עוד הערה אחת
יש רצון כנה ואמיתי של גולשים לעזור לפונים בפורום
נראה לי שיש דרך אחרת להגיב לניסיון עזרה וגם מומלץ להגיד תודה לכאלה שטורחים ועונים (גם בשאלות קודמות שהעלית בפורום)
עוד הערה אחת
יש רצון כנה ואמיתי של גולשים לעזור לפונים בפורום
נראה לי שיש דרך אחרת להגיב לניסיון עזרה וגם מומלץ להגיד תודה לכאלה שטורחים ועונים (גם בשאלות קודמות שהעלית בפורום)
זה מה שישבור אותך 25 ש”ח
המקום מיוחד מאוד ולא דומה לבתי כנסת בארץ ושווה את הביקור – אני מניח שצריך לתחזק את המקום וגם זה עולה כסף (כי מתפללים כמעט ואין)
ואם זה היה אתר אחר שעולה כסף גם לא הייתם נכנסים.
אפשר גם לחסוך על ארוחת ערב ולאכול בסופר???
בוצע שינוי בדף בית של הבלוגים
כרגע ניתן לראות רק את הבלוגים המומלצים של המערכת וכל השאר צריך לחפש לפי מיקום
כלומר לא ניתן לראות ברצף את הבלוגים שהועלו לגבי כל היעדים
לדעתי תצורה זו פוגעת מאוד ביעילות של הבלוג ולא ניתן יהיה לראות ולהתרשם מבלוגים שמתארים מקומות חדשים שלא רשמנו מראש
נראה לי חבל ובהחלט לא מתמרץ לפרסם בלוגים חדשים
היי
תהליך מילוי מאוד פשוט ולדעתי לא צריך לשלם עבור זה
מצרף לך קישור למדריך מצויין שרשמה אושרה קמחי
שאת ממלאה את הטופס שעומדים על השורה מופיע תרגום בעברית (למרות שלדעתי ממש אין צורך ואם כן אפשר חהעזר בגוגל טרסלט)
בהצלחה
רק בשביל קי ווסט לא הייתי מדרים עד מיאמי – ביולי מאוד חם בקי ווסט ומאוד לח.
אם בכל זאת רוצים הייתי מפצל את הטיול ועובר מהצפון (ניו יורק או כל בסיס אחר) למיאמי בטיסת פנים.
עוד נקודה – מכיוון שאתם שוכרים רכב לתקופה ארוכה יחסית – אם נוחתים בניו יורק אז צריך לקחת בחשבון שמחירי השכרת רכב יותר יקרים. שווה לשקול לשכור את הרכב בניו גרסי השכנה.
באופן כללי לא הייתי מתקבע על נחיתה והמראה מניו יורק, תלוי בתוואי הטיול.
נראה אחלה בסיס
חסר לי אפשרות לתצוגה מדורגת – או שוויתרו עליה
עוד קישור לפורום המסביר כיצד לעבור
הדרך טובה ביותר מונית או שאטל עד הגבול – מעבר רגלי – ומשם עוד מונית או שאטל
שאת נמצאת בדף כללי של הפורומים בסרגל כלים העליון בצד שמאל ישנו סמל של חיפוש – לוחצים עליו ואז מופיעים גלגלי שינים ונפתח חיפוש מתקדם לפי פורומים
זה קישור
אתה מנסה לדחוס יותר מידי בטיול אחד – למרות הרצון והטיול הראשון בארה”ב, לדעתי צריך לוותר על חלק מהיעדים.
באופן כללי לדעתי כדאי לסיים בניו יורק ולא להתחיל (במיוחד אם הטיסות שתזמינו חזרה יעברו דרך ניו יורק בכל מקרה)
הייתי מקצר יום אחד מניו יורק – לדעתי בהרכב שלכם ובמכלול הטיול מספיק 3 ימים והייתי גם מוותר על הקרוז – לדעתי טיול ראשון בארה”ב בהחלט לא חובה קרוז ולדעתי רק יעמיס עליכם (במיוחד אם זה קרוז ל 3 ימים שיוצא באוניות קטנות יותר ומגיע לבהמאס בלבד ולא לאיים הקריביים).
דבר נוסף אם לא רוצים לוותר על וושינגטון – הייתי מחפש טיסה שנוחתת בוושינגטון וחוזרת מניו יורק.
לאחר ויתורים אלו זה שלד המסלול שהייתי מתכנן:
10ימים ראשונים (5– 15 ליולי) (לקחנו יום מניו יורק ויום מהקרוז) – וושינגטון – חבל האמיש והרשי (שינה קורנינג) – ווטקינס גליי והגעה למפלי ניאגרה – מפלים – יציאה לליק פלאסיד (טיול באזור) וסיום בניו יורק
16.7 – 21.7 – טיסה לאורלנדו – ושהייה רק באורלנדו
21.7 – טיסה לניו יורק ו – 3 ימים מלאים בניו יורק
לגבי טיסות פנים – אין מה להילחץ – אפשר להזמין גם חודשיים – שלושה לפני .
מלונות – בארה”ב אני בד”כ מזמין ישירות באתרי מלונות (בד”כ יותר זול וצובר גם נקודות)
למה בחרתם את מיאמי כנקודה בטיול? האם אתם רוצים לטייל בפלורידה ביולי (דיי חם באזור)
בגדול לא רואה הגיון בנסיעה עד מיאמי וחזרה בנסיעה לניו יורק
אתם צריכים קודם להחליט מה מקומות שאתם רוצים להיות בהם
האם קנדה זה רק מפלי ניאגרה או יותר מזה?
כמה ימים אתם מתכננים להיות בניו יורק?
טיול “קלאסי” של צפון מזרח הכולל תוואי של וושינגטון – האמיש – מפלי ווטקינס – ניאגרה – ההרים הירוקים – ההרים הלבנים – בוסטון – חזרה לניו יורק
יכול לקחת בין שבועיים לשלוש (בלי ניו יורק)
אם מוסיפים חלקים נוספים של קנדה אז כמובן מאריך את הטיול בחלק הזה.
מציע שתקראו קצת מסלולי טיול באזור ותתגבשו קצת ואז יהיה קל יותר לעזור
נקודה נוספת שיש לקחת בחשבון - לעיתים יכולים להיות עומסי תנועה חריגים מ/אל מנהטן ויכול להיות מצב שבתכנון חזרה לוקחים בחשבון נסיעה של שעה וחצי ובפועל יכול לקחת גם שלוש שעות ואז המשמעות היא פספוס הטיסה. לכן חזרה צריך להכיר ולהכין אופציה של חזרה ברכבת
לגבי שיט באגם פאוול - אם מדובר על השכרה של סירה פרטית למשך יום שלם בוודאי שיש צורך להזמין מראש - אני מקווה שבטווח הזמן הזה תמצאו
לגבי דיסני אם הייתם כבר בדיסני באורלנדו אז הייתי הולך לאדוונצר
לגבי מואב - אם מחפשים אטרקציות מעבר לטיול בפארקים - יש שיט עם ספיד בוט על הנהר חוויה ממש כיפית ויש גם נסיעה עם רנג'רים בטיול שנקרא Hell's Revenge Trail
הרחבה על כך יכול לקרוא בבלוג שרשמתי "ארה"ב (קולורדו - יוטה - אריזונה - וויאיומינג) 2019" תחת שם משתמש שלי
אם מעוניין להיות בערב במנהטן ובלי להתחשב בעלויות (מונית לעומת תחב"צ והשכרה בעיר למול השדה)
הייתי לוקח מונית למנהטן ולוקח מלון שסמוך לתחנת השכרת רכב (לאחר שתראה באיזה חברה שוכר)
ולמחרת לוקח את הרכב ויוצא ממנהטן בנסיעה - לא כזה מסובך כמו שזה נראה (יכולים להיות עומסים)
לדעתי חבל לפספס את הפארק גרנד טיטון שנמצא בדרך מילוסטון לגקסון - אלא אם מתכוונים לשלב ביום 26.7 ולא רשמתם
27.7 - יום קשה מאוד מדובר על כ 800 ק"מ כלומר כ12 שעות בדרך - גם אם תצאו בשבע בבוקר תגיעו בשבע בערב ואם זה נהג יחיד זה על גבול הבלתי אפשרי - אני הייתי מפצל ולן בסולט לייק סיטי
לגבי מואב יש שם אטרקציות נחמדות לילדים בגילאים שלכם - נסיעה ברכבי שטח או שיט בסירה מהירה על הנהר
לגבי אגם פאוול - יש את אפשרות לשכור סירה לכל היום ולשוט עצמאית - חוויה לא זולה - אבל אחת הזכורות ביותר שלנו מכל הטיולים בארה"ב
לגבי לינה במיוחד בילוסטון להזמין וכמה שיותר מהר - אח"כ יש קושי אמיתי למצוא מקומות פנויים
מוני היקר אנחנו לא מכירים אישית אבל חייב להודות לך על התרומה היוצאת דופן לפורום צפון אמריקה עוד בימים הטובים שלו תמיד הייתה הרגשה של "אבא" לפורום ואכפתיות והשקעה לצערנו הפורום אינו פעיל כמו שהיה ומרבית הפורומים עברו לפייסבוק וכדומה שיהיה לך חג שמח ובריאות איתנה
נסיעה מאורלנדו לאורך עיירות חוף עד עיירה St. Augustine שהינה מיוחדת מאוד
ראי הצעה בבלוג שלי
יכולים להרחיב את מקומות שתהיו לאורך נהר ההדסון שחלקם הייתי בסוף הטיול המתואר בבלוג הזה
בין דנבר לילסטון אפשר לטייל במדינת קולורדו המדהימה
אנחנו עשינו טיול מעגלי ב - 23 ימים (נחיתה והמראה מדנבר) - דרך קולורדו - יוטה - המשך לילסטון וחזרה לדנבר
דנבר – Silverthorne - Glenwood Springs – אספן - Grand Junction – moab - סדונה – פ'יג – סולט לייק סיטי – ג'קסון – גראנד טיטון – ילסטון – קודי – שאיין – בולדר - דנבר