ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פרנקפורט בכמה מילים

פורום אירופה
    כללי
    4
    6
    83
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ldude
      ldude נערך לאחרונה על ידי

היינו כיום וחצי יומיים בפרנקפורט והנה כמה דברים ממש על קצה המזלג:

1] נסיעות- קיימת אופציה לקנות כרטיס יומי משפחתי [ עד 5 נפשות] שווה. אני קניתי את שלי בשדה"ת אז הוא עלה לנו 17.20 יורו- אם לא צריך את השדה זה יותר זול. לא לשכוח לרשום את שמות כל ה "משתתפים" על הכרטיס. חשוב- את הכרטיס קונים באוטומטים הכחולים. לא האדומים שמשמשים לרכבת הכבדה. הוא תקף בכל אמצעי התחבורה בעיר. כולל הרכבת.

הנסיעה ברכבת משדה"ת לתחנה המרכזית אורכת כ 10-15 דק'.

2] העיר העתיקה- נחמדה. ממש. אבל קטנה. בקיצור חצי יום מ-ק-ס-י-מ-ו-ם ותסיימו לראות את כמעט כל מה שיש שם. בכלל החוזקה של העיר היא מוזיאונים- פחות נופים/ אווירה / שוטטות ברחוב.

3] מלון- בחרנו במלון שנמצא ממש מעבר לכביש מהתחנה המרכזית. מהבחינה הזאת נוח. האיזור לא הכי כייפי אבל הוא מלאאאאאא במסעדות קטנות ואותנטיות. המון שווארמה לסוגיה,צפון אפריקאיות, פקיסטניות או אפגניות [ לא זוכר... ] אבל גם ממקומות אחרים- כולל פרסית/ אתיופיות [2!] . אנחנו אכלנו פעם בהודית קטנה ופעם בסינית שהיו פשוט מצוינות. אז אם אתם חובבי הז'אנר לכו על זה.

4] לפחות פעמיים נתקלנו בבעיית אינפורמציה במוזיאונים- אז אם אתם מתכננים ביקור באחד כזה כדאי לברר ישירות מול המוזיאון עצמו את שעות בפתיחה וכו'. האתר העירוני לא ממש מעודכן.

5]שופינג? - ליד העיר העתיקה יש מדרחוב ענק ותוסס עם מיליון חנויות ואפילו דוכן של מחזירים בתשובה. התשובה הנוצרית לחב"ד.

nuritd תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
      • nuritd
        nuritd @ldude נערך לאחרונה על ידי

@ldude

תודה על השיתוף.

על איזה מוזיאונים ומלון אתה ממליץ?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ldude
          ldude נערך לאחרונה על ידי

ביקרנו במוזיאון לאמנות מודרנית- רק המבנה עצמו הוא שכיית חמדה! [ בצורה של פרוסת עוגה ] וראינו תערוכה לא פחות ממהממת על מרסל דושמפ. ביקרנו גם בחלק מהמזויאון היהודי [ זה צמוד לבית הקברות - יש שניים] מבנה ענק אבל המוזיאון עצמו די קטן- יקח לך שעה -שעה וחצי לבקר בן אבל הוא פורש בצורה מאוד יפה ויסודית את וןלדות הקהילה במקום. לגבי השאר לא היה זמן- יש מוזיאון יהושוע הפרוע שהיה נראה נחמד [ ממש בעיר העתיקה] ומישהי מהעבודה אומרת שמוזיאון האמנות ה"רגיל" שם הוא פשוט נפלא.

מלון- שהינו ב - Novum Hotel Continental Frankfurt - המלון קצת מיושן בעיצוב שלו- מצד שני החדרים מרווחים מאוד. לנו היו שלוש מיטות בחדר -יש מין מבואה קטנה עם ארון . הייתה אמבטיה אבל ללא פקק...... ארוחת הבוקר פשוט טובה מאוד! היו גם רק שתי נקודות חשמל [ תביאו מפצל ] המלון ממש מול הכניסה לתחנה המרכזית. חוצים את הכביש [ מצד ימין 🙂 ] מצאתי אותו בבוקינג.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • nuritd
            nuritd נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה. שומרת

• aljaje
              aljaje נערך לאחרונה על ידי

@ldude *אם מיין אודר אם אודר? *אני אמצא לבד את דלת היציאה🤓

• יונית
                יונית @ldude נערך לאחרונה על ידי

@ldude

אני יכולה להוסיף המלצה על יהושוע הפרוע-חמוד מאד (המוזיאון) לפני עשור הייתי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון