמוך. מצד שני - המפנה שלו צפוני. העונה מסתיימת 18 באפריל. גלשתי שם פעם באמצע מרץ, היה חם והשלג היה סלאש מטורף.
הסתכלתי בהיסטוריית השלג באיגלו סקי. אין נתונים משנה שעברה (היה סגור). לעומת עונת 2019-2020 גובה השלג החודשי גדול משמעותית.
דרך אגב - שמו של האתר שלאדמינג Schladming ולא שאלדמינג.
-
תודה על המענה וההתייחסות ... נעשה חושבים ונבדוק
-
@dino88 היי, אני נמצא השבוע בסקי באיזור פלכהאו.
- כמות השלג שמדווחת לא קשורה למציאות. למטה השלג הוא לא טבעי אלא מתותחים ורק הפסגות יש שלג מחוץ למסלולים בגובה של 20 ס"מ.
ביום שני גלשתי באיזור פלנאי, חלק מהמסלוללים היו טובים בבוקר ובחלק השלג היה רך וסלאשי (מושי). לקראת הצהריים עברתי לפסגה ליד (הוכווצרן לא זוכר את השם המדויק) ושם המצב היה ממש רע. בכל מקרה הבעיה הגדולה של שלדמינג שכדי לעבור מהר להר צריך לרדת עד למטה. ושם השלג ממש גרוע.
בים שלישי גלשתי באוברטאורן, שם כמות השלג ואיכותו היו הרבה יותר טובים. בכל מקרה מ- אחת בצהריים השלג נהיה רך וסלאשי. יש לציין שהיה יום עם עננות גבוהה ופחות שמש וזה יכל לעשות את ההבדל.
היום גלשתי בפלאכהאו, היה יום מעונן ופחות חם. עד הצהריים השלג היה מצוין וכמות השלג טובה יותר (רואים ע"פ הקרחות מחוץ למסלולים). בכל מקרה היתרון של פלאכהאו הוא שאין צורך לרדת עד הכפר ע"מ לעבור לוורגיין וסט' ג'והאן.
שים לב, שעכשיו יש התקררות וצפי לשלג מועט וזה ישפר את המסלולים.
הצעות שלי: לקחת אתר שרוב המסלולים והמעברים הם בחלק העליון של ההר. אם אתה עם רכב תהיה גמיש ותבחר את האתר ליום הבא ע"פ תנאי מזג אוויר.
מקווה שעזרתי.
-
תודה רבה