התחלת תכנון טיול שלכת בסתיו 2022
-
אז ככה...
תכננתי טיול בפסח אצל הבת בניו יורק, טיול שישלב גם קצת נופים מחוץ לעיר, גם קניות, גם תרבות (מועדון ג'אז, 2 הצגות בברודווי, הופעה של חבר שמנגן בקלרינט ועוד) וכמובן פגישות משפחתיות ואוכל טוב
אז לקורונה היו תוכניות אחרות בשבילי והטיול בוטל
ועכשיו, בשביל להתגבר על האכזבה, התחלתי לתכנן טיול ארוך בסתיו באזור האהוב עלי, ניו אינגלנד. בתוכנית להיות כמה ימים בניו יורק ואת שאר הזמן להקדיש לטיול. משהו כמו 1/3 זמן ניו יורק ו- 2/3 טיול, או אפילו 1/4 ו- 3/4.
לפני הקורונה הייתי באיזור ההרים הלבנים עם הבת ועם חברה. הגענו ל- peak והיה מהמם, אבל קצר. בטיול הזה אני רוצה להכניס גם את בוסטון בה עדיין לא היינו, ועוד מקומות. אולילשלב ביקור חוזר ומעמיק יותר בניאגרה, איתקה, אגמי האצבעות ועוד מקומות באזור שלא הספקנו בטיול קודם.
בשלב זה מתחילה לאסוף חומר, אשמח לכל הכוונה, הפנייה לבלוגים ורעיונות לאן לנסוע. וגם - מתי? הטיול הקודם התקיים בשבוע הראשון של אוקטובר, זה בערך התאריך המומלץ?
תודה מראש למשיבים!
חג פסח שמח, דפנה
-
הי דפנה
על כמה ימים מדובר מרגע יציאה למסלול?
האם את גמישה/חופשיה בקביעת תאריך היציאה למסלול הרכוב.?
האם את בטוחה שכדאי להגיע פעם נוספת לניאגרה?
מוני
-
היי מוני חשבתי משהו כמו שבועיים למסלול הרכוב, ואנחנו גמישים לגמרי, עדיין לא סגרתי שום תאריך לגבי הניאגרה, בצד האמריקאי לא היינו, וגם לא במקומות בדרך שרשמתי בפוסט הקודם, אבל אפשר לוותר, או לשמור לפעם אחרת לטיול נפרד, ברור לי שגאוגרפית זה סיבוב די גדול
-
אם היית בצד הקנדי אז היית בניאגרה מושלם אין צורך
אפשר בתרחיש מסוים להגיע לאיתקה והאצבעות אם לא הייתם שם.
הסטנדארט הרב שנתי אומר להגיע לכביש האגמים מ-old forge בשלהי השבוע הראשון (4-5)של אוקטובר,
ומשם ללייק פלאסיד >>לוורמונט>> וללבנים בתוך השבוע השני ,ואז אם לא היה איחור אז טיול השלכת הצליח.
לכן אני הייתי במקרה שלכם פונה מניו יורק ממש בתחילת אוקטובר (2-3)על כביש 80 משם אל ה-611 וה-423 ויוצא לבדוק את סביבות טוביאנה לייק
בפוקונו מאונטיין , ראי מפה=https://goo.gl/maps/a8mUdH2xWWFeQ3dR6
כי אני מבין שבכביש המפלים 209 שבפוקונו הייתם כבר בטיול הקצר מניו יורק ,משם ממשיכים אל איתקה
שבאגמי האצבעות ,ומשם אך ורק אל old forge ,ומקווה שאתם לא בונים גם על 1000 האיים, כי אם כן בונים אז קודם 1000 האיים
משם קודם אל קודם אל old forge לפני שממשיכים ללייק פלאסיד.
חג שמח
מוני
-
תודה מוני זו בהחלט התחלה טובה למסלול כמה זמן כדאי לדעתך להקדיש לטיול כולו, כולל בוסטון? חג שמח לך ולכל חברי הפורום הנהדר הזה
-
הי
אם יציאה בשעה סבירה בבוקר
דרך הפוקונו הגעה לאיתקה עבור האצבעות
יומיים כולל 2 לילות +עוד חצי יום השלמות אם נחוץ
ביום השלישי בצהריים נסיעה לאולד פורג' עם לינת לילה .
יום רביעי עליה לתצפית בסביבות אולד פורג' שעשתה הגולשת טל והגעה הגעה ללייק פלאסיד
אפשרות ליום נוסף בלייק פלאסיד
מזרחה לצד של וורמונט לינה סטוה/בלינגטון
אפשרות יום נוסף לשיטוט מעגלי במיתחם ההרים הירוקים
מזרחה מסוגנן כבישים מומלצים אל ההרים הלבנים אפשרות 2.5 ימים ו-3 לינות
ירידה לביקור בבוסטון 2-3 לילות
מוני
-
תודה מוני, חג שמח