היינו כיום וחצי יומיים בפרנקפורט והנה כמה דברים ממש על קצה המזלג:
1] נסיעות- קיימת אופציה לקנות כרטיס יומי משפחתי [ עד 5 נפשות] שווה. אני קניתי את שלי בשדה"ת אז הוא עלה לנו 17.20 יורו- אם לא צריך את השדה זה יותר זול. לא לשכוח לרשום את שמות כל ה "משתתפים" על הכרטיס. חשוב- את הכרטיס קונים באוטומטים הכחולים. לא האדומים שמשמשים לרכבת הכבדה. הוא תקף בכל אמצעי התחבורה בעיר. כולל הרכבת.
הנסיעה ברכבת משדה"ת לתחנה המרכזית אורכת כ 10-15 דק'.
2] העיר העתיקה- נחמדה. ממש. אבל קטנה. בקיצור חצי יום מ-ק-ס-י-מ-ו-ם ותסיימו לראות את כמעט כל מה שיש שם. בכלל החוזקה של העיר היא מוזיאונים- פחות נופים/ אווירה / שוטטות ברחוב.
3] מלון- בחרנו במלון שנמצא ממש מעבר לכביש מהתחנה המרכזית. מהבחינה הזאת נוח. האיזור לא הכי כייפי אבל הוא מלאאאאאא במסעדות קטנות ואותנטיות. המון שווארמה לסוגיה,צפון אפריקאיות, פקיסטניות או אפגניות [ לא זוכר... ] אבל גם ממקומות אחרים- כולל פרסית/ אתיופיות [2!] . אנחנו אכלנו פעם בהודית קטנה ופעם בסינית שהיו פשוט מצוינות. אז אם אתם חובבי הז'אנר לכו על זה.
4] לפחות פעמיים נתקלנו בבעיית אינפורמציה במוזיאונים- אז אם אתם מתכננים ביקור באחד כזה כדאי לברר ישירות מול המוזיאון עצמו את שעות בפתיחה וכו'. האתר העירוני לא ממש מעודכן.
5]שופינג? - ליד העיר העתיקה יש מדרחוב ענק ותוסס עם מיליון חנויות ואפילו דוכן של מחזירים בתשובה. התשובה הנוצרית לחב"ד.



