World8 או GlobalSim או משהו אחר?
-
האם משהו רכש את וורלד8 לאחר הקורונה? הם טוענים שנעשית העברת שיחות מהמספר נייד בישראל לכרטיס שהם מנפיקים ללרוח,שזה הגיוני ע"י follow me, מהנייד הישראלי, למספר הישראלי בכרטיס שהם מנפיקים. הם גם טוענים שניתן לקבל גם סמס שנשלח למספר הנייד הרגיל שה סמס מגיע לנייד בחו"ל, זה סותר את מה שכתוב באתר שלהם, שכדי לקבל סמס במספר אתה צריך להכניס אתהסים המקורי שלך, שאתה משתמש בישראל, 1 האםזה נכון? משהו הצליח חקבל סמס, במספר בלי שהסים המקורי הישראלי בפנים?,כי אם צריך להכניס את הסים המקורי בנייד, זה בעייתי כי אז אתה נחשף לגלישה בלי חבילה וכו', האם יש כלשהו ניסיון מעשי מ2022, עם החברה הזו? תודה הערה,עדין יש בחבילה שלהם יתרונותכי היא מכילה הודעות שיחות וגלישה במחיר חבילה נמוך נשמר ל4 שנים.
-
אני השתמשתי בתקופת הקורונה. לא מתקבל סמס. ב"עקוב אחרי". מה שרשמת לגבי שמירת שיחות וגלישה ל-4 שנים -לא מדויק! יתרת שיחות/גלישה אכן נשמרת ל-4 שנים, אבל רק בסכום הבסיס (מיקס של גלישה/סמס/שיחות). אם רוכשים בנוסף תוספת גלישה- היא נשמרת רק ל-30 ימים.
-
אני השתמשתי בתקופת הקורונה. לא מתקבל סמס. ב"עקוב אחרי". מה שרשמת לגבי שמירת שיחות וגלישה ל-4 שנים -לא מדויק! יתרת שיחות/גלישה אכן נשמרת ל-4 שנים, אבל רק בסכום הבסיס (מיקס של גלישה/סמס/שיחות). אם רוכשים בנוסף תוספת גלישה- היא נשמרת רק ל-30 ימים.
-
אני משתמשת בדרך כלל בחו"ל בסים הקבוע שלי גולן. יותר מפעם אחת היו בעיות קליטה בניו יורק, שזה לא בדיוק חור בלי אנטנות. לשמחתי היה לי כגיבוי בתיק גלובל סים של פלאפון והחלפתי וראה זה פלא זה עבד. החיסרון הגדול של גולן הוא שעלות שיחה מקומית היא 14.90 ש"ח לדקה, ולא כל שיחה מקומית אפשר לעשות בוואטסאפ. בגלובל סים נדמה לי שעלות דקת שיחה היא שקל והיתרה בו תקפה לשלוש שנים וניתנת לחידוש נוח ולכן אני מחזיקה אותו כגיבוי. השתמשנו בגלובל סים בנובמבר 2021 באיטליה והוא היה מצויין. כשאנחנו יוצאים בזוג בדרך כלל אני לוקחת את הסים של גולן ובעלי פותח את הסים של גולן לשימוש בחו"ל כגיבוי ולקבלת סמסים של אישור אם צריך אבל בפועל משתמש בגלובל סים של פלאפון ומאוד מרוצה. לדעתי הגלישה שלו לרוב היתה יותר מהירה וטובה מהגלישה שהיתה לי בגולן. לפני הקורונה בתי היתה דיילת באלעל וכל פעם שנגמרה לה הגלישה בחבילת פרטנר בדיל של אלעל היא היתה עוברת לגלובל סים ואף פעם לא דיווחה על בעיות, וכאן מדובר על המון יבשות ויעדים.
-
תשובות:
בהחלט, מקבלים SMS-ים למספר ה-050 שאתה מקבל עם הגלובל סים, גם מחו"ל וגם מהארץ. כפי שסיפרתי, קיבלתי SMS המודיע שיש תוצאת בדיקת PCR ממרפאה צרפתית. בחינם כמובן. מניח שלא ניתן לשלוח ממנו SMS בחזרה.
כדי לדעת את מספר הסים, אפשר להכניס אותו לטלפון כשאתה עוד בארץ, ותוך כמה דקות מקבלים SMS עם מספר ה-050 ששייך לו.
לא קניתי בסים הזה דקות שיחה, ולכן לא עשיתי העברת שיחות אל מספר ה-050 שלו, אלא אל מספר הטלפון שלי בעבודה (משולב עם Teams של מיקרוסופט, אז יכולתי לקבל שיחות דרך האינטרנט. לא לכל אחד יש את האפשרות הזו כמובן). כמובן שאם תקנה דקות שיחה, תוכל להעביר אליו שיחות, לא רואה בעייה עם זה (אני, אגב, משתמש ב-*62*, שזה העברת שיחות רק כאשר אין קליטה בסים הקבוע, מאוד נוח).
שים לב שלא ניתן לעשות "העברות" ל-SMS-ים מהמספר הקבוע שלך, רק לשיחות. אבל אם כל ערב תשים לכמה דקות את הסים הקבוע שלך בטלפון (בחדר במלון, למשל), תקבל את ה-SMS-ים שפספסת. לא יודע כמה ימים הם נשמרים בלי שתפספס אותם, מניח שזה תלוי בחברת הסלולר הקבועה שלך.
לא יודע לגבי הסים של פרטנר, אין לי נסיון איתו.
-
תודה לכל המשובים, למעשה לא ניתן לקבל סמס למספר במרורי שלך בישראל בחבילות סים אחרות, רק שיחות שמועברות לעקוב אחרי, למספר הישראלי שיש בכרטיס שקונים.
לגבי קבלת תוצאות בדיקה שציינת זה למעשה סמס שנשלח למספר הישראלי של הסים שרכשת לחול, ונתת בבדיקה. כלומר סמס רק למספר בסים המותקן בנייד. הזמני. 2 שאלות נוספות, למי שהתמודד עם מצבים כאלה,זה בעיה שרוצים לאשר פעולה ברטיס כשראי או רכישה עיסקה, צריך אישור ב, סמס. או פעולות בבנק. הבנקים וחברות אשראי לא מצאו פתרון לכך?
בוורלד 8 הם מכניסים בדואר את מספר הנייד שלך, כבר ברכישה, ואומרים שאין צורך להךעיל את הכרטיס בישראל בכלל. מוזר איך יש להם יכולת לבצע עקוב אחרי מהנייד שלי בישראל? באתר שלהם כתוב שאתה צריך כן לההפעיל את הכרטיס בארץולקבל מספר ישראלי ולעשות לבד ערוב טחרי למספר הישראלי של הכרטיס. מה נכון המידע שבאתר? או מה שבדואר אומרים? היו הודעות בפורום על מקרים של מי שרכש לא הפעיל בארץ ואז בחו"ל זה לא עבד. תודה לעונים.

בהודעות
-
אצלי אין בכרטיס אשראי את הדבר הזה (לפחות לא מאז שצריך להקיש קוד סודי) בעת רכישות בחנויות ומסעדות בחו"ל אלא רק כשעושים רכישה באינטרנט בסכום גבוה יחסית או מאתר מכירות פחות מוכר.
אבל זו שאלה בהחלט מעניינת. אם גם ברכישות לא מקוונות אתה נדרש לזה, שווה אולי להרים טלפון למוקד חברת כרטיס האשראי שלך ולשאול אותם על זה, כי אתה לא תהיה הראשון ולא האחרון שמשתמש בסים אחר כשאתה בחו"ל.
-
בסוף קניתי Global Sim, עוד יומיים הטיסה. אעדכן איך זה

-
מישהו משתמש עדין באפליקצית BPHONE של בזק? היא עבדה מצוין אבל משהו כבר לא תקין בה כנראה.
-
נקודה למחשבה בעקבות שימוש שעשיתי בגלובל סים בדובאי בשבוע שעבר:
הגלובל סים עצמו עבד בסדר גמור והקליטה הייתה טובה, אין תלונות.
אולם הייתי צריך פעם אחת לעשות הזמנה מראש של כרטיס כניסה לתצפית של בורג' חליפה (המגדל הגבוה בעולם). כשהגעתי לדף התשלום באתר שלהם עם כרטיס האשראי, חברת כרטיסי האשראי הישראלית שלחה SMS עם קוד עבור אישור העיסקה באינטרנט שרציתי לבצע. זה כמובן לא עבד עם הגלובל סים שאינו מכיל את המספר הקבוע שלי בארץ.
הפתרון היה להחזיר את הסים הקבוע לטלפון לכמה דקות עבור ביצוע הרכישה, כאשר אתם מחוברים לוויי פיי עבור הגלישה באתר התשלום, ולאחר מכן להחזיר את הגלובל סים של פלאפון.
חשוב לציין שבכל הרכישות האחרות בדובאי (שופינג, מסעדות, קופות בכניסות לאטרקציות...) רק היה צריך להקיש קוד סודי במכונת הסליקה המקומית ולא היה צורך ב-SMS, שהיה נחוץ רק עבור העיסקה באינטרנט עבור רכישת כרטיסי כניסה מראש.
אני מניח שיש עוד פתרונות לזה - אולי האפליקציות של חברות כרטיסי האשראי מאפשרות את משלוח הקוד הזה כתחליף ל-SMS?
מישהו יודע? שיהיה לנו את המידע הזה לנסיעות הבאות...
-
1.כן בחלק מכרטיסי האשראי כמו מסטר קארד יש אפשרות לקבל קוד במייל. 2.הפתרון כהכנה מראש בכל האתרים ששולחים קוד סמס, למצוא פתרון עם מייל, 3.יש עוד פתרון בחברות עם סים שיש בו מספר ישראלי חלופי, כמו וורלד8 קידומת 077 למשל, אתם עושים עקוב אחרי ממספר הנייד הישראלי ל077 מספר הישראלי חלופי, על השיחות יגיעו ל077 כרטיס וורלד8 בחול. סמס לא, אבל....למשל יש חברות שמאפשרות במקום קבלת סמס, קבלת שיחה קולית, זה נועד כאופציה לבעלי מוגבליות, קיים גם בוואטסאפ, לדוגמאת. ואז במקוםרוד סמס, מקבלים שיחה עם הקוד בשיחה נכנסת. 4.פתרון נוסף, לתת מספר הסים האמיתי,של הכרטיס נגידה לחו"ל. לצורך קבלת סמס, קיים בוורלד 8, מספר בריטי וזהו, זה הפתרון הטוב ביותר. 5.פתרונות נוספים איך לקבל סמס עם הסים הישראלי, לבעלי טלפון דואל סים, אפשרות זו, אם יש לך טלפון עם שני סים, אז חוסמים את הסים הישראלי בארץ לגלישה בחו"ל, ומשאירים אותו בטלפון עם חסימה לנדידת נתונים, הגדרה רק לשיחות וסמס. 6.אפשרות שניה לקחת טלפון טיפש קטן ולשים בו סים ישראלי, לקבלת סמס. 7.והכי קל, זה לקנות חבילה בחברה שלך בארץ רק שזה הרבה יותר יקר. זה מתאים למי שנוסע לטיול עד חודש, לא צריך שום פעולה הסים עובד כרגיל, זה מאוד מתאים לטיול משפחתי של מספר שבועות.
-
רבותי,
הפתרון לבעיית סמס של חברת האשראי לאישור פשוט הרבה יותר מהחלפת סימים
(אפילו בטלפון בעל שני סלוטים לשני סימים הפעולה לא הגיונית):
להתקשר לחברת האשראי לפני הטיסה ולבקש את ביטול פעולת האישור. אני תמיד עושה זאת וזה עובד.
כמובן שברור שפעולה זו מורידה שכבת הגנה מפני גניבה וצריך להיות עם יד על הדופק של חשבון האשראי
(נגיד בדיקתו אחת ליום) מפני גניבת אשראי.
-
יתכן שכך, יש דבר כזה באתר של פועלים, לאשר שהנייד ממנו אתה נכנס הוא הקבוע שלך וזה מבטל צורך באימות כפול לבצוע פעולות, לזה אתה מתכוון?
-
@roco-m לא יודע. לא שאלתי. פשוט אמרתי שיבטלו וזהו. וביטלו עד ליום החזרה.
-
בפועלים ראיתי שיש אפשרות להכניס מספר נוסף בחוץ לארץ, אבל מברור שעשיתי זה לא משמש לסמסים, אם היה משמש, אז מכניסים את מספר הסים שבנדידה שהוא למשל בוורלד8 בריטי ואז אין בעיה לקבל סמסים.
-
שימו לב שחברת האשראי זו אומנם הבעיה העיקרית. אבל גם הורדת תו ירוק / תעודת מתחסן דורשת מסרון, וגם הזדהות במקומות אחרים (חברות ביטוח, קופת חולים ועוד).
-
נכון, אבל את אלה אפשר להוריד עם הסים החו"לי (של חו"ל) או עם חיבור וויפי.
לעומת זאת להחליף סימים על מנת לקבל סמס זו אופרציה מידית. אפשרית, אבל חשופה לטעויות וכ"ד
שעה שהאתר מבקש האישור עובד על טיימר.
-
ואפרופו סים - כתבה
-
ללא ספק ה e-sim , זה הפתרון. בטלפונים החדשים למשל ממה שבדקתי של סמסונג הסדרות החדשות יש esim מובנה. עדין שימוש בטלפון שיש 2 סימים, ויודעים להגדיר כל סים, אחד בנדידה ואחד חסום לנדידת נתונים, מקבל רק שיחות ו סמס, זה הישראלי, וחסום בישראל בחברה לחיובי אינטרנט בנדידה, אז זה בסדר גמור. אלא, שרוב הישראלים בפוסט-טראומה מתקופת החיובים המפלצתיים שנפלו בעבר על אנשים שגלשו בטעות בחו"ל, כי הסים לא היה חסום בנדידה. וכשלא היה חובת חסימת אינטרנט במדידה על החברות, אז מעדיפים להוציא את הסים מהמכשיר. מה שכן, באירופה לפחות, הבעיה פחות מורגשת, כי החברות הגדולות מוכרות סים מקומי עם הסכם נדידה לשאר מדינות אירופה, או נדידה בתעריף נמוך נוסף. למשל וודאפון מוכרת ב10 פאונד לחודש, כרטיס סים עם כמה גיגות, כולל סמסים ושיחות, וזה תקף לכל אירופה. לדעתי מי שנוסע לטיול של כמה שבועות לאירופה, ולוקח כרטיס סים מההסדר של גלובל סים או וורלד8 , שאינו חבילה בקו סים המקורי שלו בישראל,( שזו לדעתי דווקא האופציה משתלמת והקלה לטיול חודשי בחו"ל. הבעיה שהרוב נוסעים לפרקי זמן קצרים במרווחי זמן ואז החבילות החודשיות מהארץ לא כדאיות), אז האופציה של 2 כרטיסי סים כדאית, וגמישה, במצב שכדאי, לא להשתמש בכרטיס הנדידה מישראל לגלישה, אלא גיבוי בלבד, ולקבל בו שיחות לפחות לראות מי מתקשר בעקוב אחרי מישראל אליו, ולשים סים אירופאי כמו שציינתי של וודפון לדוגמא, שבו החיוג סמס הוא לכל אירופה בחבילה בד"כ ללא הגבלה מה שמאפשר להתקשר ולסמס חופשי באירופה. קל להתנהל כך באירופה, קל לעבור איתו ממדינה למדינה וזו חבילה שנגמרת ב30 ימי הטיול,על בסיס טלפון עם סים כפול, הישראלי מותקן ונשמר כגבוי, ואין בעיה שהמכשיר פתוח בשניהם או רק בבריטי לנדידת נתונים.
-
פוסט זה נמחק!