ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות: אלף האיים-ניאגרה פולס-פינגר לייקס

פורום צפון אמריקה
    מפלי הניאגרה אגמי האצבעות אית'קה
    3
    13
    536
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • bigfoot
      bigfoot נערך לאחרונה על ידי

שלום,

במסגרת תכנון הטיול המשפחתי לקיץ הקרוב ובניית שלד המסלול, בניתי בהתאם להמלצות בפורום הזה ובספר על האזור את החלק של אלף האיים-ניאגרה פולס- פינגר לייקס באופן הבא:

יום 1 – {אחרי לינה באלכנסדריה ביי/קלייטון} שייט באלף האיים, נסיעה לניאגרה פולס. לינה בניאגרה פולס (הצד הקנדי).

יום 2 – ניאגרה פולס. לינה בניאגרה פולס (הצד הקנדי).

יום 3 - ניאגרה פולס (נכון, אולי קצת יותר מדי אבל בכוונה יום רגוע וגמיש), סיבוב באזור ניאגרה און דה לייק, תעלת וולנד/lock 3 (במידה ותהיה אניה) וכו' ואולי האאוטלט בניאגרה פולס האמריקאית. לינה בבאטאביה (בקרבה לפארק six flags darian lake)

יום 4 – פארק six flags darian lake. לינה באית'קה

יום 5 – אוניברסיטת קורנל, מפלי buttermilk וטעימה מפארק Robert Treman, אי'תקה עצמה. לינה באית'קה.

יום 6 – מפל טוגאנוק, שמורת watkins glen, לינה בקורנינג.

יום 7 – בבוקר מוזיאון הזכוכית בקורנינג ואז נסיעה דרומה לפנסליבניה לקראת המשך טיול באזור האיימיש, הרשי ובהמשך וושינגטון DC.

מפת המסלול" https://goo.gl/maps/guKHucdRcQ8Fw7R29

אחרי שישבתי שוב על המפות, והבנתי שבעצם הנסיעה מניאגרה לאית'קה יש חזרה גדולה על הדרך שנסענו בדרך הלוך וגם החזרה מפארק darian lake  לאית'קה היא ארוכה, האם יכול להיות שעדיף להחליף בין ניאגרה פולס לאית'קה באופן הבא:

יום 1 – {אחרי לינה באלכנסדריה ביי/קלייטון} שייט באלף האיים, נסיעה לאית'קה דרך סירקיוז. לינה באית'קה.

יום 2 – אוניברסיטת קורנל, מפלי buttermilk וטעימה מפארק Robert Treman. לינה באית'קה.

יום 3 – מפל טוגאנוק, שמורת watkins glen, לינה בבאטאביה (בקרבה לפארק six flags darian lake).

יום 4 – פארק six flags darian lake. לינה בניאגרה פולס (הצד הקנדי)

יום 5 – ניאגרה פולס. לינה בניאגרה פולס (הצד הקנדי).

יום 6 - ניאגרה פולס היום הנוסף והגמיש, נסיעה דרומה (אולי דרך פארק letchworth או מוזיאון המטוסים – רק אופציה), לינה בקורנינג.

יום 7 – על הבוקר מוזיאון הזכוכית בקורנינג ואז נסיעה דרומה לפנסליבניה לקראת המשך טיול באזור האיימיש, הרשי ובהמשך וושינגטון DC.

מפת המסלול:     https://goo.gl/maps/aBjCKoUQE7dce8XT9

היתרון המרכזי לראייתי הוא חלוקת הטיול לפרוסות נסיעה (יחסית) קצרות יותר: אלכסנדריה ביי – אית'קה – Watkins glen -  darian lake – ניאגרה פולס – קורנינג.

האם אני צודק/טועה?

אשמח מאוד להתייחסות על בסיס ניסיונכם הרב.

תודה רבה,

יאיר

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני לא אוהב את זה שאחרי פארק שעשועים יש נסיעה ארוכה. בקיץ הפארק פתוח מ-11 בבוקר ועד 7 בערב באמצ"ש או 9 בלילה בסופ"ש. אני לא יודע אם תשארו עד הסגירה, אבל אני מעדיף שלא יהיה לי חרב על הראש שצריך להספיק. אחרי יום גדוש בפארק לא בא לי בטוב נסיעה ארוכה. אני הייתי מציע לנסוע מאלף האיים לפארק. שני לילות צמוד לפארק, ומשם למפלים. כלומר בגדול להעביר את יום 4 להיות בין יום 1 ליום 2. הנסיעה מאלף האיים עד הפארק תיקח בערל 4 שעות וזה שעה פחות מהניאגרה. אם תראו שמגיעים מוקדם, תוכלו לעצור בדרך - למשל ב George Eastman Museum או ב Waterloo Premium Outlets, או אחד מכמה מוזיאוני תעופה שיש בדרך, או אולי ב Bristol Mountain Aerial Adventures

אגב, לפחות טרום קורונה באיתקה היה שוק איכרים שנחשב טוב בסופי שבוע. לא ציינת ימי שבוע כך שאני לא יודע אם זה רלוונטי

לישון בערב ליד הפארק ורק בבוקר להמשיך לניאגרה אומר אולי לוותר על 3 שעות בניאגרה, אבל זו לא נראית בעיה בהתחשב בכמות הזמן שיש לכם

bigfoot תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • מוני
          מוני @bigfoot נערך לאחרונה על ידי מוני

@bigfoot

הי

האמת בהתחלה לא ראיתי שיש המשך לחלוקה הראשונה אז באמת לא הבנתי למה לא קודם איתקה

אבל בהמשך תיקנת בעצמך ובצדק וגם נתת הסבר מצוין.

מאחר ואין לי ניסיון עם בילוי בפארק שעשועים ,וכמה שעות מקדישים, והאם נכון להשקיע

את כל השעות שהוא פתוח ,אבל בהנחה שלא תהיו אלו שסוגרים את השער ,חושב ששעה

נהיגה עד למפלים זה סביר.

לגבי נקודות עניין באיתקה לא הייתי מחמיץ את ההצצה בשני המפלים שבתוך העיירה

באיתקה איזור האוניברסיטה ,אפשר לבדוק אם המפל התחתון של הבטרמילק פעיל,
          בפארק רוברט טרמן המפל התחתון והבריכה ,אפשר לצפות על מפל יתקה, ואילו את מפל הקומות הנופל מהביב לייק בלב האוניברסיטה אפשר יהיה לראות מהגשר.
          אני מצרף מיפול בין מפל הקומות למפל איתקה.
          והנה מיפוי של גשר התצפית על מפל הקומות בלב האוניברסיטה=נקודה A ,ומיקום מפל איתקה= B
          https://goo.gl/maps/JxS1mcLNgsDuEgkq5
          מוני

bigfoot 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אנשיםטובים

הערה כללית על לילות ומלונות (לאו דווקא ליום שאחרי הפארק אבל אולי גם) יש הבדל בין הגעה בלילה למקום הלינה שבו ישנתם גם אתמול (לטובת העניין - הפיג'מה על המיטה) לעומת הגעה למקום לינה חדש. תלוי כמובן באופי הלינה, אבל לזוג זה ייקח: אם מדובר על מוטל (דלת החדר פונה למגרש החניה), אז הזמן מהרגע שהאוטו מגיע למגרש החניה של המוטל (למקום החניה שליד הקבלה) ועד שאתם בתוך החדר, עם המזוודות הדרושות זה רבע שעה אם אין תור או משהו לא צפוי. אם מדובר על מלון (מבנה, מעלית, מסדרון) אז זה ייקח עוד כמה דקות. אם מדובר על דירה, אירבינבי וכדומה - אולי גם הרבה יותר אבל זה רק עד ההגעה לחדר. ככל שאני זוכר אתם חמישה. מה שאומר ככל הנראה לא חדר יחיד עם שתי מיטות. אם מדובר על חדרי מקושרים, לפעמים לוקח לפקיד הקבלה עוד כמה דקות לטפל בזה. אם מדובר על סוויטה, אז כנראה מדובר על מלון ולא מוטל. אם אתם צריכים את הספה הנפתחת לא תמיד זה מוכן ו/או יש מצעים ולפעמים צריך לבקש. שום דבר לא דרמטי, אבל זה יכול לקחת זמן. אני מניח ממוצע של חצי שעה זה סביר (במקום רבע שעה לזוג). אם מדובר על להגיע למלון ב-7 בערב, זו לא בעיה בכלל. אם מדובר על להגיע למלון ב-10 בלילה, זה כבר פחות נעים.

אם הילדים היו קטנים הייתי אומר שזו יכולה להיות ממש בעיה. למשל להגיע למקום לינה חדש כשהילדים נרדמו באוטו, התעוררו מהעצירה ואז מחכים חצי שעה עד שיגיעו למיטה. אבל הילדים שלכם גדולים, ולכן זו לא בעיה אבל כן אי נעימות שצריך לשקלל לחישובים.

אגב, בכללי שווה לתת את הדעת על השעות שמתאימות לכם לטייל - מתי יוצאים, חוזרים, אוכלים (ואיך), מתי מתקלחים (בוקר/ערב) ועוד. בטיול ארוך צריך שיהיו ציפיות הגיוניות. אם למשל המתבגרים ישנים עד מאוחר, אז קשה להניח שב8 בבוקר כבר תהיו בחוץ. ואם בונים על מקלחות בבוקר אז עוד פחות. כל משפחה וההתנהלות שלה כמובן. אם זה יעזור, אני מצרף פוסט ישן שלי "מדריך למטייל הריאלי" אולי יהיו תובנות ממנו ואולי לא https://www.lametayel.co.il/posts/dm2prp

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • bigfoot
              bigfoot @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים תודה על התשובה ועל ההצעות.

היית משאיר את אית'קה והפינגר לייקס לאחרי ניאגרה פולס, משמע לחזור כל הדרך חזרה?

זה גם יוצר נסיעה מאוד מאוד ארוכה מניאגרה פולס לאית'קה, שבשתי האפשרויות שהצגתי מתקצרת על ידי יום בפארק darian lake.

בנוסף, אית'קה/פינגר לייקס מצדיק יומיים מלאים לדעתך?

• bigfoot
                bigfoot @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני היי, תודה רבה על ההתייחסות.

לא כל כך הבנתי את הצעותיך לגבי אית'קה, תוכל אולי להבהיר לי?

וכמו ששאלתי את @אנשיםטובים - אית'קה/פינגר לייקס מצדיק יומיים מלאים? ממה שקראתי נראה לי שכן אבל רוצה לשמוע מאנשים מנוסים.

תודה רבה,

יאיר

• מוני
                  מוני @bigfoot נערך לאחרונה על ידי מוני

@bigfoot

לגבי איתקה וסביבתה

שנים לאחור הבליחה בפורום התגובה לשאילתה על איתקה גולשת בשם משתמש chanale

הצלחתי דרך לחצן החיפוש להגיע לתגובה המפורטת מ- 2010 ואני מציע שתעיין ותראה שיום הגעה אחרי השיט ועוד יום זה יפה

מאוד לתת לאיתקה וסביבתה. אני אחזור להגיב לאחר שתודי שעיינת ואסביר את מה שלא היה מובן בתגובה הקודמת שלי

https://community.lametayel.co.il/topic/14242/%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%91finger-lakes-%D7%95%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%A0%D7%99%D7%90%D7%92%D7%A8%D7%94?_=1648499126378

קודם ההודעה של זאת שביקשה עזרה והתגובות של chanale

מוני

• אנשיםטובים

אני בקושי הייתי באגמי האצבעות. בטיול שלנו באיזור בפועל בילינו כמה שעות במוזיאון בקורנינג וזהו. אז המידע שלי מבוסס על מה שקראתי ולא על ניסיון אישי. לא פחות חשוב, כשלמדתי על האיזור זה היה בהקשר של טיול בת מצווה שבו הילדים היו בגילאי 6-12, והתעניינתי במה שמתאים למשפחה שלי.

לטעמי באגמי האצבעות אפשר לעשות יופי של טיול כוכב "כמו באירופה" למשך שבוע. האם זו העדיפות שלכם לטיול? לא יודע. כדי לטיל כמו באירופה אפשר לטוס לאירופה בטיסה זולה יותר 🙂 בכל מקרה: חוץ משני המפלים המפורסמים של איתקה ומווטקינס גלן יש עוד הרבה אתרי טבע באיזור, חלקם מתאימים לפוטו אופ, וחלקם למסלול ארוך יותר. ממה שהתרשמתי העיר איתקה יכולה להיות נעימה לשיטוט ברחובות הראשיים, ואם נפלתם על סופ"ש עם השוק אז עוד יותר. גם לקורנינג יש רחוב חנויות ראשי שאפשר לשוטט בו שעה-שעתיים בכיף. קורנל זו אוניברסיטה יפה ואפשר לשוטט גם בה, ולא לשכוח את מגדל הפעמונים אם מסתדר. יש באיזור שפע מוזיאונים מכל הסוגים. חיפוש בגוגל מפס יעלה כמה מהם. כמובן גלריות אומנות היסטוריה, מטוסים רכבות ועוד. לא חקרתי, אבל אני מניח שאפשר גם לנסוע ברכבת קיטור אם זה מעניין אתכם. אפשר לשוט באגמים. החל משיט רגועה של חצי שעה לכל המשפחה, דרך קיאקים וספורט ימי. כמובן שמסלול מרוצי המכונית בווטקינס גלן. בקיץ יש כל מיני ירידים מחוזיים באיזור - מה שיכול להתאים לכם. אני מניח שאפשר למצוא באיזור טיולי טרקטורונים וכדומה. יש כל מיני חנויות עתיקות, בזמנו מצאתי חנות "חג המולד" באחת העיירות, וכתלות בתחומי העניין שלכם אני מניח שתוכלו למצוא חנות "מיוחדת" אחרת.

לגבי נסיעות: כן, מהניאגרה לאיתקה זו נסיעה יחסית ארוכה. אבל לא סוף העולם. אפשר לשלב בדרך את לצוורת פארק (שליש הדרך) או דברים אחרים. זה לא שלנסוע מניאגרה פולז לקורנינג זה חצי שעה. הארכתם את הדרך (בהשוואה לתוכנית ב שלכם) בפחות משעה.

נכון שקודם הזהרתי מנסיעות בלילה, אבל זה לא חייב להיות בלילה. עם 2-3 עצירות זה יכול להיות יום טיול מהנה.

לגבי חזרה על הדרך - הנסיעה מאלף האיים לניאגרה עוברת צפונית לאגמי האצבעות. הנסיעה לאיתקה עוברת בחלק הדרומי. האם זה גיוון גדול? לא יודע

• bigfoot

@מוני תודה רבה מוני, הלינק שצירפת מצוין ו"עושה את העבודה" וגם ההצעה והמיפוי שלך.

יאיר

• bigfoot
                        bigfoot @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים תודה רבה.

יאיר

• bigfoot

@מוני

היי מוני,

חודש לפני הטיול וחזרתי לצ'אט הזה במסגרת התכנון המפורט של הטיול באית'קה.

האם הצעת את המסלול של המפלים בתוך העיר ובאוניברסיטת קורנל כמסלול הליכה (ואז איך בעצם חוזרים בחזרה לנקודת ההתחלה) או כמסלול שמשלב הליכה בתוך הקמפוס וניעה ברכב בין שתי הנקודות (A ו- B)?

תודה רבה,

יאיר

• מוני
                            מוני @bigfoot נערך לאחרונה על ידי

@bigfoot

שלום

למעשה הייתי צריך רק לקבוע במפה נקודות חן

בתוך העיירה הגדולה ובמתחם הקמפוסים.

לא חשבתי על הגעה ברגל ,אלא ברכב, נכון שחניה ליד מפל

איתקה זמינה יותר מאשר ליד המפל שבאוניברסיטה אבל

שני המפלים ראויים לצפייה גם אם בחודשים מתקדמים הזרימה לא במלוא העוצמה.

אנחנו נהנינו משניהם באוקטובר.

מוני

• bigfoot

@מוני תודה רבה

• הוזכר על-ידי  מוני מוני 
                              • 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון