ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. dafna589
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 1
    • עוקבים 0
    • נושאים 59
    • פוסטים 423
    • הגבוה ביותר 33
    • קבוצות 0

dafna589

@dafna589

43
    מוניטין
    190
    צפיות בפרופיל
    423
    פוסטים
    0
    עוקבים
    1
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2980416 גיל 56

dafna589 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי dafna589

• RE: טיול בנות, טיול שלכת-אוקטובר 19

@dafna589

כביש קאנקאמגוס

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dafna589
      dafna589
    • RE: טיול בנות, טיול שלכת-אוקטובר 19

@dafna589

היום המשכנו את מסענו צפונה לכיוון ההרים הלבנים. ככל שמצפינים על כביש 91

הנוף נהיה הרבה יותר מעניין ודרמטי. העצים חוגגים בצבעים מרהיבים: מוורוד עדין עד לארגמן בוהק, צהוב, כתום, חום…

תחנה ראשונה- גשר הפרחים.

אחר כך ארוחת צהריים וביקור ב- Retreat Farm. לצערנו מתברר שהעיכוב שלנו בבוקר (יצאנו ב 10) והזמן שלקחה הארוחה עולים לנו ביוקר, ולא נספיק להגיע לאגם המוזהב באור יום. זה אכזב אותי מאד.

לא מוותרות על הגשר המקורה -תאמינו לי, אפשר לוותר…במקום מתקיים פסטיבל ירח הסתיו, אנחנו מוותרות כדי לא לנהוג בחשכה.

לפנינו כשעתיים נסיעה למלון בלינקולן, ההרים הלבנים. הדרך מהממת ביופיה, ואנחנו שמחות שעדיין אור יום. אם כי מהר מאד מחשיך ולמלון כבר הגענו בחושך.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dafna589
      dafna589
    • RE: New Orleans, here we come
      שבת, 10.2 - המשך

התהלוכה היום נקראת krewe of Endymion, על שם דמות מהמיתולוגיה היוונית שמלכת הירח התאהבה בו בשל יופיו הרב, ובקשה מזאוס להפוך אותו לבן אלמוות. זהו ה Parade הארוך ביותר (37 עגלות לפי האתר של המרדי גרא) והפופולרי ביותר. אנשים מתמקמים בתור מהבוקר! 

העגלות עוברות בזו אחר זו. לפני כל עגלה עוברת להקה של רקדניות ושל מנגנים לבושים בצבעים ססגוניים... אחרי התזמורת מגיעה העגלה, כל אחת מדהימה וגרנדיוזית יותר מהשניה. לכל עגלה נושא: אקטואליה, סיפורי ילדים, אגדות, מיסטיקה ועוד. בובות ענק מקשטות את העגלות, ולמעלה עומדים אנשים מחופשים. העגלה עוצרת ליד הקהל, ומתחילה היסטריה: הקהל צועק ומנופף בידיים, מנסה למשוך את תשומת ליבם של אנשי העגלות. אלו מצידם משליכים לקהל שרשראות, כוסות, צעצועים שונים ועוד. והקהל משתולל ממש בניסיון לתפוש את השלל. גם אנחנו נכנסנו למשחק - אי אפשר שלא! צריך להיזהר - קיבלנו הרבה מכות בראש משרשראות עפות. העגלה מתרחקת, ולכמה דקות נהיה שקט, עד לעגלה הבאה. וזה נמשך שעתיים-שלוש בערך!

חזרנו ברגל למלון. לא יאומן, כמויות האשפה על הרצפה. למחרת, כשנעבור באותו רחוב, נידהם למראה הניקיון והסדר. כל הכבוד לאמריקאים על יכולת הארגון מחד, והשבת הסדר על כנו, מאידך. שכחתי לציין, שכל האירוע מאובטח עי עשרות שוטרים, שחלק מתפקידם לכאורה זה להחזיר לקהל את המתנות שנפלו מהעגלות בכביש עצמו, מאחורי הסורגים…

אנחנו הולכים ברגל (הכביש פקוק בצורה מטורפת) לחפש משהו לאכול, מרחק 1 קמ בערך. בדרך חזרה נפתחו סוף סוף ארובות השמיים, ואנחנו מדלגים בין השלוליות, נזהרים לא למעוד על עשרות השרשראות המפוזרות על הרצפה, ושרים לנו singing in the rain…

כשחזרנו למלון ראינו שבעל המלון החרוץ שלנו עשה הרבה כסף מלהשכיר מקומות חניה בחצר שלו לחוגגים נואשים שחפשו מקום לחנות...  🙂

המשך יבוא!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dafna589
      dafna589
      תם ולא נשלם...

זהו, סיימתי לתעד חודש שלם בארצות הברית wink 

היינו בשש מדינות, עברנו מחורף לקיץ ושוב לחורף, נסענו כ-2,700 מייל (4,300 ק”מ) והוצאנו, כולל קניות, כ- 50,000 שקל.

היה מעניין, מאתגר, קשה לפעמים ונהדר בדרך כלל. ושוב תודה לכל הכותבים בפורום המצוין הזה, שעזרו לי מאד בתכנון הטיול.

אני מקווה שנהניתם מהשיתוף, ושלא היה ארוך מידי… 

להתראות בטיולים הבאים 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dafna589
      dafna589
    • טיול בנות, טיול שלכת-אוקטובר 19

שלום לחברי הפורום היקרים

אחרי ניסיון כושל להתחיל בלוג מסודר (טעות בבחירת המפה גרמה למחיקת כל מה שעשיתי עד לאותו רגע), החלטתי לכתוב כאן את רשמינו העיקריים מטיולנו, ואת הבלוג אינשאללה אכתוב כשאגיע הביתה.

אז ככה: אנחנו 3 נשים,אנוכי אמתכם, ביתי וחברה יקרה. אני וחברתי בנות 60 פלוס והבת בת 30. טיול רכוב של 6 ימים באזור ניו אינגלנד.

יצאנו ביום שישי בצהריים 4.10  מקווינס, לכיוון נורת'האמפטון, מסצ'וסטס. ביום הזה הכוונה בעיקר להתקדם צפונה.

עצירה קלה בהרטפורד ליד ביתו של מארק טווין, ויתרנו (לצערי) על הסיור המודרך.

סיבוב על הקרוסלה המקסימה שבה 48 סוסים מגולפים ביד.

ארוחת ערב במסעדה מקסימה מומלצת ע"י המדריך "ניו אינגלנד" בסדרת לונלי פלנט בשם Eastside Grill בנורת'האמפטון.

ככל שמצפינים, נופי השלכת נעשים צבעוניים ומעניינים יותר, אמנם הרוב ירוק עדיין אבל פה ושם העצים אדומים, צהובים וכתומים - מרמזים מה עומד לקרות בהמשך.

סוף היום הראשון!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dafna589
      dafna589
    • RE: אורלנדו 2017 - הסיכום מתחיל עכשיו....

אני מסכימה איתך. באיזשהו מקום בראש אני כבר מתחילה לתכנן טיול עם הנכדים... 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dafna589
      dafna589
    • RE: אורלנדו 2017 - הסיכום מתחיל עכשיו....
      1. יעל יקרה, את כותבת נפלא, מעניין ומעביר במדויק את החוויות שלכם. ההנאה שלכם ויכולת הביחד מעוררת קנאה! הבטחתי לנכד הבכור טיול בר מצווה באורלנדו - הילד בן 7... יש מצב שלא אחכה 6 שנים למימוש ההבטחה.
      2. תודה על השיתוף המוצלח 🙂
      פורסם בפורום צפון אמריקה
      dafna589
      dafna589
    • RE: המלצות ל- 3 ימים בניו אורליאנס ומלון לא יקר

אנחנו נהיה ב- Oakview Bed and Breakfast

750$ ל-4 לילות, יחסית לא רחוק מהמרכז והכי חשוב (לנו) – חניה חינם

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dafna589
      dafna589
      ניו אורלינס - המשך

יום שישי 9.2.18

היום קמנו עם אנרגיות חדשות. אמנם יצאנו מאוחר מהמלון (11) אבל אנחנו בחופשה, לא ממהרים לשום מקום. בעל הבית של המלון שלנו עמד בתוקף על זה שניקח את האוטו. אתם תשמחו על זה! הבטיח לנו. בדיעבד היה לנו יותר שקט נפשי אם היינו מתניידים בתחבורה ציבורית. 

מצאנו חניה ברשת חניונים שנקראת premium. יש עמדת תשלום במרכז מגרש החניה. אתה מקליד את מספר הרכב, ובוחר כמה שעות תרצה לחנות שם, ומשלם בהתאם, מראש. 3 שעות חניה עלו לנו 25$. מתקבל פתק קטן שאותו צריך לשים ברכב במקום בולט.

יצאנו מהחניון לכיוון כיכר ג'קסון שבלב הרובע הצרפתי. מזג האויר מושלם. מצאנו גלידריה שמכינה גלידה מצוינת, והמשכנו לכיוון הכיכר. בכל פינה להטוטנים, זמרים, ציירים ונגנים. הקפנו את הכיכר, ובכל פעם התעכבנו לראות הופעה אחרת. על הגדר שמקיפה את הכיכר תלויים ציורים, המון ציורים, והכל שמח, עליז וחגיגי. אנשים מחופשים, לכולם שרשראות על הצוואר וחלקם מאופרים בצבעי המארדי גרא - סגול, ירוק וזהב (צדק, אמונה ושגשוג, אם איני טועה). בפינת הכיכר ניצב קפה דו מונד המפורסם. כיוון שהתור לא ארוך מדי החלטנו לבדוק, על מה כל הרעש. אז ככה: נחמד, לא חובה... סופגניה מאד מתוקה עם המון המון אבקת סוכר. היה נחמד לשבת ולהסתכל על הנוף האנושי…

הגיע הזמן לחזור לרכב. אחרי התברברות לא קטנה, אני מקלידה לגוגל מאפ את מספר החניון, והוא מנווט אותנו לשם בקלות ובמהירות. הגענו לרכב "על הקשקש", בדיוק בדקה שנגמר הזמן ששילמנו עבורו. אנחנו מחליטים להמשיך עם הרכב לגרדן דיסטריקט. אין חניה, בכל מקום הכנות למצעד שייערך שם בעוד כמה שעות (מעניין לראות את ההכנות: אנשים מתמקמים שעות מראש, מכינים סולמות או כסאות מוגבהים, מוקמים כעין אוהלים ללא קירות להגנה מפני הגשם הצפוי, רוכלים מסתובבים ומוכרים שרשראות אופייניות בצבעי החג). אנחנו מסתובבים ברחובות השכונה היפה עם הרכב, ויוצאים משם לפני שייחסם הרחוב (המשטרה סוגרת את הרחובות באיזור המצעד).

הרעב מציק, ואנחנו מתניידים לכיוון המסעדה של הרשת החביבה עלינו, גולדן קורל. המשך יבוא!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dafna589
      dafna589
    • RE: טיסה עם יונייטד לארצות הברית

יותר טובים מאל על מבחינת בידורית אישית לנוסע

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dafna589
      dafna589

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי dafna589

• סיור מומלץ בעברית, באתונה

אני רוצה להמליץ בחום על סיור באתונה עם ריקי. לריקי יש המון ידע, והיא משתפת אותו בצורה עסיסית וקולחת, בליווי אנקדוטות משעשעות, וחוש הומור בשילוב ידע היסטורי, מדיני וחברתי. היינו שני זוגות, ונהננו מאד מאד מהסיור.

אני רוצה לציין גם שהתחלנו את הסיור באיחור רב (משום שהייתה לנו תקלה באחסון המזוודה), וריקי זרמה איתנו ואפילו ליוותה אותנו למקום מומלץ לארוחת בוקר יוונית טיפוסית, מבלי להתחשבן איתנו על ההפסד בזמן שגרמנו לה.

ריקי : [email protected]

+30 697 224 8843

פורסם בפורום אירופה
      dafna589
      dafna589
    • RE: נסיעה לניו זילנד באוקטובר 22

@thomas757 יכול להיות שבכלל נדחה לפברואר, משיקולי מזג אוויר ושיקולים אחרים

פורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
      dafna589
      dafna589

הי תומאס האמת שאנחנו ממש לא סגורים על המסלול עדיין. אבל בגדול, הכוונה לנחות בוולינגטון ואז לצאת לטייל ביחד עם הבן ומשפחתו, כנראה באי הדרומי. נראה לי (אם לא נשנה את החשיבה ) שבכל מקרה ננחת בוולינגטון ונחזור משם. לגבי איך להגיע, בפעם קודמת (לפני כ-3 שנים או קצת יותר) טסנו דרך הונג קונג. הבנתי שאפשרי גם בכיוון ההפוף דרך סן פרנסיסקו. מה עדיף, מה כדאי? תודה מראש 🙂

dafna589
      dafna589

@thomas757 תודה

השאלה שלי בעצם זה עם איזו חברה כדאי לטוס, יש עדיין מעט מאד טיסות ואלו שיש הן ללא אפשרות שינוי / ביטול

יש חברות מומלצות?

dafna589
      dafna589
    • נסיעה לניו זילנד באוקטובר 22

שלום לחברי הפורום הנכבדים

אנחנו זוג, בשנות ה- 60. אנו רוצים לבקר את הבן שלנו שגר בניו זילנד, וולינגטון. חשבתי על אוקטובר 22.

האם מזג האוויר מתאים לטיול באוקטובר?

מהי הדרך המומלצת ביותר לטוס לוולינגטון?

תודה למשיבים, דפנה

dafna589
      dafna589
    • RE: טיול לניו יורק ביוני - מדווח מניו יורק

@דבורה-פ גם אני מנצלת את ההזדמנות להודות למוני

כבר כמה שנים טובות שאני נעזרת בעצותיך המצוינות, וגם דרך ההודעות הפרטיות למדתי עד כמה אתה אכפתי ומסור לפורום, ברמה של מעל ומעבר

חג שמח מוני יקר, לך ולכל אהוביך, מקווה להממשיך ולהיעזר בך ובחברי הפורום עוד טיולים רבים!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dafna589
      dafna589
    • RE: שמירת מפה

@רוני-סופר

לא הבנתי

בכל מקרה, אין לי גישה לחשבון גוגל שלי כי ניצלתי את כל ה- 15MG

מתלבטת אם לשלם להם עבור הגדלת שטח אחסון

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dafna589
      dafna589

@דור-ד

אני מקבלת הודעה שהעמוד לא קיים

כנראה בגלל התקלות שיש באתר מאז הפריצה אליו?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dafna589
      dafna589
    • RE: התחלת תכנון טיול שלכת בסתיו 2022

@מוני

תודה מוני, חג שמח 😊

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dafna589
      dafna589

@רוני-סופר

כוונתי למפות בגוגל מאפס

אני בשלב התכנון, נועצת הרבה סיכות, ואני רוצה לשמור צאת המפה עם כל הסימונים שלי כדי שאוכל להמשיך לתכנן בלי לייצר אותה כל פעם מחדש

היום אני עושה copy paste ל- word, או מכינה רשימת מקומות וזה גוזל זמן

מקווה שהסברתי את עצמי... 😊

חג שמח, דפנה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      dafna589
      dafna589