ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ילוסטון - תיכנון מסלול - אשמח לעזרה

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית ילוסטון
    9
    32
    800
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nbk
      nbk נערך לאחרונה על ידי

הי

אנו מתכננים טיול למערב ארה"ב באוגוסט, משפחה עם 2 בני נוער וסבא, מסלולי הליכה קלים בלבד, אוהבים לצלם מאד, חיות ונופים...

לילוסטון הקדשנו בתיכנון 4 לילות ועוד 2 לילות לגרנד טיטון

מגיעים בנסיעה מפארק גליישר שם יש לנו בתיכנון 3 לילות.

האם התיכנון בסדר מבחינת המיקום של הלינה בילוסטון?

1. לינה ליד Mammoth Hot Springs - מכיוון שמגיעים אחרי 6 שעות נסיעה מגליישר טו מדיסין
      2. לינה ליד Canyon Village
      3. לינה ליד Lake Yellowstone
      4. לינה ליד Old Faithful
      5. +6 - 2 לילות - לינה בפארק גרנד טיטון - היכן כדאי?

לילה 7 - כבר צריכים להיות בסולט לייק סיטי לטיסה הביתה למחרת בבוקר

האם המסלול /מיקומים האלו הגיוניים?

יש דרך לרכז לינה ליותר מלילה אחד בכל מקום כדי לבצע פחות מעברים, אבל לא יותר מידי זמן נסיעות כל יום?

אשמח להמלצות למלונות ומסעדות עם אוכל טוב וטעים, בילוסטון לימים אלו

צריכים 2 חדרים, כאשר אחד מהחדרים ל 3 איש

האם יש גם השכרת בתים כמו AIRBNB באזור?

תודה רבה

noamw karnielr IO. dhz segev17 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • noamw
        noamw @nbk נערך לאחרונה על ידי noamw

@nbk

הי,

היינו בילוסטון ב- 2009 ולנו רק בעיירה West Yellowstone. אני לא חושב שזה חובה להחליף מקומות לינה בימי הטיול בפארק.

בגרנד טטון לנו בבקתת העץ Colter Bay Cabins - Grand Teton 

מצ"ב לינק לפוסט המתאר את החלק הזה בטיולנו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • karnielr
          karnielr @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk

מסכימה עם התגובה שמעליי. היינו בילוסטון 4 פעמים, בטיול הראשון פיצלנו לינה בין העיירה ווסט ילוסטון לבין העיירה גרדינר (בצפון הפארק), בכל הטיולים שהגיעו אחר כך לנו בווסט ילוסטון בלבד, זה אפשרי ונוח.

• שקד
            שקד נערך לאחרונה על ידי

אני גם מצטרפת לאחרים. לא הייתי מחליפה מקומות לינה בילוסטון. אני חושבת שההתעסקות עם הצ׳ק אין, צ׳ק אאוט, לארוז, תיקח בערך אותו הזמן כמו הנסיעות בתוך הפארק, רק שהנסיעות בתוך הפארק הן יפות ומעניינות ומנהלות של מלונות לא. אני חושבת גם שכדאי להנמיך ציפיות לגבי האוכל באזור. אני טיילתי בסוף אפריל וישנתי בגארדינר. בתוך הפארק דברים רק התחילו להפתח אז, ועדיין, מה שהיה שם היה מאוד בסיסי. גם בגארדינר היה מבחר קטן ולא מאוד מפתה. יצאתי ערב אחד ובשאר הזמן פשוט קניתי אוכל בסופר. זה לא נורא כי החוויה הכללית הייתה מדהימה, אבל אם זה דבר שחשוב לכם אז כדאי לקחת את זה בחשבון ולהנמיך ציפיות, כי לא משם תבוא הישועה.

• IO.
              IO. @nbk נערך לאחרונה על ידי IO.

@nbk

מצטרפת לדעה הכללית לגבי הלינה בילוסטון: זו לא בעיה כזו גדולה כפי שזה נראה מהבית.

ובפרטים:

לנו (אנוכי וחברה שאינה מרבה ללכת) היו 5 לילות בפארק. תחילה חילקנו את הלינה: 3 ב- West Yellowstone ו- 2 ב- Gardiner. בגלל הצפות שגרמו לניתוק של גרדינר מהכניסה לפארק (קריסת הכביש) - בסופו של דבר נאלצנו להעביר את כל הלינות ל- West Yellowstone (כבר לא היו מקומות בתוך הפארק בתקציב שלנו).

הנסיעות היו ארוכות - אין ממש איך להמנע מכך - אבל מאוד נהננו מהן ! (גם אני - כנהגת היחידה בנינו).

להנ״ל יש לי 2 הסתייגויות:

א. קמנו בזריחה ויצאנו ממש מוקדם (בדכ לפני 7...). ב. טיילנו מעט מחוץ לשיא העונה (לקראת אמצע ספטמבר).

לטעמי: לא יותר מ-2 מקומות לינה.

תכינו את עצמכם לנסיעות ארוכות שהן חלק מההנאה (מי שלא נוהג - מחפש בעלי חיים! - זה תכלס התפקיד הכי חשוב 🤓). עצירות במקטע הכביש שמן הסתם תחזרו עליו שוב ושוב - חלקו בין הימים / השעות (בנק׳ תצפית אחת בהלוך - ליד מפל כלשהו בחזור וכו׳).

לגבי גראנד טיטון: לנו בג׳קסון. אהבנו אותה מאוד! בערב יש בה פאבים פתוחים עם הופעות חיות ש״נשפכות״ לרחוב. גם שם לא הפריעה לנו הנסיעה הלוך/חזור לפארק וממנו.

אם אתם מחפשים מקומות טובים לאכול בהם - נראה לי שגם את זה תמצאו בה (אם כי אני לא הבנאדם לשאול... אני טבעונית ואוכל בשבילי הוא אלמנט די זניח בטיול - אהבתי בה את בית הקפה ה״בריאותי״ Healthy Being Cafe - זה הסגנון שלי...).

• dhz
                dhz @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk

לגבי הלינה, בילוסטון יש אפשרות ללון בתוך הפארק או באחת משלוש ערים (אחת רחוקה יותר, אבל עדיין אפשרית). בפארק עצמו יש לודג'ים בצפון, ליד שער הכניסה הצפוני (קרוב ל- Mammoth Hot Springs), בדרום, ליד האגם, ליד ה- Old Failthful ןב- Canyon Village. הבעיה עם הלינה בפארק היא שקשה למצוא מקום. צריך להזמין מקום הרבה מאד זמן מראש, והלינות יקרות אפילו יותר מאשר בערים מסביב (וגם שם הן יקרות). אם תצליחו למצוא מקומות לינה באחד או יותר מהלודג'ים - הרווחתם. אם אתם מוכנים לחלוקת לינות, הייתי מנסה ללון בחלק הצפוני ואחר כך לעבור לחלק הדרומי. אם אין לכם לינות בפארק, אז אני ממליץ על גארדינר או על West Yellowstone ללא חלוקת לינות.

יש שתי ערים עם בתי מלון הקרובות לפארק: Gardinner שממוקמת על שער הכניסה הצפוני לפארק ו- West Yellowstone שנמצאת לא רחוק משער הכניסה המערבי לפארק (איזור Madison). עיר נוספת, הרחוקה כשעה נסיעה מהפארק היא Cody. עדיין ניתן ללון בה (ועשיתי זאת בביקורי האחרון בפארק). בעבר לנתי גם ב- Gardinner. ניתן לבקר בפארק ללא קשר למקום הלינה, ובמיוחד כאשר מדובר ב- Gardinner או ב- West Yellowstone.

לגבי גרנד טטון, גם שם יש אפשרות ללינה בתוך הפארק (למשל, ליד אגם ג'קסון) או בעיר ג'קסון , ליד הכניסה הדרומית לפארק. מה שאמרתי לגבי ילוסטון תופס גם לגבי גרנד טטון.

לא יודע לגבי AirBNB לא ניסיתי לבדוק. אני חושב שיש אפשרות לשכור Cabins במקום מלון סטנדרטי.

• nbk
                  nbk נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם!! ננסה לצמצם מעברים ונראה מה פנוי במלונות תבורכו!

• nilih
                    nilih נערך לאחרונה על ידי

היי, הלינות יקרות וההיצע אינו רב. תזמיני כעת עם ביטול. היינו בספטמבר האחרון. לילה ראשון לנו בקוק סיטי, כי הגענו מצפון מזרח, מה שלא אקטואלי עבורכם. שני לילות לנו בווסט ילוסטון (תשתדלו לצאת מוקדם ממקום הלינה כדי להימנע מן הפקקים בכניסה לפארק). שני לילות לנו בג'קסון, שהיא עיירה תוססת עם אופציות לאכילה מעבר להמבורגרים.... היה לנו סיפור עם החזרה לארץ מסלט לייק סיטי. הטיסה שלנו לניו יורק הייתה אמורה לצאת ב-16:00, אז הרשיתי לנו ללון בג'קסון לילה קודם. קיבלנו מספר שינויי טיסה עד שלבסוף, כאשר היינו בג'קסון, הודיעו לנו שטיסת אחר הצהרים בוטלה ואנחנו טסים בבוקר. התקשרנו לאל על , שדרכה קנינו את כרטיסי הטיסה, כדי להסביר שזה בלתי אפשרי עבורנו. רק לאחר צעקות רמות הסכימו להעביר אותנו לטיסת צהרים יום לאחר המתוכנן, כאשר הלינה שנוספה על חשבוננו הייתה בסלט לייק סיטי. הצרות לא תמו. בבוקר בסלט לייק סיטי קיבלנו פעמיים שינויי טיסה בטיסה לניו יורק, כך שהיה לנו רק שעה ועשרים בין הנחיתה בניו יורק לטיסת אל על לארץ. מובן שזה לא זמן מספיק לקונקשן המחייב החלפת טרמינלים ובדיקת ביטחון. לאחר ריצות מטורפות הגענו לשער הטיסה של אל על. למזלנו היה איחור של חצי שעה במועד הנחיתה של הטיסה שבאה מן הארץ, כך שהספקנו. המזוודות הגיעו רק לאחר 3 ימים לארץ. מסקנה- אם יש קונקשן , יש פתח להפתעות.... נילי

nbk תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • nbk
                      nbk נערך לאחרונה על ידי

@nilih הי גם לי קוראים נילי 🙂 וואו איזה סיבוך עם הטיסות! עם מי הטיסה הפנימית לניו יורק? ניסיתי למצוא טיסות מגקסון במקום סולט לייק ולזה מייקר ממש...

• nbk
                        nbk @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

הי גם לי קוראים נילי 🙂 וואו איזה סיבוך עם הטיסות! עם מי הטיסה הפנימית לניו יורק?

ניסיתי למצוא טיסות מגקסון במקום סולט לייק וזה מייקר ממש...

IO. nilih 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • IO.
                          IO. @nbk נערך לאחרונה על ידי IO.

@nbk

אני טסתי עם delta תל אביב - ניו יורק - סולט לייק סיטי וחזרה ב- 2022. עבר חלק לגמרי. ללא דחיות או תקלות אחרות...

הקונקשן בניו יורק בהלוך היה ארוך (בחירה שלי, הכרטיס איפשר קונקשן של ~ שעה וחצי, אני בחרתי את האופציה של ~ 5 שעות. לא רציתי את הלחץ ואת הסיכון של דחייה).

נשבר לי גלגל במזוודה בהלוך, ניגשתי ל- delta בשדה ביוטה וקיבלתי במקום אישור לקנות מזוודה חדשה (מוגבל בסכום כמובן, אבל מספיק לגמרי. הגשתי את הקבלה online עם מספר האישור שקיבלתי בשדה וקיבלתי החזר).

הייתי מרוצה מאוד מכל הטיסות (באופן יחסי כמובן, טיסה כזו ארוכה היא בשבילי די סיוט חחח הגעתי ליעד עם מיגרנה... לקח לי יום וחצי להתאושש). זו עוד היתה תקופת פוסט-קורונה בתעופה עם הרבה דיווחים על מזוודות שנסעו להן לטייל ביעדים שבעליהן לא כיוונו אליהם... יחסית הרבה דחיות וכו׳ כך שהייתי מופתעת לטובה.

• nilih
                            nilih @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk היי נילי,

טסנו עם ג'ט בלו, כיון שלאל על היה הסכם עם חברה זו

לגבי טיסות פנימיות בארצות הברית .קנינו את הכרטיסים באל על .מאז הקורונה עולם התעופה עבר שינויים רבים וביטולים רבים.

לפני שהזמנו את הטיסות בדקתי את ג'קסון כיעד לנחיתה או חזרה, ואכן הטיסות אליה ובחזרה וגם השכרת הרכב מאוד יקרה.

הטיול שלנו החל בדנוור, ואליה לא הייתה בעיה להגיע עם ג'ט בלו.

בחזרה היו הבעיות,.ולא רק לנו. גם מטוס של ג'ט בלו מלאס וגאס נחת באיחור, כך שרצנו ביחד עם הישראלים, שהגיעו בטיסה זו. לזכותם של אנשי הביטחון האמריקאים יש לומר, שהם העבירו את כולנו ביחד בביטחון ללא תור.

תקף לחודשים האחרונים יש לאל על הסכם עם דלתא לגבי הטיסות הפנימיות,

אנחנו אמורים לטוס לנשוויל עם חברה זו. שוב קנינו את הכרטיסים דרך אל על (אפשרות ביטול עד 24 שעות קודם)

כעת לאחר שינויים בלוח של דלתא יש לנו כמעט 5 שעות המתנה בניו יורק, אבל זה ממש לא אכפת לי. אני מעדיפה להמתין ושהמזוודות שלנו תגענה ליעד..בחזרה אנחנו חוזרים בטיסה ישירה ממיאמי לארץ.

נילי

• nbk
                              nbk @IO. נערך לאחרונה על ידי

@io

ראיתי הרבה טיסות עכשו עם דלתא או שילוב אלעל ודלתא

יש גם קצת יונייטד אבל יותר יקר

השאר כנראה עוד לא חזרו לטוס ואולי בגלל זה הכל נורא יקר...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                              • nbk

@nilih

פעם אחת טסתי עם גט בלו וזה היה סיוט... גם איחור וגם הדיילים מגעילים ולא נותנים בטיסה כלום, אפילו לא מים...

נראה דלתא עדיפה על גט בלו

מדנבר נסעתם ישר לילוסטון?

או שטיילתם בדרך? מה יש לראות בין דנבר לילוסטון ששווה עצירה?

חשבתי לנחות או לחזור מדנבר אבל זה היה נראה לי ארוך מאד

ויותר ארוך מאשר מסולט לייק סיטי... ולא ראיתי שיותר זול מבחינת טיסות...

גם על לחזור מוגאס חשבתי וזה נראה עוד יותר ארוך מדנבר, למרות שקורץ לי כמה ימים בואגס אבל זה יצריך ויתור על ונקובר כי אין לי ימים להוסיף הפעם ולא החלטתי מה עדיף עדיין...

דור.ד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • דור.ד
                                  דור.ד @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk

בין דנבר לילסטון אפשר לטייל במדינת קולורדו המדהימה

אנחנו עשינו טיול מעגלי ב - 23 ימים (נחיתה והמראה מדנבר) - דרך קולורדו - יוטה - המשך לילסטון וחזרה לדנבר

דנבר – Silverthorne - Glenwood Springs – אספן - Grand Junction – moab - סדונה – פ'יג – סולט לייק סיטי – ג'קסון – גראנד טיטון – ילסטון – קודי – שאיין – בולדר - דנבר

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • דור.ד
                                    דור.ד @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk

זה קישור לבלוג

nilih nbk 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                    • nilih
                                      nilih @דור.ד נערך לאחרונה על ידי

@nbk
                                      זה קישור לבלוג

הבלוג של שגב ושל דור משכו אותי להתחיל בדנוור...

אך כיון שהיינו כבר במואב ובפארקים שלצידה חצי שנה קודם, בחרתי בדרך שונה.

נחתנו בדנוור ולמחרת נסענו לפארק הסלעים האדומים ומשם לקולרדו ספרינגס. עלינו עם הרכבת לפייקס פיק ודגמנו את הפארקים שבסביבת קולרדו ספרינגס..

נסענו לאספן דרך כביש 82, הנחשב לטופ של אמריקה והמראות היו מרהיבים..אספן יפיפייה ועלינו ברכבלים להרים שלצידה. גולת הכותרת היתה ההגעה והצילומים של המרון בלס, שכדי להגיע למקום יש להזמין כניסה של כמעט 5 חודשים מראש. ממשם המשכנו לגלנווד ספרינגס. שם נהננו בעיקר מבריכות המים המינרליים.

חצינו את הרוקיז האמרקאים מגרנד לייק לאסטס פארק, מה שהצריך שוב השגת סלוט חודשיים מראש. הכביש היה מטריף והצלחנו לראות גם בעלי חיים. למחרת נכנסנו שוב לפארק של הרוקיז האמריקאים לאזור אגם ביר, מה שהצריך גם שם הזמנת סלוט מראש. היה יום מדהים של אגמים: ביר, נימפה, דרים לייק ואמרלד

נפרדנו בצער מאסטס פארקו נסענו דרך פורט קולינס, ללארמי שבויומינג. בה ביקרנו בגשם שוטף בבית הסוהר הישן, שבו היה כלוא בוץ' קאסידי.

נסענו במרחבים שוממים והגענו לפארק של תרמופוליס,, אשר שווה עצירה של מספר שעות.

המשכנו לקודי ובה ביקרנו בחמשת המוזיאונים,אשר בבאפלו ביל סנטר.

למחרת נסענו מקודי לרד לודג', אשר במונטנה. מרד לודג' נסענו דרך כביש שן הדוב, אחד מן הכבישים הנופיים היפים שנסענו עליהם אי פעם.

אחר הצהרים נכנסנו לילוסטון מן הכניסה הצפון מזרחית, שליד קוק סיטי, עיירה פצפונת, שבה רק 77 תושבים. זו הייתה הפגישה הראשונה ולא האחרונה עם עדרי הביזונים.. שלושת הימים הבאים הוקדשו לילוסטון שהוא הפארק המדהים ביותר שבו היינו.

לנו עוד יומיים בג'קסון, כאשר ממנה יצאנו לטייל באגם ג'ני הנפלא.

הליילה האחרון היה בסולט לייק סיטי.כפי שכבר כתבתי לך.

ו(תודה לחידוש האחרון בווטסאפ, שאפשר לי לחפש את התמונות והכיתוב, אשר שלחתי למשפחה בארץ....)

נילי

• nbk
                                        nbk @דור.ד נערך לאחרונה על ידי

@דור-ד

תודה רבה!

• nbk

@nilih

תודה רבה!

• segev17
                                            segev17 @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk

אני דווקא בעד לינה בתוך הפארק עצמו - החוויה של לינה ב old Faithfull losge ואז צפייה בגייזר עם הקפה של הבוקר כמעט לבד, או החוויה של צפייה בבעלי חיים בשעת שקיעה (כשהלינה יחסית קרובה) בהחלט מוסיפה לטיול

מה עוד שהבקתות (לפחות הפשוטות) בפארק עצמו זולות בהרבה מבתי מלון בחוץ (בהנחב שהספקתם לתפוס אותן)

מצרף את מה שהיה בגדול התיכנון שלנו

nbk תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון