ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. ldude
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 56
    • פוסטים 716
    • הגבוה ביותר 56
    • קבוצות 0

ldude

@ldude

61
    מוניטין
    194
    צפיות בפרופיל
    716
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2776715 גיל 56

ldude הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי ldude

• פרנקפורט בכמה מילים

היינו כיום וחצי יומיים בפרנקפורט והנה כמה דברים ממש על קצה המזלג:

1] נסיעות- קיימת אופציה לקנות כרטיס יומי משפחתי [ עד 5 נפשות] שווה. אני קניתי את שלי בשדה"ת אז הוא עלה לנו 17.20 יורו- אם לא צריך את השדה זה יותר זול. לא לשכוח לרשום את שמות כל ה "משתתפים" על הכרטיס. חשוב- את הכרטיס קונים באוטומטים הכחולים. לא האדומים שמשמשים לרכבת הכבדה. הוא תקף בכל אמצעי התחבורה בעיר. כולל הרכבת.

הנסיעה ברכבת משדה"ת לתחנה המרכזית אורכת כ 10-15 דק'.

2] העיר העתיקה- נחמדה. ממש. אבל קטנה. בקיצור חצי יום מ-ק-ס-י-מ-ו-ם ותסיימו לראות את כמעט כל מה שיש שם. בכלל החוזקה של העיר היא מוזיאונים- פחות נופים/ אווירה / שוטטות ברחוב.

3] מלון- בחרנו במלון שנמצא ממש מעבר לכביש מהתחנה המרכזית. מהבחינה הזאת נוח. האיזור לא הכי כייפי אבל הוא מלאאאאאא במסעדות קטנות ואותנטיות. המון שווארמה לסוגיה,צפון אפריקאיות, פקיסטניות או אפגניות [ לא זוכר... ] אבל גם ממקומות אחרים- כולל פרסית/ אתיופיות [2!] . אנחנו אכלנו פעם בהודית קטנה ופעם בסינית שהיו פשוט מצוינות. אז אם אתם חובבי הז'אנר לכו על זה.

4] לפחות פעמיים נתקלנו בבעיית אינפורמציה במוזיאונים- אז אם אתם מתכננים ביקור באחד כזה כדאי לברר ישירות מול המוזיאון עצמו את שעות בפתיחה וכו'. האתר העירוני לא ממש מעודכן.

5]שופינג? - ליד העיר העתיקה יש מדרחוב ענק ותוסס עם מיליון חנויות ואפילו דוכן של מחזירים בתשובה. התשובה הנוצרית לחב"ד.

פורסם בפורום אירופה
      ldude
      ldude
    • RE: גלישה עם שקית שתייה/שלוקר

אני גולש כבר ככה כמה שנים וכמעט ולא היו לי בעיות.  אתה תמיד יכול להכנס למסעדה לדקה או שתיים. או להקפיד לשתות כל כמה זמן שלוק קטן או שניים ואז זרימת המים מונעת קפיאה [כמו להשאיר ברז מטפטף בבית בימים של קרה].  את התיק אני מנצל גם בשביל להכניס לתוכו חטיפי אנרגיה/, פרי,/ כריך  , את המצלמה. הבעייה היחידה שזה קצת התעסקות כי צריך להוריד אותו מהגב כשעולים לרכבל אחרת לא נוח לשבת ולהשען עליו.

את הפתרון של בקבוק במכנס אני לא אוהב. זה מגושם, המכנסיים לא ממש מתוכננים לזה אז זה בולט או לוחץ. כשנופלים זה כואב פחד וכבר דיברו פה על מה קורה אם זה נוזל… תמיד תהיתי איך לא תכננו מעיל או מכנס עם חיבור או פאוץ’ למים. זה כנראה שיגעון של ישראלים [המים]

פורסם בפורום סקי וסנובורד
      ldude
      ldude
    • RE: מיירהופן 12-19/2

@דרום-אמריקה-10-חודשים

היי- משום מה לא הצלחתי להשחיל דיווח באתר בזמן החופשה- ניסיתי [ דרך הסלולארי] והאתר לא נתן לי אופציה לשלוח אותו.

לטיפול האחראים [ ואם כבר - איך מוסיפים תגיות?]

מבטיח

בכל אופן- השלג היה נפלא. קצת קרחי בבקרים אבל זה מסתדר. היה שבוע חם - אשכרה חם, פרט ליום אחד, השמש זרחה בעוז. גלשתי בלי כפפות ואחרי שלושה ימים גם בלי גטקעס. אז אחה"צ נהיה טיפה סלאשי. והזענו כמו חמורים. פיכס, בשביל מה יוצאים לסקי אם לא בשביל לסבול קצת מכוויות קור וכאלה? 😊

לצערי כמו שזה נראה מזג האוויר החם ימשיך אז כנראה שהמצב יתדרדר אלא אם יבוא דאמפ של שלג. נכון לשלשום- אין בעיות

רכב שכרתי במינכן דרך חברת OKMOBILITY. ידני.

אני מבטיח לדווח באריכות בקרוב.

ldude
      ldude
    • רשמי ביקור שלי ברודוס 7-11.8.23

https://www.lametayel.co.il/posts/rjr2ek

מקווה שהלינק יעבוד....😊

פורסם בפורום אירופה
      ldude
      ldude
    • RE: סקי במדוננה באיטליה, איך להגיע מברגמו לFolgarida?
      לדעתי הצנועה.....

תשכרו רכב, שלמו כמה שצריך כתוספת לצמיגי חורף [או שאולי אם תצליחו יתמזל מזלכם למצוא סוכנות שאצלה זה כלול] . לדעתי עדיף לנסוע ישירות משדה התעופה לפולגרידה. להגיע לקראת 8-9 בערב- ללכת לישון בשלווה ולקום על הבוקר ליום סקי מלאאאאאא.

ldude
      ldude
    • RE: סקי או סנובורד

עוד פעם להתחיל מאפס עם כך הנפילות המתסכלות על השלג ולהתקע באמצע מסלול כי אתה לא יודע איך לעצור או איך פונים? לא חבל? עד שהגעת לרמה שאתה אשכרה יכול כהר להינות מהגלישה, לנצל יותר מהמרחב שאתר הסקי מציע לך, להתאתגר במסלולים חדשים. לי אישית זה לא נראה, ועכשיו כשאתה יודע מה “יכול להיות” לדעתי זה גם יתסכל אותך. אם הייתה יוצא ל4-*5 חופשות בשנה, אולי היה שווה להשקיע בשביל הגיוון- אבל פעם בשנה??  תשאר עם מה שאתה יודע ותהנה מזה. בסוגריים- אני לא בטוח גם שיציאה עם חברים שהם ברמה הרבה יותר נמוכה ממך היא רעיון טוב- זה עלול לתסכל את כולכם.

ldude
      ldude
    • RE: סקי עם משקפיים

גלשתי כמה שנים עם משקפים [אמנם אין לי מספר גבוה]- משקפי שמש ביום, אופטיים, ורגילים לקראת הערב. [תראה את תמונת המשתמש שלי- עם משקפי שמש רגילים אך טובים] בגדול אין בעיה אלא אם מתחיל לרדת שלג או משהו כזה , כי אז המצב נעשה מחורבן.המשקף נרטב מבפנים ומבחוץ ולא רואים כלום. אפשר להוריד את המשקפיים אבל אז רואים מטושטש ולא פעם השלג נכנס לעיניי במהירות טזה כואב…. עדשות יכולות להיות פתרון טוב בתנאי שאתה רגיל אליהן ובתנאי שאין לך רגישות ליובש הגבוה ששורר בהרים. אחרי כמה שנים שהן בכל שנה נפלה עלינו סופה כבדה שהפכה את הגלישה עם משקפיים לבלתי אפשרית נשברתי וקניתי זוג גוגלס. זה שדרוג רציני אבל לא מאסט. בקיצור, בדוק את התחזית- אם לא עומדת להגיע סופתשלג תוכל בשקט לגלוש עם משקפיים- אבל משקפי שמש וטובים כי הקרינה בהרים חזקה. אחר כך- אם תחליט שסקי זה בשבילך וכו’ תוכל להשקיע בגוגלס ואז גם תוכל לחפש כאלה שאפשר להרכיב משקפים מתחתיהם. יש לו מעט המלצות פה בפורום על זה.

ldude
      ldude

תגיד השתגעת? אם יש משהו שאסור אבל אור לחסוך עלין זה הביטוח. כי בחו"ל כל גרעפס,צילום רנטגן, קריצה של האחות או יום אשפוז עולה הון. זאת רפואה פרטית וכשזה לתייריפם גם מזמברים אותם. למה לא? שלא לדבר על [ חס וחלילה] פינוי במסוק שמשלמים עליו לפי דקה מהרגע שהמסוק המריא עד שהוא הוריד אותך[ שוב ח"ח] בבית החולים. זה ענין של 5000-10000יורו . אני לא בטוח ב 100% אבל לדעתי הביטוח הצרפתי הוא רק לפינוי למרפאה. אותי פינו ככה פעם כשקרעתי שריר במפשעה ובבטן . 450 יורו ולא קיבלתי אפיךלו אופמנוע. הגיע איזה אחד עם אלונקה צמודה אליו וגרר אותי על השלג למרפאה - משהו כמו 50 דק 'גג [ יש תמונות ] במרפאה שלחו אותי עם הסבר איפה לשלם את החשבון- צלעתי בקושי למרדים - העברתי כקטיס אשקראי- בארץ הגשתי תביעה וקיבלתי הכל בחזרה פרט ל 50 או משהו כזה דולר השתתפות עצמית. תעשה ביטוח בארץ- אני יכול להעיד משמיעה על שלוש חברות שנתנו שירות מיידי למי שנפצע- ישר יותרים קשר עם איפה שמטפלים בך, מומחה מארץ בודק את הדיאגנוזות ומיד הם משלמים את החשבונות. החסרון היחידי הוא שהם ממהרים להחזיר אותך ארצה בשביל להקטין עלויות כי מרגע שאתה פה אתה עובר לאחריות קופת החולים שלך. סע ותחזור בשלום- הכי עדיף. ומקסימום? הלכו עוד איזה 20-30 דולר. אתה גם ככה מוציא 1300-2000 יורו על חופשה לשבוע.

ldude
      ldude
    • RE: מאירהופן - 4 ימי סקי - המלצות
      הנה השני גרוש שלי

אמנם קיבלת המלצות מעולות אבל…. [בהנחה שאתה גולש בינוני ומעלה] 

ה-AHORN הוא אתר קטן , לחצי יום בקושי. חבל לבזבז זמן על התניידות אליו וממנו [ מה עוד שבזמנו הייתה שם בעיית חניה]

האיזור המועדף מבחינתי הוא הצילרטל ארינה שמתחברת גם לגרלוש. אפשר בשקט לבלות שם יומיים מעולים.

קלטנבך גם אזור יפה מאוד [במיוחד החלק האחורי, הרחוק- עיברו לשם כמה שיותר מהר כי בקלטנבך מלא בגולשים מתחילים]. ויש את המסלול האולימפי שיורדים בו בסוף היום. כיף!! זמן הנסיעה ברכב לא כזה קריטי- כ- 20 דק’. אבל רצוי להגיע מוקדם כי סידורי החנייה שם קצת מסורבלים. 

האיזור של פנקן /הורברג טוב מאוד  גם כן ויש גם שם לא מעט מרחבים [ הם מחוברים אז אין בעיה].

לגבי הקרחון לא הייתי אז לא מחווה דיעה [פשוט לא יצא לי...] . אבל גם הוא “קטן” יחסית מבחינת כמות ואורך המסלולים, לשיקולכם. זה כבר עניין של העדפה אישית. אבל הייתי מבלה יום בכל אחת מהאופציות שהצעתי לך ואז ביום האחרון מחליט אם לחזור לאחד האתרים שוב או לעלות לקרחון.  הכל כמובן בהתניייה של מזג אוויר. 

ldude
      ldude
    • RE: לינה באישגל או בסביבתה

ציריך יותר קרובה, אך גם הטיסות לשם בד”כ יותר יקרות. אישית- לא נתקלתי אף פעם בפקקים ממינכן אבל זה בטח עניין של מזל/תזמון. את זה קל לבדוק מול שעת הנחיתה שלכם.  עוד משהו- כשמגיעים משוויץ ברכב צריך לעבור במנהרה ארוכה [ומרשימה] בתשלום. משהו כמו 10–12 יורו לכל כיוון אם זכרוני אינו מטעני. אני חושב גם שהשכרת רכב בשוויץ יותר יקרה מאשר בגרמניה.

ldude
      ldude

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי ldude

• סיכום ביקור בטין בארגון של שבוע !

https://www.lametayel.co.il/posts/vpo71x

מקווה שהקישור לבלוג עובד . כמו כן, בשל השינויים באתר [ כנראה] לא הצלחתי להעלות תמונות.

ldude
      ldude
    • RE: שוויץ, אוסטריה או לשלב ביניהם?

@מטייל_4216937

אם את נוחת במינכן אז אוסטריה [ טירול וחבל זלצבורג] גם יותר קרובה ובעיקר יותר זולה.

פורסם בפורום אירופה
      ldude
      ldude
    • RE: רשמי ביקור שלי ברודוס 7-11.8.23

@הצועד-בנעליו

תודה תודה- עובד יופי - איך עשית את זה? לא מצאתי את האופציה בדף..... אנסה לערוך את הפוסט שלי בהתאם

פורסם בפורום אירופה
      ldude
      ldude
    • רשמי ביקור שלי ברודוס 7-11.8.23

https://www.lametayel.co.il/posts/rjr2ek

מקווה שהלינק יעבוד....😊

פורסם בפורום אירופה
      ldude
      ldude
    • RE: כמה שאלות על פריז

ורסאי- יש תחב"צ טובה לשם. ממליץ לנסות להגיע ביופ שהמזרקות בגנים עובדות. זה ממש מגניב. [ תשלבו עם הארמון כמובן ]. זה יופ מלא ועמוס. ביקרתם ב EGOUTS? זאת מערכת הביוב של פריז מרשים- גם הקטקומבות יכולות להיות נחמדות. לדעתי היום לכל הדברים הללו צריך להזמין מקומות מראש. בכלל פריז עיר נהדרת לשוטט בה סתם ככה. רובע ה MARAIS - הרובע הלטיני , גני לוקסמבורג - לא חסר. שיט על הסין - בחשיכה גם נחמד. אם אתם בענייני ויטראז'ים- נוטר דם והסנט שאפל ( לא רחוק משם) - מרכז פומפידו לאמנות מודרנית - תהנו!

פורסם בפורום אירופה
      ldude
      ldude
    • RE: עצירה בנסיעה ממינכן לאזור פלכאו באוסטריה

העיירה קופפשטין ( באוסטריה ) - תכננתי לעצור שם בשנה שעברה אבל זה לא הסתדר מבחינת לו"ז. בחלק מתחנות הדלק בגרמניה יש מתקנים לילדים- וגם.... תמיד יש שלטים לאגמים שנמצאים באיזור אבל זה יכול להיות סיבוב . לא עברתי באף אחד מהם כי אני תמיד ממהר לסקי.... 🙂

פורסם בפורום אירופה
      ldude
      ldude
    • RE: מחיר הכרות לוילת סקי ביוטה... רק 50 מ' דולר

@רוני-סופר

ערסוף זה הגרסה העארסית של ארסוף😁 🤣 😛

ldude
      ldude

תגיד השתגעת? אם יש משהו שאסור אבל אסור לחסוך עלין זה הביטוח. כי בחו"ל כל גרעפס,צילום רנטגן, קריצה של האחות או יום אשפוז עולה הון. זאת רפואה פרטית וכשזה לתיירים גם מזמברים אותם. למה לא? שלא לדבר על [ חס וחלילה] פינוי במסוק שמשלמים עליו לפי דקה מהרגע שהמסוק המריא עד שהוא הוריד אותך[ שוב ח"ח] בבית החולים. זה ענין של 5000-10000יורו . אני לא בטוח ב 100% אבל לדעתי הביטוח הצרפתי הוא רק לפינוי למרפאה. אותי פינו ככה פעם כשקרעתי שריר במפשעה ובבטן . 450 יורו ולא קיבלתי אפילו אופנוע שלג מגניב כזה . הגיע איזה אחד עם אלונקה צמודה אליו וגרר אותי על השלג למרפאה - משהו כמו 5 דק 'גג [ יש תמונות- את רוב הדרך הצצלחתי לעשות בעצמי ] במרפאה לא עשו כלום ושלחו אותי עם הסבר איפה לשלם את החשבון- צלעתי בקושי למשרדים - העברתי כרטיס אשראי וזהו- בארץ הגשתי תביעה וקיבלתי הכל בחזרה פרט ל 50 או משהו כזה דולר השתתפות עצמית. תעשה ביטוח בארץ- אני יכול להעיד משמיעה או ידיעה על שלוש חברות שנתנו שירות מיידי למי שנפצע- ישר יוצרים קשר עם איפה שמטפלים בך, מומחה מארץ בודק את הדיאגנוזות ומיד הם משלמים את החשבונות. החסרון היחידי הוא שהם ממהרים להחזיר אותך ארצה בשביל להקטין עלויות כי מרגע שאתה פה אתה עובר לאחריות קופת החולים שלך. סע ותחזור בשלום- הכי עדיף. ומקסימום? הלכו עוד איזה 20-30 דולר. אתה גם ככה מוציא 1300-2000 יורו על חופשה לשבוע.

ldude
      ldude

תגיד השתגעת? אם יש משהו שאסור אבל אור לחסוך עלין זה הביטוח. כי בחו"ל כל גרעפס,צילום רנטגן, קריצה של האחות או יום אשפוז עולה הון. זאת רפואה פרטית וכשזה לתייריפם גם מזמברים אותם. למה לא? שלא לדבר על [ חס וחלילה] פינוי במסוק שמשלמים עליו לפי דקה מהרגע שהמסוק המריא עד שהוא הוריד אותך[ שוב ח"ח] בבית החולים. זה ענין של 5000-10000יורו . אני לא בטוח ב 100% אבל לדעתי הביטוח הצרפתי הוא רק לפינוי למרפאה. אותי פינו ככה פעם כשקרעתי שריר במפשעה ובבטן . 450 יורו ולא קיבלתי אפיךלו אופמנוע. הגיע איזה אחד עם אלונקה צמודה אליו וגרר אותי על השלג למרפאה - משהו כמו 50 דק 'גג [ יש תמונות ] במרפאה שלחו אותי עם הסבר איפה לשלם את החשבון- צלעתי בקושי למרדים - העברתי כקטיס אשקראי- בארץ הגשתי תביעה וקיבלתי הכל בחזרה פרט ל 50 או משהו כזה דולר השתתפות עצמית. תעשה ביטוח בארץ- אני יכול להעיד משמיעה על שלוש חברות שנתנו שירות מיידי למי שנפצע- ישר יותרים קשר עם איפה שמטפלים בך, מומחה מארץ בודק את הדיאגנוזות ומיד הם משלמים את החשבונות. החסרון היחידי הוא שהם ממהרים להחזיר אותך ארצה בשביל להקטין עלויות כי מרגע שאתה פה אתה עובר לאחריות קופת החולים שלך. סע ותחזור בשלום- הכי עדיף. ומקסימום? הלכו עוד איזה 20-30 דולר. אתה גם ככה מוציא 1300-2000 יורו על חופשה לשבוע.

ldude
      ldude

@דרום-אמריקה-10-חודשים

לא הציעו לנו שופ דבר בזמן קניית הסקי פס- אני מניח שאתה עושה ביטוח פה בארץ [ספורט אתגרי- אל תשכח ] - אז אתה תהיה מכוסה.

אכן היו ימים של 10 מעלות אולי יותר- ממש חמסין במונחי גלישה. זה יותר השפיע על התחושה מאשר על הגלישה שהייתה בסדר. הסרחנו מזיעה.....

מה שכן- במקומות הנמוכים יש שלג רק על המסלול- מסביב חום. קצת מבאס מבחינת ה "אווירה"

אני גולש סקי אבל ההמלצה שלי היא פשוט לבלות יום בכל "אתר". עמק צילרטל הוא בעיקרו מסלולים אדומים אז אתה די מכוסה.

יום פינקנברג/ הורברג/אגאלם וכו' [ שים לב שחלק מהמסלולים שם קרחיים בבקרים בגלל הכיוון]- בפינקנברג יש את הסקי פארק הכי יפה באיזור אם אתה בקטע. [ ליד החלק התחתון של רכבל ה -150 איש].

יום קלטנבך/ הוכפוגן- לדעתי עדיף לבלות בהוכפוגן - יותר יפה שם וגם פחות עמוס. אם אתה גולש טוב אל תוותר על גלישה מראש ההר דרך מ GOLDEN PISTE ע"ש אברהרד משהו בסוף היום. אמנם עמוס, ממוגל וכו' אבל מאתגר וכייפי [ זה בקלטנבך]

יום צל אם צילר- גרלוס. זה מרחב עצום ויפה. ואז לא תצטרך לנסוע לגרלוס כי זאת נסיעה ארוכה. הדרך מגרלוס לצל היא ברכבל פתוח ארוך ואיטי- אז לא להגיע ביום קריר עם רוחות.

יום על הקרחון המרהיב - תבחר יום של מזג אוויר טוב ובלי רוחות- כי אחרת יכול להיות גיהינומי שם. מה שכן- כדאי לצאת מוקדם כי במיירהופן יש פקקים בכיוון

וביום האחרון חזור למה שמצא חן בעיניך או שלא הספקת.

לגבי התניידות- אם יש לך אופציה- לדעתי עדיף רכב- החנייה חינם בכל מקום. יש כמובן סקי בס טובים בכל האיזור

ldude
      ldude