ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שתי שאלות קטנות

פורום צפון אמריקה
    השכרת רכב טיסה ישירה טיפים נוספים על תחבורה מארהב לקנדה
    8
    14
    312
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטייל_4170403
      מטייל_4170403 נערך לאחרונה על ידי

שלום רב

אשמח לברר : 1) השכרת רכב לכ20 יום מתחיל בטורונטו ויורד גם לוושינגטון וניו יורק.. עדיף להשכיר מהארץ מראש ? (כמה מראש?) או בקנדה ? או בארהב?

2) כמה קל/קשה להזמין טיסה פנימית בארהב נניח שבוע מראש ? זה מספיק או שצריך המווווון זמן מראש לשריין כרטיס ?

3) יודע שרובכם לא תאהבו את השאלה... אני טיפוס שבטיול אוהב להיות מעט ספונטני ... מבין שמומלץ בטירוף לתכנן ולהזמין הכל מראש, אבל אני האמת לא ממש מוגבל לא בתקציב, ולא בזמן (עד גבול מסויים) כך שייתכן ואסיים את הטיול בארהב קנדה אחרי חודש אם ימאס ויכול גם אחרי חודשיים וחצי אם יהיה כייף

האם אפשרי להזמין טיסה חזור לארץ שבוע לפני, או שבועיים, או שאני חייב הרבה מראש כבר שאני מזמין את ההלוך שיהיה כבר הלוך חזור ? יש לי אזרחות קנדית אם שה יכול לעזור בעניין. תודה לעונים

דור.ד גדליהו מהגרעין 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דור.ד
        דור.ד @מטייל_4170403 נערך לאחרונה על ידי דור.ד

1) השכרת רכב לכ20 יום מתחיל בטורונטו ויורד גם לוושינגטון וניו יורק.. עדיף להשכיר מהארץ מראש ? (כמה מראש?) או בקנדה ? או בארהב?

2) כמה קל/קשה להזמין טיסה פנימית בארהב נניח שבוע מראש ? זה מספיק או שצריך המווווון זמן מראש לשריין כרטיס ? 3) יודע שרובכם לא תאהבו את השאלה... אני טיפוס שבטיול אוהב להיות מעט ספונטני ... מבין שמומלץ בטירוף לתכנן ולהזמין הכל מראש, אבל אני האמת לא ממש מוגבל לא בתקציב, ולא בזמן (עד גבול מסויים) כך שייתכן ואסיים את הטיול בארהב קנדה אחרי חודש אם ימאס ויכול גם אחרי חודשיים וחצי אם יהיה כייףהאם אפשרי להזמין טיסה חזור לארץ שבוע לפני, או שבועיים, או שאני חייב הרבה מראש כבר שאני מזמין את ההלוך שיהיה כבר הלוך חזור ? יש לי אזרחות קנדית אם שה יכול לעזור בעניין. תודה לעונים

השכרת רכב - מומלץ להזמין מהארץ במרבית המקרים יותר זול וכולל את כל הביטוחים - צריך לבדוק אופציה של לקיחה בקנדה והחזרה בארה"ב (תמיד הייתה בעייתית ובימים אלו עוד יותר) נקודה נוספת היא מלאי רכבים היום שיותר מצומצם בגלל תקופת הקורונה.

טיסת פנים - קשה להזמין שבוע מראש? כנראה שלא קשה - כדאי ממש לא המחירים בד"כ עולים משמעותית - אבל אם אין בעיית תקציב וגמישים מבחינת מועד - בהחלט אפשרי

טיסה חזרה לארץ - בד"כ רצוי לטוס עם כרטיס הלוך חזור -מבחינת הגירה - גם מבחינת עלות בד"כ כדאי להזמין הלוך וחזור עם אופציה לביצוע שינוי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • מטייל_4170403

דור, תודה רבה רבה..

• karnielr
            karnielr נערך לאחרונה על ידי

יש בעיה רצינית בהשכרת רכב בקנדה והחזרתו בארה"ב. חשוב לבדוק מראש את האופציות, כבר מהארץ, כדי שתדע אם התוכנית שלך ישימה. ספונטניות זה נחמד, אבל זה פחות מתאים מבחינת רכב כי כשאתה שוכר, אתה צריך לדעת לכמה זמן ואיפה אתה מחזיר. לגבי טיסה, בדרך כלל הרבה יותר יקר לקנות כיוון אחד. אפשר לשקול כרטיס הלוך ושוב עם תאריך פתוח. או לקבוע תאריך ולשלם על שינוי. זה יצא יותר זול מכרטיס חד כיווני.

נוסע מתמיד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • נוסע מתמיד
              נוסע מתמיד @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

מה זה כרטיס הלוך ושוב עם תאריך פתוח? איפה אפשר לקנות כזה כרטיס?

• karnielr
                karnielr נערך לאחרונה על ידי

@נוסע-מתמיד

כשעשיתי טיול אחרי צבא בארה"ב לפני לא מעט שנים קניתי משהו שנקרא כרטיס פתוח, הוא היה מוגדר לטווח של עד שנה. כשהחלטתי לחזור ארצה הרמתי טלפון לאל על וקבעתי תאריך. כבר הרבה שנים שאני בסד של מחויבויות כך שאין לי מידע ממקור ראשון אבל ככל הידוע לי זה קיים, תרמילאים משתמשים בזה, בעצם סוג של כרטיס מאוד גמיש. לקנייה בחברות התעופה או אצל סוכנים, לא באינטרנט.

נוסע מתמיד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • גדליהו מהגרעין
                  גדליהו מהגרעין @מטייל_4170403 נערך לאחרונה על ידי

לגבי הטיסות פנים- כמו שנאמר- ככל שמחכים לרגע האחרון המחיר עולה פלאים.

אבל יש גם חברות עם מדיניות נוחה- שאולי עדין תשלם הרבה אם תקנה או תשנה לרגע האחרון, אבל אם תצליח לעמוד בתאריך המקורי- זה ישתלם.

לדוגמא לאלסקה איירליינס אין קנס ביטול והכסף מביטול טיסה הולך ל"ארנק" ואפשר ממנו למשוך אח"כ לשלם לטיסה. אבל גם פה יש תנאים מגבילים שיכולים להוות בעיה ( מה ששולם יכול להיות שצריך להיות גבוה ממה שנקנה וכיוב')- אז כדאי לקרוא בכל החברות הללו את האותיות הקטנות ולהבין טוב

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • נוסע מתמיד
                    נוסע מתמיד @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

אם אני מבין נכון, אז עכשיו תהיה בעיה לקנות בחברות התעופה, כי אי אפשר להשיג אותן בטלפון...

אולי רק בסוכנות נסיעות.

אינני בטוח שלכרטיס כזה יש יתרון על כרטיס בכיוון אחד, כי הוא מגביל כנראה לחברת תעופה אחת.

בכל אופן, תודה על ההסבר.

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • karnielr
                      karnielr @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

@נוסע-מתמיד

השנתיים האחרונות השכיחו ממני...לא שואלים בכניסה לארה"ב על כרטיס יציאה?

נוסע מתמיד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • נוסע מתמיד
                        נוסע מתמיד @karnielr נערך לאחרונה על ידי נוסע מתמיד

@karnielr

בפעם האחרונה הייתי לפני 3 שנים. לא זכורה לי שאלה כזאת. יתכן שזה משתנה לפי המקום בו מתבצעת ההגירה וגם לפי הגחמה המקומית של פקיד ההגירה עליו נופלים.

בודאי יש רבים שביקרו לאחרונה ויכולים לספר מחוויותיהם בהגירה.

• dregev03
                          dregev03 נערך לאחרונה על ידי

לא זכורה לי שאלה כזו. ונחתתי בארצות הברית ביום ראשון האחרון. שואלים אותי תמיד מה המקצוע שלי, מה באתי לעשות בארצות הברית וכמה זמן אני מתכנן לשהות. יכול להיות שמי שעונה שהוא לא יודע לכמה זמן הגיע נכנס ללופ חדש של שאלות ואולי גם ישאלו על כרטיס. הסיכוי לדעתי שישאלו צעיר ישראלי בשנות העשרים שלא יודע לכמה זמן הגיע אם יש לו כרטיס חזרה לא מבוטל. לא מציע לשקר לחברה האלה…

• אנשיםטובים
                            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

על מחיר הספונטניות

אם באמת המשאבים שלך לא מוגבלים (כלומר שם המשפחה הוא רוטשילד וכדומה) אז אין בעיה אבל אם אתה אדם מהישוב שעובד קשה תמורת הכסף שלו, ואומנם לא מוגבל ברמת השקל, אבל לא שמח לזרוק אלפי שקלים לפח, הייתי חושב טיפה על משמעות הספונטניות.

אני לא מעודכן לעולם החדש שמגיח מהקורונה, אז אולי בדברים מסויימים אני טועה ובוודאי שאני לא מדייק. אבל לפחות לפני הקורונה: כרטיס טיסה הלוך ושוב לארה"ב יכול לעלות 600-800 דולר בהזמנה מראש לתאריכים לא מבוקשים, ויכול לעלות גם 2000 דולר בהזמנה של הרגע האחרון לימים המבוקשים יותר. כרטיס כיוון אחד יכול לעבור את ה-1000 דולר. כרטיס לטיסת פנים יכול לעלות 100-250 דולר לכיוון (תלוי במרחק וביעדים) בהזמנה מראש של חודשיים, ויכול גם לעלות פי 3 מזה בהזמנה של יומיים לפני. רכב שכור שמזמינים מראש בארץ כולל ביטוחים בתעריף אחד, יכול לעלות גם כפול מזה בדלפק בחו"ל. במלונות זה פחות מדוייק. יתכן בהחלט שההפרשים יהיו ברמה של 10%, אבל גם ראיתי מלונות בהפרש של 30-50 אחוז. וזה על תעריפים רגילים וגמישים, לא על תעריפים ללא אפשרות ביטול. יותר מזה - תכנון מראש מאפשר לנו למצוא את הפתרון הנכון גם בשיקול של מחיר. למשל בזמנו לשכור רכב בניו ג'רסי היה יותר זול מלשכור ב ניו יורק. להשכרה של יומיים זה לא משנה, אבל להשכרה של 3 שבועות, היו מקרים שהיה יותר זול (ולפעמים גם יותר פשוט) לקחת מונית לתחנת השכרה בניו ג'רסי במקום לשכור בניו יורק, ועוד יותר זול לתכנן מראש את הטיסה כך שתגיע לניו ארק במקום ל JFK. הזמנה מראש מאפשרת לנו להשוות בין 20 מלונות פנויים באיזור ובתאריכים שלנו ולבחור את זה שנותן את הפתרון הכי טוב (מיקום / רמה / מחיר). אבל שבוע לפני יש כבר רק 5 מלונות שפנויים לכל התקופה ולכן נצטרך להתפשר יותר. תכנון מראש מאפשר להגיע ליעד בימים הפחות עמוסים, וגם בימים היותר זולים. ספונטניות עושיה לגרום לנו להגיע ביום הכי עמוס, ואולי לשלם על כרטיס VIP כדי לקצר תורים או דברים אחרים. או לקחת מונית ולא אוטובוס כדי להספיק בגלל הזמן שמתבזבז בתורים או דברים אחרים.

מה שאני מנסה להגיד, זה שטיול ספונטני יכול לעלות גם כפול (עלות יומית) מטיול מתוכנן. כלומר המשמעות הכספית יכולה להגיע להרבה אלפי דולרים בחודש. זה סכום שרובנו נשמח לחסוך אותו.

ברור שאפשר גם טיול ספונטני למחצה. כלומר מראש עושים הרבה שיעורי בית, ואולי גם הרבה הזמנות עם אפשרות ביטול, ודואגים כל הזמן לתכנן ולתקן. זה דורש הרבה תכנון, וגם הרבה עבודה במהלך הטיול.

בהחלט יתכן שיצא יותר זול לעשות טיול מתוכנן ולא ארוך, ואם יהיה כיף, לחזור אחרי כמה חודשים לטיול נוסף. עלות הטיסה היא לא דרמטית ביחס לעלויות הטיול עצמן. כמובן שיש לזה הרבה משמעויות נוספות לא כלכליות. אני מתייחס רק לפן הכלכלי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • ayeletback
                              ayeletback נערך לאחרונה על ידי ayeletback

2 דברים

1. לגבי כרטיס אפשר לקנות פשוט כרטיס שיש לו אופציית שינוי ללא עלות. לכל חברת תעופה יש כזה, זה פשוט עולה המון. אבל קיים. צריך לבדוק אם זה כדאי כי כרטיס רגיל לארה"ב ( נאמר באלעל או ביונייטד ) מאפשר שינוי תמורת 250 דולר +הפרש עלויות, יתכן שזו אופציה זולה יותר מכרטיס גמיש.
                              2. לגבי רכב יש מנטרה קבועה להגיד שעדיף להשכיר מסוכנות ישראליות כי זה זול יותר והן יודעות איזה ביטוחים צריך וכו. ואני עד השנה החאורנה הזמנתי אוטומטית ככה. בשנה האחרונה בגלל הבעיות באלסקה והעובדה שלא היו רכבים בסוכניות הישראליות עברתי לסוכניות אמריקאיות וגיליתי שהן לאו דווקא יותר יקרות , ובמקרים מסוימים זולות בהרבה. לגבי הביטוחים בחלק גדול אתה יכול לכתוב שאתה מישראל ויציעו לך ביטוחים מתאימים וגם אם לא, זה לא יום לימודים ארוך לדעת מה צריך...צריך ביטוח נזק תאונה וגניבה בלי השתתפות עצמית ( זה ביטוח אחד ) וצד ג ( זה השני ) וזהו. אז שווה לבדוק

• מטייל_4170403

תודה רבה לעונים, אחלה מידע נתתם לי.. תבורכו

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון